На море в Гърция 2017

• 151 304
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
От Коста си е доста голямо фери за коли всъщност. Но коли качват само местните. Цената на човек беше 2-3 евро. Отделно има таксита за около 10-15 евро.

За планинските пътища - кажи къде ще ходите за да ти кажем. За Мани - твърдо от изток не се пробвайте. От запад пътя е ок.
За Монемвасия има завои и е тесен на места.

# 631
  • София
Да ти кажа честно, в Торони църквата е доста добра като за размерите на селото! Но какво ще работи там през април, не знам.
В Йерисос се сещам за доста голяма. Двете, които си споменала, също имат църкви, разбира се. На Касандра право да ти кажа, нямам понятие как е в другите населени места.
Цените се вдигат за Великден, да.

Ааа Торони отпада, не знам дали ще има живо пиле там Simple Smile)), Искам ми се да е оживено голямо градче.
Сега зяпам май около Неа Мудания ще се насоча и в Неа Флогита , прочетох, че има голяма църква на апостол Павел и една византийска кула , и пристанище трябва , че мъжа и щерката са рибари и ще се хвърлят въдици  Peace

То някой тука пита скоро и аз се подхлъзнах  Mr. Green, ама бързо трябва да се ориентирам, че цените скачаттттт  Whistling

# 632
Kimbolina, определено не си запозната как се празнува Великден в Гърция. Сега погледнах в Уикито Торони, 2011 г.- 3500 души, ако ги вземем за база, значи около Великден ще се увеличат поне до 4000 души. От тях 70% да отидат на църква на празника, няма да можеш да се добереш до нея. Ще ти е толкова оживено, че ще се чудиш какво е това пиле, което прехвръква Wink
Ако искаш много голям празник, отиди в Керкира.

# 633
Зои, 3000 е общината, която включва Сарти и Сикия (не знам защо се казва община Торони) - селото е малко, около 200 души.

# 634
  • На черешатааа
Не знам дали пиша в подходящата тема, но събирам информация за Ситония, по точно за Неос Мармарас- ако някой е ходил там, ще съм благодарна да сподели отзиви  bouquet

# 635
Да, Параход, моя грешка извинявам се. Погледнах отгоре и изобщо не отразих, че има два показателя.
Просто четох няколко поста с търсенето й за Великден, а в Гърция е празнично и тържеството навсякъде, повече отколкото у нас. Това исках да подчертая. Peace

# 636
  • София
Ако отидем, със сигурност няма и да се опитваме да товарим и кемпера. С колела може ли да се отиде?
Ама то не може да натоварите и да искате. Хидра е абсолютно пешеходен остров, забранени са всякакви МПС-та, единственият транспорт са магарета и лодки. А Спецес - само със специален режим на движение и мотопеди на местните.

При положение, че ще влизате от Антирио, аз лично ви препоръчвам западната и средната част, а не източната, освен ако акцент не са ви историческите забележителности. В Спарта няма какво да се гледа. Единствено Мистра наоколо.  
Магистралата Коринт-Каламата е завършена, до Спарта има магистрала също (миналия юни беше чисто нова, три коли бяхме на нея). Антирио-Коринт не сме минавали след 2014 г., тогава беше вили и могили и нищо подобно на магистрала.

А с колела може ли?

ММ е решил, че твърдо иска да минем през Нафплио и Монемвасия, както и да види Коринтския канал.

# 637
  • София
Добро утро Simple Smile

Да определено не съм запозната с празнуването на Великден в Гърция, за първи път ми хрумва идеята да сме там  ,  но с Торони съм  запозната , защото съм била и определено не е оживено и не е мойто място  Peace
МОже ли да споделиш повече инфо за това как се празнува при тях  Hug
Керкира звучи добре, но е доста път, не ни се пътува толкова, но може би за друга година ще го имам  в предвид
Искам да е нещо по наблизо и май се спирам на Неа Мудания и околностите, днес ще се поровя за още малко инфо и довечера ще резервирам нещо  Peace

# 638
  • София
Миналата година бяхме на Пелион за Великден.
Службата в черквата продължи часове през нощта, до призори имаше фойерверки.
В неделя на обяд правят чевермета, голяма част от хората ги правеха на улицата - не на тротоара, не в двора си, а директно на улицата. Минаването бе трудна работа.

# 639
Ако отидем, със сигурност няма и да се опитваме да товарим и кемпера. С колела може ли да се отиде?
Ама то не може да натоварите и да искате. Хидра е абсолютно пешеходен остров, забранени са всякакви МПС-та, единственият транспорт са магарета и лодки. А Спецес - само със специален режим на движение и мотопеди на местните.

При положение, че ще влизате от Антирио, аз лично ви препоръчвам западната и средната част, а не източната, освен ако акцент не са ви историческите забележителности. В Спарта няма какво да се гледа. Единствено Мистра наоколо.  
Магистралата Коринт-Каламата е завършена, до Спарта има магистрала също (миналия юни беше чисто нова, три коли бяхме на нея). Антирио-Коринт не сме минавали след 2014 г., тогава беше вили и могили и нищо подобно на магистрала.

А с колела може ли?

ММ е решил, че твърдо иска да минем през Нафплио и Монемвасия, както и да види Коринтския канал.

Мисля, че с колела няма проблем.
ЗА Монемвасия исках да ти кажа, да не минавате през Леонидио. Има кемперисти минали от там, но пътя е доста впечатляващ дори и за коли.
Преди Монемвасия, мисля някъде около Сикия има маслобойна. Зехтинът им е уникално добър.

Ако решите от Монемвасия да слезете до Елафонисос пътя е през Велиес - Таланта - Демония. Другият през Лира е непрепоръчителен.

# 640
  • някъде ... тук ...
Впечатляващ е пътя през Леонидио заради доста продължителното изкачване и после слизане. Завои и другаде има. Може да се прегледа в стриитвю-то. С почивки, за да не прегрее колата/кемпера, преминаването не е проблем Peace
Пътят от изток за Мани като този за Монемвасия през Леонидио ли е или се има нещо друго предвид под "твърдо от изток не се пробвайте"?

# 641
  • София
Ние минахме през Спарта и Гитио, пътят не беше нищо особено. А от Неаполи сме се връщали покрай западния  бряг на ръкава в посока Спарта и имаше доста завои, но иначе също не беше зле. Обаче, като не сме с кемпер, аз не бих могла да преценя какъв би бил за кемпер.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 14:53 от Туцка

# 642
  • София
Навиват ме за къмпинг в Ситония няколко семейства с деца за 5,6,7,8 Май и се чудя. Нашите деца са големи вече, но не сме ходили на къмпинг. Ще вземем палатка, имаме газ, посуда, това-онова...

# 643
Ами има в темата хора с кемпер минали по източния бряг на Мани. Ако още пишат тук може и да си кажат преживяванията.

Ние с кола отидохме до Тенаро и пак ми беше зле.

# 644
  • някъде ... тук ...
Туцка, благодаря! Неаполи - Гитио - Спарта го минахме през 2015-та с кемпера. Не сме имали проблеми. Идеята ми е маршрут от Ареополи до където стигнем най на юг (цел нос Тенаро, но може и да не стане) и по край източния бряг до Гитио.
Felicе, пропуснала съм. Ще се поразровя, ако са писали преди, да го прочета Peace

Free Agent, може да ви е студено през нощта. Освен чували, си вземете и по някое одеало.
Зависи от времето и чувалите ви, но нощите още са хладни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт