Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 134 909
  • 864
  •   1
Отговори
# 705
Къде ги четете тези стойности за витамин В12?  Аз му пуснах заедно с изследванията за яслата - беше около 270 и се успокоих, защото влиза в референтните стойности на лабораторията. Но сега като ви чета пак започнах да се притеснявам Sad
http://vitaminb-12.com/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B … %82-%D0%B212.html

# 706
Здравейте момичета,
Съвсем незнам дали тук е мястото на моето питане, но понеже съм адски объркана и направо в шок, моля да не се сърдите ако проблема ми не е за тази тема. Става дума за сина ми, който е на 20месеца в момента и факта, че не говори изобщо. Преди две седмици беше много болен с висока Т (40С) почти 3 дни и след среща с Педиатъра, вместо да получа напътствие как да лекувам настинката, бях натирена, че детето не говори и не изглежда щастливо, поради което да посетим психолог. Само да отбележа, живеем в чужбина. Дететето тръгна на ясла по същото време, когато се разболя и също така спря за няколко дни да се храни. Според доктора, който винаги е виждал детето здраво преди, главно за стандартен преглед, трябва да посетим психолог защото детето не говори и също така не е контактен много с други деца ( истината е, че до тръгването си на градина, го гледа баба му и не е имал много контакт с деца). Та доктора дори се притеснява за аутизъм - само от тези два "симптома". Изчетох доста неща, разбрах, че може би е прекалено рано, да го водя за тест за аутизъм. Гледах разни видеа... и съм адски объркана...Синът ми е много лъчезарен, смее се, гушка се, играе си сам доста добре.. сега в яслата го наблюдавах, да, не ходи при другите деца, но и другите не играят помежду си... стана много дълго, извинете ме... но ако ми дадете съвет, малко успокоение, ще съм много благодарна...

# 707
Здравейте Мисля да купувам biocure витамините за малката Ако някой иска да се включи Аз мисля да поръчвам 2 опаковки

# 708
Дани, по логиката на педиатъра, който сте посетили и моето дете е с аутизъм. Всичко, което си писала за поведението на твоето дете се отнася и за моето.

# 709
  • NE
Аутизъм се поставя като диагноза от най-малкото психиатър. По принцип се прави обследване след наблюдение на детето няколко дни. Изказването на педиатъра може да се тълкува като предположение. Моя син на 3,7 г. като не говори сигурно е извънземен.
Направете консултация за Вашо успокоение.

# 710
Здравейте момичета,
Съвсем незнам дали тук е мястото на моето питане, но понеже съм адски объркана и направо в шок, моля да не се сърдите ако проблема ми не е за тази тема. Става дума за сина ми, който е на 20месеца в момента и факта, че не говори изобщо. Преди две седмици беше много болен с висока Т (40С) почти 3 дни и след среща с Педиатъра, вместо да получа напътствие как да лекувам настинката, бях натирена, че детето не говори и не изглежда щастливо, поради което да посетим психолог. Само да отбележа, живеем в чужбина. Дететето тръгна на ясла по същото време, когато се разболя и също така спря за няколко дни да се храни. Според доктора, който винаги е виждал детето здраво преди, главно за стандартен преглед, трябва да посетим психолог защото детето не говори и също така не е контактен много с други деца ( истината е, че до тръгването си на градина, го гледа баба му и не е имал много контакт с деца). Та доктора дори се притеснява за аутизъм - само от тези два "симптома". Изчетох доста неща, разбрах, че може би е прекалено рано, да го водя за тест за аутизъм. Гледах разни видеа... и съм адски объркана...Синът ми е много лъчезарен, смее се, гушка се, играе си сам доста добре.. сега в яслата го наблюдавах, да, не ходи при другите деца, но и другите не играят помежду си... стана много дълго, извинете ме... но ако ми дадете съвет, малко успокоение, ще съм много благодарна...

Не се филмирай веднага, детенцето е много мъничко, но задължително консултация с психолог и логопед. Нито една думичка ли нямате, или под "не говори" имаш предвид, че няма изречения?

# 711
Dani  и според мен е рано за подобни притеснения , идете при психолог , но не казвай предположенията на пед . за да прецени обективно . Има лекари , които бързат да поставят диагнози . Предполагам , че и изследване на слуха ще искат да се направи

# 712
Аз пак да попитам - тези които са приемали Гамалон - от кого ви е предписан, и след какъв преглед?

# 713
Ами не говори  - мрънка си някакви срички, като мам ама, баб баб, ай и нещо с ш, за изречения дори и не ми се мисли

# 714
  • София
Аз бих го завела на логопед, за да се види как може да му се помогне и какви са му проблемите.
В никакъв случай не бих го завела за диагностика на толкова ранна възраст, защото изобщо не се знае как ще се развият нещата до 3 годишна възраст. Най-много да Ви вкарат във страшен филм.

# 715
  • София
И аз мисля, че логопед би могъл да даде насоки. Може да му е нужна малко помощ, някакви специфични занимания.
На тази възраст си е нормално да са свободни електрони, има деца, които не обипат връстници, плашат се. Други харесват по-големи или по-малки.
Моят син на 20 месеца казваше Не...и май това беше, не помня вече.Евентуално бау бау. Срички не, може би нещо си е мънкал от носа.
След 2 години и 2-3 месеца има един подем в проговарянето, макар че е назад от другите.Просто се опитва детето, повтаря думи, макар че сам не се сеща да ползва.Забелязвам го как иска да ми каже много неща, но просто не знае думите. Напоследък му е интересно да казвам буква и след нея дума с конкретната буква. М -мама и той повтаря. 
Племенницата ми е на година и 11 месеца, въпреки че не помня добре, ми се струва, че не е по-добре  от сина ми на тази възраст. Тя казва мама, баба и другото е сочене и един тихи църкания и хъмкания"ъ мъ хъм мъ" . Бях с нея сега постоянно за 10 дни, каза няколко пъти баба и друго нищо. А си разбира, много е жива и с развита моторика-яде сама, облича се, обува, събува, хваща разни химикални, моливи по добър начин.

# 716
Здравейте!
Искам да се допитам до вас, тъй като съм много притеснена.
Начална учителка съм с повече от 25 години педагогически стаж в масово (  наречено елитно) училище.
Имала съм в класа си деца  с дислексия, дисграфия с хиперкинетично разстройство. Учениците от класа приемаха съучениците си , като малко по-различни техни другарчета.Не е имало агресия.
Тази година имам първокласници.
Вчера едно детенце от класа  се държеше странно, вместо да пише скъса тетрадките си, не комуникира, задавам му въпроси, а то не ми отговаря или говори думи без да имат връзка с разговора ,на обяд при вземане на детето говорих с майка му и тя ми каза, че детето трудно говори и ходи на  логопед.
Днес удари по време на час дете с бутилка с мин. вода. Детето се разплака, а Х започна да се смее истерично и да се тресе от смях,  замери друго дете с несесера си,  запушва  ушите си или се смее истерично. Седи на чина си  без да участва в учебния процес.
Днес  майката му ми каза, че детето й няма проблеми, а само трудно говори и няма нужда от ресурсен учител.
 Споделям във форума и моля за съвет.

# 717
А психолог няма ли в училището - да поговори с детето и да си каже той като специалист мнението?

# 718
Имаме ресурсен учител и педагогически съветник, а психолог си спомням от другите ми ученици идваше в определени дни, но без знанието на родителя, нямам право да водя детето на психолог.

# 719
Вярно ли нямате право да направите консулт с психолог? Мислех си, че може да влезе в час например - все пак ще добие представа. Друг вариант е просто вие да разговаряте с психолога, без да водите детето - да видите какво ще каже, като предварително становище/насоки нещо...

Директорът на какво становище е ?

Общи условия

Активация на акаунт