Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 134 910
  • 864
  •   1
Отговори
# 690
  • София
за сензорни проблеми в устата/ по-скоро за нежелание за ядене на различни субстанции/ има едно като вибриращ-масажор, подобно на четка за зъби, но не се сещам как се казва.
Моето дете още не дава на терапевтката да й го сложи в устата, а вече й има голямо доверие и й позволява почти всичко.

# 691
за сензорни проблеми в устата/ по-скоро за нежелание за ядене на различни субстанции/ има едно като вибриращ-масажор, подобно на четка за зъби, но не се сещам как се казва.
Моето дете още не дава на терапевтката да й го сложи в устата, а вече й има голямо доверие и й позволява почти всичко.
За Z-Vibe ли става въпрос? Много се чудя на тези четки? Доста са скъпи, а не знам какво им е действието и дали ще помогнат на нас.

# 692
  • София
За Z-Vibe ли става въпрос? Много се чудя на тези четки? Доста са скъпи, а не знам какво им е действието и дали ще помогнат на нас.
да, точно за тях става въпрос. аз не бих купила за вкъщи, защото моето дете няма да ми даде да я масажирам, но си зависи от детето де. При нас проблем с изговарянето на думите няма, всичко се изговаря перфектно. Има проблем с координацията на гълтане на вода, дъвченето, пробването на различни субстанции...

# 693
да, точно за тях става въпрос. аз не бих купила за вкъщи, защото моето дете няма да ми даде да я масажирам, но си зависи от детето де. При нас проблем с изговарянето на думите няма, всичко се изговаря перфектно. Има проблем с координацията на гълтане на вода, дъвченето, пробването на различни субстанции...
При нас проблемът е артикулационен. Сега например учи звукът "К", но е трудно. Задната част на езикът му е доста скована и не успява да го повдигне. Не знам и какви упражнения да правя за раздвижване. Отделно небцет му е малко по-високо.

# 694
  • София
Нямам представа за такива проблеми какви упражнения се правят, сигурно логопед трябва да Ви покаже.
Другата ми дъщеря също има проблем с различни звуци, но логопедката каза, че е от звуковата преработка и постепенно някои звуци се "наместват".

# 695
  • NE
Чух от логопеда за т.нар. логопедичен масаж. Спомена го по повод деца, които имат затруднения със звуците, но повече не знам. Проблема при нас не е това.
Аз си мисля все повече за хиперактивност. Всички симптоми са налице.

# 696
За артикулация се използват другвид инструменти. По спомен прилогопед бяха десетина метални с различен вид. С тях направлява езика и подпомага детето да разбере какво се иска от него. Освен това се правят упражнения с устни и език и се прави упражнение т.н. асансьор с езика заподвижност. Някои ползват близалки като инструмент . Не мога да бъда по полезна обаче защото моето дете нямаше никакви звукопроизносителни проблеми, можете да направи асансьор а не казваше и дума.

# 697
Бихте ли ми препоръчали логопед в Пловдив ? Благодаря предварително

# 698
Момичета, искам да попитам тези от вас, които са давали Гамалон - как децата ви приемат лекарството, като е под формата на таблетки? Аз никога досега не съм давала на синът ни лекарство на таблетки и незнам дали ще може да го преглъща?

# 699
Изследвах вит. В-12 на дъщеря ми (на 2 г. и 5 м.). Първо в лабораторията бяха пълни некадърници. За съжаление вече си бях платила, когато го разбрах. Един притеснен и видимо неопитен младеж й взе кръв от пръстта (макар на всякъде да чета, че се взема венозна). Сега не съм убедена, че изследването с периферна кръв е коректено. Освен това, тъй като количеството е малко повече, а бебешкия пръст не пуска много, голямо стискане, пишеше и плескане с кръв беше. Излязохме като от кланница. Резултатът е 277.20. Ако гледам референтните стойности (145.00 - 569.00), попадаме в тях, но ако чета в интернет, от 200 до 500 е сива зона или иначе казано, умерен дефицит.

# 700
  • София
Не е вярно, че се взима венозна само.
Ние доста неща сме изследвали от пръста, казвала съм и преди.

# 701
Изследвах вит. В-12 на дъщеря ми (на 2 г. и 5 м.). Първо в лабораторията бяха пълни некадърници. За съжаление вече си бях платила, когато го разбрах. Един притеснен и видимо неопитен младеж й взе кръв от пръстта (макар на всякъде да чета, че се взема венозна). Сега не съм убедена, че изследването с периферна кръв е коректено. Освен това, тъй като количеството е малко повече, а бебешкия пръст не пуска много, голямо стискане, пишеше и плескане с кръв беше. Излязохме като от кланница. Резултатът е 277.20. Ако гледам референтните стойности (145.00 - 569.00), попадаме в тях, но ако чета в интернет, от 200 до 500 е сива зона или иначе казано, умерен дефицит.

По-скоро сте с дефицит по новите стандарти Б12 трябва да е около 800. На моята дъщеря е 430 и аз мислих, че е добре, но като отидохме при лекар, каза че не е ок това и започнах да давам течен вит Б12.

# 702
Момичета, искам да попитам тези от вас, които са давали Гамалон - как децата ви приемат лекарството, като е под формата на таблетки? Аз никога досега не съм давала на синът ни лекарство на таблетки и незнам дали ще може да го преглъща?
Аз таблетките ги стривам на прах и ги слагам в сок или плодово кисело мляко.

# 703

Много ти благодаря за отговора. Никой не ни е предписал Гамалон, иска ми се да опитам на своя глава, но ММ не иска. Какъв лекар трябва да посетим, за да ни насочи евентуално към прием на Гамалон? Вече убедих ММ да го заведем за вземане на кръв и изследване на В12, дано само малкия не прави драми.

# 704
Къде ги четете тези стойности за витамин В12?  Аз му пуснах заедно с изследванията за яслата - беше около 270 и се успокоих, защото влиза в референтните стойности на лабораторията. Но сега като ви чета пак започнах да се притеснявам Sad

Общи условия

Активация на акаунт