ТРЕТИ клас - 3 тема

• 59 869
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
  • София-Младост
Бясна съм му на моя! Twisted Evil Такъв скандал преди малко отнесе по телефона, наказан е без комп и други такива устройства до довечера. Може ли такава блейка да е. Носеше цял плик с мартеници за всяко дете от класа плюс за учителките. Върнал се с... пълен плик. Дал на класната мартеничка и после се улисал и забравил да даде на всички останали. Е, как може да е толкова разсеян, довечера ще го удуша. Twisted Evil
Mr. Green След дългото наказание очаквах ужасяващо провинение...утре ще даде мартеничките Simple Smile

# 166
Нашият ортодонт ни даде такъв апарат само за спане, силиконов, но моят син отказа да го носи. Сега се чудя да взимаме ли апаратчета, или направо брекети.

# 167
  • Перник
Ох, като стана дума за ортодонт, май трябва и ние да отидем. Преди година ходихме, направихме панорамна снимка, доктора обясни как всичко му било перфектно и много лесно ще се коригират и подредят големите зъби, дето растат един върху друг. Разбрахме се да идем пак, като пробие един зъб, дето на снимката изглеждаше на половин милиметър под повърхността на венеца. Уж трябваше до 2-3 месеца да е избил, а още го няма  Shocked

Лулу, не се ядосвай чак толкова  Hug Такива са ни - заплеси. Довечера ще разбера Калоян какво е направил с мартениците. Отнесе само "за приятелите" - десетина мартеници и за госпожата.

# 168
  • offshore & overseas
Хубаво е да се посети ортодонт, и то колкото по-рано, толкова по-добре. Естествено, след като се появят първите постоянни зъби, де. Люся има вече 4 изникнали (освен кътниците).

Като рекохте мартеници, Калина днес замина окичена кат коледна елха, чак на диадемата и на обиците си беше закачила мартеници.  hahahaСутринта много се разочарова, че БМ ѝ беше донесла само (!) 2 гривни и 1 мартеница за закачане, но постепенно до обяд ръцете ѝ бяха овързани до лактите. Не можела тя с толкова малко мартеници, другите щели да бъдат целите накичени - от главата до петите. И това като се замисла как имаше една година, дето не даваше да ѝ се закачи хич изобщо ни една.

Хич няма да забрави тя да закичи целия клас. Даже имахме разправия, че не мога да осигуря мартеници за цялото у-ще, както се очаквало. Mr. Green

# 169
Лулу, нищо, че не ги е раздал, тъкмо утре ще направи впечатление. Simple Smile

# 170
  • В светлината на слънцето
Бе мен ме е яд, че е заплес, затова му се и ядосах толкова. Някой ден главата ще си забрави някъде. Обаче да играе на компа не забравя. Crossing Arms Иначе ясно, че утре ще ги раздава. Simple Smile И като го питам - на теб като ти даваха мартенички, тогава поне не се ли сети - той невинно отговаря, че не бил.  ooooh!

# 171
  • Sofia
... Сега се чудя да взимаме ли апаратчета, или направо брекети.
Доколкото зная брекетите се слагат след като излязат постоянните зъби, абе на по-късен етап е някъде...  Thinking

# 172
  • София
Според мен брекети на толкова малки деца не е подходящо и заради хигиената - изисква се доста по-сериозна грижа за зъбите. Аз моите не мога да ги накарам с електрическата четка да се измият, камо ли след всяко хранене да ползват конец, зъбни душове и т. н.
Освен това ортодонтът ми обясни, че има някои състояния, които просто не налагат поставянето на брекети.

Лулу, напълно те разбирам. Единият от моите въобще не е на тоя свят. Сутринта се насади да закуси върху купчината изгладени дрехи, които бях оставила на дивана след среднощното гладене. Как пък може въобще да не гледаш къде си и какво се случва около теб, не знам. Когато не съм много бясна и не му крещя "Внимавай!", "Гледай!", "Не блей!", "Върви до мен!" се успокоявам, че на такива хора животът им е по-лесен. Жална им майка на тия около тях само, хаха.

# 173
Имах предвид на по-късен етап. Да не си играем сега с втори апаратчета, а след време направо брекети. Вече дадох доста пари за силиконовия апарат, който не носи. Той пък е такова безумие, като протекторите на боксьорите, кой би могъл да спи с такова нещо в устата.

# 174
Ние още не сме ходили на ортодонт за мой срам. Канех се миналата година, но понеже няма криви зъби засега и отложих. Просто профилактично ли ходите или се е видял някакъв проблем при децата ви?
Някой може ли да ми препоръча ортодонт?

# 175
На моя син са му по-едри зъбите и отдолу се разкривиха. Отгоре са си добре.
Ортодонт - има тема за брекетите, погледни там за мнения. Има цели ортодонтски клиники.

# 176
  • София-Младост
Наско е с ортодонтско апаратче, още от първи клас...Първоначално го носеше всеки ден, сваляше само при хранене. Второто(сега което е) го носи само нощно време и по възможност поне 1 час преди лягане, или през деня ако не е на у-ще. Не мрънка, част от ежедневието са ни.
Сестра му мина първо през апаратче, после през брекети. Нищо страшно няма. Имах неприятни спомени от моето време, аз не съм носила, но знам че имаше елементи, които се подиграваха. Сега вече е нещо нормално. Слагат ги и възрастни даже, брекетите. Навремето когато каката сложи бях притеснена как ще я възприемат. Защото се променя леко говора, има повече слюноотделяне в началото...уви, всичко мина идеално, даже я караха да ги показва  Mr. Green
От стоматолози знам, че е хубаво първият ортодонтски преглед да е още на 6-7 г. възраст.
 *LUCY* това силиконовото си е чиста загуба на пари, да не казвам че варират от 50 до много лв. И такова имахме. Не му беше удобно.

# 177
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
с каката сменихме четири специалиста докато намерим нашия - д-р Алангьозова.
с малкия направихме консултация, когато забелязахме леко кривене, посъветваха да изчакаме и сега всичко изглежда добре. смени млечните, а постоянните се подредиха.

Blush Blush

Скрит текст:
изглежда толкова голям, метър и петдесет е, 42 номер обувки, ризите му са от мъжката номерация, а си е дечко.
сутринта поиска да му сложа обратно всичките мартеници. над 40 мартеници на едната ръка Crazy
после си хареса и част от моите и така тръгна.

# 178
Наистина е загуба на пари силиконовият апарат, нашият е от многото лева. Избягвайте, ако ви предложат такъв!

# 179
  • Перник
 Shocked Добри, с какво го храниш това дете? Шегувам се, да ти е жив и здрав! Аз установих, че по номерацията на обувките на Декатлон Калоян вече е в мъжката секция, т.е. 39-ти номер. Иначе е 142 см., килограми скоро не сме мерили.
Мартеници беше получил десетина, раздал е тези, които носеше. Избра си и една от моите 17, но за да не ме ощети ми даде една от неговите. Свали ги преди влезе в банята и тази сутрин не забелязах сложил ли ги е пак  Embarassed
Подарил е и на госпожата, а тя не е подарила мартеници на децата. Аз на нейно място бих купила за целия клас - има по 10 за левче  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт