Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 134 934
  • 864
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате логопед за Варна за дете на 2.5г?
Благодаря Blush
За Варна препоръчвам Петя Христанова. Телефон на лични. При Левон бяхме 4 години в Логопедичната- твърдо НЕ. На частно може и да са по друг начин нещата. Ама много не вярвам.....

Бре. Не съм съгласна.  Специално не отидохме в логопедичната , но бяхме при Левон на частно  повече от четири години. Тя започна с детето като беше на малко след три години  когато останалите актуални логопеди след няколко посещения  отказаха да работят с него. Жената е професионалист. Но няма как да има успехи само с няколко часа седмично. Имахме при нея тетрадка,  домашни, освен пасивен речник , съгласуване и изказ, работехме паралелно по образователната програма в градината .Всичко работено при нея преработвахмне вкъщи. Просто това няма как да се случи в логопдичната дг по много причини.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 10:32 от _re_ge

# 616
  • Варна
Благодаря много за отговора!
Аз за  Галя Добролевска имам препоръки и гледах,  че в дом Майка и дете във Виница има ранна детска интервенция. Там мога ли да го заведа да ходи? Няма диагноза, но има забавяне в развитието спрямо другите деца.

Можете, да. Там има и други специалисти - ерготерапевт, психолог и др., които могат да ви насочат какво да правите, за да наваксате. Имат добра база. Не е много удобно, че е далечно, но няма как....

# 617
Благодаря много за отговора!
Аз за  Галя Добролевска имам препоръки и гледах,  че в дом Майка и дете във Виница има ранна детска интервенция. Там мога ли да го заведа да ходи? Няма диагноза, но има забавяне в развитието спрямо другите деца.

Можете, да. Там има и други специалисти - ерготерапевт, психолог и др., които могат да ви насочат какво да правите, за да наваксате. Имат добра база. Не е много удобно, че е далечно, но няма как....

Фондация Радост разполагат също с голям набор  от специалисти ( специални педагози, логопеди, кинезитерапевти, психолози, трудотерапевти) . Имат социален работник който може да обесни на родителя в какви права разполага принципно в бг и какво може да направи. Иначе ако родител иска да ползва техните услуги може да кандидатства , но трябва да има поне ЛКК. За единия от логопедите  им Ася Стефанова ( дано не бъркам второто име )  съм чувала невероятни отзиви. Работят от доста години , имат опит , не знам дали набора им на деца обаче не е ограничен защото в последните години  бройката на децата които обучават много нарастна.

# 618
Здравейте група...Интересува ме   как е минавал прегледа при зъболекар на вашите деца...Моя син е доста хиперкативен и въобще не знам как ще стои на стол с отворена уста...Наскоро видях че малкия има кариес,консултирах се с зъболекарка и тя ми намекна че без упойка нищо не може да направи

# 619
Намери мила и внимателна зъболекарка. Младичка по възможност. Такава, която обяснява и има подход към децата. Заглавиква ги.

Аз не вярвах, че таково нещо като описаното по-горе съществува. И че ще намеря. Но е факт, че точно такава намерихме, че и повече  Grinning Имаме три правени вече кариеса при нея, скоро едната пломба падна и ходихме отново.

Примрънква от време на време, но си отваря устата и работата става.

Успех! Hug

# 620
Преди 2-3 месеца направиха 3-4 кариеса на синът ми. Съпругът ми го държа. Той е доста силен и така успяхме да минем без слагане на упойка. Но и зъболекарят беше наш познат. После съпругът ми казваше, че с големи усилия е успал да удържи детето. То не било хапане, блъскане, ритане, но какво да се прави.

# 621
Вчера пуснах на малкия Б12. Мислех си, че е голям зор, но той се оказа герой и въобще не заплака. Резултата обаче е 247 да знаете във Варна при кого да отида за да разчете резултатите?

# 622
Ниски са стойностите. Около 700 е добре да бъде за деца. Над 500 за възрастни.

# 623
Да, четох доста назад ми ми стана ясно, че са ниски. Но понеже педи не вижда проблем, а аз не знам какъв специалист да търся, та затова питам.
Капките за нос се опитах да поръчам от сайта, но нещо не ми се получи, ще търся от аптека. Предполагам са подходящи за 2-годишни. Абе трябва си ми специалист, хиляди въпроси ми се въртят в главата.

# 624
  • NE
За B12 знам, че се налага консултация с хематолог или гастроентеролог. Аз бих отишла при педиатъра си за първо мнение.

# 625
Flower Fairy, благодаря, ще търся хематолог.

Но понеже педи не вижда проблем, а аз не знам какъв специалист да търся, та затова питам.

# 626
  • NE
RosMar Извинявай.

# 627
Капките за нос се опитах да поръчам от сайта, но нещо не ми се получи, ще търся от аптека. Предполагам са подходящи за 2-годишни
Аз поръчах и не срещнах никакви проблеми

# 628
Здравейте! Пуснах си профилактични изследвания, 210 ми е б 12, след няколко дена и на сина ми 257, при реф. стойности различни от моите,но пак е ниско при това за дете...Решила съм да приемаме б 12,избрала съм под каква форма...мислите ли че е задължително да се консутирам с хематолог, за личните ни лекари на мен и сина ми няма проблем с ниските стойности, не ми се и занимава с тях по този въпрос отново.Питам не за друго,а защото ще се наложи явно при хематолог на платен прием, а ми се иска поне това да избегнем от фин. гледна точка...живеем извън България и много се чака за консултация със специалист, дори личната лекарка да даде направление.

Последна редакция: сб, 19 авг 2017, 16:21 от Tomella

# 629
Капките за нос се опитах да поръчам от сайта, но нещо не ми се получи, ще търся от аптека. Предполагам са подходящи за 2-годишни
Аз поръчах и не срещнах никакви проблеми
Да, и аз вече успях, може да е било нещо временно.

Общи условия

Активация на акаунт