На море в Гърция 2017

• 151 453
  • 780
  •   1
Отговори
# 315
Да, темата я прочетох и набелязах няколко хотела. Сега се чудя дали ол инклузив е най-удачният вариант

# 316
Според мен като сте с малко бебе е добре да имате и храна.Дори да не е ол инклузив, а закуска и вечеря. С бебе ли да се занимавате или да се чудите къде да се храните.Все пак сте на почивка.

# 317
Точно пък бебетата са най-безпроблемни за гледане. А търсенето се изразява във влизане в таверната в съседство.

Няма как някой да те посъветва кое е подходящо за вас. Ти трябва да си прецениш.

# 318
Съгласна съм с Блис и аз като повечето в темата тук, съм фен на гръцката храна по таверни. Ходили сме с бебе във вариант със закуска и повече се измъчих какво да му давам, мазах някакви филии със сирене (10-11м.) беше тогава. После вече сме търсили самостоятелно студио или апартамент. С бебе е много по-лесно, от колкото с вървящо малко дете. Ще хапвате в по-спокойно време. Сутрин правех макарони, на обяд носих няколко приготвени пюрета, дори и супа съм правила. Следобед крем/каша, нещо готово, вечерта мляко. Не сме имали никакъв проблем по заведения. На обяд спеше, вечер зяпаше в количката, докато ние хапваме в по-ранни часове. Може да си приготвяте и нещо тип барбекю със салата.Има си плюс ол инклузива, но в Гърция не бих го избрала.

# 319
Бебето под 1 година наистина не е голяма философия да се храни на път. Ходила е 2 пъти на море в Гърция и в още две държави в този период. На обед - бурканче пюре или стерилизирана домашна манджа, следобед - инстантна каша, за закуска приготвях в студиото кус-кус, мюсли, мляко с бисквити... същото като в България. През останалото време - мляко от естествения резервоар, подходящ и за глад, и за жажда. Не че на 8 месеца не бръкна в чинията ми и не се самозахрани с гръцка мусака, както и с други неща впоследствие. Но не беше основното.
Разбира се, ако ол инклузивът е по-удобен като вариант за вас, родителите, няма лошо и в него. Но не ми се вярва да имаш очаквания да храниш бебето оттам, аз поне не бих. А хотелите с изхранване обикновено нямат кухня, та дори и хладилник някой път, това определено затруднява пътуването с бебе.
По-важно с малко дете е да ти е удобен плажът (въпреки че ние и това не сме търсили), теренът за разходки с количка, магазини за стоки от първа необходимост.

# 320
Параход, еднакво сме ги хранили Wink Наистина стаите в повечето случаи са без кухненски бокс, което за мен с бебе е задължително. Също много важно за терена, в Портаря беше ужас по неравния терен, просто количката беше невъзможна за разходки.

# 321
 Хора прочетох доста от старите теми и има доста полезно инфо, но специално за Лефкада никой не дава инфо или препоръка къде е спал, какво е платил , доволен ли е и т.н.

Препоръчайте ми апартаменти или вили на острова ?

Ако някой желае инфо за Санторини или Корфу съм насреща Simple Smile

# 322
  • София
Аз съм повече от доволна от нашето място на Лефкада -  Xenia Apartments - http://www.booking.com/hotel/gr/xenia-vasilika.bg.html?label=gen … total;ucfs=1&

Избрахме Висилики заради близостта до Порто Кацики и Егремни (уви - плажът-мечта вече не е същият) и заради ферито до Кефалония, която беше следващата ни дестинация. И заради очарователния плаж
Агиофили, разбира се. Heart
Ако изберете Висилики - насреща съм за разкази и спомени. Simple Smile

# 323
  • София
Ние открихме сезона
Скрит текст:

# 324
Ние открихме сезона
Скрит текст:

Еее, хее змия, не пропускаш възможност ! От къде е това ?

# 325
  • София
Някъде около Неа Перамос.

Допълвам се:
Магистралата е в добро състояние до магазина Цинцарис, след това е старият лош път. Опитваха се да пълнят някои дупки, но сипваха асфалт от чували и тъпчеха с крака.
Цените на дизела са по-високи - вече е около 1,3 евро, бензин - около 1,5 (може би и малко нагоре), газ - около 0,9 евро.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 09:26 от змия

# 326
Ето един интересен сайт подобен на street view, но с богат снимков и видео материал от морето към брега:
https://www.tripinview.com/en/presentation?layer=detailed&da … 7931&id=85867
Има го цялото гръцко краибрежие и по-големите острови. На мен ми беше полезен да придобия поне малка представа за Торони.

# 327
Някъде около Неа Перамос.

Допълвам се:
Магистралата е в добро състояние до магазина Цинцарис, след това е старият лош път. Опитваха се да пълнят някои дупки, но сипваха асфалт от чували и тъпчеха с крака.
Цените на дизела са по-високи - вече е около 1,3 евро, бензин - около 1,5 (може би и малко нагоре), газ - около 0,9 евро.
Разсмя ме с тоя асфалт, ще мине валяк отгоре няма да го оставят така Simple Smile
 Тази година очаквам цената на фрапето да е осезаемо по-високо, нес кафето мина към акцизните и сега една малка кутия я купих онзи ден за 3.6 евро.

# 328
  • София
не знам дали е минал, повече в тази посока не сме минавали, но беше около 20:00-20:30 часа и не ми се вярва валякът да се е появил след това.

# 329

Тази година очаквам цената на фрапето да е осезаемо по-високо, нес кафето мина към акцизните и сега една малка кутия я купих онзи ден за 3.6 евро.

Ще внасяме контрабанда, няма страшно. Laughing Само фагри-то и октопода да не пипат. Blush Второто вече се случва да си го хващаме и сами, но първото пусто на брега не излиза.

Общи условия

Активация на акаунт