Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 007
  • 864
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте.
Моето момче много силно говори, вика дори. Когато играе също много високо говори. Правя забележки, но полза няма. Някой ми беше казал, че е заради детската градина, там говорили много високо за да се чуват по между си, но сестра му също ходи на детска градина и си говори съвсем нормално (тя е дете в норма).
На какво може да се дължи и как да започне да говори с нормален тон  newsm78

# 436
  • Варна
Една позната също беше забелязала, че детето й говори високо. Оказа се, че има намален слух. Доколкото знам, вече всичко е ОК. Не ми е близка, за да я разпитам.

# 437
Здравейте! Дъщеря ми е на 4год и 7месеца, и не говори. Водили сме я при психолози, психиатри и какви ли не лекари. Последното посещение при психиатър ни поставиха диагноза-„ разстройство в експресивната реч” От половин година посещава 3пъти седмично детски център, във който работят логопед и психог с нея. Приема хранителна добавка Гамалон също около половин година. Посещава нормална ДГ, но не общува особено с децата там. Детето брои до 20 она български и на английски, знае всички цветове, знае азбуката и на български и на английски. Знае страшно много песнички и стихчета, но смислен говор така и не се появява. Рядко се подчинява на команди, в повечето случаи, си мисля, че не ме разбира какво всъщност й казвам. Моля, ако някой има опит с подобен проблем, да ми даде съвет, какво още бих могла да направя за нея.
Все едно описваш моето момче,но Мони е на 3 г. и 7 мес.... А памперса кога махнахте, че мен това най-ме мъчи от нещата, които не разбира, не чува или се прави на ощипан 😃 иначе като му кажа изречение във връзка с нещо, което иска да направя го повтаря и запомня, но са малко ситуациите в които се разбираме ☹

# 438
  • Пловдив
Дидкатд, ние махнахме дневния памперс на нашия, когато беше на 3 години и половина. Отне сигурно към два месеца, докато изобщо разбере какво се очаква да прави в тоалетната и че не бива да го прави в гащите, тъй като той не разбира реч. Твоето дете (както и това на Мимози) е много по-напред от моя син и в говор, и в разбиране, така че не виждам причина да не успеете още сега. Според мен просто не се отказвай.

# 439
Здравейте, детето ми е на 3г и 11месеца и има проблем с проговарянето.Моля да ми кажете къде според вас да отидем на преглед, Св.Наум или юношеска психиатрия „ Св. Никола”, загубих се в морето от информация...Благодаря.

# 440
Здравейте, детето ми е на 3г и 11месеца и има проблем с проговарянето.Моля да ми кажете къде според вас да отидем на преглед, Св.Наум или юношеска психиатрия „ Св. Никола”, загубих се в морето от информация...Благодаря.

В Св Никола,но трябва да си запишете час...Аз когато звънях миналата година имаха часове за Януари,а един месец не ми се чакаше...Та жената с която говорих ми препоръча специалисти от Пловдив и Русе Simple Smile ние се насочихме към Пловдив​ и др Попов

# 441
Дидкатд, ние махнахме дневния памперс на нашия, когато беше на 3 години и половина. Отне сигурно към два месеца, докато изобщо разбере какво се очаква да прави в тоалетната и че не бива да го прави в гащите, тъй като той не разбира реч. Твоето дете (както и това на Мимози) е много по-напред от моя син и в говор, и в разбиране, така че не виждам причина да не успеете още сега. Според мен просто не се отказвай.
Моята дъщеря също е на 3,7 г. и все още е с памперс, но не говори и не показва. Кажете, как точно става това с отучването. Проблема е, че ние сме на работа и в градината и слагат памперс. Занесох памперс гащи поне да и ги свалят и слагат на тоалетна. Миналата година, като видеше тоалетна или гърне ревеше и пищеше в истерия, поне тази година започнахме с таткото да я слагаме по-упорито на тоалетната с детска седалка и на нея и хареса и вече си седи там, даже някой път сама отива и си сяда /но не може сама да си махне гащите и не разбира много, защо е там/. Два-три пъти докато седи е акала и пишкала, но мисля, че много не го разбира този процес, ние след това я хвалим, ръкопляскаме, но до тук сме. Вие, като решихте да махнете памперса 2 месеца го държахте по гащички вкъщи или как точно процедирахте?

# 442
  • Пловдив
Ами как... едно лято беше ту с памперс, ту без. Важно беше да е лято, ясно защо. Вкъщи по балкона без, аз исках изобщо без, но баща му не беше съгласен; понякога навън го изкарвах без, напикавал се е, поскараш му се, че да разбере, че не бива... иначе на логопед и на други места му слагах памперс. Някои дни бях в отпуск, водех го специално на разходки пеш или с количката без памперс с резервни гащи и панталони в чантата. В тоалетната пък го слагахме да си седи, докато се изпикае, може половин час или повече, след като преди това 2-3 часа е стоял без памперс и не се е напикал. В началото нямаше напредък, на моменти ми изглеждаше, че никога няма да се научи, но се научи в рамките на лятото.
Според някои мнения е неправилно дългото държане на тоалетната, както и редуването със / без памперс, но при нас свърши работа или поне не попречи.
В този период вече не ходеше на ясла, беше записан на градина за септември, гледаше го бавачката, която наехме по принцип за сестра му, или пък аз го разхождах насам-натам, когато съм в отпуск. Към септември беше вече готов, поне с малката нужда. Колкото до голямата, там наученото още е доста нестабилно - все още се нааква понякога, по-често - на чуждо място, особено обича да се нааква у майка ми. От време на време го прави и в нощния памперс - всъщност като му махнахме дневния, известно време ползваше предимно нощния за тази цел. В градината обаче не се е нааквал никога, не знам как успява.

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 14:24 от Магдена

# 443
Здравейте момичета.И аз се записвам тук.Имам син на 2г  и 6м.неговорещ има само отделни думички.Когато нещо не му се угоди се започва с пищене ,тръшкане.Не ходи на ясла .Записах го в детска градина ,но честно казано се притеснявам как ще го пусна.Не се е отделял от мен дори и за минута до тоалетна не мога да отида реве до откат.Никой не иска да го гледа.Искам да го заведа на психолог но си мисля ,че с този истеричен рев няма да успяват да провеждат занимания с него. Моля за съвет!Не знам как да се справя.Макар че живеем с баба му и тя не иска да го гледа ,ако е без мен или баща си почва с реването .

# 444
Здравейте момичета.И аз се записвам тук.Имам син на 2г  и 6м.неговорещ има само отделни думички.Когато нещо не му се угоди се започва с пищене ,тръшкане.Не ходи на ясла .Записах го в детска градина ,но честно казано се притеснявам как ще го пусна.Не се е отделял от мен дори и за минута до тоалетна не мога да отида реве до откат.Никой не иска да го гледа.Искам да го заведа на психолог но си мисля ,че с този истеричен рев няма да успяват да провеждат занимания с него. Моля за съвет!Не знам как да се справя.Макар че живеем с баба му и тя не иска да го гледа ,ако е без мен или баща си почва с реването .
Лилине всичко това е и период на детето приеми го така. Ние миналата година, когато дъщеря ми беше на 2,6 г. точно по това време беше ад за гледане, нито баби, нито никой не се наемаше. Тя си ревеше и се тръшкаше или пък беше доста хиперактивна. Сега 1 година по-късно нещата са ни достааа по-добре. Даже майка ми вече иска да я взима да я гледа за по 1 ден или няколко часа и казва, че миналата година е била невъзможна. Градината, как ще му повлияе ще видиш по нататък, може и да му хареса.
Заведи го на психолог, дори и да реве детето, поне да ти каже някакви техники за успокоение или упражнения и полезни съвети.

# 445
Когато беше на 2г го заведох на логопед и след еднин престои от половин час жената се отказа под предтекст че не може да работи с ревящо дете.Хипер активен у нас се занивама най много по 10 мин с една играчка.Дай му да бяга ,скача и крещи.

# 446
Когато беше на 2г го заведох на логопед и след еднин престои от половин час жената се отказа под предтекст че не може да работи с ревящо дете.Хипер активен у нас се занивама най много по 10 мин с една играчка.Дай му да бяга ,скача и крещи.
Детето трябва да работи с логопед и евентуално психолог. Намерете специалист, който да намери начин да работи с него. Няма как от едно посещение при логопед веднага да се сработят с детето и да има резултат. Понякога минават месеци наред докато видите резултати.

# 447
Здравейте група Simple Smile Пуснах изследване на малкия на витамин б12 и се оказа, че проблем има.Стойностите му са 230pg/
Сега следва среща с хематолог.Не зная дали това е причината за не говоренето му  ( не вярвам в чудеса), но силно се надявам, че поне малко започвайки терапия може да му повлияе добре.

# 448
Търси логопед докато попаднеш на твоя човек. Ние също обиколихме сума ти хора така. Лошото е, че навсякъде те цакат за първоначална консултация около 50 лв и после, ако не ти хареса парите са малко на вятъра, ама какво да се прави  Crossing Arms
Синът ти е малък и е много активен нали така. Моята дъщеря също е така е сега е малко по-добре/но на 2.6 г. беше ужас, имах постоянни болки в краката от нон-стоп тичането след нея и висенето на крак/. Моят съвет е да помислиш за ерготерапия, тя е интересна и е с доста движение и със сигурност ще му е интересна на малкия ти. Ние ходим на ерготерапия в Ресурсния център и детето с голямо желание я посещава, а и там е по-интересно от клубчетата за р.д., защото е с различни батути и люлки. Ти от София ли си? Защото това, за което ти казвам е в СФ.
Също така с мъжа ми кандидатстваме да ни обучат и покажат техники по системата на Киндиру, за справяне с активността на детето, баланса и т.н.

# 449
Здравейте група Simple Smile Пуснах изследване на малкия на витамин б12 и се оказа, че проблем има.Стойностите му са 230pg/
Сега следва среща с хематолог.Не зная дали това е причината за не говоренето му  ( не вярвам в чудеса), но силно се надявам, че поне малко започвайки терапия може да му повлияе добре.
Искам и аз дав изследвам детето, обаче тия от лабораторията искат лекар да напишел кое точно да се изследва, защото били много неща, които вървели заедно. Обаче нашия лекар каза ,че нямало смисъл. Та искам да попитам вие точно и единственото Б12 ли изследвахте, защото смятам да, ида, не съм се отказала, въпреки лекаря ни(личния).

Общи условия

Активация на акаунт