Фентъзи и фантастика - Тема 10 (гласуване)

• 41 748
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Всъщност официално хорърът е част от фантастиката според онова определение  в Уикипедия. Последно четох някакви зомби истории ама чак хорър не бяха:-)

# 481
Аз препрочитам То, ама пак не ми е страшна и интересна, както и като бях тийн

# 482
  • София
Аз препрочитам То, ама пак не ми е страшна и интересна, както и като бях тийн
Това го планирам и аз за след една-две книги.
Сигурно и аз ще я чета с други очи, но тъкмо това ми е любопитно - как ще я възприема сега, след толкова години от първия път.

И да не е съвсем офф-топик - някакво предложение за единично романче, /не поредица/, антиутопия или фентъзи?

# 483
Кали, ако ти се чете помитаща антиутопия, препоръчвам с две ръце Ние на Евгений Замятин. Аз останах зашеметена от нея #Crazy

# 484
  • София
Kally May - прочете ли Никъде, никога, никой? Simple Smile (ромче следва да е нещо ненатоварващо и кратичко, нали Simple Smile)

# 485
  • София
Кали, ако ти се чете помитаща антиутопия, препоръчвам с две ръце Ние на Евгений Замятин. Аз останах зашеметена от нея #Crazy
Не съм. Чудесно е, че я има в Читанка, свалих си я, благодаря  bouquet

Angel_Dust, не съм стигнала до нея. След като приключих трилогията за детектив Ходжис на Кинг, два часа си преглеждах книгите и се чудех какво да захвана. Не трябваше да е хартиена, а електронна, защото ще пътуваме на почивка и да взема само Киндъла. Сега съм на една за разследване във Ватикана, но ще я приключа за ден-два и искам да се подсигуря с още 4-5 ел. книжки. Живот и здраве след Великден ще засиля няколко на Геймън, в т.ч. и "Никъде, никога, никой".  Grinning

# 486
"Пътят" на Маккарти, чете ли я, Кали?
"Пощальонът" на Брин също не е лоша, без да е уау ...

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 20:53 от Happy Mijjj ツ

# 487
  • Вестерос
Кримките , поне които аз чета си бяха скъпи и преди, затова за тези ми е направило впечатление  Blush Иначе си права, че бавно се покачват. Примерно за Пратчет, първата ми негова 2004 беше 4 лв, сега са 12  Rolling Eyes

аз  първите книги на Пратчет ги купих за 6 лева,  идавах 18 лева за три книги на Пратчет, а често имах и отстъпка;  сега ако намеря 12 лева пак добре. последната книга която му купих  - Под Пара или кактf там се казвdше - дадох 15 лева.

първо му бяха по 6 лева книгите, посел по 9, после по 12, сега вече чукат 15-тицата, а моята заплата не се увеличава от цели три години.
Не е вярно Джони, 4 бяха. Пирамиди ми е 4 лв.  Peace

# 488
  • София
И двете не съм ги чела, Миж, ще си ги отбележа  Wink Hug

# 489
  • Вестерос
Аз не съм чела То, мисля преди филма.

# 490
  • София
ъх, ами аз с единичните съм много зле(даже кримките са ми поредици), май последните съвсем самостоятелни и знам, че с намират електронно, които четох бяха трескав блян и своенравното хлапе... освен нещо на кинг да си заредиш, ако имаш още нещо нечетено и ако ти е подходящ ест за пътуване.

# 491
 Kally May на четеца си имам сигурно към 300 книги. Леко само да ми хареса нещо и го мятам там. Grinning , а като тръгна нанякъде вземам и хартиени. За всеки случай, да не би да се прецака четеца. Grinning
Качили са в  ел.вариант  "Рицарят" първа книга от "Върховното кралство" на Пиер Певел. Много добро предчувствие имам за тази книга.

# 492
  • София
На Кинг ще са двете части на ТО  Peace
Сега ще си кача и предложената от Ich_Will_.
Имам и някакви кримки, та няма да се мре  Mr. Green

Мег, и моите са много. Точно затова ми беше трудно да реша.
Трябва да ги подредя малко, но все не стигам до там.

# 493
  • София
За почитателите на Кинг и хоръра Joy

https://www.facebook.com/GerryTheLamest/photos/a.146446058853324 … ype=3&theater

# 494
  • София
Вещерът на Сапковски е една от любимите ми поредици. Препрочитала съм я...хм, няколко пъти. Наистина не е нещо революционно и невиждано, но е увлекателна, интригата успява да те грабне и авторът има много приятно чувство за хумор, което дава глътка въздух насред цялата драма.
Наистина в началото върви разпокъсано, защото започва под формата на отделни разкази, после всичко си идва на мястото. Другото и слабо място според мен е твърде фантасмагоричната последна част - "Господарката на езерото", но се преживява.

Явно грешката е в моя телевизор, защото аз нещо много тъпо заорах на втората книга и не ми върви Cry

Общи условия

Активация на акаунт