За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 151
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 165
  • София /Абсурдистан
Като стана дума, да разкажа и аз. Една съседка отиде да живее в САЩ. Дойде си на ваканция. В деня, в който чух най-страшната диагноза и загубих почва под краката си, прибирам се ни жива, ни умряла. Среща ме нашата и казва - какво си се сдухала, мисли позитивно и се усмихни, всичко ще бъде наред. Зле ти е, защото мислиш за проблеми. Знаеш ли в САЩ хората колко са усмихнати и позитивни. И спортуват!
Казах и да върви на м@йната си с нейния позитивизъм и приключихме отношения завинаги.

# 24 166
В САЩ си пият хапчетата, затова са позитивни и усмихнати.

# 24 167
  • София
Мисля си във връзка с поста на blackcat6 за този ширещ се позитивизъм и фалшива нахиленост. Дразни ме, даже много ме дразни, когато се опитват да ни вменяват чувство за вина по този повод. Ти не мислиш позитивно, значи затова те застигат беди и проблеми. Дооообре ... и това казано от човек, на когото най-голямата драма е, че тази година няма да иде на круиз, а ще трябва да се примири само с няколко европейски дестинации.

Това все едно аз съм го писала. На една такава с точно това внушение ѝ пожелах словом и в подробности какво да ѝ се случи. Щото съм негативна, нали... Поне да си защитя репутацията. Ай сиктир.
Единствената ѝ задача е да се наяде и на**е и тръгнала да дава акъл.

Добавям: и следващият коментар е в десятката. "Така е писано, така е разпределено, това е съдбата" и бла бла. Но като я кажеш репликата обратно, когато е за техния задник, си реваншист. А не бе. Безплатно ще се радваш и злорадстваш на тегобата ми. Joy

# 24 168
...и същите тези позитивните, в даден момент ги виждаш как изливат една кофа с лайна за някаква дреболия. Или по много груб начин ти пускат някакъв откровено обиден коментар. Само от позитивно мислене ще да е това. Има и такива природно благи, сладички, но силни под меката обвивка хора, които с усмивка приемат всеки трус в живота си, но в повечето случаи се оказват едни щрауси със заровни глави в земята, които разчитайки, че ще ги отминат трусовете, притъпяват сетивата си, и в един момент реагиат остро и при най-слабата вибрация. Обикновено винят другите около тях, които не ги оставят да живеят в блаженство.
Те когато наливат лайната са от тези дето "всичко обичат да си ти го кажат в очите, вместо да ти говорят зад гърба", ще рече човек, че някой ги е питал и им иска мнението. От такива екземпляри бягам с 200. Нямам в обкръжението си такива хора или ако се появят работя за бързо игнориране.

Ох, досмеша ме, в САЩ са най-спортуващите хора, а как ги хапят главите не е истина. Добре си й казала...

# 24 169
Разбирам го. В САЩ са тотално различен манталитет, не само са по-услужливи, усмихнати, възпитани, изглеждат много по-млади от нас. И не всички пият хапчета. Мисля си, според теб възможно ли е жената да ти мисли доброто, но да не знае какво да каже и да говори глупости?
И към Кетчър, защо мислите че всички хора ви мислят лошото? Има социално странни хора, които не знаят какво дащ кажат. Аз мисля че хората стават лоши, когато виждат във въпросния човек конкуренция.

# 24 170
Един роднина така преди време ми даваше съвети как да живея, а той беше мамино синче, жена му го издържаше и не работеше нищо, ама като го слушаш, големият авторитет. Нямаше два лева собствени в джоба, но едва ли не, някакъв гуру. Добронамереността не извинява самонадеяността.

# 24 171
  Аз мисля че хората стават лоши, когато виждат във въпросния човек конкуренция.

Или завиждат.

# 24 172
Конкуренцията е полезна,но не и съперничеството.

# 24 173
По-голямата част от хората са лоши, завистливи и лицемерни. Пропускайте коментарите им покрай ушите си и не си го слагайте на сърце. И по възможност контактувайте само с добри хора. Добри и спокойни. Това са ми любимите хора! Не позитивните с клишетата, а истинските хора, които усещаш че са в мир със себе си. Техният вътрешен мир ми действа заразително.

# 24 174
  • Пловдив
Разбирам го. В САЩ са тотално различен манталитет, не само са по-услужливи, усмихнати, възпитани, изглеждат много по-млади от нас. И не всички пият хапчета. Мисля си, според теб възможно ли е жената да ти мисли доброто, но да не знае какво да каже и да говори глупости?
Първо в САЩ са 330 милиона, и изобщо не са хомогенни. Второ силно варират от щат до щат. Трето - масово са дебели, ама ужасително болно дебели, до степен да не могат да ходят, което не си показват по филмите. Четвърто - не изглеждат по-млади от средния българин. По-млади изглеждат американците от поне средна класа, които имат достъп до здравеопазване и здравословна храна. И хайде да сме били в САЩ. Половин България се извървя последните 20 години на студентски бригади, включително и аз (преди повече от 20 г).

# 24 175
  • Бургас
Никога не ми е било мечта или за цел, както искате го разбирайте това, да ходя в Америка ! Ами не! Не я харесвам даже! Не разбирам това прехласване по Америката!
Харесвам си Европа-та. По уютно ми е!

# 24 176
Душата си давам да видя дивите и планински щати на Америка... Монтана, Уайоминг, Айдахо и пр. Обаче искам да ме телепортират дотам и обратно. Иначе не. Simple Smile

# 24 177
  • София
Когато някой ти дава съвети как да живееш, как да си гледаш къщата, как да си възпитаваш децата, това е защото е вътрешно убеден, че се справя по-добре от теб в тези начинания. Може да е съвсем добронамерен, но пропуска фактори извън нас самите като късмет, случайност, наследствени или генетични заболявания и смята, че всичко е в неговите ръце и той му е хванал цаката на тоя живот.
Всички даваме по някой и друг съвет, който смятаме че ще помогне, но на първия отговор: "това няма как да стане при мен" рязко трябва да се сетим, че човека срещу нас има нужда не от акъл, а от малко съчувствие и разбиране.

# 24 178
Северноамериканците, тук включвам Щатите и Канада, където съм аз са позитивни и усмихнати само на повърхността. Малко да надникнете отдолу и ще избягате с писъци. Това вероятно са държавите с най-голям процент алкохолици, лекарствено зависими, пристрастени към наркотици нещастни самотници. Поддържат една позитивна фасада по-скоро заради натиск от външната среда, която много бързо се пропуква като поживее човек сред тях.

# 24 179
На мен тая фасада и добронамереност напълно ми изнасят. Мен се скъсват да ме заговорят и да си правят ненатрапчиви шеги, което е винаги приятно (задръстих се с количка в таргет веднъж, десет човека искаха да ми помагат; котка спрях да галя, който мина ми обясни че е красива, че е сладка и тн.) аз и повече не искам. Няма да се женим. Достатъчно ми е да са мили.
А пък на западния бряг, сакън да не кажеш нещо мило, могат да ти разкажат живота си. За едно Здрасти, ми се е случвало да изслушвам жена и шофьор за смъртта на техни близки, за мен тема табу за двеминутно запознанство
И прочее и прочее

Не обичам мрачни и огорчени хора да се овълчват при най-малкия повод, както тук ми се случва

Общи условия

Активация на акаунт