Остров Тасос /Тема 9/

• 122 077
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Ферибота Керамоти --Тасос --2 възрастни дете на 7 г  и кола --25 евро в петък
Тасос-Керамоти -2 възрастни дете на 7 г  и кола--27,50 евро в неделя

Цените са от миналата седмица и по билети.

Гледам, че разделят колите на до 4, 5 м  -16 евро, и над 4, 5 м - 20 евро. Аз се глася да плащам 16 евро, щото съм с Тойота Ярис, а тя си е мъничка Wink

# 496
Здравейте, в края на седмицата заминаваме за Тасос, ще бъдем тук. https://www.booking.com/hotel/gr/natura-bungalows.en-gb.html?aid … p;type=total& Има ли някой мнение за там? Далеч ли е много от плажа? Благодаря.

# 497

Честно казано изобщо не помня къде е имало кошче.
Сега виждам, че съм объркала името. Аз препоръчвам Амарилис. Те са буквално на 2 мин. от Голдън Бийч.
http://www.amaryllis-studios.gr/

Може ли малко повечко инфо за мястото - условия, какво им в близост, препоръчани таверни, плажове наоколо. Запазила съм за септември там, но ще ни е първи Тасос и всякаква информация ще е от полза.

# 498
  • София
А в същото време да попитам какво ви е мнението за Гьола, заслужава ли си? Чета, че пътя е много лош, проблем ли е за лека кола?  И колко след това е вървенето пеш?

Ако обичате да скачате от скали - определено! Аз - дето съм някакъв измислен плувец (и на моите години Relaxed- ) бях във възторг. А вие - щом сте младоженци, сигурно сте и по-млади - би трябвало да се изкефите още повече. Simple Smile

С кола няма как да стигнете до там. Оставяте я там, където виждате и другите паркирали коли, и продължавате пеша. Колко е ходенето ... не помня вече. Нещо като 20-тина минути, може би??? На отиване не е такава драма, защото по-голямата част от ходенето пеша е спускане по един скалист склон (не е драма - скалите почти са оформили стъпала Simple Smile ) На връщане, обаче, това си е катерене нагоре.
Но вие сте млади, както вече казах - това не би трябвало да е проблем за вас.

Ако ви остане време - идете дотам. На място няма да може да изкарате кой знае колко време. Пече слънце, камънак е... Не останах с впечатление някой особено дълго да се задържа там. След няколко скока като че ли всеки си тръгва. Ще ви остане време и за друго този ден.

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 11:05 от Vivi

# 499
Здравейте!
Очертава ми се еднодневно пребиваване на Тасос на 4 септември. Идеята е да тръгнем от Гоце Делчев  рано сутринта до Керамоти и след това с ферито.
Много ви моля да ми препоръчате маршрут, какво можем да съберем в рамките на един ден да видим и съответно къде бихте препоръчали да хапнем.
Някъде към 19 часа трябва да си тръгнем, за да стигнем в късна доба в София.
Ще чакам коментарите ви, като предварително ви благодаря!

# 500
В момента сме в Скала Сотирос на Тасос, съжалих 10000 пъти, че изобщо сме дошли. Ужасно е, очаквахме тишина, оказа се, че е шумно, от едната страна заведението на плажа с денонощна музика, от другата страна пътя с коли и мотори, които чакат да се стъмни за да тръгнат по пясъка с бясна скорост. Не ви препоръчвам това място. За капак гръцка не отстъпва и не може да си тръгнем, защото резервация означава, че харесва или не, плащаш за колкото си резервирал. Мъжа ми е бесен, аз също. Не, че има какво да направим. Но поне да предупредя други да не се прецакат и те.

# 501
  • Пловдив / София

Честно казано изобщо не помня къде е имало кошче.
Сега виждам, че съм объркала името. Аз препоръчвам Амарилис. Те са буквално на 2 мин. от Голдън Бийч.
http://www.amaryllis-studios.gr/

Може ли малко повечко инфо за мястото - условия, какво им в близост, препоръчани таверни, плажове наоколо. Запазила съм за септември там, но ще ни е първи Тасос и всякаква информация ще е от полза.

За студиата мога само хубави неща да кажа. Те се съвсем близо до най-хубавата част на Голдън бийч. Чисти са и не са обзаведени с това, което аз наричам Троянска мебел, ако се сещате.
В момента не знам как са като цени.

Иначе Скала Панагя е едно от оживените села на Тасос. Със съседното Скала Потамя са почти слети. Таверните са повечото към Скала Потамя, но плажа там не е хубав изобщо. По-тесен е и има камъни.  Освен това там може да се натъкнете на шумен хотел заради многото таверни. Аз затова препоръчвам хотел в Скала Панагя.

За таверни, тук, във форума масово препоръчват Корали. Аз лично не я харесвам. Шумно ми е там с това скупчване на хора.
Иначе, където и да седнете, вероятността да объркате е минимална. Просто таверните поддържат почти еднакво качество с почти сходни цени и менюта.

За разходка, препоръчвам манастира Св. Архангел Михаил, гледката е впечатляваща.
Също, на мене лично ми хареса планинското село Теологос. По-различно е.
Отидете една вечер до столицата - Лименас (Тасос, както е старото име).
Може до лименария също. Това също е по-голямо и оживено село на юг.
Всичко друго са малки селца и няма какво толкова да се види.
Относно плажовете, на Тасос има доста. На първа страница на темата, мисля, има линк към всички плажове и описания. Може да разгледаш. Пахис е хубав плаж за мене лично, освен Голдън бийч.

Не съм ходила на Тасос от две лета. Последно през 2014 началото на септември имаше много народ. Предни години е нямало толкова, беше доста спокойно. Не знам как ще е тази година.
Но островът е хубав, заслужава си поне еедно посещение.

# 502
  • Burgas, Bulgaria
В момента сме в Скала Сотирос на Тасос, съжалих 10000 пъти, че изобщо сме дошли. Ужасно е, очаквахме тишина, оказа се, че е шумно, от едната страна заведението на плажа с денонощна музика, от другата страна пътя с коли и мотори, които чакат да се стъмни за да тръгнат по пясъка с бясна скорост. Не ви препоръчвам това място. За капак гръцка не отстъпва и не може да си тръгнем, защото резервация означава, че харесва или не, плащаш за колкото си резервирал. Мъжа ми е бесен, аз също. Не, че има какво да направим. Но поне да предупредя други да не се прецакат и те.

Ние ще тръгваме натам.  Направо хептен ми изчезна мерака ,ама пък ние сме шумни и с децата може да не усетим  толкова лудницата  . Ако имаш време ,ще ми споделиш ли местенца за хапване ,може и на лични .

# 503
  • Burgas, Bulgaria
Скарлет виж си личните съобщения Simple Smile

# 504
Здравейте, момичета, тази година планирам и септемврийски почивка на Тасос , ще ви бъда благодарна, ако някой сподели мнения за този хотел: https://www.booking.com/hotel/gr/the-golden-beach-inn.bg.html?ai … &#tab-reviews

и ако някой е ходил края на септември да сподели как е времето, дали е подходящо за плажуване.
Благодаря ви хубав ден!:sun_with_face:

# 505
  • pomorie
Ние миналата година бяхме на Тасос от19.09.много ни хареса,спокойно,без навалица,тихо.За 7 дни валя веднъж или два пъти,но бързо изпича след това.За мен и децата водата си беше хладничка,но таткото се гмуркаше.Плажа не ни е приоритет,понеже живеем на моето.Тази година сме от 16.09.

# 506
Ла Чикуита пак ще ходим по едно и също време! Simple Smile
И  аз заминавам на 16.09 за Гърция!
Да, септември времето бива, но след 15 според мен не става за къпане във водата! Но и ние сме от морето и не държим на това! Simple Smile

# 507
  • pomorie
Еее,да вземем да си чукнем една срещата.  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 508
С удоволствие, но аз ще съм на Самотраки от 16.09,  малко разнообразие! Simple Smile

# 509
Здравейте,

.♥.Петя.♥. , Още веднъж ти благодаря за инфото по отделните ми въпроси.

Ето и обещаното от мен: Тасос  определено е остров със собствен  чар.Впечатлени сме от морето- прозрачно ,чисто и прелестно. Пътуването ни мина  добре  т.е. без чакане по границата, трафик , ферибота го хванахме веднага.Времето беше  с нас –отлично за плаж.Очаровани  сме от настаняването.Собствениците ни посрещнаха много гостоприемно за наше учудване /чували сме за обратното/.В студиото ни бяха оставил вода и 2л. сладолед.По време на пътуването се свързваха с нас да питат къде сме , което ни направи още по силно впечатление. Относно плажа посетихме  Psili Ammos Beach . Посетихме и две таверни една  в Астрис и една в Потос , а  в Лименария хапнахме гирос.Разходихме се и в Потос и в Лименария по търговските улици те са точно в наш стил.Разбирах се опитахме и техните баклави и можем да кажем ,че по нищо не отстъпват на турските.Определено бихме го посещавали  дори само за уикенд, както направихме и сега.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт