Всеки ден за мен е 14. Февруари, ОКТОМВРИйчето щастлива ме прави! -7 тема

• 23 130
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Вероятно аз съм въпросната супермайка, която ще ви праща за осиновяване?!?
Не знам точно какви съвети да давам на човек, който нито познавам, нито смятам, че ми е работа да му давам. Когато изказах мнение ме нападнахте и иронизирахте, а сега съвети търсите. От къде да знам, книгите били глупости, вие си знаете най-добре и т.н. Като оставим настрана, че това е най- глупавата отчетна тема в Родени 2016 по мое мнение.
Но пиша за последен път, може просто да и е студено Шошши за това постоянно иска да е в тебе. Може много неща да са. Не съм имала такъв казус, но то е от много четене на книги. Затова.
Кристи радвам се, че сте здрави.
Останете си със здраве и другите.
RN моля да ме изтриеш от началната страница, благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 09:37 от Chuby

# 331
Кристи , аз съм винаги при вас, ама докато се роди бамбинката само четях и набирах опит. Сега вече с бебе от 30.01 имам бебешки проблеми и какво да споделя😀

# 332
  • София
Ей, Чуби, имай чувство за хумор!  Hug Междудругото, на тебе, и на другите неуспели с кърменето мами исках да кажа: проверете юздичките на дечицата при ортодонт, съвет от мен!  Heart Eyes Баткото беше на комбинирано хранене, и аз много се укорявах, че проблема за проваленото кърмене в е мен. Жалко за всички специалисти, които са го гледали, за платените избори на екипи и неонатолози! Оказа се с юздичка 4-ти тип, захващане в основата на езика под лигавицата - на пръв поглед нищо му няма, но всъщност има много къса подезична връзка, която се открива само с палпиране. Язък и за великите логопеди, при които го водих, защото не изговаря доста звуци ясно. Аз самата трябваше да се усъмня, че има проблем (благодарение на бебето сега) и да го заведа на ортодонт, че да ми кажат, че крушката имала опашка!

# 333
Chuby защо това да е най - глупавата тема ?

# 334
  • София
Какви осиновявания, аз пак нещо съм изпуснала? Shocked

Според мен е хубаво да се почетат книги, статии от нета и мнения на други майки, да се видят различни перспективи. Работата е там, че няма универсален начин за отглеждане, защото всяко бебе е различно и уникално. Отделно че има много съмнителни твърдения, които на места се опитват да ни пробутват за "факти". Така че нашата работа е да отсеем полезното за нас от цялото това море от информация. Но каквото и да сме прочели и чули, в края на деня всички се учим от метода на пробата и грешката.

Иначе за групата аз мисля точно обратното - това е една от най-активните групи, с майки от всяка географска и професионална област, и най-важното: много активни. Не помня да е имало въпрос или молба за съвет и мнение, на която да не е било отговорено и то относително бързо.  newsm78

# 335
Не съм чела другите теми, но нашата ми се струва, че е от най-активните. Винаги се е отговаряло доста бързо и разнообразно на всички питания. Говорили сме и за други теми освен бебетата. Изобщо не ми се струва глупава. Имали сме различни мнения за някои неща, но това си е съвсем нормално.
Chuby как вървят опитите за релактация? Една приятелка се мъчи около 4 месеца, но не успя. Тя беше пила и достинекс.

# 336
Иннер, сложи и костюм на полицайка, та го арестувай още в коридора Grinning
...

И сме здрави!!! Пулмоложката каза, че гърдите са чисти, само взеха носен секрет за всеки случай. Място не мога да си намеря от радост  261uu 261uu 261uu
Неее, не на полицайка..., на мед. сестра!!

Браво на вас, много се радвам, че сте здрави.

# 337
Какви осиновявания, аз пак нещо съм изпуснала? Shocked

Според мен е хубаво да се почетат книги, статии от нета и мнения на други майки, да се видят различни перспективи. Работата е там, че няма универсален начин за отглеждане, защото всяко бебе е различно и уникално. Отделно че има много съмнителни твърдения, които на места се опитват да ни пробутват за "факти". Така че нашата работа е да отсеем полезното за нас от цялото това море от информация. Но каквото и да сме прочели и чули, в края на деня всички се учим от метода на пробата и грешката.

Иначе за групата аз мисля точно обратното - това е една от най-активните групи, с майки от всяка географска и професионална област, и най-важното: много активни. Не помня да е имало въпрос или молба за съвет и мнение, на която да не е било отговорено и то относително бързо.  newsm78
+1

И аз не скачам на секундата като ревне, последно рева, щото му беше писнала активната гимнастика Laughing
Ако е нахранен, сменен памперс, няма темп, облечен е адекватно, не е глътнал нещо и отгоре му не кръжи орел убиец, значи има надежда!
Бейби тиви още не съм "ползвала", нещо не проявява интерес към тиви, по-скоро музика.

# 338
Страхотни сте момичета, по това време само вие не спите. Аз пък ще ви изненадам. Спи си детенцето, а на мен ще ми се пръснат гърдите и го дебна да се разбуди и да го нахраня. Ама не ми стиска аз да я събудя! И си цъкам нервно на телефона! Утре знам , че ще ми цъфне свекървата и ще я държи все на ръце и вече се чудя как да я отсвиря. Трябва да е деликатно, че все с подаръци идва. Сега ни е взела по- голямо столче за кола , дето става и за по- големи дечица. Да , не върви да съм неучтива!
Да знаеш, че могат прекрасно да сучат насън, пробвай. Просто не трябва да е много дълбоко заспало бебето и ще суче добре и продължава да спи после.

# 339
Уу, стигнах и до последната страница. Жалко, Чъби, ако напуснеш темата. На мене лично ще ми липсваш  Mr. Green
Шоши, добре са ти казали вече. Да добавя само - и в количката можеш да пробваш.
И да се оплача, че тази нощ пак се събужда 5 пъти и кърмих 3 пъти. Ох.

# 340
И да се оплача, че тази нощ пак се събужда 5 пъти и кърмих 3 пъти. Ох.
И при нас е така напоследък. А тамън беше започнала от 22 до 6 да спи без прекъсване.  Tired

# 341
При нас това с телевизията е болна тема. Голямата ми дъщеря до 1 годинка не е гледала телевизия, не е проявявала интерес, а и не сме гледали пред нея. И свекърва ми пилеше всеки път по телефона от както се е родила, що не й пускате телевизия, тя трябвало да гледа, оттам много щяла да се научи да говори...Направо ми късаше нервите, тя е телеман, а и мъжът ми му дай цял ден да гледа филми и сериали. Еми почна да гледа с баща си под това облъчване на бабата, по малко уж, сега се зомбира ужасно, иска филм след филм. Аз не давам, гледам да не превишава час телевизия, ама като са с баща си гледат. И само се караме за това. А тя става абсолютно неконтактна като лапне на телевизора, не иска нищо друго да прави, инати се. От мен знае, че телевизия не получава и не търси, кажа й не и тя се заиграва с нещо друго без драми. Но като отиде при баща си, прави едни крокодилски очи и потреперва с долна устна, протяга ръце.... Grinning И гледат, аз съм лошата... А уж сме на едно мнение с мъжа ми за телевизията. И така, сега сме се хеанали да редуцираме максимално времето пред телевизора, ама с това време и тия болести ми е трудно Sad

# 342
Значи тоя пост го трия и пак почвам не знам колко пъти,защото имам да кажа много неща,явно ми е слаб изказа....Господ само не е научил нас човеците да ставаме родители. Повярвайте ми, много наперена и надменно влязох в тази група- видите ли аз като имам много деца съм въздесъща и разбирачка. Да ама не, четейки ви си давам сметка,че аз знам,че нищо не знам. Споделяли сте тревоги и начини за справяне с тях и аз опитвам и ми помагат. Благодаря на групата!!! Друго-  всеки написал тук някоя абсурдна сентенция,трябва да е и готов за критики. Лесно е да се размахва с пръст и да се тропа с крак, но тук сме различни жени със различни характери и всеки гледа от собствената си камбанария. Та защо го написах всичкото това ли, за Чуби е всичко. Пожелавам ти да отгледаш здраво дете а ти да съхраниш здрави нервите си..... Мисля, че какъвто си интерактивно, такъв си и в реалният живот. Крис беше казала,всяка да си гледа нейната си кочина, но когато майка поиска съвет нека да имаме толеранс и да не го превръщаме в абсурдистан. Ако Чуби е решила,че групата, не и допада , пожелавам й да попадне сред хора, които ще споделят нейните мисли,аз лично не ги споделям!

# 343
Сега ще се изкажа аз от МОЙТА гледна точка за носенето на ръце, от както се е родила малката до сега, дори и в пика на коликите съм избягвала на ръце да я нося, ноо не значи,че не съм, просто за мен това става навик, който много трудно се премахва, дори съм я оставяла да пореве докато направя яденето и. Не ме разбирайте погрешно, но като се родят са 3-4кг, после почват да стават по тежки, А хора с проблеми кръстове като моят и едно секцио и още една коремнна операция не мисля че е ок, да разнася цял ден на ръце, все пак това дете трябва да има здрава майка a не със дископатия или херния. Имам жив пример пред мен, как моя позната си научи детето, и сега почти на годинка още я разнася, А тя си е едричка дете.
Детето трябва да се научи да бъде по самостоятелно, от гледна точка на това, че ако свикне при всяко едно хленчене, без обективна причина да бъде дундуркано,напред с времето ще стане много сложно. Аз направих грешката да и вися 24/7 над главата и сега много трудно я отучвам от това ,остане ли сама в стаята и почва да реве ..

# 344
Значи тоя пост го трия и пак почвам не знам колко пъти,защото имам да кажа много неща,явно ми е слаб изказа....Господ само не е научил нас човеците да ставаме родители. Повярвайте ми, много наперена и надменно влязох в тази група- видите ли аз като имам много деца съм въздесъща и разбирачка. Да ама не, четейки ви си давам сметка,че аз знам,че нищо не знам. Споделяли сте тревоги и начини за справяне с тях и аз опитвам и ми помагат. Благодаря на групата!!! Друго-  всеки написал тук някоя абсурдна сентенция,трябва да е и готов за критики. Лесно е да се размахва с пръст и да се тропа с крак, но тук сме различни жени със различни характери и всеки гледа от собствената си камбанария. Та защо го написах всичкото това ли, за Чуби е всичко. Пожелавам ти да отгледаш здраво дете а ти да съхраниш здрави нервите си..... Мисля, че какъвто си интерактивно, такъв си и в реалният живот. Крис беше казала,всяка да си гледа нейната си кочина, но когато майка поиска съвет нека да имаме толеранс и да не го превръщаме в абсурдистан. Ако Чуби е решила,че групата, не и допада , пожелавам й да попадне сред хора, които ще споделят нейните мисли,аз лично не ги споделям!
Браво супер си го написала Hug
И аз мислех че знам нещо за гледане на деца,но господина ми разгони фамилията.
И още нещо да допълня почти всички тук си гледаме децата без помощ.
Да размахваш пръст само и да обясняваш само как децата трябва да са приоритет 24/7 и едва ли не да забравиш ,че и ти душа носиш...Мойте извинения.А в случай че имаш повече от 1 дете на кое да дам приоритет?Да по малкото,но и другите имат нужди.На който не му е приятно прав му път. bouquet
И този моя зъбите му разказват играта и съответно той на мен.
Добре,че мъжа ми другата седмица го измолих за малко отпуска,че вече просто не се издържа Outta Joint

Общи условия

Активация на акаунт