За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 341 985
  • 24 727
  •   1
Отговори
# 24 450
  • Португалия
ти имаш право да си против, ама трябва да се изхожда и от конкретната конюнктура
тук няма места по кучкарниците- ни в близкия, ни в по- далечните
има един частен, повече го ползват за хотел
в същото време, има двойна система за регистрация- централна от ветеринарите, и общинска- все с  такси, де...
едно хапче за обезпаразитяване няма от къде да купиш, ако не ти е регистрирано кучето- всичко направено с цел, да се предпазят животни от нерегламентирано отглеждане
...
като знаеш, че е толкова строго и сериозно положението, ми...съобразяваш си възможностите
бе, не казвам, че това е решение, а просто би трябвало, ние хората, да мислим повече, преди да си играем на" искам кученце"

# 24 451
За какво мислене говориш Simple Smile Пак от групата на квартала бяха качили отново видео, някакъв мъж разхожда куче, съответно то си върши работата пред магазин или гараж, със щора беше. Човека се навежда, имитира че взема акото и се изправя, сетне се вижда, че просто фалшиво отработва движението по клякане и ставане и всъщност акото си остава там. Независимо дали е гараж, магазин или каквото и да е, не е редно да го зарязва ей така отпред.
Където ходя на фризьор, съответно е нова кооперация отпред оставили едни места, насадили дръвчета и около дръвчетата засаждаха сезонни цветя. Ами целия ентусиазъм трая няколко месеца и в момента е тоалетна за животни.

# 24 452
  • Варна
Не напоследък, ами точно вчера, като видях как вали сняг във Варна, викам си край, отървахме козите, ся стана поледицата, как ще ходя на работа ( на пешеходно разстояние ми е ), обаче тази сутрин щастие голямо, няма ни една снежинка, йей.

# 24 453
Мисля си колко ми е втръснало от разправиите на родителите ми. Днес майка ми дори използва една доста крайна дума по адрес на баща ми, който пък я нарече с обичайните любезности. Просто е тъжно в какво се превръщат повечето бракове, взаимна ненавист и презрение. И най-абсурдното е, че едновременно се мразят и имат абсурдна, патологична нужда един от друг. Токсична връзка отвсякъде, основана на зависимост. А не е като единият да е богат и затова, брак по сметка, напротив, и двамата са никои. По един изкривен начин, не могат да се разделят. Но най-лошото е, че явно нито се замислят дали връзката им е здравословна, нито им пука. Пуснали са се по течението отдавна. И аз също се чувствам зависима от тях, емоционално най-вече, по не по-малко абсурден и изкривен начин. Няма решение на проблема, дори хипотетично, ако се изнеса някъде, което не е опция нито в близко, нито в далечно бъдеще, пак сигурно ще комуникирам с тях, точно защото емоционалната зависимост понякога е невъзможна за преодоляване.
2025-та е, а ние тримата продължаваме да сме си същите безнадеждни тулупи.

# 24 454
Напротив, ако се изнесете ще е по- добре, няма да прекратите комуникация,но няма и да е както сте в момента. Ще имате време за себе си, да се захванете с нещо да почивате насаме с мислите си. Не ви пречи да опитате. По отношение на родителите ви, те не са ваша работа. Но ако се чудите защо не се разделят, все пак се поставете на тяхно място - като се разделят ще трябва да почнат на ново, с нови навици, да си търсят друг партньор, лишения, за да се издържат сами. Не всеки е способен да почне на чисто и да опитва. Карат се, минава и всичко е като преди. Но вас това не ви засяга, на ваше място ако имам финансова възможност и съм независима задължително бих се изнесла.

# 24 455
  • София
Solstice, на каква възраст са родителите ти? Защото след една определена възраст при моите почнаха едни безмислени старчески скандали за дреболии. Май просто си бяха безкрайно досадили един на друг. То като живееш 50 години с някой и почва леко да ти втръсва от него. Но оставам с впечатление, че вашите са по-млади, което също е някакъв етап. Една позната казваше: "За 20-тата годишнина от сватбата, двойките трябва да си подарят ремонт на гараж/мазе/таван, за да има къде да се усамотява някой от двамата при нужда". Но ако при васо така е цял живот, ти казваш нездравословна връзка, значи така си им харесва. Прави планове за изнасяне, колкото и да е трудно, за да не се чувстваш като посредник между тях, а и явно теб най-много те натоварва ситуацията.

# 24 456
Скрит текст:
Solstice, на каква възраст са родителите ти? Защото след една определена възраст при моите почнаха едни безмислени старчески скандали за дреболии. Май просто си бяха безкрайно досадили един на друг. То като живееш 50 години с някой и почва леко да ти втръсва от него. Но оставам с впечатление, че вашите са по-млади, което също е някакъв етап.
Една позната казваше: "За 20-тата годишнина от сватбата, двойките трябва да си подарят ремонт на гараж/мазе/таван, за да има къде да се усамотява някой от двамата при нужда".
Скрит текст:
Но ако при васо така е цял живот, ти казваш нездравословна връзка, значи така си им харесва. Прави планове за изнасяне, колкото и да е трудно, за да не се чувстваш като посредник между тях, а и явно теб най-много те натоварва ситуацията.
Да им бъде подарен готов, ремонтиран гараж/мазе/таван.
У нас след повече от 30 години, всичките скандали са били и продължават да бъдат свързани с някакъв ремонт.Simple Smile

# 24 457
  • Португалия

У нас след повече от 30 години, всичките скандали са били и продължават да бъдат свързани с някакъв ремонт.Simple Smile
не е ли , защото единият от двамата не е съгласен с ремонта ?  Smile
Скрит текст:
ние сме все в ремонт/строеж в последните 12-13 години, и търсенето, решаването на материали, както и самото изпълнение е по- забавната част
идейната част е най-тегава, щото ММ  има мнение за всичко Sweat Smile
но съм му намерила цаката- правя така, че да си помисли, че идеите са негови Smile

Solstice, ти си голям човек вече, не си придатък на родителите си
погледни го от страни- ти си това, което си, и заради това, което са те!- както за някои положителни , така и заради някои отрицателни качества
но, вече трябва да скъсаш пъпната връв, и да не се оправдаваш с тях

# 24 458
  • София
За децата ми си мисля постоянно и по-конкретно за сина ми. Той е много чувствителен и се разстройва от най-малкото. Почва да плаче с глас и сълзи за дреболии, а е вече на 6 и половина. Искам да го науча, че с рев няма да постигне нищо, но не се получава засега.

# 24 459
  • София
Факт е няма да постигне с рев нищо, ама поне така си изразява емоцията, че да му олекне. Че трупането вътре в себе си носи само болести и озлобление. Много е мъничък е още. Ще се научи - спокойно!
А чувствителният мъж е дар за всяка жена. Не е нужно да е льольо, но да не е някое дебелокожо животно, в което няма никаква чувствителност и само грухти.
Аз си имам една максима, която повтарям на моята дъщеря: "Добрите момчета могат да се престорят на лоши в леглото, но лошите не могат да станат добри в живота"

# 24 460
  • here and now
На тази възраст все още работи "отвличане на вниманието".
Започваш да говориш за нещо, което му е приятно, докато се поразсее и после му предлагаш алтернативи на нещото, за което реве, като го убеждаваш, че те са по-добри.
Моята е вече голяма(13), но много ме кефи като каже "И да не стане както сме го планирали, ще казваме, че така е по- добре и готово"

# 24 461
В училище бързо ще го отучат да плаче като му се присмеят няколко пъти.

# 24 462
  • София
Не, не става така. Синът ми е от ревящите деца. В училище ревеше още повече, точно защото му знаеха слабото място и му натискаха бутоните, за да ревне и да му се смеят. И той хем знае защо го правят, хем не може да пребори себе си.
Това е положението, аз рано се примирих, че си е такъв, майка ми много се дразнеше и се опитваше да му въздейства, когато ходеше при нея през ваканциите, но то няма какво да се направи и тя сама се убеди в същото.
Сега наскоро го питах кога е спрял да реве (вече е голям, студент) - и той каза - ааа, не съм спрял, с годините само се научих или да излизам от стаята, или колкото може да задържам сълзите да не излизат, ама продължават да си напират отвътре.
Аз толкова бях свикнала с това да се реве на филми, тъжни мелодии и подобни, че като се роди дъщеря ми и се оказа пълна противоположност (реве единствено от яд), в началото не можех да се осъзная чак Simple Smile
Та това е положението, има си такива деца и такива хора, не е приятно за тях като им се подиграват останалите, ама съдба.

# 24 463
А моето някъде на 3 най-демонстративно показа, че ако иска, може и съвсем нарочно да се разреве със сълзи.

# 24 464
  • Португалия
Бърди, съгласна съм до някъде, ама ...пак са го научили в училище Wink
аз съм ревяща- и за добро, и за лошо
но не в степен, да не мога да се контролирам Smile
мисля, че с възрастта ставаме циници, и не ни влияят толкова околните фактори

Общи условия

Активация на акаунт