На море в Гърция 2017

• 151 383
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
За всички е така. Талончето поне в Кавала беше 50 цента ( при нас в Драма също е толкова). Купува се от павилионите, както ти казаха, отбелязва се часа, важат за един час. Ако си без талон глобата е 20 евро.

# 181
ще следя с интерес темата.
препоръчайте ми хотел на първа линия в Халкидики, семейство с 2 деца на 3г и 11г
Благодаря предварително. Hug

Препоръчвам първа страница или туристическа агенция.

Е тогава защо пишем във форума, като всичко е написано на първа страница? Все ми се струва, че идеята е да се споделят мнения, опит, преживяно. Вероятно момичето ще се разрови в инфото на първа стр., но ако някой е ходил на място, подобно на това, което тя търси, какво пречи да сподели?
Извинявай, без да се засягате, но знаеш ли колко плажове има в Халкидики? Няма кой в темата да ги изброи. Като се задава въпрос, за да се помогне адекватно, се стеснява малко кръга. Поне отдалеченост, бюджет, кога, някакви други изисквания. Ако е ол инклузив има и друга тема за този тип настаняване. Аз лично мога да предложа места от 80 до 180 евро, кое обаче ще й е подходящо?

# 182
  • Тра-ла-ла
Може ли да се паркира за повече от един час...с накупени няколко талончета?!

А аз като глупав оптимист реших, че гърците са ларж, няма платено паркиране и всички са волни, свободни и щасливи...над нещата и само узо и сиртаки smile3555  Laughing Опитвам се да планирам първата си и не ол инклузив почивка в Гърция и не знам от къде да започна. Като цяло съм от типа турист - спя в град, който да е отправна точка към много и различни плажове. Т.е. всеки ден ще има шофиране наляво-надясно. Хем искам и в градчето да има някакъв живот след 18ч, човек да се разходи, да метне едно очо по сергии и магазини (дали въобще има отворени магазини след 18ч поне лятото?). За това съм се насочила към населени места на брега (като Александруполис и Кавала) или до 20-30 минути навътре в сушата (като Комотини и Ксанти). Но последното някак си не ми идва като лятна почивка на морето. Явно ще трябва да търся хотели с паркинг в централните части на дадения град newsm78

Постоянно разглеждам с google street view, но не мога да придобия впечатление какъв тип са населените места. Виждам и че има някакви малки селца до морето, но там сигурно е ужасна скука.

# 183
ще следя с интерес темата.
препоръчайте ми хотел на първа линия в Халкидики, семейство с 2 деца на 3г и 11г
Благодаря предварително. Hug

Препоръчвам първа страница или туристическа агенция.

Е тогава защо пишем във форума, като всичко е написано на първа страница? Все ми се струва, че идеята е да се споделят мнения, опит, преживяно. Вероятно момичето ще се разрови в инфото на първа стр., но ако някой е ходил на място, подобно на това, което тя търси, какво пречи да сподели?
Извинявай, без да се засягате, но знаеш ли колко плажове има в Халкидики? Няма кой в темата да ги изброи. Като се задава въпрос, за да се помогне адекватно, се стеснява малко кръга. Поне отдалеченост, бюджет, кога, някакви други изисквания. Ако е ол инклузив има и друга тема за този тип настаняване. Аз лично мога да предложа места от 80 до 180 евро, кое обаче ще й е подходящо?

Да не говорим, че напоследък всеки втори пост е с такова съдържание.

# 184
Джулая, мисля че бъркаш и няма да стане само с Гугъл стрийт вю.  Паркирането не ти е голям проблем, по-голям ще е да избереш настаняване в центъра на някой от тези градове. Безмислено е. По-скоро тръгни от плажовете, не от градовете. Живот има много след 18 часа, тогава гърците се "събуждат", магазините отварят, по-скоро между 15-18 часа е по-заспалото време.  Зависи какво търсиш все пак, но точно малките селца, които гледаш са курортните и не са супер скука имат си всичко-магазини, заведения, барове. В град като Кавала ще се сблъскаш с трафика и ежедневието на града, на мен лично не ми се вписва в почивка. В районът около Александруполис и Ксанти не мога да ти препоръчам места, но около Кавала има чудесни такива. Като изключа нелюбимито ми Керамоти, другите Палио, Ираклица, Перамос са много туристически, с хубави плажове.

# 185
  • Тра-ла-ла
Амиии, нямам идея за конкретни плажове като от тапетите за десктоп Grinning. За това искам да се ситуирам някъде, където ще ми е интересно вечерно време. Не търся някакви яки разцепвания до сутринта, но да има живец. Да има къде човек да убие 2 часа всяка вечер без да стърже по един и същи маршрут и да мине за 15 минути целият град/село. Виждам, че повечето мини населени места са 10 на 10 броя улици под прав ъгъл. А като ги погледна в гуугъл и  Tired  За 7 нощувки - ще разцъкам всички плажове наоколо. Поне в Гърция са в изобилие. С кола ще сме, не ни е проблем. Още преди да тръгна ще съм ги проучила и набелязала Peace

Благодаря на всички за отговорите Hug

# 186
  • София
Само в центъра е платеното паркиране, в работни дни, както е и в българските градове. На Кавала паркингът на пристанището беше безплатен доста години, но не сме ходили от известно време натам и не зная сега как е.

2 евро ни взеха на този паркинг, не помня колко време сме били там, но със сигурност бе повече от час.

Веднъж не сме плащали, защото нямаше на кого.

# 187
  • София
Амиии, нямам идея за конкретни плажове като от тапетите за десктоп Grinning. За това искам да се ситуирам някъде, където ще ми е интересно вечерно време. Не търся някакви яки разцепвания до сутринта, но да има живец. Да има къде човек да убие 2 часа всяка вечер без да стърже по един и същи маршрут и да мине за 15 минути целият град/село. Виждам, че повечето мини населени места са 10 на 10 броя улици под прав ъгъл. А като ги погледна в гуугъл и  Tired  За 7 нощувки - ще разцъкам всички плажове наоколо. Поне в Гърция са в изобилие. С кола ще сме, не ни е проблем. Още преди да тръгна ще съм ги проучила и набелязала Peace

Благодаря на всички за отговорите Hug

Джулия, ние от години практикуваме - спане в малките селца около Кавала(които ти е посочила Зои) и щъкане вечер в града. След 7 си паркираме спокойно в страничните улички около центъра и разходки, кафета, лунапарк.

# 188
  • Русе
Да попитам за тези талони за паркиране, че нещо не ми стана ясно. Пишете, че се продават в павилиони по центъра. Тези павилиони близо ли са до паркингите, и как ще прецениш колко талона за по един час да си купиш като не знаеш, колко време ще останеш.

# 189
как ще прецениш колко талона за по един час да си купиш като не знаеш, колко време ще останеш.
В София как преценяваш, като спреш в зоните? Ми планираш си времето.
Наистина не разбирам зора, като ви се свидят 2 лева за паркиране, няма да ходите в големи градове.

# 190
  • Русе
"В София как преценяваш, като спреш в зоните? Ми планираш си времето.
Наистина не разбирам зора, като ви се свидят 2 лева за паркиране, няма да ходите в големи градове."

В София изобщо не знам как процедирате, но на повечето места в провинцията не се плаща предварително, а когато паркираш се отбелязва часа, а се плаща чак когато си тръгнеш според това колко часа си стоял.

# 191
"В София как преценяваш, като спреш в зоните? Ми планираш си времето.
Наистина не разбирам зора, като ви се свидят 2 лева за паркиране, няма да ходите в големи градове."

В София изобщо не знам как процедирате, но на повечето места в провинцията не се плаща предварително, а когато паркираш се отбелязва часа, а се плаща чак когато си тръгнеш според това колко часа си стоял.

Не знам как е в провинцията, но в по-голямата част от света се плаща предварително (дали с талони, СМС или на машина) за определено време.

# 192
В Гърция също има платени паркинги, които работят на този принцип, но те са частни (покрити гаражи или заградени паркинги с бариера) и обикновено са по-скъпи от общинските паркоместа на улицата.
А не знам за която провинция говориш, защото в Пловдив, Варна, Велико Търново, Бургас (навярно и в други градове, за тези знам аз) центърът също е синя зона и паркирането в работни дни се плаща на час, с талон или смс. Разбира се, в Гърция в селата и в малките градчета се паркира безплатно абсолютно навсякъде.

# 193
  • Пловдив
Не е чак толкова просто това с паркирането. В Александруполис конкретно последно спирахме на крайбрежната улица да купим нещо и да продължим. Имаше ги въпросните знаци за платено паркиране, но в неделя вечер никакви павилиони не работеха,  на знака не пишеше, че не важи за неделя примерно, а само, че важи до 8 вечерта. Местните спираха на рояци около нас. Питахме ги - абе пишело с карта, ама всички си спирали така..... Няма възможност за смс.
Така че не става въпрос за тънкажи за 2 лева, съвсем разумно е питането и можеше да получи малко по-нормални отговори.

# 194
Ами те отговори достатъчно се получиха, включително с цени. Но като въпросите са на махленско ниво, нормално е и отговорите да са разнопосочни.
Иначе в неделя паркирането е безплатно. В събота обикновено е платено до 14 или 15 часа, в делнични дни до 20 или 21 в зависимост от града (на знаците си пише, макар че невинаги е съвсем ясно - но то в България дали е ясно за неговорещите български?).
В някои градове има и "прозорец" за безплатно паркиране по време на следобедната сиеста, във Волос се сещам, че съм попадала на такъв.

И да, гърците нарушават яко. Човек си решава на своя отговорност дали да прави "в Рим като римляните" или да не рискува. Що се отнася до плащането с смс - във всички държави то е достъпно само за телефони от националните мрежи, т.е. за чужденци - само с талони или от автомат.

Последно - ясно беше уточнено, че платеното паркиране касае централната градска част и крайбрежните улици на по-големите градове. Извън центъра няма никакъв, никакъв проблем да се паркира. Изключение правят Солун и Атина, където винаги има проблем и ние лично предпочитаме частните платени паркинги и да ни е мирна главата. Донякъде и Кавала, която е на голям баир, с преобладаващо тесни и стръмни улици, което затруднява маневрите.

В по-малките градове и на островите винаги има безплатен общински паркинг в близост до пристанището, това е основно правило в градоустройството в Гърция. Когато мястото ни е непознато и отиваме за първи път, обикновено се информираме от гугъл сателайт къде се намира този паркинг и как изглежда, за да не се въртим там като мухи без глави  Mr. Green

Последна редакция: пн, 20 фев 2017, 12:00 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт