КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 012
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Bled, може ли да споделиш къде гледаш тези цени за Хавана? Може и на лични. Благодаря!

Може и не на лични Simple Smile И аз благодаря!
Бях решила твърдо тази зима да бъде Австралия, обаче много се изкушавам да пробвам схемата на Блед с евтини билети за все едно къде (само да е на топло) и после да мисля останалото. Имам обаче фиксиран период, 15- 20.12.17 - 5-10.01.18.

# 481
  • София
Bled, може ли да споделиш къде гледаш тези цени за Хавана? Може и на лични. Благодаря!

Бях решила твърдо тази зима да бъде Австралия, обаче много се изкушавам да пробвам схемата на Блед с евтини билети за все едно къде (само да е на топло) и после да мисля останалото. Имам обаче фиксиран период, 15- 20.12.17 - 5-10.01.18.

Разбира се, че може.
А и аз често казвам как обикновено пътувам в тази посока.

Това, което може да ви притесни, че аз не купувам билетите рано. Така няма тези добри цени.
Всичките ми цени за САЩ, Кариби, Куба са Last Minute. Колкото и да се казва, че евтини самолетни билети така не се намират. За тези посоки не е така.

Мислих, че вчерашните билети няма да ги има вече, но има...

Brussels   Varadero   Fri. 12 May 2017   € 125.99
Brussels   Varadero   Tue. 16 May 2017   € 125.99
Brussels   Varadero   Fri. 19 May 2017   € 125.99
Brussels   Varadero   Tue. 23 May 2017   € 125.99

Виждате датите, решавате бързо...
Вчера имаше и за връщане, но сега са изчерпани.
Сега има от € 199.99, но много често има по € 149.99, рядко по-ниски.

Тези цени може да ги следите в този сайт https://www.tuifly.be/
Като отивате на Промоции и после каквото ви трябва...

Днес има и това...Eurowings

Две посоки от Кьолн...Ще се изчерпа бързо.

Ето този круиз от Куба е много хубав... MSC Opera

Има го на 13-05
Точно с полета на 12-05
Това е добро съвпадение, но вече е късно...
Следващият е на 27-05

Скрит текст:
1   
Havana, Cuba *
00:00   23:59
2   
Havana, Cuba *
00:01   23:59
3   
Havana, Cuba *
00:01   17:00
4   At Sea
5   
Montego Bay, Jamaica
08:00   19:00
6   
George Town, Grand Cayman
08:00   15:00
7   
Cozumel, Mexico
10:00   18:30
8-9   
Havana - 2 Nights Onboard
13:30   23:55
10   At Sea
11   
Belize City
08:00   00:00
12   
Roatan, Honduras
13   
Costa Maya (Majahual), Mexico
07:00   00:00
14   
Isla de la Juventud *
09:00   00:00
15   
Havana, Cuba *
Вижте колко време имате да сте в Куба...
Но няма добри цени в момента...
и т.н. с още много дати.

# 482

Разбира се, че може.
А и аз често казвам как обикновено пътувам в тази посока.

Това, което може да ви притесни, че аз не купувам билетите рано. Така няма тези добри цени.
Всичките ми цени за САЩ, Кариби, Куба са Last Minute. Колкото и да се казва, че евтини самолетни билети така не се намират. За тези посоки не е така.

Мислих, че вчерашните билети няма да ги има вече, но има...

Brussels   Varadero   Fri. 12 May 2017   € 125.99
Brussels   Varadero   Tue. 16 May 2017   € 125.99
Brussels   Varadero   Fri. 19 May 2017   € 125.99
Brussels   Varadero   Tue. 23 May 2017   € 125.99

Виждате датите, решавате бързо...
Вчера имаше и за връщане, но сега са изчерпани.
Сега има от € 199.99, но много често има по € 149.99, рядко по-ниски.

Тези цени може да ги следите в този сайт https://www.tuifly.be/
Като отивате на Промоции и после каквото ви трябва...

Днес има и това...Eurowings

Две посоки от Кьолн...Ще се изчерпа бързо.

Ето този круиз от Куба е много хубав... MSC Opera

Има го на 13-05
Точно с полета на 12-05
Това е добро съвпадение, но вече е късно...
Следващият е на 27-05

Скрит текст:
1   
Havana, Cuba *
00:00   23:59
2   
Havana, Cuba *
00:01   23:59
3   
Havana, Cuba *
00:01   17:00
4   At Sea
5   
Montego Bay, Jamaica
08:00   19:00
6   
George Town, Grand Cayman
08:00   15:00
7   
Cozumel, Mexico
10:00   18:30
8-9   
Havana - 2 Nights Onboard
13:30   23:55
10   At Sea
11   
Belize City
12   
Roatan, Honduras
13   
Costa Maya (Majahual), Mexico
07:00   00:00
14   
Isla de la Juventud *
15   
Havana, Cuba *
Вижте колко време имате да сте в Куба...
Но няма добри цени в момента...
и т.н. с още много дати.

за този маршрут не са необходими предварителни визи , нали? само тази от 25 евро, която незнам къде и как се плаща?

# 483
  • Sofia
Няма визи за този маршрут, а това, което е показала Блед го има и като два отделни круиза.

# 484
  • София
б
--------
-----------
за този маршрут не са необходими предварителни визи , нали? само тази от 25 евро, която незнам къде и как се плаща?

Няма визи за този маршрут, а това, което е показала Блед го има и като два отделни круиза.

Да, круизите са два, но слети в един. С повторно минаване в Хавана, което е супер...2 Nights Onboard

А визи за Куба има. Но вече се наричат Туристически карти.
Могат да бъдат извадени тук, но не е нужно.

Излезе едно правило от Куба при което искаха агентите да се погрижат за това.
В случая ако ползвате показаната от мен компания https://www.tuifly.be/ ще получите визата/картата/ на летището преди полета. С Eurowings също...
С TUI/има си гише/ ви дават на летището празен формуляр, само попълвате и визата/картата е готова.
Престоя е до 30 дни, но може да се продължи още 30.
Има друго условие гледано или не...Трябва да се посочи първия престой-ден(хотел, кораб) в Куба. Както и 50 долара дневно.

И нещо, което трябва да знаете ако вадите визата тук.
Нужни са паспорт, сам.билет и резервация за нощувка + 15 долара...
Тя струва 15 долара и става за минути, а не 25. Толкова искат разни агенции...

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 20:30 от Bled

# 485
ПРЕДВАРИТЕЛНА ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ - Круизният билет се предоставя на пасажерите, едва след попълване на задължителната регистрация. Тя трябва да бъде попълнена най-късно до 4 дни преди началото на круиза. В случай, че нямате такава регистрация е възможно забавяне на процеса на настаняването ви на борда на кораба или дори отказ за настаняване.Повече информация относно попълването на задължителната регистрационна форма може да получите от офисите на USIT COLOURS
Каква е тази регистрация????

# 486
Добро утро на всички!
Изключително съм щастлива да споделя с вас моите впечатления от нашия първи круиз. Интересното е, че само преди две седмици не знаехме, че ще бъдем на гръцките острови с Majestic Princess. Но Блед публикува изгодна оферта в последния момент. Решаваме, че ни е възможно да пътуваме 10 дни по-късно. Проверявам възможностите за предвижване до Пирея и пристъпвам към  действие. Отново с помощта на форума правя две резервации: за външна /455евро/ и вътрешна каюта /355евро/.  Получавам потвърждение и за двете. Надделява мнението на съпруга ми и правя превод за каюта с балкон. Нашата е №223 на ниво 11.
След това започнах проучване на местата, които ще посетим: Piraeus, Kotor, Katakolon, Mykonos, Rhodes, Chios Island.  Информация много: и в сайта на круизната компания и в интернет пространството. Естествено допитах се и до Блед, която беше така добра да ми даде насоки. Оказа се, че няма основание за предварителни тревоги. За тези места всеки лесно може да види забележителностите и без корабни екскурзии. А ето и по-конкретна актуална  информация:
В Атина сме били, затова се задоволихме само с приятна неделна разходка в района около Акропола.
Котор - пристанището е много близо до стария град. На 300 метра от него има туристически център. Дават карти и напътствия. Всички забележителности са  на пешеходно разстояние.
Олимпия -  от кораба се виждат големи реклами на автобусни компании, които извозват туристи до Олимпия. Цените варират от 3 до 10 евро отиване и връщане. Ние се възползвахме от най- ниската цена. Имахме на разположение два часа и половина, които се оказаха напълно достатъчни.
Миконос - отново всичко е на пешеходно разстояние. Плажът също е наблизо.
Родос -  до пристанището е туристическия център. Дават подробни карти и напътствия. Плажът до Аквариума има платени шизлонги и чадъри.
Чиос  не е място посещавано от много туристи. Старият град е близо до пристанището.
Опитах се да дам подробна информация с цел да бъда полезна на хора като мен, които нямат опит в самостоятелното организиране на круизно пътуване.

# 487
  • Пловдив
Bled, Можеш ли да ми пишеш на каква най-хубава цена си открила този круиз и в кой сайт. Аз го гледам на цени от 1199 евро.

# 488
  • София
 Tenchi, би ли споделила, моля, повече за кораба - впечатления, забавления, храна, обслужване...
Благодаря!

# 489
Един бърз отговор за да се ориентирам от коя компания да си купя самолетни билети.
Райън ер кацат на Тревизо -какъв е транспорта от там до круизният терминал и на каква цена. Писах и темата за Раян , но там може и по-бавно да стане отговора, а цените на самолетните билети се покачват с часове особено по празниците.

# 490
 domino25, от Тревисо има шатъл за 12 евро еднопосочен билет до Piazzale Roma. От там не е много далеч до круизното пристанище  - около километър... Виж в Гугъл - Venezia Terminal Passeggeri... Peace

Кой круиз ще вземате от там и за кога?

# 491
domino25, от Тревисо има шатъл за 12 евро еднопосочен билет до Piazzale Roma. От там не е много далеч до круизното пристанище  - около километър... Виж в Гугъл - Venezia Terminal Passeggeri... Peace

Кой круиз ще вземате от там и за кога?
[/quote

Оф, какво дати кажа и аз май нещо вече се бъгнах с тези круизи, уж не харесвах Коста пък букнах с тях от Венеция за декември адриатика с Атина, Бари, Сплит, Котор и Крит. 399 евро на човек вътрешна с порт таксите. Сигурно ще е студено тогава, но пък да посетим тези маршрути, че там не съм ходил. Ей така предколедно-новогодишно, дано ми се получи този път.

# 492
Питах те защото и ние сме с Коста Луминоса декември, но Венеция-Бари-Атина-Катаколон-Котор и Сплит... Няма да е супер студено предполагам, на кораба е готино декември... Защо не харесваш Коста, с МСЦ ли сравняваш?  Rolling Eyes Вие с кой кораб на Коста сте?

# 493
Питах те защото и ние сме с Коста Луминоса декември, но Венеция-Бари-Атина-Катаколон-Котор и Сплит... Няма да е супер студено предполагам, на кораба е готино декември... Защо не харесваш Коста, с МСЦ ли сравняваш?  Rolling Eyes Вие с кой кораб на Коста сте?

С Луминоса сме и ние, същият маршрут с дата на отплаване от Венеция на 9.12.2017г.

# 494
Ние сме след вас, значи ще обменяме информация...  Peace
Аз сега гледам и събирам инфо за пристанищата, какво и как да се види... И за Венеция най-вече, че там ще останем няколко дни... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт