На море в Гърция 2017

• 151 288
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз последно резервирах в Олимпиада. Стори ми се спокойно, тихо и живописно. Виждам, че плажа в селото не е кой знае какво, ще пробваме двата плажа след селцето Babylon и Zougla. Как се казваше таверната след Ставрос, която хвалите? Нещо друго интересно да препоръчате в района?
Каламатианос.

# 661
  • София
И страгира Wink

# 662
много благодаря! Wink

# 663
Здравейте! Предстои ни (надявам се) първа почивка в Гърция и имам нужда от помощ. От няколко дена чета къде ли не, включително и тази тема (прекрасна е, поздравления). Но колкото повече чета, толкова повече се обърквам и май е най-добре да попитам. Искаме да пътуваме в началото на септември - 3 възрастни + дете на 2 и половина години.
1. Търся място по-близо до България /т.е. далечните острови отпадат/.
2. Не съм сигурна, че ще имаме желание за голямо обикаляне с малкия, особено за самото плажуване, затова предпочитам да има хубав плаж в самото градче - пясък и колкото може по-плитка вода (никой от нас не плува), без камъни.
3.Иска ми се да има приятни заведения и магазинчета - не търсим нещо диво, безлюдно и т.н., но и да не е гигантска лудница и пренаселване. Ако в близост има и какво интересно да се види, ще е хубав бонус, но не е задължително.
4. Търсим си апартамент, хотелче, бунгало. Иска ми се да има градинка за игра за малкия. Нямам претенции дали ще има храна в хотела, или ще си готвим ние. Добре е да е сравнително близо до плажа, но не държа на първа линия.

Струва ми се, че големите курорти извън града не са вариант за нас, тъй като обичаме да се разхождаме, да посещаваме различни заведения и т.н. Като цяло искаме средно динамична почивка, а не само плаж.

Много ще съм благодарна да препоръчате конкретни градчета, а може и хотели / имоти. Плажът ми е от първостепенна важност - не искам всяка сутрин да пътуваме с кола, за да се приберем на обяд за съня на малкия и после пак да пътуваме за следобеден плаж. По-склонна съм да пътуваме за хубави заведения за вечеря като компромисен вариант Simple Smile
Благодаря предварително.   

# 664
На Ситония отговарят Сарти и Торони на изискванията за плаж. В Сарти в по-голямата си част е дълбоко, но към края има и плитка част.

# 665
Добро утро. Имам едно притеснение, което ме остави почти цяла нощ будна. Може ли някой да даде мнение?
Планирах кратка почивка в Аспровалта за след 20 юни. Притеснява ме факта, че тогава, живот и здраве, ще съм влезнала в 8-мия месец. Чудя се, ако недай Боже ми потрябва лекарска помощ в тази напреднала бременност, има ли къде да я получа. Някой запознат? Какви застраховки трябва да си направим с мъжа и детето ми (на почти 3 г.), когато пътуваме без агенция?

# 666
  • София
Здравейте! Предстои ни (надявам се) първа почивка в Гърция и имам нужда от помощ. От няколко дена чета къде ли не, включително и тази тема (прекрасна е, поздравления). Но колкото повече чета, толкова повече се обърквам и май е най-добре да попитам. Искаме да пътуваме в началото на септември - 3 възрастни + дете на 2 и половина години.
1. Търся място по-близо до България /т.е. далечните острови отпадат/.
2. Не съм сигурна, че ще имаме желание за голямо обикаляне с малкия, особено за самото плажуване, затова предпочитам да има хубав плаж в самото градче - пясък и колкото може по-плитка вода (никой от нас не плува), без камъни.
3.Иска ми се да има приятни заведения и магазинчета - не търсим нещо диво, безлюдно и т.н., но и да не е гигантска лудница и пренаселване. Ако в близост има и какво интересно да се види, ще е хубав бонус, но не е задължително.
4. Търсим си апартамент, хотелче, бунгало. Иска ми се да има градинка за игра за малкия. Нямам претенции дали ще има храна в хотела, или ще си готвим ние. Добре е да е сравнително близо до плажа, но не държа на първа линия.

Струва ми се, че големите курорти извън града не са вариант за нас, тъй като обичаме да се разхождаме, да посещаваме различни заведения и т.н. Като цяло искаме средно динамична почивка, а не само плаж.

Много ще съм благодарна да препоръчате конкретни градчета, а може и хотели / имоти. Плажът ми е от първостепенна важност - не искам всяка сутрин да пътуваме с кола, за да се приберем на обяд за съня на малкия и после пак да пътуваме за следобеден плаж. По-склонна съм да пътуваме за хубави заведения за вечеря като компромисен вариант Simple Smile
Благодаря предварително.  
Здравей. За мен такова място е Скала Фурка на Касандра. Плажът е пясъчен и стигаш до него пеш (няма стръмно). Водата е плитка, в началото има малко камъни, но според мен не е проблем. Покрай плажа има заведения, в които всичко бе вкусно. Има си и магазинчета, но селото не е голямо. Вечер ние се разхождахме към Калитея, Афитос, един затворен комплекс - мисля че беше Сани и до фара. В Сани имаше много хубава детска площадка. Детето на възрастта на вашето тогава му хареса много. Във Фурка има и голям хранителен магазин. Ние сме отсядали в Авра Бунгало, но сега мисля са с ново име.

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 09:33 от TEREZA83

# 667
  • София
Добро утро. Имам едно притеснение, което ме остави почти цяла нощ будна. Може ли някой да даде мнение?
Планирах кратка почивка в Аспровалта за след 20 юни. Притеснява ме факта, че тогава, живот и здраве, ще съм влезнала в 8-мия месец. Чудя се, ако недай Боже ми потрябва лекарска помощ в тази напреднала бременност, има ли къде да я получа. Някой запознат? Какви застраховки трябва да си направим с мъжа и детето ми (на почти 3 г.), когато пътуваме без агенция?

Има големи АГ болници на по-малко от час път с кола - в Солун и в Серес. В самата Аспровалта има няколко частни лекарски кабинета, както и в близката Врасна. В района имаше и денонощен медицински център за оказване на спешна помощ, обаче сега не мога да намеря в кое селище точно беше. Спешните състояния до миналата година се обслужваха безплатно. Застраховки "Помощ при пътуване в чужбина" се предлага от почти всички застрахователни компании, при сключване предоставят телефонен номер с 24-часово обслужване, на който трябва да се обадите при възникване на инцидент или нужда от медицинска помощ. Вижте специално клаузите им за бременни. При всички положения хазяите/хотелиерите ще ви окажат съдействие при необходимост.

# 668
  • София
Ами има в темата хора с кемпер минали по източния бряг на Мани. Ако още пишат тук може и да си кажат преживяванията.

Ние с кола отидохме до Тенаро и пак ми беше зле.
има,ма ми се изтърка клавиатурата вече Mr. Green
не бих минала 2-ри път от там,съвсем честно Peace

# 669
  • София
Ами има в темата хора с кемпер минали по източния бряг на Мани. Ако още пишат тук може и да си кажат преживяванията.

Ако си споделяла назад в темите, би ли ми казала поне през коя година е, за да потърся?

# 670
  • София

Ако си споделяла назад в темите, би ли ми казала поне през коя година е, за да потърся?
Ми няколко пъти съм писала,ма не помня кога Laughing

Ще напиша пак,към Тенаро е ОК с малки изключения,доста са спусканията и пътя е тесен,ние като спрахме долу на"площадката" накладките ни пушеха,духаше силно и така се бяхме напрегнали,че нямахме никакво желание да ходим пеша...та снимахме и си тръгнахме...следва голямо изкачване,много голямо,с обратни завои и ужасно,ужасно тесен път,как не се гътнах незнам,а ако бяхме срещнали някой с тая денивелация и теснотия,хич незнам как щяхме да се разминем ooooh!
Имай впредвид,че драпахме едвам на 1-ва ooooh!
Голямото щастие беше,че спускането после не се оказа толкова страшно,слава богу Peace

Направи ми впечатление,че имаше бая кемпери на Тенаро,но всички се връщаха по източния път,та най-добре и вие се върнете от там Peace
И задължително спрете на Вати!
Всички пътища по Пелопонес са поносими,изключая този и Леонидио(не сме минавали от там)
ако с нещо друго мога да помогна,съм насреща Peace

# 671
  • София
На първа сме се катерили неведнъж, накладки също са ни прегрявали при спускане на първа.
Ясно за какъв път става дума.
Благодаря много. bouquet

# 672
  • някъде ... тук ...
k@li, изключително много благодаря Hug
Явно ще сме едни след други със Змия из Пелопонес Simple Smile Та и двете питаме горе-долу едно и също...

# 673
  • София
Ние Мани сме го изръшкали цялото,и тази година ще го пропуснем Mr. Green

# 674
Teresa, препоръчеам за твоето търсене, плажа Ковио - 5 км на юг от Никити, Ситония. Там има 3-4 къщи /Alexander, Paradise, нещо с V.беше 3тата/ за гости на 5 мин от плажа. Минава се под шосето през един удобен тунел и 200-300 м до плажа. Вечер може с колата до Никити за 10 мин. Там има от цивилизацията, която търсиш, но плажа не ме кефи.
Още един вариант е лагуната Ситония източния бряг от към Атон, преди Вурвуру. Там препоръчвам Vrahos house. Toчно на самия бряг на лагуната, която е много плитка и топла.  И собственика е мн услужлив. Даже още по-добър вариант за малки деца. От там с колата и на север и на юг има наблизо населени места. А също страхотни плажове - Кариди за дребосъци. Ако не държиш на кристален плаж може и Вурвуру , но в Гърция се ходи заради плажовете./ Иначе Черноморец, БГ, ако не ви е страх от разтройство./

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 18:36 от Mislq

Общи условия

Активация на акаунт