На море в Гърция 2017

• 151 306
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Извинете, не съм разбрала въпроса. Явно се е имало предвид преход по източното крайбрежие на Мани  Peace

# 646
Не става дума за пътя през Спарта и Гитио. От м.г. до Спарта е магистрала, а надолу от Гитио е добър, широк, нормален двулентов път.
Става дума за вътрешно Мани.  Западният е от Ареополи надолу през Кита, Геролименас, Ватия и Мармари, а източният - през Порто Кайо, Кокала и Котронас.
Като гледки препоръчвам и двата. По-известните места са на западния. Източният е по-тесен и с по-големи денивелации. Не знам дали ще е проблем за кемпер. Била съм и на по-страшни пътища в Гърция от този до Тенаро.

През Леонидио и Козмас не съм минавала и не мога да сравня.

# 647
  • София
Да, де, казах, че съм се объркала, заради този цитат, който ми прозвуча като подход към пръста.

За Мани - твърдо от изток не се пробвайте. От запад пътя е ок.

# 648
Да, де, казах, че съм се объркала, заради този цитат, който ми прозвуча като подход към пръста.

Туце, те идвайки от Монемвасия няма от къде да дойдат освен от изток. Mr. Green

# 649
  • София
Много благодаря на всички, изключително полезни сте. Продължавайте да разказвате.

На гугъл мапс виждам път до археологическа площадка Тенаро, нататък до фара, предполагам, се ходи пеша.

# 650
Да, дотам е пътят, после се ходи около 1 км пеша. Ние не ходихме, защото бяхме изморени и духаше много силен вятър.

А ето какви самоделни МПС-та се движат по пътя между Мармари и Тенаро Simple Smile https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/14180414185/in/album- … 8761781/lightbox/

Змия, ето така изглежда мястото, до което се стига с кола https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/13993769568/in/album- … 8761781/lightbox/

Много се радвам, че има мераклии за едно от най-забутаните и отдалечени, но и най-прекрасни места в Гърция.

# 651
  • някъде ... тук ...
И аз благодаря!
С ровене и четене из няколко сайта/форума, гугъл, гугъл мапс и тукашните разкази/споделяния, мисля че ми се избистри картинката.

# 652
  • София

Туце, те идвайки от Монемвасия няма от къде да дойдат освен от изток. Mr. Green

Знам, знам, но към момента на "от изток не се пробвайте" още не беше ясно, а то и сега не е, дали отправната точка ще е Монемвасия и коя ще бъде изобщо. Спирам да спамя Peace

# 653
  • София
Параход, щом алковен е минал оттам, нашият интеграл няма да има никакви пречки  Grinning

Много са хубави снимките ти!

# 654
До Тенаро от запад си е приличен пътя. На места след Мармари е възтесен пътя, но не е болка. За мен проблем бяха урвите отстрани.

# 655
Здравейте, момичета,
В една от старите теми беше упомената фирма за коли под наем на Крит, от която хората са останали доволни.Сега не можах да намеря информацията и ще бъда благодарна, ако някой ми даде препратка или съвет.

# 656
Тези съм ползвала аз http://www.cretarent.gr/.

# 657
# 658
Аз последно резервирах в Олимпиада. Стори ми се спокойно, тихо и живописно. Виждам, че плажа в селото не е кой знае какво, ще пробваме двата плажа след селцето Babylon и Zougla. Как се казваше таверната след Ставрос, която хвалите? Нещо друго интересно да препоръчате в района?

# 659
Аз последно резервирах в Олимпиада. Стори ми се спокойно, тихо и живописно. Виждам, че плажа в селото не е кой знае какво, ще пробваме двата плажа след селцето Babylon и Zougla. Как се казваше таверната след Ставрос, която хвалите? Нещо друго интересно да препоръчате в района?
Езерата в близост и манастира преди тях.

Общи условия

Активация на акаунт