Остров Тасос /Тема 9/

• 122 000
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
И мен ме ужили пчела ли беше или оса незнам ,въпреки че много пъти съм била жилена и не съм алергична този път имах сериозни проблеми и стигнах до лекар оказа се че е останало жилото в мен.

Храненето някъде до 20 часа е невъзможно без да си нападнат от осите,дори и със запалено кафе.

Местен ни каза че пчеларите се бунтували и стачкували да не се пръска срещу осите ,защото умирали и пчелите а бизнеса с меда както сигурно сте забелязали е особено развит на острова .

# 676
И мен ме ужили пчела ли беше или оса незнам ,въпреки че много пъти съм била жилена и не съм алергична този път имах сериозни проблеми и стигнах до лекар оказа се че е останало жилото в мен.

Храненето някъде до 20 часа е невъзможно без да си нападнат от осите,дори и със запалено кафе.

Местен ни каза че пчеларите се бунтували и стачкували да не се пръска срещу осите ,защото умирали и пчелите а бизнеса с меда както сигурно сте забелязали е особено развит на острова .
Брей хора почвам да се радвам, че есенната ни почивка няма да е на тасос, а на самотраки, до сега проблеми с оси сме имали единствено на плажа на мокрия пясък, едната година ужили ММ, а на следващата мен.....посърбя ме два дни и това беше.....е верно неприятно е, но ако се стигне до алергична реакция става лошо! newsm78

# 677
  • София
Чета цяло лято темата с намерение да отидем другата година точно на Тасос, ама тия оси ме отказаха. Не мога да разбера, като са толкова голям проблем, какво му е хубавото на почивката на Тасос?Flushed

# 678
  • София
Ходим повече от 10 години на Тасос на почивка. Винаги в периода края на Юни и началото на Юли- никога не сме имали проблеми с оси.
Веднъж, 2009г. мисля, бяхме в началото на септември и наистина имаше оси. Но през Септември осите се обясняват със зреенето на гроздето. Hands V

# 679
  • Бургас
Само да уточня, че тазгодишните ни проблеми с осите не са на Тасос. Първия път в двора на къщата на Амуляни, а втората на плажа на Торони.

# 680
  • на земята
И ние така,от много време ходим на Тасос края на юни началото на юли оси не съм видяла,миналата година и септември бяхме към 15 пак нямаше.Тази година бяхме преди две седмици,ами ужасно беше на някои места,но пък на плажа Голдън нямаше много на първа линия до морето оса не видах,На парадайз беше пълно с оси и невъзможно беше да се стои с деца,просто ад.Малката я ухапа,наду се давах ериус и мазах с финистил и спадна,но не си е работа,никак не е приятно.
Догодина сме на Закинтос,Крит,Пелопонес,Лефкада в процес на търсене съм,два острова ще търся да посетим  bouquet
И да уточнч,че навсякъде имаше оси на острова PeaceСамо в някои части имаше масово.

# 681
  • pomorie
Миналата година бяхме през септември, баткото го ужили нещо още първият ден,с първото стъпване на Голдън Бийч.После аз настъпах пчела на Мраморния плаж,да гадничко е,но не сме имали проблеми до сега.Всеки ден си хапвахме навън и не съм видял нито оси,нито комари.Тази година, по препоръка на наш близък лекар,съм се запасила с ампули метилпреднизолон, който може да се приема и под езика.Надявам се да не ни се налага!

# 682
Сега като чета последните постове се сетих нещо, което ме напрегна доста. На Голдън бийч си седя на шезлонга и усетих, че имам нещо на коляното, като секунда преди това една жена, румънка май беше, започна да ме бута, че имам пчела и аз й давам знак да не мърда, че се беше запътила да я гони. Около 2 минути наблюдавах пчелата без да мърдам, като всяка секунда очаквах да ме ухапе, но слава Богу излетя.
Иначе и аз си нося поне 2 ампули метилпреднизолон, вземам си ги от спешния шкаф и после си ги връщам. Всеки път преди плаж проверявах дали са ми в чантата.
Предполагам, че знаете да не се мажете с кремове и да не слагате парфюми със цветни нотки. А как ни нападнаха осите първия ден писах при още при първата възможност.

# 683
Ние днес си тръгваме от Тасос и мога да кажа, че осите ме побъркаха. Ние бяхме в Леманария, като местните казват че сега е някакъв пик. Сутрин рано започва борбата с димът на кафе и завършва към 20ч. Забелязахме, че цветните бански са магнит за тях и със смяната им с тъмни цветове стана търпимост на плажа е не приятно да гледаш детето си наобиколени от 2-3оси постоянно. Това да ядеш на вън нещо, особенно месо забрави. Сутрин по трудният начин разбрахме това (без ужилване), че месото е забранено и там дори кафето не помага. За мен Тасос е красиво място с плажове за всеки вкус, но осите го правят да не е моето място. Все пак да отбележа през деня оси, а вечер комари ми идва малко в повече.

# 684
  • София
Здравейте,

Досега не сме били на о. Тасос и имам желание да отидем на почивка догодина.
Изчетох темата, която дава много и разнообразна полезна информация и единственото, което ме притеснява са осите. Доколкото разбрах се появяват началото на юли и ако решим да отидем май или юни не са проблем, така ли?

Благодаря!

# 685
  • София
Здравейте,

Изчетох темата, която дава много и разнообразна полезна информация и единственото, което ме притеснява са осите. Доколкото разбрах се появяват началото на юли и ако решим да отидем май или юни не са проблем, така ли?

Благодаря!

Ние до това лято бяхме ходили все през май или юни и не сме имали никакви срещи с оси. Това лято бяхме там през юли и наистина ни се наложи да се съобразяваме с осите... Ще се радвам да пише някой, който е ходил точно тази година през май или юни как е било.

# 686
  • София
В началото на юли до 10 не сме имали проблеми с оси освен на Porto Vathy.Там едно детенце го ухапа оса. На Голдън бийч нямаше тогава, хранехме се само навън.

# 687
  • София
Наистина ще е много полезно да сравним мненията по отношение на осите и времето, в което са най-много. Аз, например, предпочитам юли за почивка. Какви са наблюденията ви за осите през този месец?

# 688
  • Варна
2 - 10 юни кьорава оса не сме виждали

# 689
Здравейте,

Благодаря!

Ние до това лято бяхме ходили все през май или юни и не сме имали никакви срещи с оси. Това лято бяхме там през юли и наистина ни се наложи да се съобразяваме с осите... Ще се радвам да пише някой, който е ходил точно тази година през май или юни как е било.
Ние бахме 9 дни през май, края, една оса нямаше, нито на плажа нито на другите места! Flutter

Общи условия

Активация на акаунт