Фентъзи и фантастика - Тема 10 (гласуване)

• 41 766
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Днес много се посмях с тези 20 "проблема", така добре познати да един Simple Smile
https://www.goodreads.com/blog/show/845-20-problems-only-book-lovers-understand

♥ HAPPY ♥ -мм почна Бараяр вчера, до тук казва, че е доволен, да разбирам ли, че докрая е хубава поредицата... мен малко ме шашнаха тези 18 бройки  Simple Smile А Джентълемнът Джоул е свързана с тях, така ли... по кое време е най-добре да я чете?

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 18:00 от Angel_Dust

# 391
Ми реда в Читанка е окей, може и по ред на издаване, но защо не е почнал с За честта на Вор  newsm78
На мен преди години Бараяр и За честта на Вор никак не ми допадаха, харесваха ми само книгите за Майлс  Laughing
Сега май преоткрих Корделия, и Иван  Laughing
Да, до края са добри, на мен поне много ми харесват
ММ не ще да ги чете, децата също, и аз няма с кой да си ги обсъждам  Cry Cry Cry

# 392
  • София
Ох, ама то имало такава книга, имах предвид серията, че е започнал, по реда както са дадени за четене (не на издаване), т.е. почна с Дилемата на съноплетачката, после - Без гравитация и т.н. Питах къде да вмъкне Джентълменът Джоул ако е свързана с поредицата, понеже не я виждам в списъка на серията, а все съм си мислела, че е съвсем самостоятелна книга.
Аз по принцип не съм ги чела, защото не съм много фен на фантастика, още по-малко точно на такъв тип, но той е очарован до тук, след като едва дочете на Дан Симънс Ендимион и Хиперион.

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 18:00 от Angel_Dust

# 393
Хаха, да, и на мен Хперион ми беше малко...по същия начин като него
Супер, да си ги чете подред тогава. ( Както са в читанка)
Джентълмена е чак накрая, не е преведена още у нас, затова я няма в Читанка
Иначе с свързана, може би най-свързаната от всички книги. Би я оценил едва след другите

# 394
  • София
Преведена е, издадена (2016), като гледам и изчерпана вече, аз я имам и в ел. вариант http://www.bard.bg/book/?id=2063

Въх не бил Джоуи, отивам да се коригирам.

# 395
  • България
Скрит текст:
Хаха, да, и на мен Хперион ми беше малко...по същия начин като него
Супер, да си ги чете подред тогава. ( Както са в читанка)
Джентълмена е чак накрая, не е преведена още у нас, затова я няма в Читанка
Иначе с свързана, може би най-свързаната от всички книги. Би я оценил едва след другите

Има я в торентите- преведена   Peace
 Срокът за качване на книга в Читанка след публикуване се увеличи на 5 години. Затова я няма там.
Мисля, че даже беше качена по едно време.

# 396
  • София
Аз минавам само да споделя, ако някой е заинтересован Wink Сандерсън 28 март  Crazy

https://www.facebook.com/ArtlineStudios.LTD/photos/a.14067374594 … ype=3&theater

# 397
Може, не съм обърнала внимание, защото я четох веднага на английски
Бих била благодарна за бг версията на мейл, просто да си допълня колекцията

# 398
Чета трилогията на Пиърс Браун "Червен изгрев". Вече съм на последната книга. До 2ч съм чела тази нощ и само мисълта, че все пак трябва да се надигна сутринта от леглото, ме накара да я оставя. Добра е, много.

# 399
Чета трилогията на Пиърс Браун "Червен изгрев". Вече съм на последната книга. До 2ч съм чела тази нощ и само мисълта, че все пак трябва да се надигна сутринта от леглото, ме накара да я оставя. Добра е, много.

И аз ги харесвам, но още не съм чела последната. Той сега издава някакви продължения под формата на комикс поредица - според мен разтяга локуми, но може да греша и да си струват.

Не ми харесва това, че във втората има прекалено много битки - в първата бяха от партизански тип (докато бяха в училище), но във втората са космически и това според мен ще бъде леко досадно за гледане, когато поредицата се адаптира за голям екран.

# 400
По повод анкетата:

Ако трябав да вляза в речевата стилистика на един наш известен спортен коментатор:
"какав драма само, драги зрители! хой ще надделее! "Сагата на Ендър" или "Дивиргенти"! разликата е минималана,  Дивиргенти или Ендър, ааааа не истина! какъв Златен шанс изпускат Дивиргенти да изравнят резултата!" Joy

# 401
Свърших я. Какво да кажа, страшно много ми харесаха и трите книги, нямаше слаба брънка. Това е лошо на поредиците, които се нароиха напоследък, все някоя част се оказваше куца. Осебено ме издразни Лабиринта. Първа и втора книга бяха супер, а третата не струваше. Е, чри Пиърс Браун нямаше такова нещо, вълнуващо си беше от начало до край.

# 402
"Лабиринтът" наистина имаше страхотна първа част и относително слаб финал. Гледах първия филм и не ми хареса особено - почти нищо общо с книгата.
Има и четвърта книга, която е хубаво написана, но историята е гадна (предистория - за заразяването; точно толкова потискащо, колкото може да се очаква).

# 403
  с нетърпение чакам да дойде месец  май и Робин хоб да издаде последната част на Убиеца вие "заплюли" ли сте си нещо отсега, което ще излиза в близко бъдеще?

# 404
  • София
Аз лично съм си заплюла разни неща, които ще излизат... тази година, не помня точно месеци. Но предвид, че още не съм прочела 3 от многоочакваните книги, които излязоха предните месеци... несериозна работа. Нищо де, сега чета Ковачница мрак (за да ми  е прясна-прясна), подхващам я по-сериозно (до сега се гъбарках само докато го чакам 5-10 мин от у-ще ) и после  вече Зракът е наред Wink

За Изкуплението на Алтар съм малко със смесени чувства, приятна е като стил, но нещо като сюжет не ме хвана и за момента я отлагам.

Общи условия

Активация на акаунт