Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 134 936
  • 864
  •   1
Отговори
# 600
  • Cyberspace
Сайбърспейс. Това правеше и моя син но освен ушите си затваряше и очите. Абсолютно сензорен проблем. Все едно искаш да минимизираш " каналите " по които към теб постъпват дразнители. Синът ми мразеше малки тесни тоалетни. Като по голям беше уникален пишкайки с затворени очи и пускайки водата като със свободната си ръка е запушил едното си ухо и силно е навел глава за да може с другото рамо да запуши другото ухо, понеже ръката му е  заета. Натиска копчето и изкача като тапа. Все едно звука ще го убие.

У нас в коридора пък който беше тесен и дълъг  лампата беше без лампион на фасунка  и с белите стени беше като в полицейско управление се шегуваше мъжа ми - та детето се засилваше и просто притичваше през коридора все едно е опасна зона.

Просто работете за преодоляване леко повишавайки нивата на дразнене. Перфектно никога няма да стане но ще бъде много по- поносимо.
Благодаря за изчерпателния отговор! Ще чета по темата, не съм информирана никак. А консултация с някакъв специалист трябва ли да правим?

# 601

[/quote]А за преработката на звукът правили ли сте изследване? И преди да направите изследването за слуха направихте ли консултация в невролог?
[/quote]
Какво е това изследване за преработка на звука? Нашата логопедка смята, че нашият има проблем "със слуховете преработка".

# 602
  • София
Cyberspace, има сензорни терапевти за тази цел. Детски нали не гледа детето?
А невролозите ни са пълна трагедия, дадох си парите на вятъра, при трима различни съм била. Whistling

# 603
Аз сериозно се замислих да водя детето на УНГ, заради това негово крещене. Моля, ако някой е водил детето си за проверка на слухът (без упойка), да сподели при кой доктор, как протича изследването и прегледа?
Йоко, аз направих изследване на слуха на дъщеря ми във ВМА, защото не исках да я слагат под упойка в ИСУЛ и да лежим 2 дни в болница.
Записахме се на преглед при д-р Златанов /отдолу имаш телефони, звъниш на стационарния и си записваш час/.

http://bestdoctors.bg/doctor/id/638

След, като я прегледа ни изпрати на друг етаж и там негов колега провери на детето слуха на два апарата, като всичко става бързо и безболезнено. Слага слушалки, като за Mp3 в ушетата на детето и си проверява нещо на компютър и ви казва, какво е положението.
А за преработката на звукът правили ли сте изследване? И преди да направите изследването за слуха направихте ли консултация в невролог?
Не не сме ходили, а и не знам, къде се изследва това нещо. С невролог сме правили консултация, но беше след това и не мога да кажа, че беше нещо особено, не ни е питал за слуха нищо.

# 604
Сайбърспейс. Това правеше и моя син но освен ушите си затваряше и очите. Абсолютно сензорен проблем. Все едно искаш да минимизираш " каналите " по които към теб постъпват дразнители. Синът ми мразеше малки тесни тоалетни. Като по голям беше уникален пишкайки с затворени очи и пускайки водата като със свободната си ръка е запушил едното си ухо и силно е навел глава за да може с другото рамо да запуши другото ухо, понеже ръката му е  заета. Натиска копчето и изкача като тапа. Все едно звука ще го убие.

У нас в коридора пък който беше тесен и дълъг  лампата беше без лампион на фасунка  и с белите стени беше като в полицейско управление се шегуваше мъжа ми - та детето се засилваше и просто притичваше през коридора все едно е опасна зона.

Просто работете за преодоляване леко повишавайки нивата на дразнене. Перфектно никога няма да стане но ще бъде много по- поносимо.
Благодаря за изчерпателния отговор! Ще чета по темата, не съм информирана никак. А консултация с някакъв специалист трябва ли да правим?
Cyberspace дъщеря ми ходи на сензорен терапевт /също така той се води и ерготерапевт/ и с нея работи за сензорната преработка. Примерно дъщеря ми се гнусеше от кинетичния пясък и след няколко ходения на терапевт ми носи пясъка и иска да играем с него, което мен доста ме учуди. А то се оказа, че терапевтката и е бутнала едни много любими дървени рибки в кинетичния пясък и детето ги е извадило и е видяло, че няма нищо гнусно. Иначе аз я стимулирам вкъщи сензорно, като и правя масаж на цялото тяло с гумена топка с бодлички /от магазините за левче/ и след това и обгалвам цялото тяло с четка за боядисване на врати /като да не е много твърд косъма и е около 2 пръста широка/, но не знам това във вашия случай ще помогне ли.

# 605
  • София
трябва индивидуално да се прецени от специалист- сензорен/ ерго кои рефлекси са задържани и какви са сензорните проблеми и съответно да се работи конкретно за детето.
Бръшинга също не е универсален, при проблеми в дясна хемисфера, се прави бръшинг само на лявата половина. Не са никак прости нещата.
Нещата, които magiiia е казала, са лесни за правене и вкъщи. Аз гледам какво се прави при сензорната терапевтка и правя подобни вкъщи.
Конкретно за слуховата преработка, обаче, не знам какво се прави.....сигурно програмите за слушане....

# 606
Отново съм с питане към вас група 😘
 Днес отидох в аптеката и исках да си поръчам GABA за малкия. Фармацевта ни е приятел и ми каза че ако искам ще го поръча,но имало друго лекарство Гамалон,което било същото като GABA....
Казах му че ще си помисля,та сега се консултирам с вас

# 607
  • София
Гамалон е за малки деца

# 608
Здравейте, аз купих на малкия б12 капки за нос и съм доволна. Неговият резултат е 200 pg.ml....тоест под нормата. Писах на д-р Кадъм и ако не се лъжа този месец дава всеки вторник безплатни консултации...Има информация в нета за него.Та по препоръка капя на малкия по една капка през ден. За сега наблюденията за моето дете е че започна да запомня повече и иска да повтаря думи.Нещо което преди не искаше да прави.Blush

Гена може ли линк или снимка на тези капки, благодаря ☺

# 609
Гамалон е едно от търговските наименование на ГАБА. И става и за деца и за възрастни. Всъщност, май за деца под 3 год.  не се препоръчва ( това последното по спомен, чичко Гугъл или етикета върху кутията най- добре знаят)

# 610

Не разчитайте само на логопеда, той може да изисква участие и от ваша страна, за да бъде терапията ефективна!
mihaela1003 , не "може", а се изисква работа от страна на родителя. И тук всички работим ли, работим.... Rolling Eyes
[/quote]

Написала съм " може", защото не всички родители са наясно, че трябва да работят вкъщи с детето си. А аз лично  съм наясно какво трябва да изисква логопедът и как реагират някои от родителите. Радвам се, че Вие се занимавате с детето си и явно разбирате, че 1 или 2 часа седмично в кабинета не са достатъчни, а е необходима и работа вкъщи! Simple Smile

# 611
  • Бургас
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате логопед за Варна за дете на 2.5г?
Благодаря Blush

# 612
  • Варна
Здравейте!
Благодаря Blush

Здравей! На мен са ми препоръчвали трима логопеди: Галя Добролевска, Снежа Левон и Светлана Игнатова. Галя Добролевска работи в Дома във Виница и от познати знам, че лятото й е много ангажирано. Снежа Левон има дългогодишен опит в Логопедичната детска градина и моя колежка и наша съфорумка са много доволни от нея. Светлана Игнатова работи в Логопедичния център на ул. "Дрин". За последните две знам, че дават и частни уроци.

Лични впечатления имам единствено от Светлана Игнатова. Водих сина си при нея, когато той беше на 2,7 г. Тогава тя ни каза да изчакаме. Впечатленията ми от единствената ни среща са добри. Жената успя да предразположи дребния и на него хич не му се тръгваше.

# 613
  • Бургас
Благодаря много за отговора!
Аз за  Галя Добролевска имам препоръки и гледах,  че в дом Майка и дете във Виница има ранна детска интервенция. Там мога ли да го заведа да ходи? Няма диагноза, но има забавяне в развитието спрямо другите деца.

# 614
  • Варна
Здравейте!
Благодаря Blush
За Варна препоръчвам Петя Христанова. Телефон на лични. При Левон бяхме 4 години в Логопедичната- твърдо НЕ. На частно може и да са по друг начин нещата. Ама много не вярвам.....

Общи условия

Активация на акаунт