Фентъзи и фантастика - Тема 10 (гласуване)

• 41 741
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Все се каня да задам този въпрос, но не ми стиска, но този път ще го изтипосам: Може ли да тук да се обсъжда и хорър?

# 466
  • София
Все се каня да задам този въпрос, но не ми стиска, но този път ще го изтипосам: Може ли да тук да се обсъжда и хорър?
Защо?
Тук е за фентъзи и фантастика; хорърът е съвършенно различен жанр.
Пък и има, мисля, достатъчно други подходящи и вече пуснати теми - за Кинг, за Кунц, за Баркър, за Лъвкрафт, плюс универсалната "В момента чета..."
Тази тема си има своя таргет; не всички тук харесват И хорър.

# 467
Мислех да си купя поредичката за Майлс, че само си я чета....обаче какви цениии, ужас  Shocked 15-20 лева бройката, а те са толкова много...ще си карам с електронните варианти.

# 468
  • Вестерос
Аз забелязвам, че цените на фентъзито/фантастиката се покачват последните години  Rolling Eyes

# 469
  • София
Аз забелязвам, че цените на фентъзито/фантастиката се покачват последните години  Rolling Eyes

Само те ли? Май всички книги пъплят нагоре.

# 470
  • Вестерос
Кримките , поне които аз чета си бяха скъпи и преди, затова за тези ми е направило впечатление  Blush Иначе си права, че бавно се покачват. Примерно за Пратчет, първата ми негова 2004 беше 4 лв, сега са 12  Rolling Eyes

# 471
Аз в случая говоря за книги втора употреба, стари издания...май ако купувам, ще си ги взема на английски с новите корици, поне да не ме е яд и да е нещо по-различно.

# 472
Защо?
Тук е за фентъзи и фантастика; хорърът е съвършенно различен жанр.
Пък и има, мисля, достатъчно други подходящи и вече пуснати теми - за Кинг, за Кунц, за Баркър, за Лъвкрафт, плюс универсалната "В момента чета..."
Тази тема си има своя таргет; не всички тук харесват И хорър.

И аз чета хорър, но не пиша в определена тема да обсъждам. То не е за разправяне, де...  Mr. Green

# 473
Като заговорихме за Глуховски, започнах "Бъдеще", отдавна и се каня, но досега все не и идваше реда. Съвсем в началото съм, дано не ме разочарова. Не знаех, че има тема за хорър.

# 474
Коя е темата за хорър? Не ми се обсъждат отделно Кинг, Лъвкрафт и др.

# 475
  • София
Отделна тема за хорър май няма. Разводнено е по отделни теми на автори.
Но не пречи да се направи такава, щом има желаещи да пишат в нея  Grinning

# 476
  • Пловдив
Като заговорихме за Глуховски, започнах "Бъдеще", отдавна и се каня, но досега все не и идваше реда. Съвсем в началото съм, дано не ме разочарова. Не знаех, че има тема за хорър.
Дано ти хареса,на мен изобщо не ми допадна.Историята започва обещаващо,но после става скучновата,даже на моменти ми изглежда,че авторът е трябвало да напише определен обем страници и затова раздува колкото може.

# 477
Кримките , поне които аз чета си бяха скъпи и преди, затова за тези ми е направило впечатление  Blush Иначе си права, че бавно се покачват. Примерно за Пратчет, първата ми негова 2004 беше 4 лв, сега са 12  Rolling Eyes

аз  първите книги на Пратчет ги купих за 6 лева,  идавах 18 лева за три книги на Пратчет, а често имах и отстъпка;  сега ако намеря 12 лева пак добре. последната книга която му купих  - Под Пара или кактf там се казвdше - дадох 15 лева.

първо му бяха по 6 лева книгите, посел по 9, после по 12, сега вече чукат 15-тицата, а моята заплата не се увеличава от цели три години.

# 478
Отделна тема за хорър май няма. Разводнено е по отделни теми на автори.
Но не пречи да се направи такава, щом има желаещи да пишат в нея  Grinning

всъщност винаги съм се питал, защо трябва толкова да се разпръсква по автори темите, като може да се създаде една голяма - жанрова -и всеки да пише са автора който го интересува, щом тай попада в дадения жанр. Примерно мен ме интересува Лъвкрафт, друг - Кинг. какъв е смисълът от безбрай тем, да се направи една обащ тема за хоръри. Инак и за фентъзито можеше да се приложи същия стандарт, гледам има тема за Мартин, утре някой ще открие за Фийст, вдгуриден аз мога да открия за Хоб или Сандърсън. струва ми се много безсмислено.

# 479
  • София
Много си прав, Джон, за разпиляността на темите  Peace
Специално за хорър-жанра имам обяснение защо няма тема. Защото темата за Стивън Кинг съществува от години и там се обсъждат свободно и други автори в жанра. Никога не е съществувала необходимост от отделна тема "Хорър". А няма фен на хоръра, който да не е фен и на Стивън Кинг /поне аз не познавам такъв/. Затова нещата се препокриват.
Същото е и с тази тема - тук свободно се обсъждат, освен фентъзи и фантастика, и постапокалиптични книги и антиутопии, въпреки че има отделна тема за това, но никой не пише в нея от доста време.
Просто има теми, чийто живот е по-дълъг по ред причини от други теми с по два поста и край.

Общи условия

Активация на акаунт