На море в Гърция 2017

• 151 527
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
и се интересуваме най-вече дали в селото има медицински пункт/клиника и също така дали има някакви развлечения за деца (паркчета, детски площадки и т.н.)
По първия въпрос - не, няма.
По втория - на плажа в центъра на селото има детска площадка и баскетболно/футболно игрище.

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 13:24 от Параход

# 211
  • България, София
Здравейте!
Тази година си харесахме Никити за почивка.
Зная, че в близост има прекрасни плажове, но ММ е повече по мързеливата почивка и не обича да обикаляме.
Предстои да капарирам за това местенце

http://www.halkidiki.com/villa-kalliopi/index.htm

Ако на някой му е позната частта от плажа, която се пада пред къщата, ще бъда много благодарна да сподели отзиви. Да не се окаже, че имаме на 2 крачки плаж, който изобщо не става.
Не държа да е много широка ивица, но поне да е пясък, не чакъл и камънак на сушата. За водата не ни е чак такъв проблем. Ако трябва, ще ползваме акваобувки. Правили сме го две лета на Касандра на едно местенце между Калитея и Криопиги с красиво пясъчно плажче под борова горичка, но с камъни в началото на морето.

Предварително благодаря на всички отзовали се  bouquet

# 212
  • София
Велина, по спомен след пристанището плажът на Никити ми наподобява на Поморие - малки плажчета отделени от кейчета. Не много широка пясъчна ивица, дребни камъни, крайбрежни заведения със шезлонги. Обикновено кипи от живот. Когато крайбрежната улица свърши има доста дълга пясъчна ивица където съвсем свободно си плажуваш. Аз харесвам Никити

# 213
Джулая, мисля че бъркаш и няма да стане само с Гугъл стрийт вю.  Паркирането не ти е голям проблем, по-голям ще е да избереш настаняване в центъра на някой от тези градове. Безмислено е. По-скоро тръгни от плажовете, не от градовете. Живот има много след 18 часа, тогава гърците се "събуждат", магазините отварят, по-скоро между 15-18 часа е по-заспалото време.  Зависи какво търсиш все пак, но точно малките селца, които гледаш са курортните и не са супер скука имат си всичко-магазини, заведения, барове. В град като Кавала ще се сблъскаш с трафика и ежедневието на града, на мен лично не ми се вписва в почивка. В районът около Александруполис и Ксанти не мога да ти препоръчам места, но около Кавала има чудесни такива. Като изключа нелюбимито ми Керамоти, другите Палио, Ираклица, Перамос са много туристически, с хубави плажове.
Обожавам Перамос и плажа Амолофи, освен това селото е и оживено вечер. Много  хубаво място.

# 214
Велина В, ето така изглежда ивицата във вашата част, според мен е ОК за кратък плаж (например сутрешен или привечерен пред хотела), но не бих избрала да лежа на него през цялата си почивка.

# 215
  • България, София
TEREZA83, Параход, много благодаря за отговорите  bouquet

Плажчето става. Надявам се да отидем и до други, ще навивам ММ.
Него не го свърта дълго време на плажа, къпе се, стои най - много час и се прибира в студиото.
А аз обичам да стоя, докато слънцето залезе почти  Heart Eyes
Надявам се, че през втората половина юни ще е спокойно и няма да има голяма навалица.
Миналата година на Торони си изкарахме чудесно пак втората половина на юни. Но там ивицата е доста по - широка.
То аз и за Никити едвам го навих. Като хареса някое място и си иска на него. А аз искам да разнообразяваме  Simple Smile

# 216
О, не може да се сравнява с плажа на Торони - много по-тесен и много по-натоварен е (през юни сигурно ще е навалица само събота и неделя, когато идват гърците от Солун; в делниците би трябвало да е сравнително спокойно), но пък за разлика оттам е плитко и водата е по-прозрачна.

Има хубави бийч барове в тази част на Никити, можеш да си седиш на диванчето на плажа по цял ден, докато мъжът ти се прежали да кара 5 км Grinning

# 217
  • България, София
Благодаря, Параход  bouquet

Вярвам, че ще ми хареса  Simple Smile
Свикнали сме и на по - стръмни брегове, а и девойките ми са големи - на 13г. и на 9г.  Simple Smile

# 218
Аз лично не харесах особено плажа на Никити, може би две години по едно и също време случихме все да го виждаме мътен. Мисля, че наистина става само за кратък сутрешен/следобеден плаж, но ще е престъпление да сте там и да не пообиколите поне най-близките плажове до Никити. Примерно макс далеч да стигнете до Калогрия на юг. Отивате с колата, мъжът ди даже може да се приебре да си дремне, а вие да си поплажувате прекрасно в кристална вода.

# 219
  • България, София
Ще го обработвам значи  smile3508
Другият вариант да свикна да карам семейната кола и аз да обикалям плажовете  Mr. Green
Шофьор съм, но само с опит с карането в София и то с джобен формат колица  Embarassed

# 220
Astop, всеки с мнението си. Не знам какво може да му се обожава, на мен ми е пренаселено и доста побългарено вече. Преди два дни бяхме там, слушах Бг чалга от разни хубави коли с Бг регистрация и ядох супер гадно гиро.

# 221
Аз съм била на малко места по Гръцкото море. Вероятно има много по-хубави. Но аз и там се чувствам добре. Българите не ми пречат. Аз харесвам плажовете.
Това е.

# 222
  • Бургас
Българите не ми пречат. Аз харесвам плажовете.
Това е.

И аз така!!!
Дали са българи или други не ги поставя в рамка.
Важното е морето да е хубаво Simple Smile

# 223
И на мен не ми пречат, даже се радвам да срещам българи, че понякога ми домъчнява Simple Smile Побългаряването е видимо, сваля се нивото, има български заведения, които са с наш манталитет. Нали отиваш да хапнеш гръцка кухня, Бг сирене има и у нас Wink
 Без да обиждам никой, искам от първо лице да кажа, че гърците искат българи туристи, смятат ни за платежоспособни и коректни.

# 224
  • София
Аз пък не обичам да срещам българи в Гърция, не обичам да срещам каквито и да е хора по плажовете. Колкото по-малко са, толкова по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт