На море в Гърция 2017

• 151 330
  • 780
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе/ София
Здравейте дами.  bouquet

Виждам, че всички в групата сте запознати добре с гръцкото море. Ние не сме ходили никъде и явно не можем да съобразим много неща за да организираме такава семейна почивка, затова направо ще ви питам за мнение.
5 човека сме – с деца, на 10, 9 и почти 1 годинка.

Изискванията ни са съвсем скромни – близо до пясъчен плаж, да не е дълбоко, за да можем да оставим децата да играят на брега, не държим на шезлонги и чадъри (можем да си вземем). Фамилна стая с кухненски бокс и възможност за приготвяне на храна,  чисто, да има двор със зеленина, защото с бебето вероятно ще прекарваме повече там...

Търся и чета.... и  така вече 2 дни Wink Сигурно съм направила 4- 5 резервации за различни дати, които после, след вашите съвети ще отсявам и анулирам (и това въвеждане на данни от картатa за гарантиране хич не ми харесва...)
Започнах търсене през Booking някъде на Халкидическия полуостров – извън и вътре в ръкавите (тризъбеца).
Харесах си места в: Иерисос (http://panorama-studios.net/ ),  Уранополи (Sunset hotel), Вурвуру (Vourvourou Hotel, Panorama Studios) Аспровалта (Elena Apartments) ......

Първата трудност която срещнах бе с вида на настаняване – предпочитаме апартамент или фамилна стая в която да се съберем 5-мата, а не да си събирам домочадието по отделните стаи.

Благодарение на Параход, bouquet видях и за колко много други неща не сме помислили:

Явно не сме съобразили датите – юни се оказва, че водата е още студена. Минаваме на вариант в края на юни- началото на юли или в края на август – началото на септември. Кое е за предпочитане? Чета, че много от вас ходят юни и септември и ще съм благодарна за споделеното мнение от ваш опит.

Също не съобразих това, че мястото на настаняване трябва да е в близост до магазин за хранителни продукти, защото 5 човека на заведение....трудно ще ми излезе сметката (цените били по 2)

В коя част на гръцкото море няма морски таралежи? Тях пък изобщо не ги бях мислила....

Ще прочета връзките, които сте събрали и дали на първа страница в темата, за да съм наясно какво изисква едно пътуване в Гърция с деца и благодаря предварително на всички които се включат със съвет. bouquet

# 76
  • София
По-добре поразгледай този http://www.feelgreece.com/bg/halkidiki/accommodations и този http://www.greek-hotels.ltd.bg/.

# 77
  • София
Здравейте дами.  bouquet

Виждам, че всички в групата сте запознати добре с гръцкото море. Ние не сме ходили никъде и явно не можем да съобразим много неща за да организираме такава семейна почивка, затова направо ще ви питам за мнение.
5 човека сме – с деца, на 10, 9 и почти 1 годинка.

Изискванията ни са съвсем скромни – близо до пясъчен плаж, да не е дълбоко, за да можем да оставим децата да играят на брега, не държим на шезлонги и чадъри (можем да си вземем). Фамилна стая с кухненски бокс и възможност за приготвяне на храна,  чисто, да има двор със зеленина, защото с бебето вероятно ще прекарваме повече там...

Търся и чета.... и  така вече 2 дни Wink Сигурно съм направила 4- 5 резервации за различни дати, които после, след вашите съвети ще отсявам и анулирам (и това въвеждане на данни от картатa за гарантиране хич не ми харесва...)
Започнах търсене през Booking някъде на Халкидическия полуостров – извън и вътре в ръкавите (тризъбеца).
Харесах си места в: Иерисос (http://panorama-studios.net/ ),  Уранополи (Sunset hotel), Вурвуру (Vourvourou Hotel, Panorama Studios) Аспровалта (Elena Apartments) ......

Първата трудност която срещнах бе с вида на настаняване – предпочитаме апартамент или фамилна стая в която да се съберем 5-мата, а не да си събирам домочадието по отделните стаи.

Благодарение на Параход, bouquet видях и за колко много други неща не сме помислили:

Явно не сме съобразили датите – юни се оказва, че водата е още студена. Минаваме на вариант в края на юни- началото на юли или в края на август – началото на септември. Кое е за предпочитане? Чета, че много от вас ходят юни и септември и ще съм благодарна за споделеното мнение от ваш опит.

Също не съобразих това, че мястото на настаняване трябва да е в близост до магазин за хранителни продукти, защото 5 човека на заведение....трудно ще ми излезе сметката (цените били по 2)

В коя част на гръцкото море няма морски таралежи? Тях пък изобщо не ги бях мислила....

Ще прочета връзките, които сте събрали и дали на първа страница в темата, за да съм наясно какво изисква едно пътуване в Гърция с деца и благодаря предварително на всички които се включат със съвет. bouquet

Здравей. Ходили сме и последната седмица на юни, и първата на септември. Аз предпочитам септемврийското море. Юни беше убийствена жега. Докато отидехме на плаж, трябваше да се прибираме и до към 5-6 стояхме на климатик. Септември времемто е чудесно, водата топла и почивката много приятна.
    Плажовете като цяло са плитки. Трябва да се внимава дали са пясъчни, или има камъни.Но в интернет има много информация. Също важно е да съобразите комарите, защото едва не ни провалиха една почивка. Дъщеря ми има алергия от ухапване и беше страшно. Така че има места с много комари и места, където почти няма. (За септември говоря)
    Миналото лято си наехме една къща от българи в Керамоти. Поне за мен селото не става - пристанище на фериботи, но плажът е страхотен, цените приемливи и най-важното бяхме в къща с две спални, хол, градинка да спи бебето и обзаведена кухня, където си готвехме закуски и вечери. Бяхме две семейства с три деца.
   Магазинът  е важен. Но във всяко сели има поне един по-голям и много бакалийки. Само че гърците не са много работливи. Преди 10.00 тръдно се намира да работи нещо. Ние най-често пазаруваме от Лидл.

# 78
  • Русе/ София
Благодаря Tereza83  bouquet
Ето и за комарите не бях помислила. И моето второ дете е с алергия от комари...Благодаря още веднъж!

# 79
Това, че не са работливи, не съм съгласна. Малките магазинчета отварят рано и работят до късно вечер. По-принцип пазара (банки, услуги, магазини за други стоки като дрехи)им е фиксиран до 14 часа и после отварят в 17 ч., в конкретни дни, но бакалиите работят цял ден.
 Юни е хубаво време за море, аз съм зиморничава, но съм се къпала и около 24 май на Халкидики.

# 80
Това, че не са работливи, не съм съгласна. Малките магазинчета отварят рано и работят до късно вечер. По-принцип пазара (банки, услуги, магазини за други стоки като дрехи)им е фиксиран до 14 часа и после отварят в 17 ч., в конкретни дни, но бакалиите работят цял ден.
 Юни е хубаво време за море, аз съм зиморничава, но съм се къпала и около 24 май на Халкидики.

Тази тема сме я дискутирали много. Определено гърците в общия случай ни бият доста по работливост. Мит е техния мързел и е само оправдание за българския.

# 81
Да, Блис, права си. Просто репликирах, за да не се подвеждат новодошлите в темата. Peace

# 82
Да, Блис, права си. Просто репликирах, за да не се подвеждат новодошлите в темата. Peace

Аз всъщност не репликирах теб. Винаги много са ме дразнили такива изявления почиващи на абсолютно нищо. Работното време на магазините не е критерии за това. По същатата логика в Австрия и Германия са още по-мързеливи.
Нужно е само да сравниш един гръцки двор и един български по селата. И повече няма какво да коментираме. Като им свърши туристическия сезон хората се заемат със земеделие и реновация на имотите. Не се спират.

# 83
Гърците, които съм виждала, заети със семеен бизнес, свързан с турзима, през лятото работят от 07.30-8 до 23-24 часа. Като машини са. Да не говорим колко често срещано е жените-шефки лично да се грижат за хигиената на студиа и апартаменти, нещо което в България (шефка да чисти) е почти илюзорно. Wink

# 84
  • София
Толкова много материал мина през мен в последните дни, толкова много снимки и видео съм изгледала, че не съм си и помисляла да поставя под съмнение работливостта на гърците. Дори отчитам милото им гостоприемство, след проведените кореспонденции с тях и упоменаването, че сме от България. Simple Smile

# 85
  • софия
Харесах си места в: Иерисос (http://panorama-studios.net/ ),  Уранополи (Sunset hotel), Вурвуру (Vourvourou Hotel, Panorama Studios) Аспровалта (Elena Apartments) ......
За конкретните хотели не мога да коментирам. Мога да споделя малко мои впечатления за 3 от местата:
Йерисос - градче, отговаря на критерия за това да има магазин за пазаруване. Плажът на нас не ни харесва - едър пясък, морето бързо става дълбоко. Хубав плаж в близост има посока Уранополи - wet dreams.
Уранополи - добре уредено градче, от там тръгват корабчета за Атон. Плажът му не знам как е.
Вурвуру - в темата има доста харесващи го. Ние не сме от тях. Това е вилно селище - без тротоари, има няколко таверни и няколко супера, до които се ходи с кола ако не си в близост до тях, защото просто трябва да вървиш по пътя на колите покрай оградите на къщите. Ако къщата, в която си настанен не е до брега, намирането на плаж е времеемко, а и дори да е на брега има една част, прилична на блато.
В заключение мога да кажа, че ако съм с 1-но годишен фастък и още 2 деца не бих отишла на нито едно от тези места.
Намирането на просторна фамилна стая за 5 човека за прилични пари е предизвикателство.
Потърси в Торони като имаш предвид, че и там не съм сигурна дали ще има нещо, което отговаря на желанието за двор със зеленина.

По въпроса за гръцкия мързел бих искала повече българи да бъдат "мързеливи" като тях. А дано, ама надали.

# 86
  • софия
Elida ние си запазихме за септември тук Иерисос (http://panorama-studios.net/, но явно разбирам, че няма плаж пред хотела, което не е добре newsm78
 Защо не погледнеш за Каламици, има много хубави просторни бунгала и е перфектно за почивка с деца ние 5 години ходим вече там и ни се искаше разнообразие затова запазихме  панорама студио.

# 87
  • Пловдив
Здравейте  bouquet
Моля ви за препоръки за хотел на Кефалония , Лефкада, Скиатос
Предпочитам полупансион, и да е в близост до плаж, а не да се налага да пътуваме с колата до там.
Съвсем се обърках от хотели и хотелчета.
За този хотел в Букинга ми излиза чудна цена за юли месец,  Crazy чак не ми се вярва
Kefalonia Beach Hotel & Bungalows
https://www.booking.com/hotel/gr/kefalonia-beach.bg.html?aid=376 … l;type=total&

Имате ли някакви отзиви?

Хотел с изхранване не мога да препоръчам. Този, който си пуснала - изглежда добре и отзивите са добри (с изключение на няколко със снимки, да се чуди човек дали за същото място става въпрос?). Недостатък (ако смятате да обикаляте) е, че е на полуострова, съответно или много обикаляте, или пътувате всеки път с ферибота Ликсури - Аргостоли. Освен това доста си личат следите от земетресението в тази част и е малко призрачно на места .... Но пък приказният Петани е на една ръка разстояние  Peace

# 88
Работих 10 години в Гърция. Ние кръшкахме, а те работиха нон-стоп. Става въпрос туризъм и ресторанти. Много хубава тема.

# 89
  • София
Параход, страхотна първа страница! Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт