На море в Гърция 2017

• 151 333
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте,

четох, четох, четох и аз се ядосвах на едни и същи въпроси през 4 поста или за возенето на децата вързани и със столчета (когато чуя някой да ми се оправдава с какво ли не и най-вече , че мрънкало или ревяло) ми нахлува рязко кръв в главата ! От самото създаване на темата чета и се информирам много обстойно. Благодаря за изчерпателните мнения след посещение някъде из Гърция. Аз влизам с въпроси , които са по-рядко срещани за почивка на море. Обичам спокойствието и да не чувам какво си говори някой в близост до мен на плажа. Миналата година писах за морето ни в Парга , което беше страхотно и мога да похваля (дано не се напълни с хора както Керамоти) Врахос или Врачос , незнам как се чете на 30 км от Парга , като много подходящо за семейства с деца. Бяхме началото на Юни . В Парга беше пълно , но във Врахос празен огромен плаж с пясък , гора и спокойствие. На мъжът ми му е скучно, той не може да лежи по-цял ден на плажа като мен и затова тази година трябва да измисля нещо по разчупено като програма. Децата ни са на 6 и 9 г. , мин. лято се научиха да ловят риба и много им харесва. Той харесва каяци и походи. Искам да се оборудвам и за шнорхелиг тази година. Моля препоръчайте ми  подходящо място задължително да има горички - не обичам пусти пейзажи , не обичам да има земя срещу плажа(обичам да гледам безкрая), не държим да е пясък , аз харесвам и техния не много едър чакъл (децата свикнаха с обувките). Ако може да редувам ден каяк или колела с малко плаж , друг ден да ловим риба . Можем да останем само на вълна риба и плажуване или само каяци и плажуване. Не искам да е Халкидики , предпочитам пак от към Йонийско море.  Спим обикновенно в студия с две спални, храним се както по таверни , така и в студиото. За хората които търсят настаняване в Халкидики, препоръчвам да се ровят в чуждите сайтове , които предлагат много семейни хотели и да пишат лично. Също така ползвам и airbnb. Booking в много редки случаи. Ползвам го като ориентир. Обобщавам - трябва ми препоръчана местност.  Embarassed Blush Heart Eyes Heart Eyes

# 601
Кефалония е добра за шнорхелинг и описаните цели, на Антосамос има страхотни риби, но в никакъв случай точно този плаж не е ненаселен (иначе на острова могат да се намерят не един и два диви).

Ние се забавлявахме доста с шнорхелиране на Скопелос и Алонисос миналата година. Мога да препоръчам диви плажове и на двата острова (всъщност на Алонисос не-диви няма). И на двата пясъчните плажове не са силна страна, има 1 на Алонисос и 2-3 на Скопелос, но и чакълестите са хубави. Силно гористи са.

Питай ме мен как ми се качва кръвното от въртяни 200 пъти въпроси, научих се с годините да давам игнор, де.

# 602
  • София
Кефалония е добра за шнорхелинг и описаните цели, на Антосамос има страхотни риби, но в никакъв случай точно този плаж не е ненаселен (иначе на острова могат да се намерят не един и два диви).

Ние се забавлявахме доста с шнорхелиране на Скопелос и Алонисос миналата година. Мога да препоръчам диви плажове и на двата острова (всъщност на Алонисос не-диви няма). И на двата пясъчните плажове не са силна страна, има 1 на Алонисос и 2-3 на Скопелос, но и чакълестите са хубави. Силно гористи са.

Питай ме мен как ми се качва кръвното от въртяни 200 пъти въпроси, научих се с годините да давам игнор, де.

Много благодаря за бързия отговор ! Гледах цените на фериботите до Скопелос вчера от форуми и ползвали го и ни идва много скъпо  Embarassed 4 човека и колата няма да ни влезне много в бюджета около 2000-2200 лв. за 6-7 дни. Предпочитам по-далеч с колата и за нафта от колкото да ги дам за тол такси и ферибот. Не , че не ми се ходи по островите  Sad  Sad  Joy . Платихме около 8.50 - 9 Е в посока до разклона за Парга по магистралата за Игуменица - нищо общо с Атинската.

# 603
  • София
Лефкада е вариан за остров без ферибот и с ниски такси.
Другият вариант е Евия, ферито от Глифа до Агиокамбос е евтино, а в северната част на острова в  Лихадонисия според мен е идеално за шнорхелинг.

# 604
Ама тя каза, че не иска да се вижда земя, иска открито море (т.е. Лихадонисия не става хич), а на Евия външните плажове са много бурни.
Иначе и аз първо за там се сетИх.

Анджела, до Спорадите няма много тол такси, ама фериботът е маса пари наистина. Лефкада наистина е по-бюджетен вариант, а до Кефалония фериботът не струва скъпо (под 1ч. е от Василики).
Можеш да видиш и п-ов Пелион, има богат избор от пейзажи и заливи, писано е много назад в темата в годините, когато не преобладаваха въпросите за столчета Simple Smile

# 605
  • София
Да, това, че не иска да вижда земя до хоризонта, го забравих.

Но пък там има семейство тюлени, потънал кораб. Вероятно ще са интересни тези неща на децата.

# 606
  • София
  Миналата година много се колебаех Пелион , Евиа или Парга и от години почти нямам пропусната тема прочетена от край до край. Мисля нещо да комбинирам Лефкада с Кефалония и може и да се получат нещата. Гледах вчера Лефкада през сайта с видео обиколките и мисля , че там ще е вариянт два дни само . Ако случайно мъжа се откаже поради работа(има го като вариянт) , ще отида при приятелка на майка на Родос и ще Ви разказвам   bouquet .  Пак Благодаря и ако се сетите още нещо пишете.  Heart Eyes

# 607
Ние само на Лефкада сме били до сега. Записвам се да следя за идеи за късно септемврийско гръцко море

# 608
На Лефкада за шнорхелуване и риболов не е много подходящо. Peace За шнорхелуване става само на Агиофили, защото поне преди няколко години от персонала на плажа захранваше един пасаж риби за атракция на плажуващите. Но на другите плажове, на които бяхме, нямаше почти нищо. Освен това на известните плажове заради дълбочината и един лек фон под водата не е толква ясно. Риболовът от брега също като цяло е слабичък. Но за каякинг е супер.

# 609
poli_,каква цена ви дадоха от Blue Sea?

извинявай че чак сега ти отговарям
дадоха ни много по/добра цена от колкото в букинг
за периода 5 нощувки през Август Фамилна стая/2възр.+2деца/ Ол инкл., изглед море 900 euro, тоест 180 euro на вечер.
we can offer you family room for 150 euro per day with h.b.
 breakfast,dinner or 180 euro f.b. breakfast,lunch,dinner!
 the family room has large balkony,best excellent sea view,double bed and
 large double sofa for the kids,2 saperete rooms!

# 610
.

Последна редакция: нд, 02 апр 2017, 00:19 от Danito_d

# 611
Ох, моля ви бе хора. Не бъркайте тази тема с туристическа агенция. Последните теми са пълни само с питаници за хотели. И на 99% изискванията ви са еднакви. Изобщо вече не се споделя за същината на Гърция. Много от хората, които имат какво да споделят по същество вече не пишат в темата заради  тази тенденция. Направете си труда малко да прочетете темата и да пуснете сърч. Да проверите и другата тема за ол инклузив в Гърция. Има и достатъчно много информация по такива теми и в Трипа,  и в Букинг. Научете се, че сами трябва да положите усилия.

Данито тези 1800 лв. за колко дни? Малко са ти много изискванията за толкова пари, ако става въпрос за 10 дни. Двама възрастни и 3 деца, изхранване HB, анимация, до 100м от плажа, идеален интернет,  Халкидики.

# 612
Съжалявам!

# 613
Аз пък не съжалявам!
Темата е "На море в Гърция" ,което обхваща наред с всичко и настаняването в хотел или студио.
Какво значи " същината на Гърция" , за нея инфо не може ли да се намери от друго място ако става въпрос.
Защо хората трябва да бъдат нахоквани и камо ли не да се извиняват ,че са задали въпрос.
Който не желае да не чете и да не отговаря, какъв е проблема не мога да резбера.
Не успях да прочета поста на Данито ,тъй като го е изтрила ,но дори да не е по темата може да се отговори по-вежливо и не така назидателно смятам. 

Последна редакция: нд, 02 апр 2017, 00:44 от dalina_50

# 614
Далина, къде видя нахокване? Аз мисля, че беше отчаяна молба.
А иначе, то не остана кой да ви отговаря бе хора. Само на Параход все още и издържат нервите.
Щом ме питаш какво е същината на Гърция, очевидно не си разбрала. Ами Гърция не е хотел HB.

И щото претендираш, че е свободен форум, смятам, че и аз мога да си кажа каквото имам. Иначе съм и отговорила на предишната потребителка.

Общи условия

Активация на акаунт