КРУИЗИ /Тема 9/

• 101 951
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Защо?Разкажи по подробно..

# 586
И аз подкрепям домино за Коста, но! НИе бяхме точно с Фаволоза, та дано е изключение  Grinning. КОраба иначе ми харесва като интериор, италианците са царе на класата и на детайлите, някак винаги си личи, че пипат нещата в детайли. Сега след 20 дни тръгваме на нашия Балтийски круиз с Коста Медитеранеа, нямам очаквания, купихме го заради маршрута и цената, наполовина на другите с подобни маршрути, като се върна, ще разказвам. Каквото и да ми е впечатлението, при ниска цена и хубав маршрут, никога не бих се поколебала пак да ги взема. Ако имате инфо за пристанищата - Хелзинки и Талин, ще съм благодарна /надявам се в Стокхолм да се оправя, там ще имаме повече дни/.
За Барселона, тя Блед доста пъти е казвала, но - срещу Христофор Колумб през улицата точно има една сграда ниска, точно пред нея спират рейсовете за терминалите на пристанището, като цената беше много ниска - мисля, че две евро еднопосочно и три двупосочно. В някои случаи наистина корабите спират и там и не е необходим трансфер, трябва да питате агента /а и ще видите точно къде е акостирал кораба/. Иначе, като се качите на рейсчето и кажете за кой кораб сте, те ще ви кажат на коя спирка да слезете.  Peace
Шантал, аххх, ти си в моята дилема май  Joy И ние бяхме се навили много за Австралия тази зима - януари, обаче мъж ми иска там да сме с круиз и да видим повече неща /австралия плюс Нова Зеландия/, да, обаче в този случай почти е невъзможно да се намерят изгодни самолетни билети. И аз докато се чудя с круиз или не, ето, поредната промоция на Катарците изпуснах и се опасявам, че после няма да има. Та, онзи ден му казвам да идем на този круиз в Куба Номеври, идва хубава цена, и той - ами хубаво, ама тогава Австралия трябва да я оставим за една година по-късно... А не ми се иска, тъй като не знам колко време и до кога ще мога да разчитам на родителите ни да гледат децата, сякаш ми се щеше детската ми мечта вече да се осъществява. Но пък трудно се преглъщат едни 10 000 лв, които, както и да ги смята човек, отлитат за тази дестинация, не се ходи всеки ден там. Не знам, ще помисля още малко и ще се хвърлям, пък каквото - такова. Ако някой има инфо за круизите в онзи регион, да свирка... Не искам да оставам за последния момент, тогава ни круиз, ни билет ще намеря.
Весел ден!

# 587
Здравейте, споменавате Барселона. Да разбирам ли, че сте били на круиз с тръгване от Барселона? Ако е така, какъв ви беше маршрута? Бих ви попитала за бреговите екскурзии.

# 588
Много рано ставане за екскурзии ,късно лягане  😁😁😁 уморително. Иначе Коста Диадема страхотна каюта голяма с прозорец,всеки ден сменяха хавлиите по няколко пъти и почистваха всичко беше супер на кораба. Храна в изобилие,но в ресторантите не всичко беше вкусно

# 589
  • Пловдив
Баба, да, била съм с тръгване от Барселона и то повече от веднъж-много удобно пристанище ми е. Ама не знам какво по-подробно да се пише, отиваш, хващаш си рейсчето, което те кара до терминалите на пристанището и това е. Спира на всеки кораб, няма как да го пропуснеш или да не го видиш. Може и с такси, де, но няма смисъл. Маршрута беше единия път с Неапол, Ла специа, Рим,  Марсилия, и какво още беше,аа Кан,   а другия с малага, Тенерифе, гран канария и т. Н., отделно с друг класически круиз сме слизали за ден в Барселона.   Що се отнася до екскурзиите, ние предпочитаме да се организираме сами, особено в Европа,за мен не си струват големите пари, които ги искат, а и не ни харесва да сме като стадо със сто други човека. Това предполага, разбира се, и по-добра подготовка на пристанищата, но не е нещо, което е трудно. Тук специално за всяко европейско пристанище е писано много и подробно, няма от какво да се притесняваш.

# 590
  • Europe
Танита благодаря ти! Честно казано, 5 дни в Копенхаген щяха да ми дойдат малко в повечко, но с 2-та дни на леголенд и един за Малмьо, нещата се подреждат

Сега чувам, че имаш право да се откажеш от такса обслужване. И моите деца са мънички (5,6г.) и таксите ни излизат 700 евро. Хубавото е, че имахме късмет с каютата - падна ни се такава за трудно подвижни хора и сега ще се ширим в двойно по-голяма квадратура newsm44.

Как става това отказване от таксите - ще те пуснат ли без да ги платиш?  newsm78
Нашия круиз ще е с Регал Принцес - Копенхаген, Осло, Варнемюнде, Талин, С.Петербург, Хелзинки, Стокхолм - Копенхаген

Много се опасявам с тези балкони, как ще удържа децата, от сега съм им се накарала профилактично Simple Smile Дано е предвидено заключването да е стабилно и да е на по-високо ...

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 16:21 от aleina

# 591
И на мен ми се струва, че няма как да не се плати такса обслужване, тя се взема автоматично... А и когато букваш круиза е изписано колко са таксите и кога ще се платят и това означава, че си запознат и приемаш тези условия... Имаше една съфорумка, която преди писа, че не е платила такса обслужване, но по време на круиза е имало някакъв проблем и тя е вдигнала скандал за това.. И пак не съм сигурна, че след оплакване и скандал, ще мине номера да не ти начислят автоматично тези такси..Може би при всяка компания е различно.. newsm78
Аз също направих забележка на единия ни круиз за платен интернет, който така и не използвах поради стария им сървър, който няма сигнал на кораба.. Те се съгласиха с мен, понеже аз пред тях демонстрирах проблема, казаха ще ми върнат парите, но това не стана...Така че, не ми се вярва някой да може да мине без да плаща... На кораба всичко е направено за пари, с цел мах. печалба... А клиента... знаете какво... Joy Joy

# 592
И на мен ми се струва, че няма как да не се плати такса обслужване, тя се взема автоматично... А и когато букваш круиза е изписано колко са таксите и кога ще се платят и това означава, че си запознат и приемаш тези условия... Имаше една съфорумка, която преди писа, че не е платила такса обслужване, но по време на круиза е имало някакъв проблем и тя е вдигнала скандал за това.. И пак не съм сигурна, че след оплакване и скандал, ще мине номера да не ти начислят автоматично тези такси..Може би при всяка компания е различно.. newsm78
Аз също направих забележка на единия ни круиз за платен интернет, който така и не използвах поради стария им сървър, който няма сигнал на кораба.. Те се съгласиха с мен, понеже аз пред тях демонстрирах проблема, казаха ще ми върнат парите, но това не стана...Така че, не ми се вярва някой да може да мине без да плаща... На кораба всичко е направено за пари, с цел мах. печалба... А клиента... знаете какво... Joy Joy
Точно така. Сърниз чардж е записан изрично преди са букнеш и когато резервираш се съгласяш с него. Това част от цената на круиза. Знаете, че има компании където тази цена е обща  привер - Селесте. Нява как да искаш да не платиш. Незнам кой, къде и как точно е идцегнал плащане, но ми се струва невъзможно.

# 593
  • София
Пак сте забравили...или не сте прочели.
Има начини да не платиш таксата обслужване-бакшиш на повечето компании-не на всички.
Описвала съм подробно, не го намирам или е в друг форум...
Ще го търся, че е дълго. Не ми се пише пак. Посочих повечето компании.
В повечето случай става с писмен отказ на рецепция.
Трябва да имаш обаче причина затова, недоволство...реално. Нямаш ли, не вървиш.
Бакшиша може да се оспори и след всичко, което сте написали.
Аз лично не го правя...Повечето цени, които взимам са предимно на такси и бакшиш или малко отгоре.
Заплатите на тези, които го получават след това, не са високи. Условията на труд са тежки.
Бакшиша на корабите е като в Америка...свързан с живота. Неизбежен...
Дори да не ти го начислят ще имаш ли съвест да не го дадеш ако всичко е наред. А то в повечето случай е така.
Американците освен начисленото дават и доста отгоре на този който им харесва...

# 594
Аз си мисля и друго, ако направиш проблем и не платиш, ставаш "черната овца" за съответната круизна компания и просто трябва да се сбогуваш с нея... Mr. Green А ние не сме заинтересовани, чрез картите Costa club например вземаме някакви отстъпки.. Предполагам и за другии компании важи...
Домино, излязаха ли ви корабните екскурзии на сайта? Или май е още много рано.. newsm78

# 595
Аз си мисля и друго, ако направиш проблем и не платиш, ставаш "черната овца" за съответната круизна компания и просто трябва да се сбогуваш с нея... Mr. Green А ние не сме заинтересовани, чрез картите Costa club например вземаме някакви отстъпки.. Предполагам и за другии компании важи...
Домино, излязаха ли ви корабните екскурзии на сайта? Или май е още много рано.. newsm78
Да. Излязоха. Има готини. Като влезнеш в май коста и набереш букинг номера ми дава възможност за покупки на екскурзии, пакети напитки и пр. Иначе по другият въпрос категорично не желая заради 140 евро такси на двама да си загубя нивото и отстъпкит. При Коста все още съм на ниско ниво, но при МСЦ съм на 5% и като хванеш и промо цена си става доста прилична почивка за около 50-60 евро на ден на човек.

# 596
  • София
Съжалявам, но не сте прави...
Едното няма общо с другото. Вече постигнатото от вас никой, по никакъв повод не може да ви отнеме. Не виждам как.
Знаете, че имам най-високите нива на повечето стандартни компании. И няма как да ги загубя по подобни причини.
И нещо друго ще ви кажа...Колкото повече се оплакваш, толкова повече имат респект към теб.
Повечето оплаквания минават в името на клиента. Компаниите не им се занимава. Предпочитат да загубят дребни суми отколкото разправии...
Чужди нации, най-вече американци се научиха по такива начини да получават всевъзможни бонуси, ниски цени и безплатни круизи. Точно с оплакване и по всякакви причини. Използват и най-дребното нещо за оплакване с което търсят привилегии.

Но ние си траем и сме "меки марийки", така не става.
Защо мислите, че са пълни рецепциите на дългите и далечни круизи. Точно затова, да се оплакват.
Знаят как и защо. И печелят от това и то много.

Както казах аз не го правя, съвестно ми е. Но явно тях не им пука...Взимат и дават бакшиши. И знаят как да печелят.

# 597
И моят първи круиз свърши 😀 беше хубаво преживяване, но не  за мен.

Защо, ако не е тайна? newsm78

# 598
Странно, на мен в MyCosta не ми излизат екскурзиите, само пакети с напитки.. newsm78
Блед, то да се оплакваш е едно, но реално от това да печелиш нещо е друго... Някъде просто "номера" не минава... Grinning
На мен лично не ми пука и при всяка нередност, си търся правата...Но просто някои компании нехаят за нашите оплаквания - вдигат рамене, клатят неразбиращо глава, пулят се с очи и до там.... Въобще не си дават зор да удовлетворяват нечии оплаквания... Разбира се има и коректни, но са много малко, за съжаление...

# 599
  • София
Странно, на мен в MyCosta не ми излизат екскурзиите, само пакети с напитки.. newsm78
Блед, то да се оплакваш е едно, но реално от това да печелиш нещо е друго... Някъде просто "номера" не минава... Grinning
На мен лично не ми пука и при всяка нередност, си търся правата...Но просто някои компании нехаят за нашите оплаквания - вдигат рамене, клатят неразбиращо глава, пулят се с очи и до там.... Въобще не си дават зор да удовлетворяват нечии оплаквания... Разбира се има и коректни, но са много малко, за съжаление...

Сигурно имаш предвид пак Costa Cruises. Това е огромен минус за тях.
Още повече, че те са една от малкото компании при които бакшишите не подлежат на отмяна.
Грубо и недодялано.
 При тях-Таксата за обслужване е неразделна част от общата цена на круиза и поради това сумата не може да се променя.
Имаме вече много приятели на рецепции кораби. Нямаш представа какви отстъпки се правят на пасажерите при оплакване. Но това в много малко случаи се отнася за нашата нация.
Лично съм присъствала как се връщат цени за цял круиз или се подарява друг.
Не ми се разказва, но и ние имаме такива подаръци без много оплакване. Но по реални причини.

Общи условия

Активация на акаунт