На море в Гърция 2017

• 151 334
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
  • Около Костинброд
Здравейте, получих предложение за Sithonia Village Hotel 3*  в Геракини от една агенция на която бях пратила запитвания за Ситония. Това е фамилна стая т.е има 4 легла, нощувка,с включена закуска и вечеря е 760 лв. Ако някой се е насочил натам и проявява интерес ще му дам подробности. Hug
Струва ми се изгодно, защото храната за 4 членно семейство може да излезе и повече за 5 дни, а при повечето запитвания такава цена ни дават само за нощувки. Минусът за мен е че комплексът е голям- т.е нищо общо с тишина и спокойствие и Геракини не ми беше точно дестинацията;)

Последната седмица на юли 2016 г. бях в този хотел. Аз лично не съм очарована. Доста остаряла база, неучтив персонал. Забрави за зелените площи - всичко беше изсъхнало, очевидно не се поддържа, имах чувството, че съм в Сахара. Иначе плажът е на 2 крачки от хотела, самият хотел има чадъри и шезлонги на плажа, но трябва да отидеш много рано сутринта, за да си хванеш място, защото няма достатъчно за всички гости на хотела. Далеч е от централния плаж и от повечето таверни. Иначе в самия хотел е тихо, не сме имали проблем с шума.
Интернет, изобщо ако успеете да го хванете, има само около рецепцията.
Храната е супер еднообразна и безвкусна, общо-взето всеки ден е едно и също. Ние карахме основно на домати, краставици, маслини, хляб и сирене.
Координатите на хотела в Гугъл Мапс не са коректни и малко трудно го открихме.
Самото селце е малко. Има няколко таверни. Ние обикновено обядвахме в Оазис - тя е на централния плаж, сервитьорите бяха супер учтиви, храната добра и имаха добър wifi. Близо до тази таверна е и най-големия супермаркет в селото.

# 121
  • София
Здравейте, от няколко години с мъжа ми ходим в Гърция. Досега сме били на Касандра, Ситония, Тасос, Амулиани и Парга и навсякъде сме уцелвали това, което търсим - спокойствие, релакс, малки китни градчета и хубави плажове, до които не ни е представлявало проблем да пътуваме с кола и въобще да обикаляме околностите. Тази година обаче търсенето ни малко се променя, тъй като имаме бебе, което живот и здраве ще бъде на около 11 месеца - годинка за почивката. Търся хотел/студио/апартамент/бунгало в близките до България райони - Халкидики и районът между Халкидики и Кавала;

Продължавам с търсенето, но ще ви бъда благодарна, ако ме насочите и вие.  Blush

И аз от кога го търся това място да знаеш , има няма 7-8 години откакто сме с деца.  Grinning
Но миналата година попаднахме на това място
http://www.fani-stavros.com/eng/about/
Не е лошо. На плажа е. Ставро е доста близо го Бг. Малко село, но си има всичко. На пешеходно разстояние си от самото село, през едно мостче. Хотела не е много евтин де, но поискай апартамент от приземните. Имаш кухня, което е мн важно като си с бебе. Има закуска, учудващо прилична. Жените дето чистят хотела са българки, традиционно Simple Smile, момичетата на рецепция са македонки, Собственика грък. Любезни са всички, щото ние закъсахме с колата и уви ни се наложи да искаме помощ от всички, отзоваха се доколкото можаха и ги поопознахме, поостанахме в градчето. Аааа, и добър wifi в стаята и в ресторантчето за закуска отпред, което си е на плажа.
Без да е нещо извънредно , мястото е добро.  Naughty

# 122
Naya,
не разбирам въпроса, след като очевидно имате достатъчно голям опит с почивки в Гърция Simple Smile
Такива хотели има стотици. Малък проблем е, че част от тях вече са заети - в Северна Гърция търсенето е голямо, а естествено намиращите се непосредствено на плажа се заемат първи и са с най-надути цени (както се казва, търсенето определя предлагането).
Букинг не е много полезен за този регион - малко, скъпи и свършват първи, тъй като са леснодостъпни, на един клик, за всички.
Използвай линковете на 1-ва страница и пиши мейли на хотелите. Четири месеца преди лятото и с високи изисквания, може да се наложи да напишеш 40-50, но съм сигурна, че ще намериш това, което искаш Simple Smile

П.П. Бях пропуснала това със закуската - по-добре е да я забравиш, защото тая дребна глезотийка ти стеснява избора неимоверно. При положение, че търсите настаняване в населено място, ще си купувате бугаци или ще намазвате по някоя филия с кафе в студиото.

# 123
  • София
Здравейте,
за първи път ще се наложи да сме юли месец в Гърция и определено и ние имаме проблем с намирането на място за две семейства с по три деца  Simple Smile
За момента сме се спряли на това предложение, ако някой има отзиви ще съм благодарна - Lotos Apartments,Stavros

Отделно почти съм резервирала отново за краят на май на Талата на каравана на плажа. Не става съвсем за море, но пак е почивка извън София, а пакетите за май си заслужават, на фона на цените, които още са се покачили конкратно в къмпинга Талата - http://thalattacamp.gr/uploads/pricelist/UK_7D_prosfores.pdf

# 124
Само да ти кажа, че в тази част на Ставрос плажът не е кой знае какво, както е обсъждано и в темата многократно. По-хубавият е оттатък центъра в посока Милиес.
Т.е. ако разчитате на този плаж, дето ви е "на една минута" за ежедневен престой, не е най-доброто.

# 125
  • София
Параход благодаря за коментара, може ние да отскачаме и до други плажове, но другото семейство са с малко дете и държат да е на земята настаняването и близо до плажа, така че се съобразяваме с това.
Имаме опит с пътуване с кола до плаж от миналогодишното настаняване и почивка в Амулияни, така че с удоволствие ще отскочим и разгледаме и останалите. Дори и да не е кой знае какво, ако този плаж ставо поне за сутрешното море пак ще сме доволни  Simple Smile.
А някакви коментари за самото място за настаняване и отзиви имаш ли?

# 126
Параход, така е. Доста съм търсила и подбирала, докато съм избирала досегашните почивки /че съм и малко придирчива на всичкото отгоре Simple Smile/. Не сме се съобразявали с местоположение, етаж, изхранване, защото винаги сме обикаляли, търсили сме най-хубавите плажове /които естествено са и по-отдалечени от населените места/ Просто сега търся конкретен тип настаняване и локация, на които досега не съм обръщала внимание. Не че пак няма да обикаляме, но няма да е като преди Simple Smile

# 127
Aila, не го знам това място, но го чукнах в Букинг и ми излиза някаква супер скъпа цена за юли, не виждам на какво отгоре?
 Тази първа линия море изяжда главата на много хора. И друг път съм писала, роднина на моя мъж има къща на първа линия до морето, много е посещавана, защото е с хубава градина, но морето отпред не става. Ходили сме с бебето, само го топнахме и си тръгнахме, камъни, дълбоко, едър пясък. Имайте го предвид като гледате близостта до морето, да не останете разочаровани.

# 128
  • софия
Талата е супер популярен къмпинг за българи и все едно си на бг плаж. И е скъпо. За края на май може и да е поносимо.

# 129
  • София
Здравейте,
за първи път ще се наложи да сме юли месец в Гърция и определено и ние имаме проблем с намирането на място за две семейства с по три деца  Simple Smile
За момента сме се спряли на това предложение, ако някой има отзиви ще съм благодарна - Lotos Apartments,Stavros

Аз за точно тези студиа отзив трудно ще дам, но това което горе предлагах е точно до него през едно мостче. Минавали сме пред Lotos на път към таверните вечер. Аз вече писах, Ставро не е лошо място без да е нищо особено. Там сте на 1 крачка от плажа, не е лош, с чадъри и шезлонги, но има камъни в най - плитката част, след като се преминат навътре е Ок. На 2 минути сте от самото село Ставро с вечерната суматоха и таверни. Пред вас има плажен вечерен бар , но не помня да е шумно, има доволно разстояние.
Таверна има също до вас, от този тип дето ходят и местните хора, непретенциозна , но като гледах че винаги е пълна подозирам че е добра.
Рекичката е малко неугледна там, може да има комари  newsm78 но ако държите да сте близо до селото и таверните и да имате опция за близък плаж , мястото е добро. Иначе по - хубавите плажове са пак близо 10 тина минути с колата на юг към Олимпиада  Thinking Хранителен магазин , пак към центъра на селото , на 2-3 минути от Lotos

Аз за нас , за лятото,  гледам пак там в съседство Alexander Inn , малко по- отдалечено е от центъра с таверните, но по преценка е 5-10 минути ходене по крайбрежната алея

# 130
Момичета, сори вие си знаете, но какви са тези места, с такива цени в Ставрос? Този Alexander е 130-140 евро за една стая! Хубаво има закуска, но е прекалено, според мен. За мен Ставрос е за бюджетна почивка. За такава цена избор на далеч по-хубави места и плажове има доста.

# 131
  • София
Момичета, сори вие си знаете, но какви са тези места, с такива цени в Ставрос? Този Alexander е 130-140 евро за една стая! Хубаво има закуска, но е прекалено, според мен. За мен Ставрос е за бюджетна почивка. За такава цена избор на далеч по-хубави места и плажове има доста.

Незнам какви дати гледате. На мен букинга ми дава 80 тина евро , стая , за 4 човека, за средата на юни. И същата стая 95 евро , 4 ка стая, за средата на август. При минимум 4 нощи. Подозирам че ако се свържа директно с хотела ще ми дадат и по - ниски цени. newsm78 Това със басейн, със закуска, близо до плажа, с добър рейтинг.
Не че е евтино, ама колко да е , в пик сезон. All inclusive- а гледам също, ами 250 евро на ден.  Thinking
Ето Lotos  е доста по - изгодна цената от Alexander Inn.

# 132
Зададох произволни дати в средата на юли за семейство с две деца и ми даде 130 евро нощувка. Вие си знаете, разбира се, просто на мен ми се видя много.

# 133
  • някъде ... тук ...
И за мен са много. Обаче пък и аз не търся хотел с басейн и някакво изхранване. Отделно, че и цените са се повишили в близките до България села.

Аз започвам търсене и избиране на място в Южна Евия за края на август-началото на септември.
Така или иначе ще изкараме няколко уикенда на къмпинга в Аспровалта, но това няма да е основната ни морска почивка.

# 134
  • София
Благодаря за коментарите  Hug
За Lotos Apartments моята цена е 70 евро на нощувка за апартамент, двойно легло и три единични втората седмица на юли. Досега сме били на по-ниски цени в студия, но обикновенно се налага да разпъваме дивани, та дори и фотьойли и вече почна да ми писва. За останалите семейства, тъй като се събират в студио, цените са по-ниски, мисля 45 и 55 евро на нощувка.

Общи условия

Активация на акаунт