Остров Тасос /Тема 9/

• 122 096
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
А на мен ще ми препоръчаш ли около или в Потос  къде да хапнем ?
Пристигнахме в Сотирос - голямо лашкане  на ферито беше .35евро за кола 3 големи и 2 деца. Никой не ме пита колко  са големи децата или колата ,ама беше лудница и сигурно за това .

Еми ... дойдохме си на думата 😜. С две ръце препоръчвам таверна Ирене в Потос!

# 526
А на мен ще ми препоръчаш ли около или в Потос  къде да хапнем ?
Пристигнахме в Сотирос - голямо лашкане  на ферито беше .35евро за кола 3 големи и 2 деца. Никой не ме пита колко  са големи децата или колата ,ама беше лудница и сигурно за това .

Еми ... дойдохме си на думата 😜. С две ръце препоръчвам таверна Ирене в Потос!
Ха, ха..............намерихте я най после.....и аз я препоръчвам! bouquet Hug bouquet

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 22:53 от mimi.7299

# 527
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
И на нас ни предстои кратко пътуване за почивните дни до Тасос.
Прочетох последната тема, набелязах плажове и таверни.
Ще отседнем в студио в Лименария- Limenaria View. Планираме да обикаляме три дни с кола из острова.
Имам няколко въпроса към по-запознатите, като предварително благодаря на всички отзовали се.

1. От къде и какъв зехтин си купувате? Има ли хубав зехтин от производители?
Искам да си купя мед и маслини за България. От къде?

2.В Лименария от къде може да се купи прясна риба, която да  си изпечем в квартирата? Искам да доставя това удоволствие на мъжът ми, който иначе постоянно ще е шофьор и няма как да пийне едно узо.

3. Заслужава ли си посещението на музея на зехтина? Къде се намира? (на първа страница не ми се отваря линка)

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 03:38 от Титинка

# 528
  • Варна
На острова във всички  селца има специализирани магазини за натурални продукти.Зехтин , маслини и др. от острова има във всички магазини за хранителни стоки.Все пак най - сигурния начин да си купите всички продукти директно от производителя е единствения пазар всеки понеделник в селцето Принос в северосападния край на острова. Ние си купихме 3 тенекии по 5л. марка ПАЛАТАКИ и всякакви маслини , риган , други подправки , босилек , мента в саксиики , а също и чехли , сандали , тениски , къси панталонки .....................

# 529
Бихте ли ми казали кой точнобе правилния път за Скала Потамиа.
По горе някой спомена че има 2 пътя .

# 530
  • Варна
гледай си табелите и няма как да се объркаш

# 531
  • Burgas, Bulgaria
Искам пазар ... плодове и зеленчуци ! Sad
Къде да го намеря ,че  корема ми ме мрази , а  малката направи някаква екзема и двете трябва да минем на диетичен режим .
Тръгваме към Потос , вчера отидохме до Гордън бийч .

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 09:59 от мадам тиква

# 532
Аз пак да попитам, защото никой не отговори - за един ден на острова какво си струва да се види, за да не се лутаме излишно? Много моля да ме ориентирате, защото за първи път ще съм на острова и имаме на разположение от 10 часа сутринта, приблизително до към 19 вечерта. С кола сме 4 човека (никой не е бил до сега там) и за това се нуждая от компетентно инфо от хора, които най-добре познават острова.

# 533
Аз пак да попитам, защото никой не отговори - за един ден на острова какво си струва да се види, за да не се лутаме излишно? Много моля да ме ориентирате, защото за първи път ще съм на острова и имаме на разположение от 10 часа сутринта, приблизително до към 19 вечерта. С кола сме 4 човека (никой не е бил до сега там) и за това се нуждая от компетентно инфо от хора, които най-добре познават острова.

Острова не може да се похвали със забележителности Simple Smile сигурно за това никой не отговаря. Може да отидете до Марбъл бийч и да се разходите в Лименас. Красотата на острова е в плажовете Simple Smile

Аз с въпрос за вила Алмира. Само вдно мнение ми излезе за нея. А мисля доста хора са спали там

# 534
  • София
Oсвен горните неща, можете да разгледате манастира Архангел Михаил и Панагия или Теологос  - традиционни селца, които не са на брега.

# 535
Абе хора как да няма забележителности.поне прочетете най-отпред какво повече.Щом сте с кола си обикаляте целия остров и си спирате навсякъде.

# 536
Вие гугъл нямате ли.що за въпрос.на острова има един обиколен път и много важно ако сбъркате с метри.Не се излагайте.

# 537
Вие гугъл нямате ли.що за въпрос.на острова има един обиколен път и много важно ако сбъркате с метри.Не се излагайте.
Точно гугъл мап дава 2 пътя .И по спокойно с тона ако обичате ! Задала съм въпрос към тези които 
 Искат да отговорят,останалите да подминават..Rage

# 538
Точно гугъл мап дава 2 пътя .И по спокойно с тона ако обичате ! Задала съм въпрос към тези които 
 Искат да отговорят,останалите да подминават..Rage
И какво като дава два пътя.разстоянията са метри.Да не сте в манхатън

# 539
  • София
Най-накрая успях да намеря свободно хотелче за нашите дати другата седмица. Никак не ми се искаше да сме в блъсканица, но като имаме възможност само този период.. така ще бъде!
Сега се включвам с молба за още два съвета. Blush

1. Мраморния плаж - това е плажа, който най-много ме грабна от снимките, но пък всичко, което чета за стигането до него е доста лошо. Как точно се стига до него - по пътя за Makryammos или?   И реално ли е толкова лош пътя ,че си потрошаваш колата? Има ли къде да се спре? Моля, давайте мнения, за да знаем дали да отидем.

2. От София сме - по-добрия вариант е да хванем пътя през Пловдив - Кърджали - Макеза, за да стигнем до Керамоти, нали така, а не да стигнем до Кавала и от там до Керамоти?

Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт