За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 384 781
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 4 110
  • София
Аз ще пропусна лудницата коледна тая година.
Ще се веселим на НГ надявам се. Само да сме здрави, пу-пу!

# 4 111
Мисля си как няма справедливост в тази България.
Шепа крадци, които крадат държавата и си присвояват държавни пари. Преди малко проверих в бивол и папагал Бг един индивид и що да видя толкова незаконни пари..... как са на свобода такива не знам.
Яд ме е!

# 4 112
А мен Нова Година ме натоварва...
Четейки последните коментари в темата, си мислех точно това. Края на миналата година бяхме на кратка почивка, организирана група с автобус. След приключване на празничната вечеря в 22ч, трябваше да напуснем ресторанта и да се разхождаме някъде из града до полунощ, преди да ни приберат в хотела. Бяхме в голяма европейска столица и можете да си представите какво беше - навсякъде хора, глъч, заграждения, полиция.. Честно, в мига, в който потеглихме към хотела, отдъхнах си! Цялото това напрежение в "очакване на 1ви януари", цялата суета около теб... - понякога всичко това може да бъде много натоварващо. Тази година на 31.12 ще съм на работа и въпреки че има цял месец дотогава, нямам никакви претенции да прекарам "празничната вечер" вкъщи като нормална, обикновена вечер. Нито съм депресирана, нито нещастна в момента! Просто това ми се иска, за това си мисля в момента.

# 4 113
Много обичам Коледа. Това е може би любимият ми празник след рождения ми ден (вече този на дъщеря ми, ама след 21ч.). Всяка година имаме елхичка откакто се помня, по традиция я украсяваме заедно. Няма да продължа. Лично е...
Мисля си, че не ми се живее. Липсва ми живец. Подозирам, че съм в депресия. Искаме бебе, а не става. Реве ми се. За една седмица ходихме в Пирогов, падна й шкафът за обувки и се изгори. Трудно ми е да понасям нейната болка. И в комплект с моята ме обезоръжава, обезкуражава, обезверява. Междувременно умират хора, деца... ежедневно. Тежи ми. Трябва да си ботор да не изпиташ емоция. Ба си му и иноксовият одиамантен ботор. Знам, че съм драма куин. Но ми тежи наистина. Всичко

# 4 114
  • Countryside
Мразя всичко зимно-Коледа, студове, сняг и прочее. Искам да живея в топла страна 😎

Направо измръзвам. Краката и ръцете ми са ледени. А още не са паднали температурите под 0 градуса!
И аз съм така, но си реших проблема с вълнени чорапи и жилетки върху памучни чорапи и памучни тънки блузки. Тънки са, не са шушони и жилетка като родопско одеало. Имам и един кашмирен пуловер. Разкош е. Пробвай.

Аз обичам Коледа, заради събирането с родата и символиката на празника - раждането на надежда. Сладките приказки, че живеем далече и се виждаме рядко. Подаръците са ми маловажни. Мен трудно ме уцелват, но аз не се сърдя. Ако ме питат, казвам нещо дребно, да не се харчат, че на всички ни е трудно. Засега съм купила на мама и на детето. Сега трябва да мисля за останалите. Мъжете са ми традиционно сложни... НГ и купон са ми отдавна в миналото. Хич не ми се ходи ни на екскурзия, нито ми се виси по площади. Искам да се съберем приятна компания на приказка и мезета. Децата да поиграят. Да пием едно шампанско и да ударим по една баница(заради късмета). И догодина пак.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 06:30 от Сиренце

# 4 115
  • Rock & Roll feeling ...
Зимата ми е гушлив сезон. Сякаш уюта на дома ми се засилва в контраст със студа навън. Обичам топлите палта,шалове, шапки, студения нос, снега, зимното розово небе, задържалата се белота в периферията, срещата с приятели на нещо топло.  Да заведа племенниците ми да се спускат с шейни, да пуснем кучетата и глъчта която настава на смесица от детски смях и кучешко обикаляне в бяг и прахтене ми носи истинска радост. Има хора които ги натоварва, за мен обаче това са едни от най-любимите моменти свързани със зимата, в които времето спира и искам да се повторят отново.
Кишата, чистенето на колата, празничната истеричност обхванала околните водеща се като "празнично настроение", суетенето,комерса и пр. ... просто не си ги слагам на сърце.   Заобикалям ги, не се фокусирам на тях, защото много ме дразнят иначе

# 4 116
Бях забравила за кишата. 😂

Покрай празниците най-неприятно ми е постоянното седене на софри и приготвянето на безброй манджи. За нечетния брой постни за Бъдни вечер, дето никой не ги яде да не споменавам. След всичко това, Нова година въобще не ми се празнува в домашна обстановка, нито в ресторант. Точно по улиците на град като Амстердам примерно ми се празнува, но майка ми ще е при нас и няма да стане.

# 4 117
Мисля си кое ми е по-противно - температура ок. 10 градуса месеци наред с дъжд и десетки хиляди кашлящи хора или кишата и ледът на традиционната зима.

# 4 118
И моите мисли са свързани с предстоящите празници. И не само. Бях писала преди време, че нямам никаква идея за подаръци за никой. Е, още нямам. /Има ли тема за подаръци за Коледа?/
Не ми се украсява. Бъдни вечер обичам, но тази година ще сме в намален състав и не ми е ок това. Планове за Коледа и Нова година нямам. Не ми се и правят. Много ми е сдухано като цяло.

# 4 119
  • София
Мисля си кое ми е по-противно - температура ок. 10 градуса месеци наред с дъжд и десетки хиляди кашлящи хора или кишата и ледът на традиционната зима.
Аз обичам дъжда, зарежда ме. Кашлящи хора и със сняг, и без, винаги има. Мразя студ и сняг.

За Коледа се надявам да сме извън БГ за около седмица, както миналата година. Изкарахме супер и си спестихме целия панаир.

# 4 120
  • Somewhere in the World
Aз обичам зимата,но не и суетнята по Коледа и Нова година.
Единственният ми трепет по тези празници са децата - моето,на брат ми и на пратовчед ми.Тия маси и цялата суматоха така ме напряга,ама ние с ММ сме си особняци в очите на хората,и аз си харесвам нашия начин - спокойно в къщи,дни като дни.Нямам нужда от суета,хора...може би защото много се разочаровахме от доста хора в последно време,и сега приятелския ни кръг е много стеснен и релано дори и да отидем някъде на ресторант,ще е тъпо. През януари ,живи и здрави ще си подарим седмица в планината,дано само да има сняг.
Lust, горе главата и само напред.Знам какво е да си сама и да правиш такава огоромна крачка.Страхът е естественна реакция,но бъди сигурна в себе си! Самият факт,че си предприела това,е огромен успех  и ще се справиш.
Аmfibia, не се отчайвай - всичко на този свят може да се реши.Само  си начертай цели,и всеки ден се бори.А и не забравяй - по Коледа стават чудеса.Колкото повече се вторачваш в даден проблем,толкова повече се омотаваш и се парираш.Успех във всичко и вярвай в себе си!

# 4 121
Хвърлих се в дълбокото с главата напред. Тази седница ще капарирам, а догодина и ще купя жилище. Страх ме е. Сама съм. Вярно, че си имам родителите малко или много като опора, но все пак не разчитам на тях за нищо. Не им искам помощта, но няма и да я откажа, ако сами я предложат.

И аз съм на такава вълна.
Купих си нов апартамент, довършват го, аз се занимавам с покупка на мебели, уреди, поръчка на кухня... Хем се радвам, но радостта ми не е пълна. Само при мисълта, че съм сама и няма с кого да споделя всичко това и се чудя понякога какъв е смисъла...

# 4 122
Я горе главите! Когато му дойде времето, ще се наредят нещата и при вас.

# 4 123
Прочетох последните страници.... и без това си бях сериозно сдухана, след прочетеното буца ми заседна в гърлото. Мразя това подтиснато сиво-дъждовно време. Мисля си, че дъщеря ми отново е в този проклет филм на кашлиците и никой и нищо не може да и помогне. Болно ми е, тежко ми е. Сега, ако съм сама някъде няма да се спра да рева.

# 4 124
Мисля си, че пак ме е хванала лошата вълна. Като започнат да се случват лоши неща нямат край, едно след друго. Кога ще дойде деня да нямам притеснения за мен и близките ми...

Общи условия

Активация на акаунт