Милано - 7

• 86 038
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Вестерос
хахха Мими, да знам, но за Милано спец питах, че едната дружка много държи на 100% да знае.

# 556
хахха Мими, да знам, но за Милано спец питах, че едната дружка много държи на 100% да знае.
Никой не можа да даде 100% гаранция, но 99,999999% с пресата за коса няма проблем.

# 557
  • Вестерос
 Joy Ще ѝ кажа така и на нея Simple Smile  bouquet

# 558
  • По широкия бял свят
Ако трябва да избирате Бергамо или Верона?

# 559
  • Вестерос
Верона  Mr. Green

# 560
  • София
1000 гласа за Верона.  Laughing

# 561
Здравейте, сигурно някъде е написано, но изчетох двете теми 6 и 7 и не можах да открия следната информация - колко са стълбите до терасата на Катедралата? Стръмни и тесни ли са? Имам ужасна фобия от тесни пространства и стръмни. Във Флоренция се качвах по стълбите на катедралата и се зарекох, че няма да си причиня втори път такъв ужас.
Благодаря!

# 562
Здравейте, сигурно някъде е написано, но изчетох двете теми 6 и 7 и не можах да открия следната информация - колко са стълбите до терасата на Катедралата? Стръмни и тесни ли са? Имам ужасна фобия от тесни пространства и стръмни. Във Флоренция се качвах по стълбите на катедралата и се зарекох, че няма да си причиня втори път такъв ужас.
Благодаря!
Нищо общо нямат двете катедрали в изкачването до покрива.
В Миланската изкачването е с асансьор и после съвсем малко стълби, които обаче не са в затворено пространство.

Ето една снимка от нета, че не ми се рови в архивите:

# 563
Благодаря!
Нищо общо нямат двете катедрали в изкачването до покрива.
В Миланската изкачването е с асансьор и после съвсем малко стълби, които обаче не са в затворено пространство.

Благодаря! Аз прочетох, че има опция изкачване изцяло със стълби и затова се уплаших, че пак ще е ужаса като във Флоренция

Ето една снимка от нета, че не ми се рови в архивите:

# 564

Имам въпросче

На първата страница на тази тема е посочено следното: "Билета се валидира в началото на всяко пътуване и при всяка смяна на превозното средство, спазвайки валидността му."

Но на сайта на ATM пише: "All tickets should be stamped at the start of every journey. Magnetic tickets should be stamped at the start of every journey and every time you change vehicles." Тоест само билетите с магнитна лента трябва да се валидират при всяка смяна на транспортното средство, докато билетите без такава лента се валидират само в началото на пътуването. Правилно ли разбирам?

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 15:55 от Mirela__

# 565
  • Milano
Правилно разбираш, но такива билети (хартиени без магнитна лента) са много малко и то при някои извънградски пътувания.

Що се отнася до питането на момичето, което ще е в хотел Алба.

Доколкото видях датите на хотела връщането е в неделя, т.е. празнично разписание - в 6.11 е първият влак.

http://orari.atm-mi.it/M2_674.pdf

За автобус 81 - в момента първият минава на тяхната спирка в 5.48ч, но от 01.07 влиза в сила лятното разписание на автобусите, т.е. възможна е евентуална промяна в часа.

Има и заместващи автобуси по линиите на метрото, които се движат през нощта на половин час.

Трябва да се види обаче къде точно им е спирката пред Ламбрате.

http://www.atm-mi.it/it/AtmNews/AtmInforma/Documents/Orari%20Rete%20Notturna.pdf

В случая - 5.22 - 5.47 последни автобуси, тръгващи от Кашина Гобба (4 спирки са до Ламбрате).

За терасите на Дуомо - има изкачване само пеша и с асансьор.
Пеш -  стъпалата са ок.250 до първо ниво.

Едно ''бързо'' видео:

https://www.youtube.com/watch?v=aL8vP5aJzwQ

Тифани, вземи попитай в темата за пресата...пък ние ще погледаме малко сеир. Laughing

Поздрави за всички майки за Деня на майката днес. Heart Eyes

# 566
  • Вестерос
Aaaa няма Twisted Evil Тя Мими ми даде отговор.

# 567
  • Бургас

regina di cuori - благодаря ти  Heart Eyes

# 568
Завърнахме се.

В моя любим ресторант в Брера полентата е страхотна - с горгондзола и гъби манатарки, ммм.

Много ти благодаря! За съжаление, не успяхме да стигнем дотам.

milena1976, предполагам, че ще пътувате с полет на Уизеър от Бергамо в 8:40. Ние бяхме със същия, също с две деца, също в неделя. Заради ранния полет бях резервирала спане близо до гарата - на 10 минути пеш. Хванахме шатъл в 5:35 и около 6:25 бяхме на летището. Малко рано, но аз предпочитам да не бързам в последния момент. В интерес на истината почти нямахме излишно време с напразно висене. Тоалетни (с две деца няколко пъти), хапване за тях, кафе за нас. В този отрязък от време имаше доста хора. Навсякъде имаше опашки, които обаче минаваха сравнително бързо. Обикалянето след паспортна проверка до гейта беше дълго, за съжаление не видяхме шорткът. Мисълта ми е, че си прецени добре дали няма да ти е късно 6 часа. Предполагам, че да си вземете едно такси ще ти е по-спокойно.

Милано много ми хареса.

Имахме само 3 дни и съвсем не успяхме да видим всичко, но с две деца дори това, което успяхме да извървим, е голямо постижение.
Когато пристигнахме в 8 часа сутринта се чудихме дали да си оставим багажа и да отидем до Бергамо до обяд или да тръгнем направо към Милано, тъй като настаняването ни беше след 14 ч. Е, избрахме Бергамо и това беше страхотен избор. Ако тъй или иначе се лети оттам не е за изпускане в никакъв случай. Оставихме багажа (срещу 5 евро на куфар) - след дълго лутане разбрахме, че това се случва в една малка сграда на Аутострадале, подобна на павилион, която се намира вдясно по диагонал срещу изхода на Пристигащи. После за 5 евро на човек си взехме 24 часови карти за транспорт в Бергамо, които включват всичко, купихме ги от Туристическо бюро вътре в летището, тъй като автоматът на спирката не работеше. Бергамо страшно много ни хареса, имам предвид Citta alta, само за там ни стигна времето.

В Милано също ни хареса много, доста лица има този град, със сигурност още поне 3 дни щяха да ни дойдат добре, защото наистина препускахме, но въпреки това сме доволни и заредени с положителни емоции. Вечер хапвахме в тратория или пицария, през деня - където успеем заради препускането, като буквално не спряхме да ядем през цялото време. От уличната храна на мен най-много ми харесаха панцеротите Луини, които се намират зад Галерията Виктор Емануил и още едно нещо, което сега не мога да си спомня как се казваше (ядохме такова на Канала) - представлява тънък блат тесто като за пица, предварително изпечен леко, и после завит като дюнер, с прошуто, моцарела, рукола и чери. Ако някой се сеща как се казва, ще ми е любопитно.

Ще пиша и още, но за момента само да кажа нещо, за което аз самата бях питала тук - в транспорта безплатно пътуват деца под 10 години. Това ми казаха продавачите на билети на няколко места. Бях си приготвила декларация, според която и голямото дете - на 12 - би трябвало да пътува безплатно, но за всеки случай взимах билет и за нея.

Като цяло, единственото, за което се ядосвам в момента е, че не си взехме повече отпуска и не предвидихме поне още 3 дена, по един за Комо и Верона и поне още един ден в Милано. Но нищо, следващия път....

# 569
Ще пиша и още, но за момента само да кажа нещо, за което аз самата бях питала тук - в транспорта безплатно пътуват деца под 10 години. Това ми казаха продавачите на билети на няколко места. Бях си приготвила декларация, според която и голямото дете - на 12 - би трябвало да пътува безплатно, но за всеки случай взимах билет и за нея.
И аз имах чуденки за билети на моя син, който е на 10 и писах един майл на Regione Lombardia. И те ми отговориха, че пътува безплатно в цялата област с попълнена декларация "io viaggio in famiglia" - Yes, the child can travel for free throughout the Lombardy area, with public transport in Milan and Bergamo, suburban transport and trains in Lombardy area. Boats on Lake Garda are not included.
Ние най-вероятно ще си вземем 7 дневни картите за областта - "Io viaggio ovunque in Lombardia"
Всъщност, някой да каже от къде се купуват?
Сигурно на Централе има от къде да купим....  Thinking Thinking

Общи условия

Активация на акаунт