На море в Гърция 2017

• 151 434
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
Тази, викам от сега да си планираш стоене в София.  Joy Joy Joy В името на общото благо.

# 391
  • София
Миналия Септември времето беше ужасно в цяла Гърция ooooh!
Дано тази да не е Rolling Eyes

Ох, дано  Praynig Току-що си получих резервацията, отново за първите десет дни на септември и ако е пак като миналата година, ще се гръмна.  Mr. Green Толкова дъжд за три дни се изля върху нас, че накрая и душата ми джавакаше.   Laughing

# 392
  • София
Тази, викам от сега да си планираш стоене в София.  Joy Joy Joy В името на общото благо.
Планирала съм пътуване за дните от 15 до 24 септември, още не съм решила къде. Ако са ми останали дни отпуск.
Време е да променим обичайния ход на събитията.

Засега важно ми е за Великден да е хубаво времето.

# 393
И аз да се включа за съвет.
Тази година съвсем импулсивно се насочих първо към Прага, а след това смених с Пелион за септемврийско море-7 нощувки.
Сега разучавам Пелион и се оказа, че много от вас са ходили вече.
Искам да разделя нощувките на 2- първите три някъде по североизточното крайбрежие-клоня към Хорефто и 4 броя най на юг. Чудя се кои да са първо-тези на североизточното /там ме претесняват ветровете, но четох, че са основно август./ или южните.

Миналата година се оказа, че никой от групата не хареса Ситония и в частност Вурвуру, не знам дали заради прословутия лош Септември или заради сравнението, което някои от нас направихме с Крит, който посетихме по-рано.
Затова сега ми се иска нещо райско, но мъжете с годините искат все повече уседналост, затова ако сме на Пелион ми се полагат разходки максимум до 1-2 плажа, близки до двете места на отсядане-препоръчайте нещо.
Малко хаотично се изказах, но прочетох доста и чак не знам какво искам- много неща ми харесаха там  newsm78

# 394
  • София
Планирала съм пътуване за дните от 15 до 24 септември, още не съм решила къде. Ако са ми останали дни отпуск.
Време е да променим обичайния ход на събитията.

Засега важно ми е за Великден да е хубаво времето.
Екстра,от 15-ти те пускаме Mr. Green

# 395
Zhorchy,
на Пелион с усядане трудно ще стане, дори и на две места.
Хорефто е приятно място, но е доста на север, Агиос Йоанис е по-средищно разположено. В този вилает препоръчвам разходки до плажовете - Агии Саранда, Папа Неро, Плака, Милопотамос!, Факистра! Последните два не са много близо.
На югозапад и юг - според мен най-хубавата част е на юг от Милина, но в самата Милина няма никакъв плаж, а и на юг маршрутът из дивотията е доста дълъг и изисква сериозно обикаляне. Най-хубави плажове са Микро, Катийоргис, Потистика, Муртия, Палци, а като цяло местата за посещение в тази част са доста разпокъсани и отдалечени едно от друго. Агия Кирияки няма плаж като света, но си струва да се види, както и Трикери.

# 396
Параход
Благодаря ти! А как мислиш къде да сме първо-на североизток или първо на юг /клоня към Микро/. Наистина ли ветровете са основно август, иначе то времето си е божа работа ясно.
Струва ли си еднодневния круиз до Скиатос, който тръгва от Платаниас-намирам го на цена 25е.

То аз да ги навия да тръгнем... Те и на Крит мислеха да се излежават по цял ден, ама не сме се спрели и пак искат там. Grinning Поне по един плаж на ден ще го замисля, но по два ще ми откажат.

Дали не сгреших, че се отказах от Парга...., но това по ми легна на сърце от снимките, пък живот и здраве догодина - Парга

# 397
А бихте ли споделили кои карти се приемат на банкоматите в Гърция- Виза, Мастер, Маестро? Дебитни или кредитни? Благодаря!

# 398
Аз през лятото съм ходила само в края на юни (другите пъти все е било зима, пролет и/или на планина), но наистина обстановката с вятъра на изток може да се променя много динамично. Един ден беше тепсия на Милопотамос и с много топла вода, на следващия на съседния залив (Ламбину, за протокола) имахме огромни вълни. На запад си е тава винаги, там е затворен залив, но и плажовете не са чак толкова хубави. На Микро сякаш няма големи ветрове, отворено е, но е от подходящата страна.
Честно казано като човек, който почива на острови в открито море, гледам да не се вторачвам особено във вятъра - ами случва се, но така или иначе не може да се прогнозира, или поне не за повече от ден-два напред. Мелтемът духа най-силно август, наистина, но вятър може да излезе по всяко време.

Разходката до Скиатос - не била лоша, по показания на потребители, аз не съм я ползвала, защото сме си ходили на острова за по-дълго време двукратно, но да имаш предвид, че лодката не пътува всеки ден, особено септември!
Иначе дали първо да е север, или първо юг - не мога да те посъветвам, въпрос на вкус, но на юг вярвам, ще е малко по-топло. Северната част е и по-планинска, с по-трудни пътища.

N.Y., според мен - всички тези (в момента мога да потвърдя за мастър и маестро, защото такива ползвам, но и виза приемат със сигурност).

# 399
  • София
И Американ експрес приемат на някои места.
Те обаче се оттеглят от тази част на Европа и това може би няма значение.

Кредитна Виза са ми приемали навсякъде.

# 400
  • София
С дебитна Маестро съм теглила от банкомат, иначе в магазините с кредитна Виза.

# 401
Всички карти се приемат на банкомат и терминал. Имайте предвид, че тегленето от АТМ е около 5 евро (2 евро и 1% от сумата, горе-долу за повечето български, дебитни карти). Проблемът е, че банкоматите са им малко и има населени места без. Точно в кризата по-миналото лято бяхме в Неа Рода, а там няма и чакахме на страхотна опашка в Иерисос.

# 402
  • София
Параход
Благодаря ти! А как мислиш къде да сме първо-на североизток или първо на юг /клоня към Микро/. Наистина ли ветровете са основно август, иначе то времето си е божа работа ясно.
Струва ли си еднодневния круиз до Скиатос, който тръгва от Платаниас-намирам го на цена 25е.

То аз да ги навия да тръгнем... Те и на Крит мислеха да се излежават по цял ден, ама не сме се спрели и пак искат там. Grinning Поне по един плаж на ден ще го замисля, но по два ще ми откажат.

Дали не сгреших, че се отказах от Парга...., но това по ми легна на сърце от снимките, пък живот и здраве догодина - Парга

Ние бяхме в Хорефто в края на август, през едно доста лошо лято /2013 г./, времето се скапваше за кратко, излизаха вълни, но после пак утихваше и си изкарахме една изключително приятна почивка. Водата беше доста топла въпреки това. Един от сервитьорите, с когото се запознахме каза, че това е било едно доста гадно лято и обичайно няма дъждове и вълнения в края на лятото. От всички плажове, които посетихме на изток /от Хорефто до Милопотамос/ най-големи вълни ни търкаляха на Папа Неро, но като човек почивал през цялото си детство на Черно море, не бих казала, че вълнението на изток ме е притеснило по някакъв начин.

# 403
  • София
Някой има ли пресни впечатления от Керамоти?

# 404
  • Пловдив
zhorchy, и на Микро ни продуха и двата пъти (края на август), но поне нямаше толкова големи вълни като от изтока. 
Лодката Африкана, която пътува до Скиатос, със сигурност дори в силен сезон е през ден  Peace Тя малко като градски транспорт Платаниас-Скиатос се явява явно, беше наполовина с местни, които си пазаруваха телевизори и други обемисти неща от острова. И по друго ми заприлича на градски транспорт - в обявения час просто тръгва, никой не знае от екипажа колко са слезли, колко са се качили, дали някой някъде са забравили.....
За септември в южната част вероятно бих избрала Платаниас (вместо Микро), пък може да се ходи на плаж на Микро с водните таксита или по пътеката - съвсем не беше драматична, а много приятна разходка.

Общи условия

Активация на акаунт