Фентъзи и фантастика - Тема 10 (гласуване)

• 41 739
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
В началото и на мен ми беше мудно и трудно, но по натам грабва доста

# 496
  • addicted
О, за грешки едва ли можем да говорим, различни сме, не можем да харесваме на сто процента едно  и също.  Hug

# 497
Вещерът на Сапковски е една от любимите ми поредици. Препрочитала съм я...хм, няколко пъти. Наистина не е нещо революционно и невиждано, но е увлекателна, интригата успява да те грабне и авторът има много приятно чувство за хумор, което дава глътка въздух насред цялата драма.
Наистина в началото върви разпокъсано, защото започва под формата на отделни разкази, после всичко си идва на мястото. Другото и слабо място според мен е твърде фантасмагоричната последна част - "Господарката на езерото", но се преживява.

Явно грешката е в моя телевизор, защото аз нещо много тъпо заорах на втората книга и не ми върви Cry

не съм изненадан. Най-хубав е разказа "Вещер", от първата книга, посел стила постепенно се разваля.

# 498

не съм изненадан. Най-хубав е разказа "Вещер", от първата книга, посел стила постепенно се разваля.

Не съм съгласна  Peace

В момента чета нещо, което идея нямам към кой жанр да причисля, но ми харесва. Приспивна песен на Чък Паланюк.

# 499
  • София
О, за грешки едва ли можем да говорим, различни сме, не можем да харесваме на сто процента едно  и също.  Hug

А аз ще я довърша. Ината съм и ще я мина и нея. Просто явно нещо се разминахме. Почнах я след книга, която много ме впечатли и може оттам да дойде тоя зор.  Сега тая поредица дето я чета като ме разочарова и Гералд  ще спаси положението  Laughing Laughing Laughing

# 500
О, Гералд може да се погрижи за много неща  Wink

# 501
  • addicted
Хаха, нали Simple Smile Хубаво е да видя, че не само аз зачервявам бузите докато го чета Blush

# 502
Отдавна не се беше случвало да си падна така по герой от книга  Mr. Green

# 503
  • София
А аз се червя докато играя. Мине се не мине и нашичкия е ей така

Скрит текст:

Третата игра е ужасно изразителна и е невероятно трудно да се концентрирам Embarassed

# 504
Като заговорихме за Глуховски, започнах "Бъдеще", отдавна и се каня, но досега все не и идваше реда. Съвсем в началото съм, дано не ме разочарова. Не знаех, че има тема за хорър.
Дано ти хареса,на мен изобщо не ми допадна.Историята започва обещаващо,но после става скучновата,даже на моменти ми изглежда,че авторът е трябвало да напише определен обем страници и затова раздува колкото може.
Споделям мнението ти. Добра история, разтеглена от брътвежи, безкрайно. Около 20% процента прочетох и досега имаше един по-съществен разговор, две операции, разкриване на част от миналото и другото дрънкане, а и особено съдържателния разговор с робота от който  героя си купува текила и сънотворни.

# 505
Morríghan, не съм по игрите, ама тази ще взема да я пробвам  Mr. Green
Не чак толкова широкоплещест си го представях от книгата, но в лицето е  Heart Eyes Crazy Flutter

# 506
  • София
 Whistling Whistling Аз си признавам, че само заради него си навих на пръста, че аз тези книги ще ги прочета Embarassed

# 507
Благодарение на мила съфорумка прочетох  „Заточен“ на Питър Лайни и се уверих, че предчувствието ми за тази книга е било вярно. Книгата е много добра. Книга за несломимостта на човешкият дух, за свободата. Свободата от която си бил лишен, защото в  обществото в което живееш  понятия като морал и хуманизъм не означават вече нищо. За грешните решения  и алчността на политиците и власт имащите, за които трябва да плащат обикновените хора. Имаше някои пробойни в сюжета, които леко ме подразниха, а и финалът ми се стори някак недовършен, но толкова ми хареса, че я глътнах като топъл хляб. Сега подхващам едно скандинавско криминале, да си проветря главата и след това се прехвърлям на Пер Плевел и неговото Върховно кралство.

# 508
  • Вестерос
Аз чета Дърк Джентли и се хиля  Laughing Харесва ми!

# 509
  • София
Мег, много хубав и точен отзив! Радвам се, че ти е харесала книгата; на мен също.

Аз чета "Демон, Юда и Магьосник". До средата съм. Харесва ми, въпреки че досега не съм разбрала защо така се казва книгата. Стилът ми е малко протоколен, но действието се развива бързо, без излишно словоизлияние.

Общи условия

Активация на акаунт