Мъж Козирог - 2

• 68 654
  • 806
  •   1
Отговори
# 690
  • София
За козирозите са много важни правилата, установените норми.  И да изпитва нещо, просто ще си наложи да е сдържан и да не прави нищо.
Може би понякога ще се изкушава да пуска някой намек, но до там.
От наблюденията ми върху моята половинка(макар той да си проявява и некозирожки черти...все пак има и много овен и телец в картата) , даже съм забелязала, че започва да се изнервя и да страни, ако някой започне да търси повече контакт и да изисква.
Точно за жени говоря. Преди години имаше девойка, която го харесваше. Той се чувстваше поласкан и я смяташе за привлекателна-споделяли сме си, знам че я харесваше.
Проблемът беше, че девойчето не беше случила на мъж Joy От ласкаене, нещата прерастнаха в "Оф, защо ми пише сега" или " Ама не ща да ходя, ще седи до мен и ще ме гледа". И ако в началото си мислех, че се прави, заради мен, после вече си личеше много, че се чувства напрегнат, притиснат.

Изневярата при тях ще да е нещо много случайно станало и ще ги тормози много. Или ще се е случила след дълъг самотормоз да не го прави.
Мога и да греша де 😂 Венерата ми е в Козирог и не мога да кажа, че съм била с такива дилеми, по-скоро съм флиртаджийка.

# 691
Развеждат се Козирозите, както и всички, когато не вървят нещата.
Познавам такива с втори бракове, наскоро приятелка се разведе с Козирог, след като той я напусна след 6 годишна паралелна връзка.
Друг също има паралелна връзка, жена му се прави, че не знае.
Хора като хора. В един момент животът ти е по--скъп от финансовите загуби. Пари се изкарват, а не живеем вечно.

# 692
  • София
Ооо, за разводите съм съгласна. Но не толкова, заради трети човек. Трудно се живее с тях и на някои хора им писва.
Те самите трудно говорят, нацупват се и късат връзки и от дребен скандал можеш да стигнеш до развод. От това, че отказват да разговарят, отказват да разберат собствената вина, да направят компромис.
Та нищо чудно и да имат паралелна връзка, ако сте се скарали някога за нещо, от там се е надул, като пъпка и просто живота ви е станал само разминаване в коридора и злобни погледи.
Ако аз не полагах усилия и не му надувах главата, съм убедена, че връзката ни щеше да приключи в зародиш. Неведнъж не сме си говорили по 2 седмици, защото той се е нацупил и не ми вдига телефон.
Да не говорим, че по принцип трудно се решават на обвързване с брак, деца. За много от тях е важна придобивка, обаче докато се решат на крачката...
Та ключовото при нас беше да заживеем заедно. Така нямаше къде да се измъкне при скандалите. Така мога да му говоря или просто няма къде да избяга ...и му минава или осъзнава къде е сгрешил.
Извинявай рядко казва направо, но ми се весва след това с шоколади или друг подарък и се прави на ни лук ял, ни лук мирисал 😂 Намерила съм му цаката.
Назад май някъде сме писали с коя зодия би си допаднал такъв мъж. Ако е със същата коза, ще е много трудно да разрешават скандали. Всеки мълчи, надува се и злобее. Трябва им някой много говорещ, разсейващ...да ги разчупи, да ги изведе от зоната на комфорт. Ако са със същото дърво, като тях, ги пиши разделени скоро.

# 693
Разводи се случват при всички. Отделно, и най-моногамните хора се случва да изневерят, ако у дома вече обстановката не е добра. Има семейства живеят заедно вече като съквартиранти, защото ги устройва, но всеки си живее своя живот навън. Идеята ми за Козирозите беше, че са по-малко склонни към изневяра, но говорим когато имат нормални отношения със съпругата си и нормално семейство. Но дори и при по-сериозни проблеми в семейството, смятам че Козирогът първо би опитал семейството да се задържи, отколкото да си намери друга. Просто те поначало са семеен тип хора.

Интересното е, че те по-трудно си намират подходящ партньор за брак заради по-трудния им характер, но намерят ли човек, са много отдадени. Затова и много от тях стават семейни на по-късна възраст. Аз познавам няколко, задомили се около 40те. Не че преди това не са искали семейство, но просто им е било по-трудно да се напаснат с някоя жена.

Също така, досега съм срещала само един Козирог женкар. Прави ми впечатление, че не е присъщо за зодията да имат желание да сменят жените и да трупат бройки.

# 694
  • София
На мен ми се струва, че не им се занимава Laughing Трябва да говорят, да омайват...но и за тях с енамират жени. Е, явно аз съм такава 😂 Мъжът ми мълчеше и гледаше в една точка, досега казва, че е бил поразен как мога да запълня всяка секунда тишина. Преди мен имаше кратка връзка с едно момиче, която е била овен. По негови думи е била много дръпната, неразговорлива...та явно съм го омагьосала с непрекъснатото намилане за нещо .
Преди години ходех на танци и учителят ни също беше козирог. На едно излизане на заведение да танцуваме с групата взех и моя мъж. Двамата козирози бяха весела картинка-сами на масата, загърбили се, цъкат в телефона и гледат лошо 😂

# 695
А моят Козирог бая си е поживял на времето,ако ме разбирате😉за каквото се сетите.Срам и това да не му се занимава да омайва не важи за него.Точно си е душа на компанията.
Напълно съм съгласна с happy_mommy, един обвързан Козирог,за да се реши да гледа навън,преди това трябва да е опитал всичко,за да запази връзката си.

# 696
  • София
Да, изневери ли един козирог значи е направил всичко възможно да спаси семейството... Никога не съм си позволявал изневери, въпреки многото възможности. Ако се стигне до там значи смятам връзката за приключила.

# 697
Не мога ви изтърпя с тия хвалебствия. Я се съвземете. Козирогът е способен нищо да не направи и да си мисли, че всичко е опитал. 

# 698
Хаха, и моя се смята за душа на компанията, ноо на мене ми трябваха 3 опита, че да го забележа въобще.

# 699
Да, и това важи, че не му се занимава. Достатъчна му е жената вкъщи, ако трябва и с още една да се съобразява, ще побегне. Пък това да се старае, да полага усилия да се хареса на някоя - абсурд.

# 700
  • София
И моят мисли, че има невероятно чувство за хумор. Дори е правил стенд ъп комеди 😂
Според мен не му се получава, но си го четкам, защото знам, че харесва да го хвалят 😂 Е, казах му, че умирам от срам и няма да присъствам никога на негово комеди...та с времето се отказа.
Аз съм доста по-ироничня, заяждам се песто, присмивам се, залитам и по черно чувство за хумор. А той е докачлив, често се цупи, като го заръчкам. Като цяло самоиронията му куца много.
И повечето козирози, които познавам са така. А в неговото семейство са много-свекър ми, разни баби, дядовци, чичовци. Всички са, като извадени по калъп козирози.
Имам приятелка също козирог. Тя е мил човек, обаче я виждам да проявява това, че и е много по-добре да е на работа, отколкото вкъщо с децата. 3 часа без прекъсване може да се оплаква от децата си, от ежедневието с тях, от това, че изискват грижи, внимание...че не е просто на работа и вечер на тишина да си пие виното. То всички си мрънкаме, де...но мисля, че тя е човекът, от който най-много го слушам(но пък е супер да си споделям и аз и не се чувствам съдена, че децата ми досаждат в някакви моменти).

# 701
Абе, дървета са си.

# 702
Честно казано, не мога да си представя козирог като душа на компанията или като стенд ъп комик. Сигурно ще е нещо като Къци Вапцаров и сам ще си се смее на смешките, а другите ще се споглеждат отегчено и ще въртят очи.

# 703
Моят Козирог е доста отворен в общуването. И работата му е такава, че работи с хора. Има познати във всякакви сфери и просто телефонът му не спира да звъни от сутрин до вечер. Понякога дълго време не мога да му кажа нищо, защото той говори по телефона. Grinning Приятен е за хората, не защото има някакво кой знае какво чувство за хумор, а просто приятна компания. Но го има и обратното-ако някой го ядоса с нещо, става зъл и не остава длъжен на никого. Затова и никой не смее да си остави колата и за 5 мин пред нашия гараж. Joy

# 704
Аз познавам мъж Козирог, който има паралелна връзка вече много години.
Много уважава жена си, държи на семейството, прави всичко за семейството си, никога не пренебрегва жена си, заради другата жена, но изневерява Simple Smile
На приказки е толкова праволинеен, възмущава се от всякакви такива прояви на другите мъже, никога не би предположил човек, че го прави.

Този, за който говори meli, според мен много я харесва, но още не му стиска. Просто е въпрос на време, защото трудно се решават на тази "лоша" постъпка. Може и още 1 година да мине Simple Smile Даже си мисля, че доста е хлътнал...това са над 2 години всеки ден да си пишат! И както разбирам не се свалят и не си пишат мръсотии, за да му е интересно само да пишат. Те си споделят (Козирог да споделя!), доверява й се! Не й пише първи, защото не иска да се издава колко е хлътнал, страх го е от собствените си чувства. Ако той я чувстваше приятелски, щяха да се срещат за приятелско кафе, например, и изобщо нямаше да му пука, когато се видят да си говори с нея, както с всеки друг приятел. Но той не предприема нищо, защото го е страх, че ако останат насаме и излязат, няма да приключи вечерта само приятелски. Така му е по-лесно да се контролира. НО, ако така продължават, ще дойде момента, в който той ще се реши и тогава ще стане настъпателен.

Така си мисля аз, време и търпение...

Общи условия

Активация на акаунт