Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 206
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • тук и там
Ще цитирам Л.Иванов за да стане ясно какво е гликемичен индекс. "Гликемичният индекс показва колко се повишава нивото на кръвната захар при прием на определена храна. За еталон се приема глюкозата с гликемичен индекс 100 и останалите храни се определят спрямо нея. Например, белият хляб има гликемичен индекс около 70, което означава че приемът на определено количество бял хляб ще покачи нивото на кръвната захар на 70% спрямо същото количество глюкоза.“С други думи-ако вземем една лъжица глюкоза-тя е със ГИ -100,а една лъжица фруктоза-със ГИ 22,та инсулина ще се повиши със 22 процента в сравнение със приемът на глюкоза Peace

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 18:22 от Kaisia

# 541
Не съм особено запозната с ГИ, но нали той е за 1 хлебни единици, а 1 ХЕ пък е 12гр. В.
Е, в 100 грама бяла захар има 98гр. В, а 2ч.л. са около 20гр. В тези 20гр. има 4,9гр. В или с други думи ГИ ще е около 50.
В 100мл. фреш от грейпфрут има 9,2гр. В. Да речем, че един фреш е 400мл. - това са 36,8гр. В или 3 ХИ, което пък е 66 ГИ.
Или с други думи 2ч.л. захар са със същият, даже по-нисък ГИ от 400мл. фреш (?) Thinking

Скрит текст:
За мен също няма особена разлика между това да изпия 400мл. фреш или да изям две лъжици захар (да речем). После пак ще ми се доядат въглехидрати, с единствената разлика, че течността няма да ми позволи да хапна нищо. Но със същият успех мога да изпия и 400мл. газирана напитка, пак да ми се яде нещо, но да не мога, защото ми е тежко. Това, разбира се, важи за мен и не означава, че ще важи за всеки.

Иначе е ясно, че е много по-добре да се изядат целите плодове, а не да са на фреш. Аз правя половин литър фреш от грейпфрут от 3 огромни плода, а след това го изпивам за няколко часа. Ако трябва да ги изям вероятно ще изкарам на тях цял ден и вероятно поне половин ще ми остане за следващия Peace

Уф, голямо философстване му дръпнах преди излизане, хихи Mr. Green Но пък с тези коментари за фрешовете ще ме накарате да се разровя из гугъл за да се образовам малко Peace
Ох, заболя ме главата само докато го прочета и разшифровам ....     Joy   а какво остава сама да правя сметки.Не съм по сметките аз.....   Laughing   затова написах най0елементарното обяснение.Че за тялото е все едно дали ще изпиеш чаша фреш или ще изядеш 1 л захар.Все ще покачи скоростно кръвната захар, съответно инсулина, за да я изтегли от кръвта, от там спад тотален и пак-глад.

# 542
Amour*, то само изглежда сложно, хихи. Малко стряскащо изглежда с тези съкращения.
Сега видях цитата на Кайсия и определено правилно съм се ориентирала. Макар да го обясних доста по-завъртяно, но пък както писах не разбирам от ГИ. За щастие тялото ми си "разбира", та за това и се съгласих, че няма особена разлика между по-голямото количество фреш и 1-2 лъжици захар. Поне според моето тяло, а очевидно и според цитираният господин Peace

# 543
На няколко пъти срещам инфо, че пълнозърнестия хляб е с по-висок ГИ от захарта, сега поредното ....
"многозърнест хляб-ГИ 79"
за разлика от белия-71, ръжен-68....

също-спагети от кафяв ориз-ГИ 92 , спагети от бяло брашно-ГИ 44

И какво се оказва?Че пълнозърнестите храни са с по-висок ГИ от бялото брашно?    newsm78

# 544
  • някъде
Това за пълнозърнестия хляб го гледах в някакво филмче/клипче (може да е в "дебела глава"- него гледах последно). За фреша знам, че трябва да се пие веднага след цедене, защото се губят полезните неща. И да- по-добре е да се ядат в сурово състояние плодовете, вместо на сок/фреш. Ако не се лъжа в предаването на Гала го обясниха- в изцедения сок има повече захар(фруктоза или каквото и да е), защото за една чаша ще трябват 2-3 портокала или 3-4 ябълки, които е малко вероятно да се изядат наведнъж.
Сега споделих със свеки, че "диетувам", тя попита какво ям, казах предимно яйца, а тя- Shocked, ама те имат много калории и холестерол Mr. Green
Днес 6-ти ден без сладичко и тестенично. Peace

# 545
  • София
Аз имам глюкомер и съм се изследвала след фреш, само портокал и сок БББ от 100 % без добавена захар. От фреша вдигах кръвна захар, не над нормата, но чувствително, с портокала нямаше голямо повишаване. Относно соковете, наистина имаше голяма разлика дали пих чаша сок обямен за без захар и такъв със захар (от праскова пак на БББ).

Иначе според ендокринолозите при, които ходих дори и за здрав човек ми казаха, че препоръчват разреден фреш или по две глътки през определено време.

Мерих се преди три години, сега нямам проблеми и само понякога контролно, така че конкретни цифри не помня.

# 546
Аз винаги го разреждам Peace

# 547
Моля ако имате хранителния режим на Шон Т да ми го изпратите да го видя Simple Smile Благодаря предварително.

Току що го свалих от тук:

http://honestworkoutreviews.net/focus-t25-nutrition-guide-pdf

# 548
Здравейте! Аз не съм писала от много време, но покрай растящите зъби на дъщеря ми е сложно 😀
За 2 месеца съм свалила5 кг, вече съм 59, остават ми още 7 до целта. Преди 6 месеца влязох да раждам тежаща 90+.
Позволявам си разни прегрешения постоянно и започнах да свалям по-бавно, но важно е да свалям, ааа и да ми е вкусно! 😁 Трябва да започна и да тренирам, защото изглеждам много отпуснато, но ме мързи. Единственото ми движение е бутане на количка по ужасни улици 😀 Утре ще си премеря успеха и в сантиметри.

# 549
Минавам бързо да се отчета и отивам да напрая едно едночасово кардио, защото пак се замотах и стана късно.. ooooh!
За един месец съм свалила 8 кг. Не е много, но съм доволна. За съжаление остават още доста килограми, но няма да се отказвам bouquet
Благодаря много на Марена, която ми помогна на лични с дадени храни и на Госпожица Дух, която винаги ме амбицира с думи. Hug bouquet Heart Eyes

# 550
  • София
Nadya_95, как успя? Аз се боря с едни 6 кг и едва смъквам по 400-500 гр месечно

# 551
 Two Hearts

Щастливо ми е Simple Smile Страва рече 11 км.  Mr. Green София тази вечер беше особено чаровна - много ми хареса начина по който небето беше като бяло платно за облаците и мрака падаше, а светлинките на колите бяха като малки фенерчета... ми красиво си беше  Embarassed 11 км., красота Simple Smile

Амур - благодаря за интересната информация за фреша и за разяснението по моя въпрос. Дали е възможно да цитираш и източниците? Би ми било много интересно да прочета сама, но и също така да видя чий идеи възприемам т.е. кой е авторът им и кой пък пише в противоположната гледна точка

Лъчестлъч - добре дошла

mishoka55   bouquet Hug

Благодаря на всички за интересната информация.  bouquet Hug

Купих нутрибулет, 5 км. го мъкнах...  Sick
За фреша - пия, обичам, внимавам. След като си припомних това, което сега обсъждахме, мисля че идеалното му приложение ще е преди или след тичане

З - ябълка (късна закуска, станах в 6, ядох в 12.30)
О - 100 гр., пълномаслено, мазно сирене (17гр. мазнини), сирене ям много рядко - 1 на няколко месеца та с чиста съвет си го хапнах. Но добре че беше НоМе-то да ме възпре от филийката пълнозърнест хляб и салата - домат, краставица, марула, спанак, лук
СЗ - кефир (ей и аз да го опитам, ми хубав беше, а и момичето каза, че може кефирената гъба да се захранва и с веган храни - смокини и стафиди)
В - пека две опашки рагу от сьомга

Купих за моя кроманьонец (МК от днес на татък)  Joy сайтан, темпе и веган кашкавал (от последното мисля и аз да намажа - интересно ми е, утре ще го пробвам, че е от картофено и царевично нишесте)

Аз искам да си споделя нещо, днес докато си правих разходката си мислех за живота си, за миналото ми, за храната си всички пътища, които извървях. Мисля си, че ние жените, отслабваме по два начина... единият не зная как да го нарека... може би просто "момичешки", а другият е "женски". Момичешкият начин е начина на диетите, правилата, рестрикциите: яжте 2-3 дни картофи, после ориз, после пиле, пийте слабителни и изобщо бъдете гладни и дебели ... и нещастни. Вторият начин е начина на жената - осмислила себе си, стигнала до някакви изводи след като е препатила, премислила, преживяла, прочела (критично), бъркала ... години наред отслабвах "момичешки", макар че аз наистина харесвам 90дд и благодарение на нея от 106 станах 66. Аз не съм открила всички истини, но много се радвам, че съм с вас и  си помагаме да ги разберем. Хубаво ми е. Ааа вече 3 дни съм скрила кантарите - ми щастлива съм

извинявайте за дългия пост.  Embarassed

# 552
  • Козлодуй
Вяра благодаря за съставките на чая имам гинко и зелен ама полифеноли не и затова ще търся да купя Инхуа и разбрах срещу ПМС нищо не помага днес съм много олекнала и се чувствам добре Simple Smile
Deziderata благодаря за режима сега ще го запазя и погледна Simple Smile
Лъчестлъч Добре дошла в темата много е готина защото всички методи се обсъждат Simple Smile
Страхотни сте Simple Smile

# 553
  • На топло
Да се теглиш всеки ден си е диагноза  Mr. Green
По цял ден да мислиш само за диети, също  Peace
На вечеря - едно малко парче баница със спанак ( корите са много по-тънки и слагам повече плънка )

# 554
Момичета, надявам се да не ме забравите през следващите няколко седмици, няма да съм много редовна тук.

Първото пътуване мина добре, много разходки и храната горе-долу бива предимно морска, ама си имаше и десерти, и тестеничко, обаче много вино и малко сън.
Нямаше кога да се меря, че днес кацнах, но утре надали ще е добър резултата - от липса на време и енергия днес само на остатъци живея, та дори и филии с масло ядох, че няма кога да напазарувам  Grinning

Имах планове днес на тренирока да ходя, обаче нямах пауър вече...

Да видим на следващото как ще се справя, там вече със сигурност смятам да тичам и фитнес да посещавам.

Общи условия

Активация на акаунт