На море в Гърция 2017

• 151 357
  • 780
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте дами.  bouquet
Явно не сме съобразили датите – юни се оказва, че водата е още студена. Минаваме на вариант в края на юни- началото на юли или в края на август – началото на септември. Кое е за предпочитане?
Идеални са и двата периода - след 20 юни и преди 5-10 септември. Последните години има понякога необичайни разваляния на времето в началото на септември, но обикновено си е супер.

Таралежи обикновено няма там, където плажът е пясъчен. Те се лепят по камъни - скали, кейове и пр.
Подкрепям съвета по-горе да се огледаш в Торони, там има всичко необходимо, плажът не е плитък (но твоите деца са големи, а бебето едва ли влиза само в морето), в края на миналата тема обсъждахме настаняване в апартамент с две отделни стаи там и имаше доста предложения. А можеш да използваш и линковете на 1-ва, там има бая настаняване. Връзка към предишната тема пусках няколко поста назад, че в суматохата съм забравила да го приложа на 1-ва страница.

Сарти също, по-голямо "село" (малък град) с просторен пясъчен плаж и голям избор на настаняване, но е по-шумно и повече прилича на български черноморски курорт (не от типа Слънчев бряг, а по-скоро Приморско, Китен). За някои това е плюс, за мен не.

# 91
Здравейте и поздравления за хубавата тема. И мен в студеното време ми действа добре да си мисля за море:)) Имам нужда от малко помощ и съвети. Ситуацията е следната: обмислям почивка с 5г. ми син в Гърция и по-точно Аспровалта, защото ми се струва най-близо. Проблема е, че сме двамата и без кола, т.е. разглеждам за нещо организирано и не с 15ч. път. Има не лоши оферти. Притеснява ме следното....изхранването обикновено е НВ и се чудя....има ли читави заведения със супи и някаква подходяща храна за дете. И мислех да е края на юни - как е като период? Ако някой се сеща за нещо свързано с Аспровалта и какво да имам в предвид...ще се радвам!

# 92
Една година в последният момент, сутринта решихме да тръгнем за уикенд  и то август и се забихме в Аспровалта, защото нявсякъде нагоре беше пълно. По мое мнение морето там е кофти иначе има хубава главна улица за разходки, със заведения. Честно казано аз супи така като при нас тип Българска кухня, не съм виждала, но не съм и търсила. Потокът българи е голям, така че може и да има. За хранене на дете може да е готвено тип гръцка мусака, риба, месо, пица, спагети, избор има, няма да остане гладно Wink
 Както е написала Параход на първа страница, най-близо е Тузла-Паралия Офринио. Много български туризъм.

# 93
Честно казано аз супи така като при нас тип Българска кухня, не съм виждала, но не съм и търсила. Потокът българи е голям, така че може и да има. За хранене на дете може да е готвено тип гръцка мусака, риба, месо, пица, спагети, избор има, няма да остане гладно Wink
+ Обикновено настаняването е в стаи/апартаменти тип студио, с кухненски бокс и не е голяма философия да се направи една супа. Магазини за снабдяване с продукти има всякакви. Иначе гърците супи много не ядат, основно рибена се предлага тук-таме по морския бряг.

# 94
В този ред на мисли, не трябва, тръгвайки да търсим нашето, а да се запознаем какво предлагат те. Мои познати бяха много разочаровани от една пилешка супа там. Ами не я правят като нас, правят бистър бульон с цяло парче пиле Simple Smile

# 95
Като стана дума за гръцката супа - на Корфу на две места ме уверяваха, че супата им е пилешка - и на двете ми донесоха бульон като маги фикс - не си поръчх повече супа  Crazy

# 96
  • around the world, where the heart belongs
Здравейте. Можете ли да ме ориентирате каква е цената на ферибот от Кавала до Наксос или Парос. Опитвам се да разбера, но все не ми излиза. За възрастен ми дава 67 евро, 19 връщане  Rolling Eyes Но не е ясно колко са детето, колата и кабината  Laughing Интересува ме 2 възр.+дете, кабина и кола и съответно без кола  newsm78

# 97
Аз за фери от Кавала до Наксос за коли не знам да има. Даже се учудвам, че има само за пътници.

# 98
Гледам сайта на Hellenic seaways ..

# 99
  • София
Няма ферибот нито за хора, нито за коли от Кавала до Наксос и Парос. В сайта на Хеленик като въведеш дати се появява, че няма резултати. Просто феритата за Наксос и Парос тръгват от Пирея или Рафина.

# 100
За някои дати излизат резултати, например в събота Saturday. Duration 24 часа

# 101
Hellenic Seaways has announced that from the 16th of June 2016, the ferry "Nissos Rodos" will connect Paros and Naxos with: Patmos, Ikaria, Samos, Chios, Lesvos, Lemnos and Kavala

# 102
Ето ги:

https://hellenicseaways.gr/en/routes/view/20

https://hellenicseaways.gr/en/routes/view/50

Билети не виждам пуснати в продажба.

Но за съжаление тук не фигурира (още) тази връзка http://www.gtp.gr/ferryconnections

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 17:20 от Анонимен

# 103
  • София
Здравейте, прекрасна тема  bouquet Започвам подробно да изучавам първият пост с надежда да открия това, което търся.
Всяка година ходим на почивка в Гърция, но до сега сме били по къмпинги и бунгала. Мога да препоръчам къмпинг Ситон http://www.greek-hotels.ltd.bg/08-Halkidiki-Sitonia-038.htm. Бяхме в бунгало, което се състои от две стаи и хол, както и голяма тераса, на която прекарвахме вечерите. Местният плаж е на 5 минути и беше чудесен. Бяхме голяма компания и си изкарахме чудесно.
Тази година обаче сме с бебета и ми се иска да сме някъде с повече условия. Ще съм благодарна, някой почивал с малко бебе да даде мнение  Hug

# 104
  • Русе/ София
Здравейте отново и благодаря за препоръките и насоките на всички  bouquet. Ориентирахме се към Торони (или Паралия Сикия). Всички вкъщи обявиха дружно, че няма значение вече къде ще ги заведа, само да се отлепя от компютъра, защото вече 3-ти ден били  гладни;)))  Sick Изпратих запитвания в доста места за настаняване и чакам отговори.
От снимките, които гледам по гръцките плажове не виждам спасители, флагове указващи състоянието на морето, вълни, деца с пояси във водата.....(ние не сме от плуващите макар, че всяка година се учим).....
Друго, което би ми било полезно е има ли нещо, което задължително трябва да вземем от БГ и такова, което ще ни бъде напълно излишно? Чета по разни форуми, че едва ли не и минерална вода в туби трябва да си носим.... Е няма как просто.  Shocked С малка кола, с 2 детски седалки отзад и 1 бебешко столче, с количка и бебешка кошара с матрак в багажника.......даже за хавлиени кърпи няма да имаме място;))- страхотно приключение ще бъде такова пътуване Wink  Blush

Общи условия

Активация на акаунт