КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 030
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
http://www.e-hoi.de/kreuzfahrt/ostsee-kreuzfahrten/48188_0/msc-f … -deutschland.html
Какво мислите за това? Дали ще е е много студено в края на април?

Да! Ние ще ходим на почти същия маршрут с Коста / с Хелзинки и без Кил и Копенхаген/,но началото на юни и мъжа ми орева орталъка,че там било още едва ли не зима по това време. А април.... Но, маршрута е чудесен и ако нямате друга възможност, защо не. А и времето е и късмет. Но все пак края на април вероятно и деня няма да е много дълъг. Ако отидете ще чакам разкази, че и нас ни чака скоро.

# 301
Здравейте,
Дойде време и за нашия втори круиз - този път Балтийски столици. Много се вълнувам и се надявам да сме здрави и да имаме хубаво време.
Ето това е круиза от 2 Юни.
https://contitrans-m.com/%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8/baltic-c … 6/date:2017-06-02

Искам да помоля за помощ относно екскурзията в Санкт Перебург. Ще бъдем 2 дни там. Корабната двудневна екскурзия е безумно скъпа. От няколко дни съм се заровила в TripAdvisor и гледам алтернативните екскурзии, които си букваш директно и са много по-евтини от корабната, но пак са скъпи. За сега най-евтината която открих излиза 1000лв за 2възрастни с дете за 2 дни.
Моля който е ходил да сподели как си организирахте екскурзията там.

# 302
Моля който е ходил да сподели как си организирахте екскурзията там.
Сами си организирахме екскурзиите. Използвахме мобилно приложение за таксита (доста са евтини), както и местния градски транспорт. Всички места, които ни представляваха интерес, бяха изключително достъпни, както физически, така и като цени в сравнение със Западна Европа, с възможност за закупуване на билети онлайн. Не знам как ще е сега предвид последните събития. Важно уточнение е, че си имахме визи. Сдобиването с тях нито е толкова трудно, нито толкова скъпо и не бих изсипала 1000+ лева само заради липсата на визи.
Много хубав круиз. Ще си изкарате прекрасно.

# 303
Благодаря за отговора, foundy.
Кога беше вашето пътуване? Като цяло правихте ли груба сметка колко ви струваше екскурзията, организирана по този начин, включително визите. Аз не знам дали и времето ще ни стигне да кандидатстваме за визи, и кой ще ни изпрати "приглашението", и нужно ли ни е, за да кандидатсваме.

А предвид последните събития - то гаранция няма никъде и никога, но бих предпочела да избегна градския транспорт доколкото е възможно, особено и като сме с детето.

До днешна дата е имало атентати в Санкт Петербург, Стокхолм, Берлин, и една обезвредена бомба в Осло Sick Остават ни Хелзинки и Талин неизбомбени досега

# 304
Миналата година беше нашето пътуване. Груба сметка не мога да дам, защото ние бяхме и повече дни.
Лично според мен в два дни идеално биха се вместили Петехоф, Ермитажът, Исакиевският събор, Спас на крови и евентуално Петропавловската крепост, ако сте по-организирани и експедитивни. По мой спомен входните такси навсякъде бяха от порядъка на 5-10 евро. Така че и сама можеш да сметнеш, предвид, че няма да ви е необходимо настаняване. С апликацията Taxovichkof много лесно и удобно се вика такси, цените определено са по-ниски от софийските, но там пък разстоянията са много по-големи, но пак е доста приемливо и е хубаво, че предварително ти показва крайната цена, така че няма изненади.
За приглашението за съжаление не мога да ти дам точна информация, но мисля, че можеш да си поръчаш такова по същия начин, по който си търсиш и екскурзии в Петергург. Заслужава си да провериш. Време за визата имаш предостатъчно. Доколкото си спомням за около седмица до 10 дни станаха при нас.
Много зависи какъв тип туристи сте. Ние не обичаме да ходим организирано с предварителна програма, но много хора го предпочитат. Просто цитираната от теб цена доста ме фрапира. Не знам какво влиза в нея, но ми се струва със сериозна надценка.

# 305
  • София
------------

А предвид последните събития - то гаранция няма никъде и никога, но бих предпочела да избегна градския транспорт доколкото е възможно, особено и като сме с детето.

До днешна дата е имало атентати в Санкт Петербург, Стокхолм, Берлин, и една обезвредена бомба в Осло Sick Остават ни Хелзинки и Талин неизбомбени досега

Още с пристигането си ще кажа, че по тази логика трябва да си стоим у дома.
Страхът не дава гаранция, нито къде ще се случи.
И днес там има проблем, но това не трябва да ни спира и стряска. Те това искат.

Метрото в Санкт Петербург е страхотно и дава възможности за всичко. Иначе плащаш екскурзии или таксита.
За визите сме писали често... и друг път...
Вариантите не са много...Или си взимаш сравнително евтина виза и спестяваш екскурзиите. Но няма как без транспорт, ако искаш повече.
Трябва да има по-кратки екскурзии 3-4-5-6 часа на добри цени. Но определени места. Скъпи са тези за два дни и няма как, виждаш всичко.
Както можеш да го постигнеш като си ги спестиш, но без страх...
Или минавате пеша само този маршрут и ще видите доста/с визи/...

По-късно ще ви кажа колко обиколих и разбира се не толкова спокойни и безопасни места. Но нито за миг не съм мислила негативно.

# 306
Това за 1000лв, което гледахме е екскурзия за 2 дни, за двама възрастни с дете, като общо взето включва изброените от foundy плюс двореца на Катерина и обяд в 2та дни. Организирана екскурзия е с малък бус и екскурзовод. Включва входните такси навсякъде, но май без вход в самия дворец Петерхов, а само в градините. Наясно съм, че е доста надценено, затова питах дали някой не е открил вече нещо организирано на по-приемливи цени.
Аз не обичам да ходя организирано, но за целта трябва да имаме повече време и да сме без детето. За двата дни с детето съм се насочила към организирана, за да видим макс за времето и да не се лутаме.
Предполагам, че ако се опитаме сами да се организираме ще го докараме до към 600-700лв с визите за трима, такситата и входните такси и храната.

А относно страха - страх ме е, но въпреки това съм решила - отиваме Laughing

# 307
  • София
Кацнахме преди часове от Венеция…
Невероятно пътуване, безброй емоции, много посетени места и забележителности…
Много плаж, прекалено много релакс на корабите, почивка и спокойствие…
Страхотно време през цялото пътуване, 2-3 дъждовни дни, едно силно вълнение в океана…
Никакви проблеми и оплаквания през целия месец пътуване…

Пътуването както бях споменала се промени във втората си фаза-връщане….
Ето как се разви по дни:

Полет
Ryanair
пон 13-ти мар 21:10 - 22:50 FR 6351
Sofia
Брюксел Шарлероа
4,99 €

Нощувка Брюксел

Полет
Tuifly
Tue 14/03/2017
Brussels 
Varadero
10:10  - 16:15
€ 149,99

Полетът беше в същия ден с круиза, но нямаше риск, защото кораба стои в Хавана до другия ден/18 часа/ с пасажерите на борда.
Прекрасно време и достатъчно часове за обиколка и развлечения.
За повече време преди круиза в Куба беше възможен полет и с дни преди това за тези които не са били в Куба.

Круиз  17 дни  349 евро
Tue 14/03/17 Havana / Cuba  нощувка на кораба
Wed 15/03/17 Havana / Cuba 18:00 /два дни в Хавана преди тръгване на кораба/
Thu 16/03/17 At Sea
Fri 17/03/17 Montego Bay / Jamaica 08:00 20:00
Sat 18/03/17 At Sea
Sun 19/03/17 Santo Domingo / Dominican Republic 08:00 14:00
Mon 20/03/17 Philipsburg (Sint Maarten) / Lesser Antilles 14:00 21:00
Tue 21/03/17 At Sea
Wed 22/03/17 At Sea
Thu 23/03/17 At Sea
Fri 24/03/17 At Sea
Sat 25/03/17 At Sea
Sun 26/03/17 At Sea
Mon 27/03/17 Sta. Cruz (Tenerife) / Spain 09:00 16:00
Tue 28/03/17 At Sea
Wed 29/03/17 Cádiz / Spain 10:00 18:00
Thu 30/03/17 At Sea
Fri 31/03/17 Barcelona / Spain 07:00

В последният момент решихме, че круиза ще приключи в Барселона. Причината беше откриването на невероятен круиз на Last Minute до Венеция. Откъдето открихме ниски цени за прибиране в София.

1 Нощувка  в Барселона

Пристигнахме в прекрасен слънчев ден. Плажът беше пълен макар и хората да бяха с дрехи.
При тръгването на другия ден времето рязко се промени и това беше един от малкото лоши дни през цялото пътуване.

Круиз  11 дни  499 евро Last Minute /+100 евро Борден кредит/
Saturday, April 1   Barcelona, Spain      5:00pm
Sunday, April 2                 Marseille, France   8:00am   6:00pm
Monday, April 3   Monte Carlo, Monaco   8:00am   6:00pm
Tuesday, April 4   Florence / Pisa (Livorno), Italy   8:00am   8:00pm
Wednesday, April 5   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   8:00pm
Thursday, April 6   Naples (Capri), Italy   8:00am   6:00pm
Friday, April 7                 At Sea      
Saturday, April 8   Crete (Heraklion), Greece   9:00am   6:00pm
Sunday, April 9                  Athens (Piraeus), Greece   7:00am   6:00pm
Monday, April 10   At Sea      
Tuesday, April 11   Zadar, Croatia   8:00am   5:00pm
Wednesday, April 12   Venice, Italy   8:00am   

Маршрута повече от хубав. Това беше един от последните круизи на Norwegian по-старата система. Сигурно знаете, че вече компанията работи на вариант All Inclusive с включени такси. Но ако не сте наясно ще ви кажа повече…

2 нощувки  във Венеция

Отново прекрасно време и освен Венеция малко разходка с Rent Car.

Полет
Венеция Тревизо - Sofia
петък 14 апр 2017
1 ч 55 мин
12:40 - 15:35
FR 6428
26,69 €

Както се казва обиколихме част от света за не много пари…
Ако ви интересува нещо по маршрута питайте…

# 308
 Bled, хубава обиколка сте направили... Hug
А колко струва по принцип втория ви круиз до Венеция ако не е Last Minute? И само Norwegian ли го прави? Търся круиз от/до Венеция и този маршрут ми харесва... Heart Eyes

# 309
  • София

Бъдете здрави !!!

Bled, хубава обиколка сте направили... Hug
А колко струва по принцип втория ви круиз до Венеция ако не е Last Minute? И само Norwegian ли го прави? Търся круиз от/до Венеция и този маршрут ми харесва... Heart Eyes

Обиколката беше невероятна, както от посетени места, така и от цени.

Не, не го прави само Norwegian... Стандартните цени за толкова дни са от 1000 и нагоре.
Но има много 7дневни с връщане във Венеция...

В момента виждам, че обратния на нашия круиз е отново на промоция...

Sunday, April 23   Venice, Italy      11:00pm
Monday, April 24   At Sea      
Tuesday, April 25   Dubrovnik, Croatia   8:00am   6:00pm
Wednesday, April 26   At Sea      
Thursday, April 27   Athens (Piraeus), Greece   9:00am   7:00pm
Friday, April 28   Santorini, Greece   8:00am   5:00pm
Saturday, April 29   At Sea      
Sunday, April 30   Naples (Capri), Italy   8:00am   7:00pm
Monday, May 1   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   7:00pm
Tuesday, May 2   Florence / Pisa (Livorno), Italy   7:00am   6:00pm
Wednesday, May 3   Marseille, France   9:00am   4:00pm
Thursday, May 4   Barcelona, Spain   5:00am
Но за този круиз трябва много бърза реакция...

С малки разлики на цена от $699-11 дни, Norwegian Spirit.
Можеше и още надолу, но както казах с новите условия на Norwegian трудно ще се получи.

В цените на NCL вече влизат:

За възрастните – селекция от премиум алкохолни напитки е включена в цената - спиртни напитки, наливна или бутилирана бира, вино на чаши, коктейли, безалкохолна бира и безалкохолни напитки във всички барове, зали и ресторанти.

За децата и младежите се предлага безлимитна консумация на безалкохолни напитки и вода.

Селекция от специални кафета с марка Lavazza, сервирани във всички ресторанти по време на хранене е включена в цената на круиза.

Бутилка вода за човек се доставя ежедневно в каютата.

Такса обслужване вече е включена в цената на круиза!!!
/Такси обслужване и бакшиши/

Пристанищни такси във всички точки от маршрута

Както и всичко, което до сега влизаше. За гостите на по-скъпи каюти има още допълнителни екстри.

Premium All Inclusive се прилага за всички нови индивидуални и групови резервации, направени след 03.04.2017 година.
Всички бъдещи промоции на Norwegian Cruise Line ще бъдат базирани на Premium All Inclusive...

Аз лично съм против да ми се натрапва All Inclusivе-алкохол, ако не желая...
Интересуваме маршрут и посетени места, а не пиене и ядене. Това мога и вкъщи...
Дори кораба не ме интересува вече, качвам се на всеки с добра цена спрямо дни и маршрут.

Last Minute

M/S Majestic Princess

Sun 30/04/17 Piraeus (Athens) / Greece 19:00
Mon 01/05/17 At Sea
Tue 02/05/17 Kotor / Montenegro 07:00 16:00
Wed 03/05/17 Katakolon (Olympia) / Greece 13:00 21:00
Thu 04/05/17 Mykonos / Greece 12:00 21:00
Fri 05/05/17 Rhodes / Greece 08:00 19:00
Sat 06/05/17 Chios Island / Greece 08:00 17:00
Sun 07/05/17 Piraeus (Athens) / Greece 04:00

От 359 евро 7 дни
близо и лесно, побързайте...

# 310
  • sofia
Аз тъкмо гледам този круиз от Атина и умирам от яд, защото по това време ще сме в Италия.
Блед има ли други дати и цените много ли са високи?
Иначе горния круиз изглежда супер, стига да не си спирал много пъти на тези пристанища.

# 311
  • София
Аз тъкмо гледам този круиз от Атина и умирам от яд, защото по това време ще сме в Италия.
Блед има ли други дати и цените много ли са високи?
Иначе горния круиз изглежда супер, стига да не си спирал много пъти на тези пристанища.

За съжаление друга такава цена няма.
Освен отиването на кораба до там:

Sunday, April 23   Rome (Civitavecchia), Italy      6:00pm
Monday, April 24   Messina, Sicily, Italy   Noon   8:00pm
Tuesday, April 25   At Sea      
Wednesday, April 26   Kotor, Montenegro   7:00am   5:00pm
Thursday, April 27   Corfu, Greece   7:00am   4:00pm
Friday, April 28   Crete (Chania), Greece   Noon   10:00pm
Saturday, April 29   Mykonos, Greece   7:00am   6:00pm
Sunday, April 30   Athens (Piraeus), Greece   4:00am   

Но това е след няколко дни...Точно така обичам, бих ги взела и двата.
И не ми пука, че съм посетила всички места..
Направо се чудя, но сега се върнах...

# 312
Може ли линк за 30/04 за Majestic Princess?Точно за тези дати търся сега.... Praynig

Намерих го, но с 1 дете, цената е далеч по-висока Sad

# 313
Блед, здравей!
И добре дошла!
Горепосочените круизи са супер! Би ли ми пратила линк, за да направя резервация . Относно пътуването до Атина. Може би най-добре е с автомобил. Какво ще кажеш?

# 314
  • София
Може ли линк за 30/04 за Majestic Princess?Точно за тези дати търся сега.... Praynig

Намерих го, но с 1 дете, цената е далеч по-висока Sad

Блед, здравей!
И добре дошла!
Горепосочените круизи са супер! Би ли ми пратила линк, за да направя резервация . Относно пътуването до Атина. Може би най-добре е с автомобил. Какво ще кажеш?

Тук все още трябва да има места:
http://www.seascanner.com/cruise-k98216-greece-majestic-princess-piraeus-athens
Включително и балкон не е толкова скъпо...
Успех...

До Атина вече всякак е удобно...кола, самолет, автобус.
Въпрос на възможности и желание.

Общи условия

Активация на акаунт