Всеки ден за мен е 14. Февруари, ОКТОМВРИйчето щастлива ме прави! -7 тема

• 22 728
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Лид факт е, че тук се налага мнение в стил 451 по Фаренхайт, но всеки все пак си носи отговорността.  bouquet За мен също е много странно, че в наше време човек не събира и отсява информация, което е най-голямото добро и зло на нашето време, но явно хора всякакви ...

А и да иска някой да си гледа детето по книги не може, аз също, но те и много помагат, защото са синтезирана информация от много случаи за много бебета. Аз лично намирам много и полезна информация, която ми е помагала да се оправям в критични ситуации. За това и го препоръчвам.
Така или иначе аз също прекалих с агресивния тон, но винаги избухвам като Везувий, когато някой просто търси лесни решения, а отказва да се рови и да мисли. Това си е мой недостатък. Но така или иначе застъпвам твърдо мнението - хора, четете, информирайте се и мислете и не търсете лесни решения.

# 541
Chuby, ти наистина прекали. Не мога да ти направя чест, че използва обидни квалификации за много момичета в групата. Това също е нещо, което аз нито оправдавам, нито толерирам. Човек може да изрази мнението си без да излиза от добрия тон.

# 542
Проблемът с Chuby е съвсем различен и няма нищо общо с книгите. Аз чета, откакто се помня и никога няма да спра.

# 543
Cristi, аз знам къде е проблемът с Chuby,но не отричай факта, че в много от коментарите назад четенето на книги се отхвърляше!

# 544
Не. Отхвърляше се начинът на възприемане на книгата като единствен  коректив и като рамка на всичко. Отхвърляше се буквоядството и сляпото подражание на умната глава Х, която е избълвала 500 страници и се обожествява заради това. Отхвърляше се и идеята за книгата като панацея.

# 545
Добре тогава, така да е. Извинявам се за моето неразбиране. Моля по-горните ми постове да бъдат подминавани.
Приемете извиненията ми.  bouquet

# 546
Проблема ми е, че можеш да изкажа мнението си по-меко, но то щеше да си остане същото.
Това тук не е отчетна тема за бебета, а чист чат, спам и т.н. по-достойно за Клюкарник-а или Красива мама.
Десет страници бистрене на коси, маникюри и т.н. Полезна информация за бебета - нула.
Квалификации за мен, каква вманячена майка съм и т.н.  Хора, които влизат и чакат на готово да им се сервира смляна информация, как да си решават проблемите без да се понапънат маалко.

И така ... с две думи, не си взимам думите назад. Можех да го кажа по-меко, но какъв е смисъла, като мнението ми си остава същото?

А колкото до книгите - поради факта, че препоръчах Сиърс и казах, че неговите книги много са ми помогнали, се натрапи мнението, че четенето на книги е зло, със голямо З.
Аз не намирам нищо в тази тема, което на мен да ми е от полза. Ако има нещо интересно, което знам, ако реша ще го споделя, ако не - няма.
Това е моето мнение и то няма да се промени.

# 547
Chuby, твоето мнение за това колко е лоша темата ни вече го чухме/прочетохме. Аз не разбирам тогава защо продължаваш да ни четеш?
За мен опитът, който разменяме тук е безценен и важен също толкова много колкото и книгите. От всеки човек може да се научи по нещо и това, че коментираме и други неща освен бебета не прави темата лоша, напротив именно в това й е чарът. Тук намираме съвети и подкрепа по всичко, което ни дерзае. И наистина те моля, ако темата ни ти е неприятна - напусни я. Никой никого не задържа тук насила.

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 11:22 от Iid

# 548
Лид, не се извинявай, мила! Аз само обяснявах  Hug

Chuby, какво наистина правиш в тази тема? Ти не харесваш хората и тематиката, хората не те харесват теб и те игнорират, но упорито продължаваш да пишеш всеки ден  newsm78 Не го разбирам изобщо. Мазохист ли си, скучно ли ти е, обичаш да провокираш ли? Каквото и да е, не е здравословно  Peace

# 549
Момичета, нямам време да чета какво сте писали, по-късно ще наваксам. Влизам с няколко бързи въпроси относно захранването.
Пюретата винаги ли трябва да се топлят или на стайна температура е ок? Всеки ден ли варите пресни зеленчуци? Ако днес сваря по-голямо количество тиква и част от нея оставя в хладилника и утре я пасирам и добавя АМ ок ли е? Същото питане и за готовите пюрета, вече отворено в кофата за боклук ли трябва да иде или може, ако е в хладилник, да се даде и на следващия ден. Колко време я варите тая пуста тиква, варя я в момента 45 минути в уреда за готвене на пара и още ми седи твърда, егати чудото.
Извинявам се за многото въпроси, ама си признавам, че съм нямала време да се ровя в дебелите книги.

# 550
Ели аз варя тиквата на пара макс 15 мин,кати съм я обелила и изчистила преварително. Спокойно купешките пюрета могат да се дават ддо 48 часа и кати се съхранява в хладилника и вадиш на сутринта да се стопли на стайна температура до обяд. Същото и със домашните. Аз вече и слагам ималко круша за разкош,от страх от запичане. Да и една лъжичка АМ слагам, но забелязах,че на детенце се услажда натурално без ГХИ или АМ.

# 551
Ели, ако бебко приема храната на стайна температура не мисля, че е необходимо да се топли пюрето. Ако свариш днес тиква можеш да направиш пюре от част от нея, а другата част от сварената тиква да съхраниш в хладилник. Някъде пише, че може да стои и 5 дни в хладилник, но аз смятам, че 3 дни е оптимално. Не съм варила и за времето на приготовление не мога да кажа.
Отворено бурканче с готово пюре също можеш да съхраниш до другия ден в хладилник, като си отсипала необходимото количество в купичка за днешното хранене и не бъркаш в бурканчето с лъжижата, с която храниш. Важно било всичко, което съхраняваш в хладилник да е нямало допир с лъжицата, с която храниш бебко, защото по нея остава слюнка и бъркайки в бурканчето да загребваш тя остава и в пюрето.

# 552
Поли, Лид  Hug Благодаря, милички. Ще докладвам после как се е приела тиквата. Май трябваше на кубчета да я нарежа, на по-едри парчета е и затова трудно се свари. За друг път ще знам.

# 553
П.С. Лично аз съхранявам вече готовите след топлинна обработка зеленчуци във форми за лед. Нопак повтарям- за сега. После ще и правя и ще заварям бурканчета за по 10мин. Искам за сега домашно приготвени.

# 554
Поли, а как ги вариш в тенджерка с малко вода или в уред?

Общи условия

Активация на акаунт