За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 216
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 3 735
  • France
О, блек опиум е страхотен. Има една нотка на кафе, която много ми харесва. Но е зимен парфюм, не е за всички сезони.
Мис Каролин, ако беше егоист, нямаше да се чувстваш виновна. Hug

# 3 736
  • Countryside
Мис Бингли, в общи случаи е прав мъжа ти. Работа има, но не е толкова добре платена, като в София и няма чак такъв избор. Цените на имотите във Варна не са чак съпоставими със София. В София е горе-долу двойно. Може би старо строителство в София по кварталите е съпоставимо с Варна.

# 3 737
Мис Каролин Бингли аз мога да кажа мнение, но се надявам да не те объркам. По начина по който описваш нещата  – не харесваш града , живота и задължението , но пък не искаш да стоиш под наем - моята препоръка е гледайте да е такова нещото, че да може да се продаде винаги на цената си. Основен критерий за това е локацията. От там нататък жилища се продават и с кредити . Въпроса е да можеш да му вземеш парите.

За озтаналото мисля има масова невроза и недоволство от живота у хората. НЕ знам някой, който да не мрънка за нещо.

# 3 738
Като тегля 100 хил,връщам 200. И каквото и да е жилището никога няма да може да се продаде на същата цена и пак ще плащам пари до живот,остатъка,дори да го продам. Затова и толкова го мисля...не знам все си казвам,че мога в краен случай да го давам под наем. И че трябва просто да се впусна в начинанието,и да не се страхувам чак пък толкова. Но аз не съм такъв тип човек,винаги много мисля и се колебая. Друго щеше да е ако го исках със сигурност и ми е истинско желание. А аз не съм убедена. Вариант,в който да сме под наем още няколко години обача не съществува изобщо. По-скоро бих напуснала столицата и бих се върнала у дома. Благодаря за съветите.
По другата тема-аз не просто се оплаквам, аз съм перманентно нещастна в този момент и объркана и това е много жалко и много диструктивно. Но е истината за съжаление.
Като казахте парфюм-сега искам много един и съм на ръба да го поръчам,въпреки,че не е момента. Но ще го купя със сигурност скоро,че не мога да спра да го мисля.

# 3 739
  • Countryside
Мис Бингли, ама защо го смяташ така: тегля 100, връщам 200? То, че е така, така е. Но и наем да плащаш за същото време ще е същата работа, т.е. все ще са режийни.
Гледайте да е с хубава локация, за да е продаваемо. И блокът да не е някой занемарен. Квадратурата няма чак такова значение. Успех и не се шашкай толкова!

# 3 740
  • София
Аз не мрънкам, така съм научена от родителите ми (мъжът ми им е задължен до гроб, хехе). Като се замисля, доста хора около мен - близки и приятели, са доволни от живота си и им личи. В обкръжението си нямам мрънкала, на които все нещо им е кофти.

Мис Бингли, съвсем ли няма възможност да сте някъде, където ще се чувстваш добре? Мястото и средата за живеене хич не са за подценяване, човек може ден след ден да се сдухва все повече.

# 3 741
Не,няма. Освен в къщата на родителите ми-моята родна къща,мястото където единствено се чувствам добре,което считам за дом. Но не мога, защото искам да сме отделно вече и да имаме собствено,а и не може да пътувам всеки ден до София. (опитах го вече).
Често казано не знам дали мясото е толкова проблема или моята настройка.Зням само че не съм ок там където се намирам. И томва не може да продължи.

# 3 742

Кредитният калкулатор казва, че на 100 хил. единици връщаш 139 хил. за 20 години. Това при 3.5% лихва, а в момента има и под 3%. При наличие на скрита инфлация, при която всички други цени яко хвърчат нагоре, тия 39 хил. лева, разпръснати в 20 години, няма да ги усетиш. А 100К никога няма да събереш. Плюс това след 20 години господ знае какво ще е реалното изражение на тая сума. Парите са просто инструмент и са фикция, реалността е - какво правиш и какво искаш.

Общо взето ако не ги дадеш за кредит едните пари, ще отидат за никой не знае какво и пак няма да ги усетиш. А в живота се случват изненади, може да си вдигнеш дохода и да не усетиш как ще се изплати жилището.

# 3 743
Ще си го направиш свой дом и ще се привържеш. Гледай да е в нормален квартал и наистина да е нещо, което лесно да можеш да пуснеш под наем или да продадеш при нужда.

# 3 744
Сега се замислих, че не съм се привързвала чак толкова към едно жилище. Това, в което съм израснала, вече е продадено отдавна. Най-дългото ми живеене на 1 място е 17 години, след това местене на максимум 5г. В сегашното жилище сме от 5 и половина години, очаква се местене след около 2г. Най-важно ми е удобството и ежедневието. Едно място, дето е било удобно в един период на живота, става неудобно в друг и колкото и да е сантиментално, трябва да се смени.

А иначе всяка голяма стъпка в живота включва да си изядеш дозата гадост. Това, на което му викам "блатото". Това не значи, че животът ти е като цяло нещастен, значи точно това - да си минеш през гадостта и да излезеш от другата страна. Някои моменти не са супер позитивни и леки. Но поставят основи, с които става леко след това.

# 3 745
Мисля си колко съм разочарована от решенията , които съм взела до момента. Имам нужда от стимул  , за да продължа, а аз само се отчайвам и разочаровам с всеки изминал ден..

# 3 746

Кредитният калкулатор казва, че на 100 хил. единици връщаш 139 хил. за 20 години. Това при 3.5% лихва, а в момента има и под 3%. При наличие на скрита инфлация, при която всички други цени яко хвърчат нагоре, тия 39 хил. лева, разпръснати в 20 години, няма да ги усетиш. А 100К никога няма да събереш. Плюс това след 20 години господ знае какво ще е реалното изражение на тая сума. Парите са просто инструмент и са фикция, реалността е - какво правиш и какво искаш.

Общо взето ако не ги дадеш за кредит едните пари, ще отидат за никой не знае какво и пак няма да ги усетиш. А в живота се случват изненади, може да си вдигнеш дохода и да не усетиш как ще се изплати жилището.
Харесва ми твоето мислене и го подкрепям.
Вече и аз зачочвам да мисля позитивно, че иначе само да мислим лошото не става. В живота винаги има рискове, а този с кредита е често срещан.

Мисля си колко ми е спокойно и приятно на село при майка ми, но няма как да живеем тук...

# 3 747
  • Бургас
Ние купуваме в Бургас, 100 хил. лв. 2 стаи с кухня... Flushed
Това в Меден рудник предполагам. Аз съм с особено мнение, затова колко е инвестиция там...
Не, в Славейков е имота. Дано всичко мине както трябва по сделката!
Успех! То си е цяло чудо, че сте намерили читаво тристайно за около 50 хил.евро в Славейков. Предполагам е за тотален ремонт, но ще си го стегнете малко по малко.

# 3 748
Мис Каролин Бингли каквото и да решиш - успех. И аз така бих го мислила и бих се тревожила. имаш право. но и позитиви може да се кажат . така че успех.

# 3 749
  • France
И аз се побъркам при мисълта за 25 годишен кредит, но това е положението. Цените в предградията на Париж са чудовищни. Направих простата сметка, че за 6.5 години икономия на наем, ще изплатим нотариуса и цената на кредита. Тоест ако живеем в него 6.5 години и го продадем поне няма да загубим пари. Това ме убеди.
Мислех си, че съм успяла в живота, докато не почнах да търся да купувам имот тук. Cry

Общи условия

Активация на акаунт