На море в Гърция 2017

• 151 360
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте  Sunglasses,
Въпрос към тези, които са били на море в Неа Каликратия. Направих резервация в хотел Малас по няколко причини, една от които е, че е близо до плажа. Но от там ми обясниха, че хубавият плаж бил между Неа Ираклеа и Неа Каликратия и се вървяло няколко километра  #Crazy Има ли в Неа Каликратия хубав плаж? А свободна зона има ли или всичко е на чадъри и шезлонги, как вървят цените там?  newsm78

# 481
  • София
Здравейте, имам малко страничен въпрос, но пак свързан с Гърция, и по запознатите мисля, че биха могли да ни помогнат.
Такаа, има ли проблем, ако пътуват 4ма възрастни и 2 деца, на 5 и на 8 г. в кола, колата е тип джип, хонда? Въпреки това мисля, е се води 4+1 места. Извинявайте, ако въпроса ми е глупав!
Но наистина как седят нещата, на границата и в самата Гърция? Проблем ли е, каква е действителността в това отношение Simple Smile
Благодаря предварително!
Преди няколко години наша роднина ги бяха върнали на границата в същата конфигурация  - 4 в.+ 2 д. в 5-местна кола. Ходиха обратно до София да си вземат 2 коли.

# 482
Параход е права. Гърците са масово в нарушение, но ако те спрат глобата е солена. Братът на Мм, го глобиха 150 евро. Детето не помня на колко беше, но нямаше седалка, а трябваше.

# 483
  • някъде ... тук ...
То не е смо за Гърция, още на Владая може да ги върнат.
Не бих си правила експерименти точно с пътуване на дете в скута на друг в кола.

# 484
Всъщност да, това е много по притеснително от евентуална глоба. Лично аз никога не бих тръгнала така.

# 485
  • София
Благодаря много за информацията, реално не се притеснявам нито от неудобството, ще се издържи като пътуване, то зависи и от децата и от спиране за почивки.
Единственото което ме притеснява е дали е позволено, което предполагах че не е, разбира се и евентуални глоби и проблеми по пътя. А явно има голяма вероятност за такива.

А относно безопасността, това винаги ми е било супер смешно. Аз не виждам с какво един стол вързан с колан е по-безопасен от възрастен с дете в скута и колан минаващ пред детето?? За мен даже това ми се струва по-безопасно по принцип, не е комфортно, просто в такъв случай при повече пътници, на мен ми изглежда по-безопасния вариант.

И не знам но честно, поне в БГ не ви ли се е случвало да пътувате повече пътници, имам предвид като се броят децата?  Laughing

# 486
  • ново
Ние сме с Honda CR-V и повярвайте ми отзад за дълъг път няма как да пътуват повече от двама човека, да не говорим+деца. Възрастен и дете с един колан не си представям как ще стане.

# 487
Благодаря много за информацията, реално не се притеснявам нито от неудобството, ще се издържи като пътуване, то зависи и от децата и от спиране за почивки.
Единственото което ме притеснява е дали е позволено, което предполагах че не е, разбира се и евентуални глоби и проблеми по пътя. А явно има голяма вероятност за такива.

А относно безопасността, това винаги ми е било супер смешно. Аз не виждам с какво един стол вързан с колан е по-безопасен от възрастен с дете в скута и колан минаващ пред детето?? За мен даже това ми се струва по-безопасно по принцип, не е комфортно, просто в такъв случай при повече пътници, на мен ми изглежда по-безопасния вариант.

И не знам но честно, поне в БГ не ви ли се е случвало да пътувате повече пътници, имам предвид като се броят децата?  Laughing

Какво на вас ви се струва е съвсем различно от това какво в действителност се случва при катастрофа и какви са законите в ЕС.  ooooh!

Навсякъде в ЕС е задължително децата да са в столчета за съответната възраст. Просто каквото е в България, такова е и в Гърция.

Никога не ми се е случвало. Това като отговор на въпроса ти. Въпрос на родителска отговорност.  Peace

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 22:01 от Анонимен

# 488
И не знам но честно, поне в БГ не ви ли се е случвало да пътувате повече пътници, имам предвид като се броят децата?  Laughing
Честно, не. Децата ми (на 3 и 6) се возят винаги в столчета. Миналата година ни блъснаха и лично се уверих, че ще продължават да пътуват така. Не до Гърция, а до магазина не бих ги возила в скута на възрастен необезопасено.

# 489
  • някъде ... тук ...
Честно, нечестно, последният път в който се возихме така, беше преди почти 15 години - в един пасат комби пътувахме 4 възрастни с 2 деца на по 3 и едно на 6 години, до нашето море и обратно. Не е за хвалба, но и времената бяха други.

Г&В, не е ли комфортно да се возят трима в Хондата отзад? В Ситроена беше екстра, но го сменихме уж за по-голяма кола Thinking

# 490
Не знам кое ти се вижда супер смешно в стола, на мен твоето мислене ми изглежда безразсъдно, без да се обиждаш. Има си правила и закони ч, и те са с цел безопасност на твоето дете. Никога не ми е минавало през ума да вържа детето си с колан в скута ми. Така все едно го правя мой еърбег. Не ми се мисли при ПТП какво може да стане. Столчетата са съобразени с ръста и къде да мине тоя колан.

# 491
  • ново
Честно, нечестно, последният път в който се возихме така, беше преди почти 15 години - в един пасат комби пътувахме 4 възрастни с 2 деца на по 3 и едно на 6 години, до нашето море и обратно. Не е за хвалба, но и времената бяха други.

Г&В, не е ли комфортно да се возят трима в Хондата отзад? В Ситроена беше екстра, но го сменихме уж за по-голяма кола Thinking

Ели, на задната седалка по средата има едни подлакътници, като се пуснат двама пътуват комфортно, иначе по средата не е удобно. Честно казано никога не съм се возила отзад по средата, но се возих отзад до Парга миналата година и през ум не ми минава как би седял някой по средата.

# 492
  • някъде ... тук ...
Благодаря! По принцип сме четирима. Ще видим как ще е през лятото на по-дългите пътувания.

# 493
Здравейте, имам малко страничен въпрос, но пак свързан с Гърция, и по запознатите мисля, че биха могли да ни помогнат.
Такаа, има ли проблем, ако пътуват 4ма възрастни и 2 деца, на 5 и на 8 г. в кола, колата е тип джип, хонда? Въпреки това мисля, е се води 4+1 места. Извинявайте, ако въпроса ми е глупав!
Но наистина как седят нещата, на границата и в самата Гърция? Проблем ли е, каква е действителността в това отношение Simple Smile
Благодаря предварително!
Колкото места пише в талона,толкова човека може да се возят в автомобила.Ако сте повече от колкото е позволено по талон е нарушение и подлежите на санкция както в БГ,така и зад граница.А за безопасноста изобщо няма какво да се говори.Зои много добре го каза.

# 494
Не знам кое ти се вижда супер смешно в стола, на мен твоето мислене ми изглежда безразсъдно, без да се обиждаш. Има си правила и закони ч, и те са с цел безопасност на твоето дете. Никога не ми е минавало през ума да вържа детето си с колан в скута ми. Така все едно го правя мой еърбег. Не ми се мисли при ПТП какво може да стане. Столчетата са съобразени с ръста и къде да мине тоя колан.

Точно сте се изразили ,че детето ще е еърбег ,който се удря в седалката отпред .Потресаващо е ,че има родителите готови да рискуват с безопасността на децата ,за да спестят една туба бензин .

Общи условия

Активация на акаунт