Любители на кучета - тема 70!

• 39 472
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Ах, този Макс, голям сладур  Heart Eyes
Джу не обича да се мокри. Когато вали върви плътно до стената на блолка по съвсем малко останалото сухо място.

# 601
Привет  Hug
Колко често къпете любимците си  newsm78
Слушала съм,че е много хубаво често да се къпят, но моя Тайсън нали е белчо повече и се мърля постоянно  newsm78  сега открива нови и нови неща,катери се където му падне,тича по двора и се мята и вече почва да ми сивее  hahaha

Като го взех го къпах и после само лапи и муцунка,но хич не обича банята  ooooh! а сешоара още повече ooooh!

# 602
Вери по принцип колкото по-рядко се къпе кучето, толкова по-добре. Моя го мия с шампоан 1-2 пъти месечно. Ако мога гледам да разреждам къпането с шампоан, но понякога се налага и по често къпане. Лапите мием всеки ден по 2 пъти, корема също. По преценка обливам и цялото тяло с вода, или забърсеам с влажна кърпа до чисто.

# 603
Sivi  Hug благодаря за отговора  bouquet

Ние се борим и с мокрите кърпички,аз го търкам,той ме хапе или ми взима кърпичката Joy борбата е страшна  hahaha

Лапите му мия,но не дава да му ги суша и ме е страх да не настине  ooooh! позабърсвам с кърпа,на топло седи и гледам да го увия да седи мирен до мен поне докато изсъхнат

# 604
  • DE
Леле, Сиви, не му ли е студено на това диване?
Аз само докато видя, че поема курс към някоя локва и изпадам в истерия

Никво къпане на куче у дома
Ни вода понася, ни кърпи, ни подсушаване, ни нищо
Отривам я всеки ден с мокър парцал и подсушавам после.
Лапите вън с едно шише и пак е битка.
Има големи кърпи за след баня на които думата парцалак по им пасва.
Не и пука ни от сешоар, ни от прахосмукачка, ни от вибратор, ни от нищо
Види ли кърпа и подлудява

# 605
 Вери, ще свикне, няма накъде. Но това си зависи от вас. Бъдете настоятелни, не пропускайте почистване. И извършвайте почистването колкото е възможно без никаква нотка на игра.

Нашата Бела /голдън/ след всяка разходка задължително я вкарваме в банята - мием лапите, а ако навън е мокро мием и корема. Подсушавам с хавлиена кърпа. Няма нужда от повече сушене, няма да настине, не се притеснявай. Абсолютно никога не сме правили компромис с миенето на лапите. Мокрите кърпи не почистват достатъчно добре.
Бела така е свикнала с тази процедура, че след разходка изобщо не помръдва от мястото си докато не я извикаме в банята да я измием. Знае думите "баня" и "душ"!  Crazy

Аз също я къпя веднъж месечно, може и по-рядко. По-скоро ме е страх да не си докараме някой кожен проблем с често къпане.

# 606
Ми знам ли го тоя пикльо малък  ooooh!
Нещо ми е кекав май  ooooh!  яде си храната,вечер му давам понякога кокалче и някоя коричка хляб и вече от някой приятел ако му мушне в устата нещо,че е като прахосмукачка и не мога да видя какво дъвче  Rolling Eyes и през деня си ходи добре по нужда,но нощем ми е проблема,че по 2 пъти става по голяма нужда и му е малко по рядко щастие ( да го кажа така)  newsm78  знам,че не е хубаво кученца да са така,но пък през деня си е ок    newsm78
Нормално ли е или не е

П.С: аз пък каква тема отворих за акитата  hahaha 

# 607
Вери, за малки кучета било нормално да акат често. Моли също е от много лакомите и ака по 5-6 пъти на ден, включително и през нощта. Акото сутринта е добре оформено, а вечерта вече става по-кашаво. Аз съм обезпокоена от тая лакомия, едва я удържаме, иска да яде непрекъснато!
С излизането също не се справяме. Категорично отказва да стои на вън когато е студено, като ли пък да свърши нещо. Ака и пишка в къщи като пич!  И то след разходка! Явно ще сме на пелени завинаги.

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 17:39 от мекичка*

# 608
Вери щом акото е меко значи храната му е в повече. Не го учете да получава храна от масата докато се храните. Веднъж научи ли се ще започне да досажда и да си иска постоянно. Напред са те посъветвали при миенето на лапите да не позволявате игра. За кучето трябва да стане рутина, дори и да не му харесва. Макс си влиза в банята, застава под душа и чака. Като пусна водата по ред си дава всички лапички за миене.
мекичка* трябеа постоянство и при хигиенните навици. Писала съм няколко пъти, че Макс имаше график. На лист бях записала в колко часа разходки, в колко часа хранене. Този график беше закон за всички у дома, когато съм на работа. За две седмици се научи и спря да върши нуждите у дома.
matze и аз му се чудя на дивака не му ли е студено, ама той си умира да се цопне във водата. А пък днес вали цял ден и одеве като тръгнахме да излизаме на вън не иска да си подава муцуната от входа. Едвам го дотеглих до колата. После в полето не иска да излиза от колата. Ама не пропусна пак да мине през канала няколко пъти.  Joy

# 609
При мен за съжаление график ще ми е трудно да спазвам,че работата ми не го позволява,но гоедам да се съобразявам по едно и също време да го храня поне  Peace водя го и с мен на работа,там ми е грешката за яденето (в заведение работя ) и щъка по мен и като се ядоса нещо,че не е на неговото и почва да лае и хапе всички и ми дават по нещо да чопли за да мълчи  ooooh!  но скоро ще се поосвободя и почва строг контрол  Naughty никакво глезене  Naughty
Инак ми е жал,че е бебе и не мога да го оставя в нас да седи по 10-12 часа самичък  Crossing Arms

Тези дни ще се боря с него в банята,то там ми р най малкия проблем,опита се да избяга 1-2 пъти и почва да скимти жално,после вече е голямото бягане и страх от сешоара Joy
Ама ще свикне,иска не иска - предимно бял е  hahaha няма избор Joy

# 610
На нас не ни е проблем извеждането по график,  на кучето му е проблем, ха ха! Когато е студено и мокро, както тия дни, стои на едно място и скимти. Една сутрин я изкарах много рано, още беше тъмно, буквално се разплака - качи се на обувките ми и почна жално да скимти. Насила ли да я влача?!Иска се време и последователност.

# 611
Не ме нападай, все пак дадох съвет как да успеете с приучаване. Peace От тук насетне ти сама преценяваш дали "насила да я влачиш" или да си я оставиш да си върши нуждите у дома докато на кучето му стане топло.

# 612
Не те нападам в никакъв случай. Просто си говорим и споделяме опит.

# 613
  • София
Ние имаме нещо като тунел-проход към гаражите в задния двор. Кифлата излиза на двора през врата в тунела. После подава носа навън, ако вали, се разхожда само в тунела.
Хич не обича да се мокри, а трябва да я къпя всяка седмица. За нейно щастие съм толкова заета, че понякога пропускам.

# 614
  • София
Вери, за малки кучета било нормално да акат често. Моли също е от много лакомите и ака по 5-6 пъти на ден, включително и през нощта. Акото сутринта е добре оформено, а вечерта вече става по-кашаво. Аз съм обезпокоена от тая лакомия, едва я удържаме, иска да яде непрекъснато!
С излизането също не се справяме. Категорично отказва да стои на вън когато е студено, като ли пък да свърши нещо. Ака и пишка в къщи като пич!  И то след разходка! Явно ще сме на пелени завинаги.

И моето йорки е така - яде и се.е без спирачки. Сега, на дъжда хич не мога да я изведа. Днес я изкъпах и й отрязах бретона - много е сладка. Grinning Вече свикна и седи кротко като я сапунисвам и я плакна.

Общи условия

Активация на акаунт