Фентъзи и фантастика - Тема 10 (гласуване)

• 41 756
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Меган, благодаря ти, че сподели за "На брега". Изтеглена е, чака ред  Simple Smile
Филмът си го спомням смътно, беше ми харесал, но и подтиснал. Подробности обаче не си спомням...

Скрит текст:
Не съм забравила за "Заточен" , да знаеш Simple Smile Просто още не е у мен Simple Smile

Аз чета "Червен изгрев" на Пиърс Браун. Хем ми харесва, хем прекалено много ми напомня на "Игрите на глада", само че на Марс  Laughing

# 421
Миж, спокойно, много бързо сюжетът ще избяга далеч от "Игрите на глада".
На мен в някои отношения малко ми напомня Дюн.

Да попитам за "Домът на мис Перегрин за чудати деца" става ли за 10-11 годишни почитатели на Пърси Джаксън?

# 422
  • Майничка
...Да попитам за "Домът на мис Перегрин за чудати деца" става ли за 10-11 годишни почитатели на Пърси Джаксън?
Според мен е за малко по-големи.

# 423
  • DE
Не знаех, че има филм по "Играта на Ендър" а днес случайно го хванах по бтв синема. Поредното екранизирано разочарование. Въпреки технологиния ресурс на съвременния свят не са успели да пресъздадат на екран великолепната книга.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 10:25 от дането

# 424
Децата го харесаха Simple Smile

# 425
Според мен, първата книга за мис Перигрин е подходяща и за възрастни. Следващите са значително по-детски - честно казано, ме разочароваха  Embarassed

Имам чувството, че Пиърс Браун си играе с късмета си - написа хубава трилогия, вместо да продължи с нов проект, започна да пише безкрайни продължения. Трилогията му е специфична и много силна на моменти, но не вярвам филмирането й да донесе нови успехи на автора. Ако режисьора се придържа към описанията - твърде римската атмосфера, както и външния вид на Цветовете, ще изглеждат много странно на неосведомените зрители. Ако пък не се съобрази с книгата, ще изглежда като много други подобни сюжети - ще си изгуби част от чара и ще стане прекалено стандартна...
И тук натрапването на американските ценности ми идва в повече - американските автори просто не могат да схванат, че една история е много по-завладяваща и стойностна, когато не се опитват да възпитават читателите си в собствените си разбирания за правилно и грешно.

# 426
Домът на мис Перигрин за чудати деца може да е следващата ми книга, ако претърпя поредния крах със сегашната. Най-ме е яд, когато не съм в настроение за четене, а попадам на супер зарибяващи неща, какъвто е този случай.

# 427
 Я, да питам всички които са го гледали - "Домът на Мис Перегрин", прилича ли поне малко на "Джони и шоколадовата фабрика". Ако да - не знам какво да мисля,  останах с много смесени впечатления от този филми. като цяло - нетипичен филм, приятен, ни ми бе малко трудно да го смеля. по-скоро за фенското кино бих очаквал такъв филм или за испанското, не за американското, но пък Джони Деп е голям образ и   такива психологически филми му прилягат.

# 428
Не беше ли Чарли с фабриката  Laughing

# 429
"Играта на Ендър" е книга, която съм препрочитала много пъти. За първи път се запознах с Ендър с разказа за него публикуван в списание "Космос". След това видях книгата в библиотеката. Била съм 6ти клас някъде. Въпреки че от разказа знаех какъв е финалът, книгата ме държа без дъх до края. Всяко препрочитане от тогава до сега ми е като първо, все ме кара дълбоко да се замислям. На филма попаднах случайно. Е, няма такава пародия. В него няма нищо от духа и философията на книгата.

# 430
Меган, благодаря ти, че сподели за "На брега". Изтеглена е, чака ред  Simple Smile
Филмът си го спомням смътно, беше ми харесал, но и подтиснал. Подробности обаче не си спомням...

Скрит текст:
Не съм забравила за "Заточен" , да знаеш Simple Smile Просто още не е у мен Simple Smile

Сигурна съм, че не си забравила Grinning Не очаквай нещо "уоу" от "На брега". Стилът е малко наивен, все пак е писана 1957 година, но историята е добра. Лично мен това което ме подтисна в книгата
Скрит текст:
беше спокойствието с което хората посрещаха края на света. В главата ми веднага започнаха да се въртят сценарии - не може ли да се стане това, а онова, да се направи опит все пак някой да се спаси по някакъв начин. Но при тях всичко си вървеше спокойно, а и любовната история беше поднесена много добре.
"Червен изгрев" я четох доста отдавна, все се каня да прочета и "Златен син", но не знам кога ще и дойде реда.

# 431

Чарли беше разбира се  Joy- за две неща съм мислил и съм се объркал - но въпросът ми остава - прилича ли Домът на мис Перегрин на "Чарли и шоколадовата фабрика" или не прилича? newsm78

Играта на ЕНдър е добра, но от  от средата на книгата ме хвана яд на ЕНдър как не се усеща, че го манипулират. В Този смисъл Сянката на Ендър ми достави по голямо удоволствие - там Бийн се явяваше антисистемен играч. Освен това в продълженията на Играта.... ЕНдър твърде много се отдалечи от Земята, и някак ми бе сложен като образ, за разлика от Бийн. Промени се първоначалната натовареност на книгата.

Скрит текст:
Още като четях Играта, някак си към средата на книгата си казаха, "м-----а му стара тези деца вече станаха командири (полковници) на по по 11-12 години, скоро ще ги пусната в акция, а са ДЕЦА! това означава че се води истински Война и вече няма войници, защото всички са избити - Хитлер го е правил това! ако съм прав - ще ускорят обучението им" (и вярно - до края на книгата го ускориха). Учудих се как ЕНдър не се усети, нали е много умен.

За  Апокалиптичният Край на света, си мисля да гледах  After Earth на Шаямалан, но все не ми остава време.
Скрит текст:
Много уважавам този режсьор, гледал съм повечето му филми  -  Селото, Шесто Шувство, Следите, неуязвимият,  Явлението, жената във Водата.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 10:32 от Джон Сняг

# 432

За  Апокалиптичният Край на света, си мисля да гледах  After Earth на Шаямалан, но все не ми остава време.
Недей, не си го причинявай. За разлика от Уил Смит, който може да изнесе филм на гърба си, визирам "Аз съм легенда", при сина му не се получава.

# 433

Чарли беше разбира се  Joy- за две неща съм мислил и съм се объркал - но въпросът ми остава - прилича ли Домът на мис Перегрин на "Чарли и шоколадовата фабрика" или не
Според мен нямата нищо общо.

# 434
Първата книга беше много приятно мрачна и дори новаторска; втората вече започна да ми напомня по нещо за продълженията на Нарния и за всяка друга банална детска книга, в която група деца с мисия пътуват, всяко има някакъв специален номер (в случая са дарби, в други истории от този тип един върти меч, друг стреля с лък, трети говори чужди езици....) научават разни неща по пътя, преживяват някакви стандартни приключения и така нататък...

Общи условия

Активация на акаунт