На море в Гърция 2017

• 151 284
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
Параход, ако позволиш една поправка. Перамос има доста голям градски плаж от двете страни, единият е покрай пътя посока Амолофи, другият е по-надолу от пътя към Ираклица. Много се ползват от гостите, аз лично не го харесвам.
Ираклица за толкова години не съм видяла препълнен плажа, ивицата е доста голяма и широка, плитко и пясъчно.
В Палио също има страхотни плажове, Nauagos, най-известният също е такъв.
Kimbolina, извинявай два пъти писах едни Великденски фермани и ми изтече сесията. С две думи има разминаване в честването. В Бургас обикаляхме църквата в събота вечер след 24 часа, а гърците обикалят в петък с разпятието. В събота има литургия и след 24 часА се събират да ядат магерица ( супа с дреболии). На Великден вече са масово чеверметата и кокореци ( дреболии, увити в черва), които аз лично не харесвам. Абе, като цяло всички празници около храната се въртят Simple Smile

# 691
здравейте, извинявам се че нахлувам в темата така, но за първи път ще почиваме в Гърция и съм напълно неориентирана и леко притеснена. Гледам , гледам вече седмици и тия вълшебни плажове не ги намирам.. За сега гледаме Ситония и по-точно ме интересува мнения за Метаморфоси - как е плажа, селцето? Ако някой може да ми препоръча малко хотелче или къща само за нощувки ще съм благодарна много.

# 692
Метаморфози не е от вълшебните Simple Smile За тях трябва да слезеш по-надолу по ръкава. Повечето са извън населени места, но има и такива в градчета и села, които стават.

# 693
е добре де, а къде да търся от тия вълшебните  Simple Smile ? Параход, може ли да ме ориентираш поне за селце или местност..

# 694
Ми на 1-ва ги има, иначе за мен най-хубавите са - на запад около Никити Агиос Йоанис, Калогрия, Ковиу, Лагомандра; между Неос Мармарас и Торони - Галините на Неос Мармарас (там са 4-5 плажа), Тристиника, Дестеника, долу Каламици, на изток Скала Сикиите (пет малки плажа), Платаници, Лакара, Портокали, Кариди (претъпкан, не препоръчвам), Фава, Лагониси... Може и да изпускам нещо, общо са стотина плажовете на полуострова.

В гугъл можеш да ги намериш, по карта, по име, а и в линковете на 1-ва страница ги има подробно. Тези, които съм изредила, всички с изключение на Каламици и Кариди (в края на Вурвуру) са извън населените места.
На последните 2 страници се обсъжда кои "градски" (селски) плажове са ОК на питане на друга потребителтка.

# 695
Ами Перамос е град как да го нарека селски плаж? Wink

# 696
Мерси много. Т.е ако търсим около Неос Мармарас ще е ок. Идеята е и да не е съвсем безлюдно, да има малки ресторанчета където да се храним..

# 697
Тези повечето, които съм изредила, са на разстояние 2-5-10 минути с кола от градовете. Неос Мармарас е добре, оживено място, кръчми, магазини, пристанище. Имате разнообразие от маршрути и в двете посоки. Н. Мармарас има и много приличен градски плаж, пясъчен. Е по-претъпкан. В южната част на града, към Порто Карас се намира. На север е Парадисос, той е с камъчета, но аз го харесвам.

Зои, абе град от селски тип Simple Smile

# 698
Тук съм напълно съгласна Simple Smile Даже скоро чух, че вече има улица, на която й казват българската- собственици, наематели, заведения. Нещо не ме въодушеви.

# 699
Тези повечето, които съм изредила, са на разстояние 2-5-10 минути с кола от градовете. Неос Мармарас е добре, оживено място, кръчми, магазини, пристанище. Имате разнообразие от маршрути и в двете посоки. Н. Мармарас има и много приличен градски плаж, пясъчен. Е по-претъпкан. В южната част на града, към Порто Карас се намира. На север е Парадисос, той е с камъчета, но аз го харесвам.

Зои, абе град от селски тип Simple Smile

А в Неос Мармарас плитка ли е водата? Става ли за дребосък и трима възрастни, които не плуват и не обичат резки дълбочини.
Сега гледам и Паралия Сикия - ако плажът отговаря, може и да е вариант за нас - по-малко и спокойно, но близо до голям град.
В накой от предишните постове по моите въпроси казахте, че Неа Ираклица е много претъпкано. Като се изключи това, градчето и най-вече плажът хубави ли са?
Торони, към което се бях насочила, отпада. На няколко места и от други форумци чета, че става неочаквано и рязко дълбоко, а мен това ме плаши - не искам да стоя само на плажа от страх да не пропадна. За някой може и да не е толкова страшно, но аз изпитвам панически страх от дълбочини и търся плитко не само заради малкия, но и заради себе си Simple Smile

# 700
Палио буквално няма къде да си метнеш хавлията Юли и Август , Амолофи е същия фраш, Ираклица и тя така, с изключение на една част с пръст- не пясък, където е толкова прашно че детето от водата на пясъка като си поиграе прилича на разкаляно свинче.То затова и там никой не сяда/ляга,де. Да не говорим, че на паркинга се заселват 2 катуна цигани и си живеят там цяло лято ..къде ходят на WC .. вие знаете. Wink
Перамос вече има 2 бг кръчми с бг манджи ефта и мезе /сори ама ако искам бг манджи, ще си ходя на нашто море Mr. Green
Не я разбирам, тая носталгия аз, хем да си в Гръцко, хем да муаш 3-ка кИфтета.    
На Офринио поне за сега има много дъъълга ивица и е ПЯСЪК, та не става такава лудница има винаги достатъчно място за да има и въздух покрай теб а не крака до глава..https://www.google.gr/maps/place/Paralia+Ofriniou+640+08/@40.764 … 62761,1930m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x14a924d81a99af43:0x7bb2f64433dba46f!8m2!3d40.7652258!4d23.8992226

На Ситония 425км. от София ...Плажовете преди Неа Мармарис са бижу, пясък мирише на евкалипт божествено. https://www.google.gr/maps/place/Neos+Marmaras+630+81/@40.120246 … .08h,44.84t/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x14a8a18ce30ef7ef:0xf676874ca294dd51!8m2!3d40.0926648!4d23.7865228
а най - хубавия октопод сме яли тук в таверна Христос горещо препоръчвам , масите долу на потоните https://www.google.gr/maps/place/Taverna+Christos/@40.0944484,23 … ,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1s-71AXm_DlQaU%2FV3OmOII2zXI%2FAAAAAAAAmc8%2F-9evsVehGSM9K6t1vCDppsgzCsYocX7XgCJkC!2e4!3e12!6s%2F%2Flh3.googleusercontent.com%2F-71AXm_DlQaU%2FV3OmOII2zXI%2FAAAAAAAAmc8%2F-9evsVehGSM9K6t1vCDppsgzCsYocX7XgCJkC%2Fw203-h114-k-no%2F!7i3264!8i1836!4m8!1m2!3m1!2sTaverna+Christos!3m4!1s0x0:0xd7e6e785a6c42756!8m2!3d40.0944482!4d23.784581!6m1!1e1

..хвърлят децата вечер хляб във водата а рибите веднага идват водата ври като в аквариум луда забава

# 701
  • Варна
На главната улица на Тузла и викат Витошка Simple Smile
В Северна Гърция се говори за над 5 000 имота на българи - апартаменти , заведения , каравани под наем и какво ли не още.Лятото половината коли са български.За голяма част от българите гръцкото море е по близо от Черно Море.Също притегателно за сърби , македонци , румънци , руснаци.............Как да не е пренаселено.Не случайно много от нас тръгват надолу към по далечна Гърция , островите , Пелопонес ......

# 702
Аз пак да помоля за мнение, понеже днес ще превеждаме пари за резервацията: 2- 7 юни на къмпинг Armenitis, Сарти, Халкидики, дали ще е добре времето за плаж?
Много ме притеснява да не е хладно. Била съм на море само на юг в Гърция и имам колебания дали не е много рано за море. Ще съм благодарна и на отзиви за къмпинга!!! bouquet

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 09:37 от Захир

# 703
  • София (Възраждане)
Захир, някои редовно си ходят в началото на юни и им понася, ти за юли се притесняваш! А как ще е времето, няма как да знаеш от днес, може да е 40 градуса, може и да е 18 и да вали. Същото важа и за август, и за септември. Пожелавам ви прекрасно време! 

# 704
Изобщо не съм съгласна за Ираклица и Палио, последните две години всяка седмица сме там и такова чудо като да няма къде да си хвърлиш хавлията в Палио или кофти плаж в Ираклица не съм видяла. Кога сте били, къде сте били? Имам много семейни снимки, доказващи обратното. За циганите на паркинга съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт