, тя нали яде преди сън и докато будува пие малко някоя др глътка, ако ожаднее, досега тя спеше на 2 ч-2,5 ч , сега след записките тези дни установих, че е започнала да спи на 3 ч и не съм улучвала точният момент, тя започна да става рано и аз искам да яде с едно хранене повече излиза, а тя си яде същото просто става по-рано и прави по-големи паузи, сега добре се нахрани, това ече пак пръцка и излиза малко слуз някоя друга капка . Също така днес майка ходи на лекар и там лекарката и сестрата и казаха, че явно имам много мазно мляко, може да се разбере по акото ако има топчта бели и може да се нахрани и с 50 гр , в интерес на истината, тя когато е ок си яде по 100-120 гр и си качва доста добре, на моя приятелка с момче, 2 м по голямо от нея на АМ по 220 мл тежи колкото нея
. Дамян докато беше само на кърма беше с такива бели топченца в акото, но той винаги е изяждал всичко до последната капка. А, когато са ми били много пълни гърдите (като беше миниатюрен още) изпиваше предното мляко и после акото беше зелено.
.
.

Пишех с една ръка по-рано и затова сега по-обстойно.

На 5 месеца и 20 дни Виолета е точно 7 кг/68 см. Рожденото тегло е удвоено и със сигурност точно тези дни качва ударно. Прегледът се падна точно след голямото наакване и преди да я нахраня, теглят я голичка без памперс. И за пръв път ушите ми не чуха никакви забележки, напротив, похвалиха ми гарджето, че било много интелигентно 

но е добре. И както пишат майките на 9-10 месечни бебоци, колко още имат да падат...
Така че спокойно. Моят повивалник пък е много висок и по тази причина даже не се обръщам без да държа ръка върху нея, а кухненското руло ми е винаги отдолу. Веднъж ми се наложи да ходя да взимам памперси от другата стая с нея чисто гола (защото ММ е толкова супер подреден, че редовно ми прибира належащите неща където не трябва
и...естествено, тя ме опика много хубаво
Оттогава всеки път проверявам какво имам преди да се захвана с октопода. И й държа всякакви играчки наблизо, защото в противен случай й е много интересно какво има в памперса. Отскоро имам една редица кремове и шишенца точно до подложката и тя умира от удоволствие да си играе с тях, с мерак успява да вдигне и половинлитрови шишета 
От постелките излиза веднага, много я привлича този под и това е.
Виж колко полезни можело да бъдат подобен род записки... аз никога нищо не съм записвала, а ето че има смисъл... пък и като спомен за след време е хубаво. Децата растат и се променят, съответно се променя и режимът, изместват се часовете за хранене, за сън... Сега като знаеш защо Тоничка се е държала така, ще можеш да реагираш адекватно на следващия такъв етап след още някой-друг месец, защото пак ще има промени 
Нашата кака - три пъти като беше бебе (два пъти от леглото и един път от столчето за хранене
)
Минавала съм често покрай него, има хубав двор с нови? или поне добре поддържани съоръжения (мънички пързалки, люлки) и дръвчета и зеленина. Дечицата ги извеждат при хубаво време (в някои ясли и градини не извеждат изобщо децата от октомври до март 
. Моя Георги вече е падал горкия но не сериозно. Кака му се подхлъзна с него в ръце и го пльосна на пода, от дивана един път както беше по корем скочи с главата надолу и добре, че имаше елече тутакси го хванах за него преди да тупне на глава. Тепърва ще има случки, ще има и синини, но така растат героите.
Имам и една перална да прибера, една да просна, една да пусна, да преместя дрехите на Дамян от скрина в новия му гардероб, да преместя скрина на едно друго място... абе, не ми е лесно, но пък ми е спокойно.