На море в Гърция 2017

• 151 317
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
То след такива троснати коментари, кой пък ще се осмели да пита нещо. И аз не мога да го разбера това. Ако човек не иска да отговаря, да не отговаря. Ако му се стори полезно да помогне, да напише нещо.

# 616
Очевидно съм разбрала ,че си говорим на различни езици. И да , именно защото форумът е свободен не ми харесва тенденцията да се слагат рамки и желони.

# 617
Да разясня отново нещо. Разликата между тази тема и темата за Турция от където обяснимо има масово преселение е следната:

1.Настоящата  не се поддържа от служител на туроператор.
2. В темата рядко пишат представители на туристическия бранш и ако са го правили не се е гледало с добро око защото са твърде финансово ангажирани.

Ако темата за Турция е предимно за обсъждане на хотели, тази не е такава. Или поне не беше. Напоследък почти само това се пита. За съжаление. И поради това много от старите и потребители вече не пишат тук.

В темата милион пъти е отговаряно на въпрос като този на Данито и малко повече усилие от страна на потребителите ще доведе до доста информация без повтаряне на едно и също. Разбираемо е желанието да се влезе в темата и да се получи веднага и лесно смляна информация, но все пак има положен труд както за съставяне на 1-ва страница, така и да се отговаря милион пъти на едно и също. Уважавайте труда на другите потребители.
Напоследък голям процент подобни въпроси остават без отговор и са трайно игнорирани. Сами си правете изводи защо. После да не се сърдите, че не ви се отговаря. .

Изобщо не ми е троснат коментара. Това, че не те кефи да чуеш какво мислят и други потребители си е твой проблем.

А иначе, на мен ми липсват хората, които споделяха за преживяванията си в Гърция, за интересни места, архитектура, плажове и храна.  Peace

# 618
Не, че съм длъжна да се обяснявам, но все пак ще го направя.
Имам син аутист и новородени бебета близнаци.
Времето ми за ровене в интернет е силно ограничено, да не кажа никакво.
Въпреки това успях да погледна в booking, но ми се искаше да получа препоръка от майки с много деца като мен за вече пробвани, изпитани, добри места на нормални цени.  
Темата Ви не съм я чела, признавам се за виновна Simple Smile Нямам тази възможност.
Мислех, че споделяте инфо за места за настаняване.

Очевидно съм объркала темата, за което още веднъж се извинявам!
Приятен ден на всички и хубаво лято  Simple Smile

# 619
  • София
Данито, ако търсите хотел с изхранване, темата за Ол Инклузив в Гърция ще е по-подходяща.

Аз искам да питам нещо относно нашето пътуване към Пелопонес.
Имаме 11 дни, от които по един и половина ще е път натам и обратно.
Остават 8 дни за обикаляне. Вероятно за плаж още няма да става, така че няма да отделяме време за лежане.
Да се напънем да посетим места из целия полуостров или да се концентрираме в една част?
Има ли ветровити места като Източен Пелион примерно?

# 620
Гласувам да се концентрирате върху 1 или 2 пръста от четирите. Много е хубаво и интересно навсякъде, не си струва да прекарвате цялото време на колела.
Сама си казвала, че кемперът се движи по-бавно от обикновена кола. Ние първия път бяхме точно за толкова (с кола) и сколасахме Мани обстойно, от Лакония - Елафонисос и Монемвасия и от Арголида - почти само Нафплио. На връщане обиколихме и Коринтския залив.
Месиния и Ахея на други пътувания.
Има ветровити места.

Последна редакция: нд, 02 апр 2017, 14:08 от Параход

# 621
Змия, раздели си 8-те дни наполовина ( примерно) и отледайте два пръста. Хем няма да ви е напрегнато и да бързате, хем ще видите повече.

# 622
  • София
Подкрепям горните две мнения. Даже ако комбинирате източния пръст с отскачане до Хидра и/или Спецес, ще ви остане не много време за част от Лакония.

# 623
  • София
Магнолия, можете да отидете в Афитос. Мога да прегледам какво работи и ако искаш, да ти препоръчам хотел, не знам какъв е бюджетът. Църквата е голяма, хубава в центъра, местните си ходят активно. Ако решиш случайно в Сани да отседнете, пак там на църква ще идеш.

Параход , къде другаде има по голяма църква в този район около Касандра и малко преди нея . Мислих пак към Волос да се смъкнем ама много скъпо спането, преди две седмици спахме за 80лв. в едно студио близо до Волос , сега за Великден цената му е 165лв.  #Crazy
И другият вариант ми е на Ситоня, може би Никити или  Нео Мармарас , ама там не съм била и не знам дали има по голяма църква .

# 624
Да ти кажа честно, в Торони църквата е доста добра като за размерите на селото! Но какво ще работи там през април, не знам.
В Йерисос се сещам за доста голяма. Двете, които си споменала, също имат църкви, разбира се. На Касандра право да ти кажа, нямам понятие как е в другите населени места.

Цените се вдигат за Великден, да.

# 625
  • София
Подкрепям горните две мнения. Даже ако комбинирате източния пръст с отскачане до Хидра и/или Спецес, ще ви остане не много време за част от Лакония.

За двата острова откъде се взима ферибот?

# 626
  • София
От Ермиони. На двата острова не се допускат автомобили обаче. За Спецес може и от Порто Хели. Има и други схеми от Пелопонес с лодки. ред. и за Хидра може от Порто Хели.

Последна редакция: нд, 02 апр 2017, 20:10 от Туцка

# 627
Абе за Хидра се взема от Метохи, а за Спецес от Коста Simple Smile Те са малки корабчета, по-скоро като водно такси, отколкото като ферибот, и пътуват 10-20 мин.

Ама и от Ермиони има, де. Това е фериботът, който идва от Пирея. И той е само за пешаци.

# 628
  • София
а има ли смисъл да отделяме време за тези острови при общо 8 дни там?
Ако отидем, със сигурност няма и да се опитваме да товарим и кемпера. С колела може ли да се отиде?

Как са планинските пътища?
За Спарта колко време ни трябва?

Приемам всякакви препоръки за места, които задължително трябва да посетим, ако този път се концентрираме върху източната половина.

# 629
Ако отидем, със сигурност няма и да се опитваме да товарим и кемпера. С колела може ли да се отиде?
Ама то не може да натоварите и да искате. Хидра е абсолютно пешеходен остров, забранени са всякакви МПС-та, единственият транспорт са магарета и лодки. А Спецес - само със специален режим на движение и мотопеди на местните.

При положение, че ще влизате от Антирио, аз лично ви препоръчвам западната и средната част, а не източната, освен ако акцент не са ви историческите забележителности. В Спарта няма какво да се гледа. Единствено Мистра наоколо.  
Магистралата Коринт-Каламата е завършена, до Спарта има магистрала също (миналия юни беше чисто нова, три коли бяхме на нея). Антирио-Коринт не сме минавали след 2014 г., тогава беше вили и могили и нищо подобно на магистрала.

Общи условия

Активация на акаунт