КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 022
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
СПЕШЕН ВЪПРОС !!!

Резервирах полет Рим Фумучино - София на 20 Ноевмри, тогава и слизаме от кораба в Чивитавекия. Полета е в 14ч и мисля ще имаме достатъчно време да слезем бързо (вече сте давали идея как). Въпроса е с трансфера- по карта го дава към 90мин пътя- ползвали ли сте трансфер/ градски транспорт и колко време горе- долу отнема? Как са цените?

Благодаря! имам 24ч да платя- нарочно избрах банков предов, за да имам време да ви питам Simple Smile

Toва със слизането от кораба е много относително, понякога доста се бавят, а вие имате път до летището и поне 2 часа трябва да сте там преди полета... Според мен си вземете трансфер от кораба до летището... Тези с трансфер от кораба излизат първи, багажа им се обработва по-бързо и така няма да закъснеете... Иначе може и на обед да слезете от кораба, нищо че в 9.00 сте в пристанището например... Mr. Green

# 556
  • Варна
СПЕШЕН ВЪПРОС !!!

Резервирах полет Рим Фумучино - София на 20 Ноевмри, тогава и слизаме от кораба в Чивитавекия. Полета е в 14ч и мисля ще имаме достатъчно време да слезем бързо (вече сте давали идея как). Въпроса е с трансфера- по карта го дава към 90мин пътя- ползвали ли сте трансфер/ градски транспорт и колко време горе- долу отнема? Как са цените?

Благодаря! имам 24ч да платя- нарочно избрах банков предов, за да имам време да ви питам Simple Smile

Toва със слизането от кораба е много относително, понякога доста се бавят, а вие имате път до летището и поне 2 часа трябва да сте там преди полета... Според мен си вземете трансфер от кораба до летището... Тези с трансфер от кораба излизат първи, багажа им се обработва по-бързо и така няма да закъснеете... Иначе може и на обед да слезете от кораба, нищо че в 9.00 сте в пристанището например... Mr. Green

Благодаря за отговора, докато правих резервацията набързо сканирах и мнмения из трип адвайзър стигнах до този извод, че може да се наложи да вземем трансфер от кораба, ще ходя сега да търся отиентировъчна цена, въпреки че до Ноември имаме време да го измислим.
Стига да не е някаква умопомрачителна сума пак ще ми дойде по-добре да тръгнем веднага към София, отколкото да се връщаме до Рим, да нощуваме, после рананен трансфер до Чампино за полета на Райън. Не, че не ми се иска пак да видя Рим, но се малчо ще е трудно.

Сигурно може и по-евтини билети да излязат, но с днешната оферта от -30% на Уиз ми дойдоха добре цените за трима с един багаж София- Неапол 215лв, Рим- София към 250лв.

# 557
  • Europe
Здравейте момичета, здравей Блед  Hug

Може ли малко да се консултирам с Вас:

- искам да ви попитам дали за Норвегия и Русия трябва виза при 1-2 дневен престой (круиз).
Разбрах, че ако си купиш от кораба екскурзия и си с група не ти трябва. Но в С.Петербург ще сме 2 дни и не зная как може да сме 2 дни в група без да се делим. 100% на другия ден ще ни се прииска да си обикаляме и да сме си отделно, то тогава какво правим - май ще ми трябва виза и сигурно отделна застраховка само за Русия? Как мислите?

- препоръчайте хубави местенца за деца в Копенхаген. Може и хотелчета в центъра, също незная кои улици за хубави?

# 558
Герито, трансферите от кораба до летището варират около 20 евро на човек еднопосочно. Вие с коя круизна компания ще плавате?

# 559
Герито, трансферите от кораба до летището варират около 20 евро на човек еднопосочно. Вие с коя круизна компания ще плавате?

Нашият трансфер беше 60 евро на човек еднопосочно.

# 560
  • Варна
Lunna pateka -с МСЦ ще сме. 20E звучат добре, но аз на повечето места намирам оферта над 100Е за тримата Sad

Оф мъжа ми ме разубеди да плащам билета от Фиумичино. Трансфера ще ни излезе повече от самолетните билети. Аз исках да спестя от нощувка в Рим и другите разходи по придвиждването, ама на него не му се рискува да бързаме, затова няма да направя плащането към Уиз. Много се надявам да не ми направят проблем.
Другия билет от София до Неапол си го платих, там вече е сигурно- на 12 Ноември летим.

# 561
  • София
Здравейте момичета, здравей Блед  Hug

- искам да ви попитам дали за Норвегия и Русия трябва виза при 1-2 дневен престой (круиз).
Разбрах, че ако си купиш от кораба екскурзия и си с група не ти трябва. Но в С.Петербург ще сме 2 дни и не зная как може да сме 2 дни в група без да се делим. 100% на другия ден ще ни се прииска да си обикаляме и да сме си отделно, то тогава какво правим - май ще ми трябва виза и сигурно отделна застраховка само за Русия? Как мислите?

- препоръчайте хубави местенца за деца в Копенхаген. Може и хотелчета в центъра, също незная кои улици за хубави?

Радвам се, че си тук  Hug

За Норвегия визи не ти трябват.

Русия е друг въпрос...
Според закона за Руската федерация круизните пътници са туристи, които посещавайки Русия имат право да останат на територията без визи за срок до 72 часа.
Въпреки това те могат да са в Русия за 72 часа без визи, само ако са резервирали обиколки чрез фирмите официално лицензирани от руското правителство. Или от корабите...
От вас се изисква да се движите с групата. Не може да се отклонявате или да се върнете сами на кораба !!!

Другият вариант е лични руски визи...
Често съм писала, може да прочетеш последно  ТУК
Клик върху маркираните за да видиш повече...
Ако имаш въпроси питай.

Копенхаген знаеш е висока топка спрямо цени. Същото и за хотелите.
Но мога да препоръчам един за кратко - https://guldsmedenhotels.com/babette/
От страната на порта, сравнително близо 20-30 минути с транспорт.
Има го в сайтовете за резервации, търси цена около 120-140 иначе са още по-високи.
Чудесно място и добри връзки. Срещу него е най-запазената крепост Kastellet. Място, което трябва да се види. Красиво и спокойно...

За деца задължително парк Тиволи, аквариума Синята планета и най-стария увеселителен парк Bakken. Както и обиколка по вода...Ако има време и Планетариума...

Улици, които си заслужават  Læderstræde, Strоget, Pilestræde, Vesterbrogade. Както и алеите покрай каналите където тичат в изобилие...Зеленият булевард Sonder...
Има хубави улици и в латинския квартал.

# 562

Съгласна съм с повечето, но не и слизането по обед. Кораба трябва да е изпразнен от старите пасажери до 10-11, най късно...почистват кабините, и започват новата имбаркация, не става да държат хората до обяд. Освен ако не тръгва много късно вечерта, и така качването да става от обяд нататък.
Според мен имат шанс да хванат полет 14ч, ако ползват трансфер на MSC.

# 563
Здравейте момичета, здравей Блед  Hug

Преди известно време и аз се вълнувах на същата тема Simple Smile
В крайна сметка за Санкт Петербург решихме да резервираме екскурзия с лизенциран туроператор. Спряхме се на TJ Travel, защото имаха добри отзиви в Tripadvisor, и защото ни направиха добра оферта. Цената пак е много скъпа, сравнено с индивидуално организирано разглеждане, но за там реших че искам да сме с организирана екскурзия, за да не губим време.
Ние резервирахме 2 дневна екскурзия, като си представях че вечерта на първия ден ще ни оставят сами. Оказа се че не може, но предлагат срещу 10 долара на час индивидуален асистент, който да те придружава, за да е спазено изискването.
За Копенхаген резервирахме това A&O Copenhagen Nørrebro през букинг, и за 1 нощувка цената ни е 100 евро за тримата без закуска.

За Талин четох, че добра идея е с шатъла на кораба или с местен автобус да се качиш до върха на града и от там да слизаш пеш, разглеждайки го. Аз лично още не съм го проучила подробно, а не остана време.

Кога е вашия круиз и с кой кораб?

# 564
Здравейте момичета, здравей Блед  Hug

Преди известно време и аз се вълнувах на същата тема Simple Smile
В крайна сметка за Санкт Петербург решихме да резервираме екскурзия с лизенциран туроператор. Спряхме се на TJ Travel, защото имаха добри отзиви в Tripadvisor, и защото ни направиха добра оферта. Цената пак е много скъпа, сравнено с индивидуално организирано разглеждане, но за там реших че искам да сме с организирана екскурзия, за да не губим време.
Ние резервирахме 2 дневна екскурзия, като си представях че вечерта на първия ден ще ни оставят сами. Оказа се че не може, но предлагат срещу 10 долара на час индивидуален асистент, който да те придружава, за да е спазено изискването.
За Копенхаген резервирахме това A&O Copenhagen Nørrebro през букинг, и за 1 нощувка цената ни е 100 евро за тримата без закуска.

За Талин четох, че добра идея е с шатъла на кораба или с местен автобус да се качиш до върха на града и от там да слизаш пеш, разглеждайки го. Аз лично още не съм го проучила подробно, а не остана време.

Кога е вашия круиз и с кой кораб?

А не е ли възможно да се върнете на кораба, вместо да оставате в градовете, където имате престой от 2 дена? Ние сме ходили в Санкт Петербург и ако отидем пак с круиз, не бихме искали да оставаме в града...Предполагам има и еднодневни екскурзии за там? newsm78

# 565
Възможно и задължително е да се върнем на кораба за нощувка, освен ако не сме с визи. Тъй като ние ще сме с т.нар blanket visa и ще можем да слезем на брега с туроператора си мислехме, че след като свърши екскурзията първия ден ще можем да пообиколим сами още малко и да се върнем на кораба. За съжаление с този тип "визи" не можем да се разхождаме сами дори и за малко.
Те обаче са го измислили с въпросния асистент за 10 долара на час, който обикаля с туристите.

# 566
Възможно и задължително е да се върнем на кораба за нощувка, освен ако не сме с визи. Тъй като ние ще сме с т.нар blanket visa и ще можем да слезем на брега с туроператора си мислехме, че след като свърши екскурзията първия ден ще можем да пообиколим сами още малко и да се върнем на кораба. За съжаление с този тип "визи" не можем да се разхождаме сами дори и за малко.
Те обаче са го измислили с въпросния асистент за 10 долара на час, който обикаля с туристите.

Благодаря. bouquet

# 567
So Lucky*, на предишния ни круиз слизането от кораба ставаше на групи и има разписание оставено в кабината предния ден кой кога слиза... Ние слязохме от кораба след 11.30, защото имахме събиране в 11.30 в театъра.... Естествено кабината си я напускаш рано сутринта, куфарите са прибрани, а вие се мотаете по кораба до съответното време на напускане на кораба... Главно хората чакат по баровете, а ние бяхме в библиотеката... Така че никога не може да се каже в коя група ще ви сложат и кога ще може да напуснете кораба... Който има ранен полет е добре да се обади на рецепцията предварително и може да го сложат в по-ранна група за напускане на кораба... Освен това напускате кораба, но после си чакате багажа отвън, а той също може да закъснее, както стана например на Карибския ни круиз... Това също доста може да ви забави... За това най-сигурно е корабен трансфер до летището... На МСЦ предполагам ще са подобни цените като на Коста и ще е някъде към 20 евро, както казах по-горе....  Peace

# 568
So Lucky*, на предишния ни круиз слизането от кораба ставаше на групи и има разписание оставено в кабината предния ден кой кога слиза... Ние слязохме от кораба след 11.30, защото имахме събиране в 11.30 в театъра.... Естествено кабината си я напускаш рано сутринта, куфарите са прибрани, а вие се мотаете по кораба до съответното време на напускане на кораба... Главно хората чакат по баровете, а ние бяхме в библиотеката... Така че никога не може да се каже в коя група ще ви сложат и кога ще може да напуснете кораба... Който има ранен полет е добре да се обади на рецепцията предварително и може да го сложат в по-ранна група за напускане на кораба... Освен това напускате кораба, но после си чакате багажа отвън, а той също може да закъснее, както стана например на Карибския ни круиз... Това също доста може да ви забави... За това най-сигурно е корабен трансфер до летището... На МСЦ предполагам ще са подобни цените като на Коста и ще е някъде към 20 евро, както казах по-горе....  Peace
Знам, и разбирам, но казвам, че ако ползват трансфер (ранен полет) няма да има проблем.
На 13.05 слязох в Барселона , ранен полет 12:40...с Роял Крибиън бях и нямаше никакъв проблем, дори имах време за кафе на летището. Peace

# 569
  • Пловдив
Ама никой не те задължава да си оставиш багажа и да чакаш да те свалят. Като имаш ранно работа, държиш си куфарите в каютата и като дойде време да слизаш, го правиш, без да спазваш някакъв ред. Ние поне много рядко ползваме организацията при свалянето. Та, ще си хванете спокойно самолета според мен. уиз проблем няма да ти направят, но резервацията ще ти стои много време.
За Копенхаген ще погледна кой беше и нашия хотел, пеш се придвижвахме навсякъде, беше не много скъп, но да, там цените са... Красиви.  Мисля, че беше някой от веригата КаБИН.   
ЗА Санкт Петербург ще дам прясно инфо как е точно организацията  с корабната екскурзия, взели сме такава за два дни,решихме да не рискуваме с тур оператор на място, основно, да не би да хване лошо време, кораба да не акостира  и да изгорим с парите.

Общи условия

Активация на акаунт