Милано - 7

• 86 030
  • 752
  •   1
Отговори
# 570

И аз имах чуденки за билети на моя син, който е на 10 и писах един майл на Regione Lombardia. И те ми отговориха, че пътува безплатно в цялата област с попълнена декларация "io viaggio in famiglia" - Yes, the child can travel for free throughout the Lombardy area, with public transport in Milan and Bergamo, suburban transport and trains in Lombardy area. Boats on Lake Garda are not included.

да, това четох и аз тук, но на място ми казваха друго и затова реших да не рискувам.
За Бергамо ми казаха, че пътува безплатно, ако е под един метър.

# 571
  • Бургас
milena1976, предполагам, че ще пътувате с полет на Уизеър от Бергамо в 8:40. Ние бяхме със същия, също с две деца, също в неделя. Заради ранния полет бях резервирала спане близо до гарата - на 10 минути пеш. Хванахме шатъл в 5:35 и около 6:25 бяхме на летището. Малко рано, но аз предпочитам да не бързам в последния момент. В интерес на истината почти нямахме излишно време с напразно висене. Тоалетни (с две деца няколко пъти), хапване за тях, кафе за нас. В този отрязък от време имаше доста хора. Навсякъде имаше опашки, които обаче минаваха сравнително бързо. Обикалянето след паспортна проверка до гейта беше дълго, за съжаление не видяхме шорткът. Мисълта ми е, че си прецени добре дали няма да ти е късно 6 часа. Предполагам, че да си вземете едно такси ще ти е по-спокойно.

Мартеа, изключително съм ти благодарна за описанието, мисълта за такси неведнъж ми мина на ум Wink Някой знае ли ориентировъчно цените на такситата?

Относно пътуването в градския транспорт нашите деца са на 7 и 9 години, та мисля, че няма да е проблем да пътуват безплатно. Трябва ли да попълвам декларации?

# 572
Правилно разбираш, но такива билети (хартиени без магнитна лента) са много малко и то при някои извънградски пътувания.

Благодаря много, Реджи! Като гледах снимки на билетите, ми изглеждаха обикновени хартийки, но явно отзад се намират тия магнитни ленти.

Притеснява ме, че не излиза лятното разписание на феритата по Комо. На място във Варена откъде могат да се намерят брошури за тях?

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 16:04 от Mirela__

# 573
  • Вестерос
Много ме ядосват тези за Тайната вечеря, от  седмица стоят 15 места за 1-ви, но за неудобен за нас час. Днес звънях на третото прозвъняваме се свързах с оператор, който не знаеше английски и ме прехвърли на друг, който ми затвори... отказах се за сега от телефона. Следя цял ден сайта пуснаха 15 места за 2-ри, влизам да купувам станаха 2  Laughing след 2 часа нямаше нищо, след още 2 пуснаха 4, сега пак няма. Дали ще успея да купя 5  Confused Confused

# 574
  • София
На 1 заради полет ли няма да успеете, ако не, може да разместите графика. Може и да не се появят повече места за вашите дати.  Rolling Eyes

# 575
  • Вестерос
Да, заради полета, трябва да е на 2 или 3. Преди малко пуснаха места за утре  Laughing Тъпото е , че сме 5 и не знам дали ще мога да купя толкова. Днес примерно имаше 9, влизам вече 4

# 576
В трамваите и рейсовете изписва ли се името на предстоящата спирка? Ако не се изписва, става сложно...

# 577
  • София
В трамваите и рейсовете изписва ли се името на предстоящата спирка? Ако не се изписва, става сложно...
съобщават го. И на всяка спирка има хубав ясен надпис как се казва. Спокойно го виждаш докато си вътре в превозното средство.

# 578
  • София (Възраждане)
А ако няма желаещи за слизане и качване? Ако е като в Рим в автобусите, най-добре чавек да си пусне джи пи ес. Бях огледала предварително в гугъл стрийт вю и така разпознах спирката.

# 579
  • София
В автобуса за Il centro нит се изписва, нито се казва например, но той май се води извънградски.  Rolling Eyes

# 580
Здравейте! Някой може ли да ми даде повече информация за палацо ломбардия и гледката от 39 етаж? Как се стига до там, струва ли си?

# 581
Благодаря на всички!😊

# 582
  • По широкия бял свят
Момичета, не ми стана ясно кой вариант за придвижване до езерото Комо е по-добър от Милано(Milano Nord Cadorna) до Como Nord Lago или от Милано-централе до Варена?

На Малпенса може ли с бордова карта от телефона?

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 00:51 от didd

# 583
Ние заминаваме за Милано на 20 май и гледах, че точно тогава е нощта на музеите. Имате ли представа кои музеи участват и кой ще е най-яко да бъде посетен тогава?

http://www.wheremilan.com/events/2017-european-night-museums/

# 584
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Heart Eyes bowuu
20-ти май е!!
Страсти,червен ластик,
Пускай радиото!
Байландо,Байландо,Кара миа Реджина!

Общи условия

Активация на акаунт