Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 134 908
  • 864
  •   1
Отговори
# 720
На обяд поисках да говоря с майката, обаче ми каза, че бърза и си тръгна с детето.
На директора не съм казала, все пак сме от два дни на училище.
Майката каза, че няма проблеми, не желае ресурсен учител, аз какво мога да направя ?
Според мен вина има и учителката от ПГ, издадено е удостоверение със завишена характеристика.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 19:05 от Wasii

# 721
  • NE
За съжаление без позволението на родителите не можете да направите нищо. Според мен започнете с разговор с директора и родителите. Успех!

# 722
Проблем е агресията, а не другото... с агресивни деца как процедирате принципно?

# 723
С много, много внимание и нежност, гальовни думи,

# 724
  • NE
Има деца, които не реагират на нежно отношение. Едно дете с ДЦП, което е доста агресивно и с него се ангажира възпитателя извън работа с ресурсен учител. Там майката много съдейства.

# 725
Момичета искам да ви питам нещо....Вече сме трета група в градината и сме вече ПГ,тази година започваме ресурсното подпомагане,та имам питане към вас....Тъй като водя малкия в дневен център за деца с аутизъм,мога ли да ползвам и ресурсното в градината,защото логопедката ми се накара че не може да ползвам хиляда социални услуги,да го спирам от центъра...Детето ми щяло да се обърка отвсякъде...а в дневния център ползвам само психолога от който съм страшно доволна.... Много моля някой ако знае дали е вярно да ме информира Simple Smile
Благодаря предварително

# 726
  • NE
За мен не трябва да има проблем. Ако има ЛКК може да се води СОП и да му се предложи ресурсен учител. Ходенето.в центъра е при психолог, който не е ресурсен учител.

# 727
Здравейте!
Искам да се допитам до вас, тъй като съм много притеснена.
Начална учителка съм с повече от 25 години педагогически стаж в масово (  наречено елитно) училище.
Имала съм в класа си деца  с дислексия, дисграфия с хиперкинетично разстройство. Учениците от класа приемаха съучениците си , като малко по-различни техни другарчета.Не е имало агресия.
Тази година имам първокласници.
Вчера едно детенце от класа  се държеше странно, вместо да пише скъса тетрадките си, не комуникира, задавам му въпроси, а то не ми отговаря или говори думи без да имат връзка с разговора ,на обяд при вземане на детето говорих с майка му и тя ми каза, че детето трудно говори и ходи на  логопед.
Днес удари по време на час дете с бутилка с мин. вода. Детето се разплака, а Х започна да се смее истерично и да се тресе от смях,  замери друго дете с несесера си,  запушва  ушите си или се смее истерично. Седи на чина си  без да участва в учебния процес.
Днес  майката му ми каза, че детето й няма проблеми, а само трудно говори и няма нужда от ресурсен учител.
 Споделям във форума и моля за съвет.

Това е много хлъзгава ситуация. Естествено за 2 дни човек няма как категорично да заключи какво му има на детето, затова изчакайте още малко, но ако детенцето продължава да се държи неадекватно, за съжаление има наличие на проблем и той най-вероятно е сериозен. Има и такива родители, самозалъгват се до дупка, че децата са им в норма за свое собствено спокойствие, вместо да направят нещо за състоянието им.

# 728
На нас ни казаха само една услуга,че може. Или ресурсна в градината, или логопеда в общностния център. Държавата поемала само едната услуга, а и за детето уж било по-добре.

# 729
дрън дрън глупости. не е верно въобще.
казват че е хубаво да се работи с един логопед, защото всеки си има система и там наистина материалът занятията подредбата на това какво се взема е различен за всеки един от нас. същото важи и за психолог. но иначе специални логопеди, кинезитерапевти, ерготерапевти, трудотерапевти можете да ползвате който колкото иска.
ние ползвахме хем ресурсен в градината, хем услугите на фондация радост която е с държавно подпомагане и агенция закрила на детето и отделно ходехме на платено. Предложиха ни психолог нещо си към общината но след първата визита отказахме. Предложиха ни да си изберем логопед от където решим. Познавам родители които водеха децата си на няколко логопеда вкл. доколко е било полезно за децата да имат няколко логопеди няма да коментирам. но ние имахме само един психолог и логопед а използвахме специални педагози на три места и не само че нямахме проблеми а мога да кажа че за детето беше много полезно - нагажда се към различен учител с различни изисвание, всеки от специалистите значеше за другия и работеха с него от всички страни.

# 730
Супер, значи искат да ни разкарат Simple Smile
Ще отстоявам и ще кажа, че съм разпитала и имаме право да ползваме повече услуги.

# 731
Здравейте!
Искам да се допитам до вас, тъй като съм много притеснена.
Начална учителка съм с повече от 25 години педагогически стаж в масово (  наречено елитно) училище.
Имала съм в класа си деца  с дислексия, дисграфия с хиперкинетично разстройство. Учениците от класа приемаха съучениците си , като малко по-различни техни другарчета.Не е имало агресия.
Тази година имам първокласници.
Вчера едно детенце от класа  се държеше странно, вместо да пише скъса тетрадките си, не комуникира, задавам му въпроси, а то не ми отговаря или говори думи без да имат връзка с разговора ,на обяд при вземане на детето говорих с майка му и тя ми каза, че детето трудно говори и ходи на  логопед.
Днес удари по време на час дете с бутилка с мин. вода. Детето се разплака, а Х започна да се смее истерично и да се тресе от смях,  замери друго дете с несесера си,  запушва  ушите си или се смее истерично. Седи на чина си  без да участва в учебния процес.
Днес  майката му ми каза, че детето й няма проблеми, а само трудно говори и няма нужда от ресурсен учител.
 Споделям във форума и моля за съвет.

ЖАЛКО ЗА НАЧАЛНАТА УЧИТЕЛКА С 25 ГОДИШЕН ПЕДАГОГИЧЕСКИ ОПИТ! НИЕ СЕ ДОВЕРЯВАМЕ НА ТЯХ ДА РАБОТЯТ С ДЕЦАТА НИ, А ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАК И ТЪРСЯТ СЪВЕТ ТУК. МАСОВИТЕ "ЕЛИТНИ УЧИЛИЩА" И УЧИТЕЛИТЕ В ТЯХ НЯМАТ ПРЕДСТАВА КАК ДА КОНТАКТУВАТ С ПРОБЛЕМНИ ДЕЦА, НЕ МОГАТ И НЕ ИСКАТ ДА СИ РАЗВАЛЯТ СПОКОЙСТВИЕТО. СЛЕД ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ РАБОТА С ПЪРВОКЛАСНИК ДА ПРЕПОРЪЧАШ "ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ НА ДЕТЕТО И РАБОТА С РЕСУРСЕН УЧИТЕЛ" Е МЕКО КАЗАНО НЕПРОФЕСИОНАЛНО! СТРАШНО Е, ЧЕ КЪМ ДНЕШНА ДАТА МАСОВИТЕ "ЕЛИТНИ УЧИЛИЩА" ИСКАТ ДА РАБОТЯТ САМО С ПОСЛУШНИ, ТИХИ И СПОКОЙНИ ДЕЦА И НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА, ЧЕ АГРЕСИЯТА СЪЩО СЕ ПРОВОКИРА ОТ НЕПРОФЕСИОНАЛНОТО ИМ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ДЕЦАТА!

Последна редакция: ср, 20 сеп 2017, 13:50 от danniel_MM

# 732
дрън дрън глупости. не е верно въобще.
казват че е хубаво да се работи с един логопед, защото всеки си има система и там наистина материалът занятията подредбата на това какво се взема е различен за всеки един от нас. същото важи и за психолог. но иначе специални логопеди, кинезитерапевти, ерготерапевти, трудотерапевти можете да ползвате който колкото иска.
ние ползвахме хем ресурсен в градината, хем услугите на фондация радост която е с държавно подпомагане и агенция закрила на детето и отделно ходехме на платено. Предложиха ни психолог нещо си към общината но след първата визита отказахме. Предложиха ни да си изберем логопед от където решим. Познавам родители които водеха децата си на няколко логопеда вкл. доколко е било полезно за децата да имат няколко логопеди няма да коментирам. но ние имахме само един психолог и логопед а използвахме специални педагози на три места и не само че нямахме проблеми а мога да кажа че за детето беше много полезно - нагажда се към различен учител с различни изисвание, всеки от специалистите значеше за другия и работеха с него от всички страни.

А не мога да разбера защо на нас ни казват така,голям проблем имало...Аз им обяснявам че искам в градината да ползваме  ресурсен и спец. педагог,пък ще ходим на частно на логопед и в центъра да ползваме психолога,с който малкия е свикнал.....Нали правим най доброто за децата си....Хубаво,не се харесват като колеги,но това въобще не ме интересува

# 733
Здравейте,
Ето че и аз се разписвам тук.
Синът ми е на 2 години и 10м и почти не приказва. Казва "мама", "тати", "баба", "душ", и още около 30-ина думи, които обаче не назовава правилно, но ние знаем какво означават... Не задава въпроси, не се обръща към нас, не прави изречения. Заведохме го първо в Свети Никола, после на логопед като и на двете места казаха, че няма признаци за аутизъм, но има известно изоставане в речевото развитие. Иначе малкият е много контактен, весел, спокоен, интересува се от всичко, разбира команди, обича да разглежда книжки, имитира всички животни.
Много ми е притеснено за него, постоянно му приказвам и се опитвам да го въвличам в игри. Ходи от 2 дни вече на детска градина, но плаче сутринта... Логопедът каза, че ако до 2 месеца няма развитие в речта, ще започнем терапия. Иска да види как ще се повлияе от градината

# 734
  • София
И защо ще чака 2 месеца? какво се очаква за тези 2 месеца да се случи?
Диагнозите не приключват само с аутизъм....

Общи условия

Активация на акаунт