Фентъзи и фантастика - Тема 10 (гласуване)

• 41 685
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз пък захапах "The Beauchamp Family", вече съм на втората книга. Бях гледала сериала "Вещиците от Ийст Енд" и ми беше харесал, затова подхванах и книгите. Еммм оказаха се дъвка - бавно действие, герои, които не знаят какво искат, розови лигавщини Laughing Laughing Става за убиване на време ама май не бих я препоръчала на никой Laughing Laughing

# 511
  • В полите на Пирин планина
Аз започнах "Сянката на гарвана" на Антъни Райън. Началото е много обещаващо.  Peace

# 512
  • София
Аз започнах "Сянката на гарвана" на Антъни Райън. Началото е много обещаващо.  Peace
Мммм и аз мисля скоро да ги почна.
Обаче вчера завърших на Ериксън, сега усещам как няколко дни ще съм в дупка, напарво ме отвя, аккто обикновенно... трябва да се поразсеям хубаво с някоя друга книга  от др жанр... но Сянката ще е някое от следващите фентъзита със сигурност.

# 513
  • София
Аз пък оня ден ден ударих гъза в тавана след като си намерих "Изкопът" на Андрей Платонов. Да са живи и здрави електронните четци, когато тиражът на дадена книга е изчерпан smile3508

# 514
  • България
Започнах "Сетаганда" от поредицата за Бараяр. Heart Eyes
Първия път започнах да чета от "Дилемата на съноплетачката" и не ми хареса.
Обаче, благодарение на темата и мисля, че най-вече на ♥ HAPPY ♥  bouquet пак пробвах, вече от "Без гравитация".
  Горе -долу ми допадна и продължих.
Но със "За честта на Вор", нещата си дойдоха по местата, както се казва и чета с удоволствие.
Ако и друг е пробвал и поредицата не го е грабнала, препоръчвам да започне четенето от третата книга- "За честта на Вор".

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 18:05 от MoiraineD

# 515
Радвам се, че ти е допаднала

# 516
  • София
Започнах "Сетаганда" от поредицата за Бараяр. Heart Eyes
Първия път започнах да чета от "Дилемата на съноплетачката" и не ми хареса.
Обаче, благодарение на темата и мисля, че най-вече на ♥ HAPPY ♥  bouquet пак пробвах, вече от "Без гравитация".
  Горе -долу ми допадна и продължих.
Но със "За честта на Вор", нещата си дойдоха по местата, както се казва и чета с удоволствие.
Ако и друг е пробвал и поредицата не го е грабнала, препоръчвам да започне четенето от третата книга- "За честта на Вор".

MoiraineD, а "Бараяр" пропусна ли?
"Гравитацията" я имам и аз и не съм я чела, а съм върл почитател на поредицата. На мен любими са ми "Сетаганда", "Огледален танц" и "Цивилна кампания".

# 517
  • България
АРТЕМИС, прочетох я, даже засега ми е фаворит.
Пропуснах само съноплетачката, но мисля пак да се опитам, да я прочета.
Чета по този ред:
Скрит текст:
1.   Дилемата на съноплетачката Dreamweaver’s Dilemma, 1996  
2.   Без гравитация Falling Free, 1988  
 3.   За честта на Вор Shards of Honor, 1986  
 4.   Бараяр Barrayar, 1991  
 5.   Наемниците на Дендарии The Warrior’s Apprentice, 1986  
 6.   Границите на безкрая Borders of Infinity, 1989  
 7.   Игрите на Вор The Vor Game, 1990  
 8.   Сетаганда Cetaganda, 1996  
 9.   Етан от Атон Ethan of Athos, 1986  
10.   Братя по оръжие Brothers in Arms, 1989  
 11.   Огледален танц Mirror Dance, 1994  
 12.   Императорската гвардия Memory, 1996  
 12.   Памет Memory, 1996  
 13.   Комар Komarr, 1998  
14.   Цивилна кампания A Civil Campaign, 1999  
 15.   Подаръци за зимния празник Winterfair Gifts, 2008  
 16.   Дипломатически имунитет Diplomatic Immunity, 2002  
 17.   Криожега Cryoburn, 2010  
 18.   Сделката на капитан Ворпатрил Captain Vorpatril’s Alliance, 2012
Копирам от читанка, не знам защо има две под №12
Генетичното изменение в "Гравитация" не ми хареса, а и Лоис там дъвче все едни бебета, бебета, бебета...  Stop
Явно  жената е имала някакъв проблем.  newsm78

# 518
  • София
Да, и аз първите две пропуснах, но "За честта на читателя" Joy ще ги прочета и тях.

# 519
  • Майничка
"Без гравитация" е вързана с "Дипломатически имунитет" и май с едната от повестите от "Границите на безкрая" /не помня къде точно се появяваше за сефте четириръката Никол/.

В Читанка има 2 под №12, защото един и същи роман е излизал под две имена на български. В списъка липсват обаче "Етан от Атон" и "Джентълмен Джоул и Червената кралица".

# 520
  • България
Благодаря за уточнението за №12. bouquet
Никол я срещнах в прочетеното дотук.
Изчетох:
 4.   Бараяр Barrayar, 1991  
 5.   Наемниците на Дендарии The Warrior’s Apprentice, 1986  
 6.   Границите на безкрая Borders of Infinity, 1989  
 7.   Игрите на Вор
по време на великденските празници и не мога да кажа в коя точно беше на сцената.  newsm78
 "Етан от Атон" е посочен след "Сетаганда" , за "Джентълмен Джоул и Червената кралица" вече се писа, че е последната от цикъла.
Има я в Замунда.

# 521
  • DE
От толкова коментари, ще взема да повторя сагата за Воркосиган  Heart Eyes

Така преди няколко дни се ядосах на екранизацията за Ендър и като на майтап попрочетох книгата, за да се убедя, че съм права ooooh!  Mr. Green

# 522
  • Майничка
Никол и Таура са в "Лабиринт" от "Границите на безкрая".

Дано никой не се хване да екразира "Бараяр", няма да преживея неудачен Майлс. Виж, Шалион, разните там споделящи ножове и "Оковният пръстен" - да заповядват.

# 523
Много ми се гледа филм за Майлс, но си права. Макар че би могъл да се получи филм, сериал...Уви няма такива планове. Интересно че самият Майлс не го харесвам, но обожавам книгите за него и семейството.

# 524
  • DE
Бих гледала Иван с кеф  Heart Eyes обаче, ако е някой нафукан, мазен, прехвален американец  Sick не, благодаря Peace

Общи условия

Активация на акаунт