На море в Гърция 2017

• 151 323
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Правилно си забелязала, че на повечето гръцки плажове няма спасители. По принцип почти навсякъде там морето не е опасно, с течения и мъртво вълнение, както е Черно море. На по-опасните гръцки плажове, на които например често има вълни си има спасители. А за пояси си носят децата.
Не е необходимо да носите нищо от БГ, особено храна и вода.

# 106
Точно на Сикия (не е само там, голяма част от източната страна става така) вече няколко пъти нацелваме дни със страшно вълнение. В такива случаи отиваме от другата страна на полуострова, където няма и помен от вълни. Няма спасители там, но ако човек има елементарно чувство за самосъхранение - да не влиза в 2-метрови вълни и да седи близо до брега ако не може да плува, не му трябват спасители. Wink
Минерална вода ние си носим - така и не нацелихме тази, която от темата знам, че не е като трънската. Тази, която съм пила, мога да я консумирам само студена, иначе ми е гадна.

# 107
На Торони точно има спасител.

# 108
  • Русе/ София
Здравейте, получих предложение за Sithonia Village Hotel 3*  в Геракини от една агенция на която бях пратила запитвания за Ситония. Това е фамилна стая т.е има 4 легла, нощувка,с включена закуска и вечеря е 760 лв. Ако някой се е насочил натам и проявява интерес ще му дам подробности. Hug
Струва ми се изгодно, защото храната за 4 членно семейство може да излезе и повече за 5 дни, а при повечето запитвания такава цена ни дават само за нощувки. Минусът за мен е че комплексът е голям- т.е нищо общо с тишина и спокойствие и Геракини не ми беше точно дестинацията;)

# 109
  • София
Elida, много добре изглежда хотелчето и на разумна цена. А и Геракини е добра отправна точка за всички плажове по западното крайбрежие /чак до Торони/, като релефа там ми се струва по-равнинен. Нашата резервация е направена, но ще чакам отзивите ти за там. /За някоя и друга забежка Wink /
Мога ли само да попитам - За кой период е тази цена за 5-дневен престой?

И един въпрос към вас, момичета, - Вярно ли е, че всяка събота магистралите са без тол-такси или само ми се иска да е така?  Embarassed

# 110
Не е вярно Simple Smile

# 111
  • София
Геракини е най - семплото място в Гърция, поне където сме били ние. Да не кажа по - тежка дума. Но ако човек има настроение да обикаля напред назад в търсене на по - добър плаж и по- весело място ще е добре.
Ние бяхме преди години в края на селото в не лош хотел, уж на плажа.  Thinking
Изядоха ни комарите, плажа ужасно каменист. Ние с малката на 1 година, драпане с количката вечер до главната улица с таверните за вечеря, близо километър, като се ходи по единствената натоварена с коли улица. Другото са сергии и има няма 5-6 по- свестни таверни.  ooooh! ooooh!

В съседната стая на нашата беша отседнали двойка с малки деца, руснаци. Сприятелихме се покрай моя ужасен говорим руски  ooooh!и децата играха заедно. Те бяха там за цял месец. Още помня че жената звънеше и обясняваше на някаква роднина в Русия, че селото е нищо и никакво, използва реплика "такая глупая деревня' или подобно нещо каза, много се смяхме. Но беше доста точно казано !!

# 112
  • София
Честно казано аз супи така като при нас тип Българска кухня, не съм виждала, но не съм и търсила. Потокът българи е голям, така че може и да има. За хранене на дете може да е готвено тип гръцка мусака, риба, месо, пица, спагети, избор има, няма да остане гладно Wink
+ Обикновено настаняването е в стаи/апартаменти тип студио, с кухненски бокс и не е голяма философия да се направи една супа. Магазини за снабдяване с продукти има всякакви. Иначе гърците супи много не ядат, основно рибена се предлага тук-таме по морския бряг.

като бяха малки децата на компанията, правехме супата още в Бг, замразявахме в бурканчета и после имахме моментален обяд за дребните след връщане от плажа Simple Smile

# 113
  • София
Не мисля, че Геракини е най-добрата отправна точка за западното крайбрежие на Ситония. Геракини е на 30 километра разстояние от първия хубав плаж (по мой вкус), 65 км от Торони и близо 80 км от Каламици. Това е в едната посока.

# 114
  • Sofia
Здравейте

Сега когато предплатихме настаняване в Торони ме мъчи мисълта че плажа няма плавно влизане а малкото дете все в морето ще иска да стои.

Ще съм Ви признателна ако можете да ме ориентирате за плитки плажове на Ситония до 30 или 50 кмет от Торони.
Исках да попитам плажът Дестиника дали е на пешеходна разстояние от плажа на Торони.

# 115
Исках да попитам плажът Дестиника дали е на пешеходна разстояние от плажа на Торони.
Не. Т.е. близо е до северната част на селото, но не е достъпен пеша по безопасен начин. От южната е на около 3 км (заливът на Торони е над 2 км широк.)

В радиус от 30-50 километра - практически са стотици плажовете, без преувеличение.

# 116
Благодаря за полезната и приятна тема... Някой да има впечатления от хотел Poseidon palaz 4* Лептокария Благодаря предварително за отделеното време

# 117
  • Бургас
Здравейте

Сега когато предплатихме настаняване в Торони ме мъчи мисълта че плажа няма плавно влизане а малкото дете все в морето ще иска да стои.

Ще съм Ви признателна ако можете да ме ориентирате за плитки плажове на Ситония до 30 или 50 кмет от Торони.

За малки деца идеално решение е малък басейн, а ако искат в морето - плувки на ръцете - не пречат като пояса и има свобода на движението.
До Дестиника - само с кола.

# 118
  • Sofia
А Дестиника има ли плитък подход в морето. Спомням си че плажа на Порто Корфу беше плитък в началото...

# 119
Здравейте, от няколко години с мъжа ми ходим в Гърция. Досега сме били на Касандра, Ситония, Тасос, Амулиани и Парга и навсякъде сме уцелвали това, което търсим - спокойствие, релакс, малки китни градчета и хубави плажове, до които не ни е представлявало проблем да пътуваме с кола и въобще да обикаляме околностите. Тази година обаче търсенето ни малко се променя, тъй като имаме бебе, което живот и здраве ще бъде на около 11 месеца - годинка за почивката. Търся хотел/студио/апартамент/бунгало в близките до България райони - Халкидики и районът между Халкидики и Кавала;
 - да се намира на хубав плаж с пясък без камъни /за да не се налага да лашкаме бебето с кола до плажа и да може единият от нас да го прибира бързо в стаята, без да се налага да събираме цялата сергия на плажа и да се прибираме всички вкупом/;
- да е на ground floor, т.е. да няма стълби до входа /ако се излиза директно на градинската трева още по-добре/
- по възможност да предлага закуска и в близост да има места за хранене, ресторантчета, гироси, да може да се разхождаме привечер из градчето
Сега проверявам в booking, засега съм набелязала няколко, но все нещо куца. Или плажът не става, или е много отдалечено от градчетата. Загледах и района на Неа Перамос, Врасна и Ставрос, но чета, че е плажовете са каменисти, а някои ги оприличават на Китен, Приморско, което хич не ми се нрави. Продължавам с търсенето, но ще ви бъда благодарна, ако ме насочите и вие.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт