Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 191
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз искам да се похваля, че си постигнах предизвикателството за 8-ми март предсрочно.  Party Така че си поставям за 25-ти март следващото и то е да съм под 57 кг.

Не знам как издържате без да се мерите, мен ми е голям ориентир дали не съм прекалила. Пропскум дни само, в които съм решила за 3-4 дни да зарежа диетата, в другите си се меря по няколко пъти на ден (което си е пълно пристрастяване).

Весело изкарване на пътуващите!

# 556
  • Велико Търново
Да се теглиш всеки ден си е диагноза  Mr. Green
По цял ден да мислиш само за диети, също  Peace
На вечеря - едно малко парче баница със спанак ( корите са много по-тънки и слагам повече плънка )

А последните ти две години от живота да са минали с една единствена мисъл-какво, кога, как ще изядеш, колко калории е, да си спряла социален живот, да не се радваш на нищо.....най-глупавите две години от живота ми. Как ме изтърпяха децата и мъжа ми още ми е загадка. Това е най-голяма тъпотия, която съм правила-всяка свободна минута чета различни режими, статии, тренировки и т.н.
 Сега си дадох сметка, че точно два месеца не съм ходила на фризьор т.е. от последното ми боядисване-а преди ходех по два пъти в седмицата Confused Вместо да се радвам на живота, на това, че ми е здраво семейството, че работим това, което искаме, аз съм се тръшнала, че съм станала 63 кг. а мечтая да съм 55-не диагноза, а директно за стационар съм Crazy

# 557
Хм.. не бих си позволила да бъда така смела в определенията, но да, вярно е че меренето на кантар всеки ден не е хубав знак. Всеки има собствена зона на комфорт, в която е господар на себе си. И е важно сам да стигне до извода, че кантара е тормозилник  Blush а режимът има за цел само да сме по-здрви и щастливи, макар че понякога е на цената на повече усилие.

# 558
Аз също съм от мерещите се почти всеки ден.
Това ми е много добър ориентир какво е подходящо за ям и в какво количество. При положение че изключително трудно свалям, всеки грам ми е от значение.

Днешното ми хранене

З. Банан
О. Китайско зеле с 1консерва риба тон
В. Свински ребра на фурна

# 559
  • София
Аз не бих казала, че кантарът ме затормозява, затормозява ме това, че не си харесвам облика в огледалото, даже като видя грамове надолу на кантара и веднага ми се повдига насроението, че вървя в правилната посока (само по огледалото не мога да ги хвана тези неща). Иначе и аз минах през период на занемаряване, както и работя от вкъщи въобще с никой не исках да се виждам. Вече обаче нещата тръгнаха в правилна посока и при мен, минах и пре фризьор и маникюр, надявам се след месец и половина и аз да зарежа меренето, претеглянето на храна или калории.

# 560
  • На топло
Не исках да обидя никой!
Аз не се тегля, нямам време сутрин през седмицата, мисля за съвсем други неща.
През уикенда не искам да си развалям настроението. А е и невъзможно да се сваля всеки божи ден.

# 561
Първо да си отчета поредния неуспешен ден  Sad  Снощи в 02:15 часа ставах да пия магнезий, че още не бях заспала. Станах в 05:30. През деня бях на кисело мляко, 15гр протеин на прах, малко маскарпоне и кафе с пр мляко. Ранна вечеря зелена салата с 3 варени яйца, сурови ядки. После 50гр печено кашу и 300гр шоколад Линд млечен  Embarassed Ясно е, че бях като препикано мушкато цял ден, но тоя завършек на деня направо ме разби. Не знам какво да се правя вече и как да се мотивирам. Няколко пъти успявам да се спра да не си купя кантар и за тук, но и за какво ми е, като всеки режим ми е от ден до пладне. А така ми писна да съм на тези кг. Знам кой е основния проблем, който ме тормози в момента, но не мога да му намеря решение и това все повече ме вади извън релси  Sad

Yanina, и аз да потвърдя  Simple Smile нямаш много за сваляне, затова изглежда, че върви по-бавно свалянето. Всъщност темпото си е много добро. Чудесно си изглеждаш и сега  Simple Smile
Ооо, Амур, засилваш и спорта вече, браво, браво  Simple Smile
За фрешовете и т.н. няма да се включвам, не ми се дъвчат подобни теми  Hug
Вяра, благодаря за рецептата  Hug
Лъчестлъч, добре дошла и успех Hug
Диди, браво на теб, постави началото  Simple Smile
Надя 95, браво и на теб  Simple Smile Чакаме отчета и в сантиметри.
Мишленце, как малко, цели 8кг са това  bouquet
Ния, заслужи си новата рокля  Heart Eyes И още много да си купиш  Simple Smile
Духче, дано не сгреша с коментара си, но посоката, в която те тегли, като че ли не е за теб. Напомняш ми за моята племенница, но за разлика от нея си постигнала много относно кг си. Когато беше малка и ходехме на плаж много ме болеше, че другите деца лапат като не видели и едни клечави, а нашето само гледа и се срамува да си потърси един сладолед напр., че си е пухче от малка. Беше почти година веган, после вегетарианец и отскоро хапва отново и месо и риба. Ами не и се отрази добре веганството. Качи още кг. Според мен не е режим за човек с проблеми с кг от малък, и освен това е много трудно да се спазва добър вегански режим. Но, продължавай да търсиш, ще намериш своята успешна формула  Heart Eyes И най-важното е да се чувстваш като днес щастливо  Simple Smile Честито ти нутрибулетче, сподели като го пробваш как е  Simple Smile

# 562
Зетче - наспи се Simple Smile Глада за сладко се засилва при липса на сън
А не, аз веган нямам намерение да ставам. Не, че не им се възхищавам до някъде, но не. Кроманьонеца има веган периоди, но той си знае. Веган кашкавал взех едно за проба второ - много обичам кашкавал, а рядко си го позволявам заради мазнините в него - този обещават да е с доста по-малко.
Освен това месо освен риба не ям от 5 години, но в последните 3-4 дни ми се яде, което е супер странно. Обаче аз си слушам тялото - спрях да ям, защото беше някак естествен процес, не съм се насилвала и никога не ми е липсвало, сега като ми се е прияло, може и да хапна... но държа да му знам произхода... та май ще чакам Велик ден и домашното свинско  Whistling ако още ми се яде тогава де

# 563
Такааа да се отчета:
Талия миналия месец 70 см - сега 66 см
Ханш 96 - сега 93 см
Бедра 53 см - сега 50
Гърдите не са мръднали и по-добре, че хич ги няма
Общо свалени см от ноември до сега:
Гърди:  -8см
Талия: -14 см
Ханш:  -9 см
Бедра: -8 см
Кг:  -10 см
Сега сметнах, че мззнините ми са малко под 18%

# 564
Веган кашкавала съдуржа главно нишесте и мазнина. Такова чудо на технологията не бих консумирала Simple Smile
По темата - днес с колегите в Унгария ще правим веган шницели и такива със 70% заместено месо... Главно с фибри и грахов протеин  Crazy

# 565
duhi_puhi, аз винаги съм се чудела, хората които не консумират месо, за какъв дявол си правят разни храни имитиращи месото. Simple Smile

Отчет от мен за 15дни, твърдо -3кг.
Мисля че е добре, при положение че още се ослушвам със спорта.
Сантиметри още не меря, защото си знам че ще се ужася от цифрите. Тези на кантари са ми достатъчни.

# 566
Nadya_95 - имаш чудесни резултати! Поздравления Simple Smile
duhi_puhi - какъв е проблема с нишестетата? Мазнината в този е кокосова, която е една от най-полезните и единствената от растителен произход, която не променя състава си във вреден и канцерогенен при термична обработка.

Днес ще експериментирам - менюто е богати салати и кюфтета за О и В. Едните ще са от леща и нахут, другите от просо с коприва. Нахута е богат на белтъчини, от водата му съм правила целувки - бяха устоичиви и на топлинна обработка - изпекоха се и станаха като истинските целувки, слепих ги с шоколад и станаха френски макарони  Mr. Green Та ще видя при комбиниране на високо белтъчни растителни като нахут и леща как ще се чувствам и след колко време ще огладне и ще ми се яде ли сладко. Утре мисля да направя един фастинг и да вечерям със салата и още нещо. М... коремчето изглежда спаднало и крачетата също, но не смея да се зарадвам още  Rolling Eyes
Приемам добронамерени критики всякакви Simple Smile
 Hug

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 09:36 от Госпожица Дух

# 567
  • София
Вяра,колко овесени ядки ядеш в изчистващите дни?

# 568
duhi_puhi, аз винаги съм се чудела, хората които не консумират месо, за какъв дявол си правят разни храни имитиращи месото. Simple Smile
Според мен не търсят имитация на месото, а просто кулинарната индустрия ги е кръстила по този начин  Wink Като например картофените кюфтета. Как по друг начин да нарека кръглите топчета, които се пържат?  Hug  hahaha

Съгласна съм, че е въпрос на личен избор дали човек ще яде месо, няма да яде месо, ще бъде вегетарианец, веган, пастафарианец или какъвто ще да бъде стига да не налага личният си светоглед и светоусещане върху другите хора, които не приемат неговата гледна точка. В този смисъл е хубаво да се коментира, но на база качеството на храната, а не на база личния избор.  Hug

Когато аз осъзнах, че храната не е тъпчене основно със сладки, тестени, опаковани храни, когато преодолях емоционалното хранене и когато осъзнах, че сладкото не замества любовта (към себе си най-вече)  Wink тогава също имах такива залитания към суровоядството, вегетарианството или пък другата крайност НВ ВМХ. Няма нищо лошо в това човек да търси своя начин на хранене, да изпробва различни неща и да намери това, което ще го удовлетвори максимално, това което е най-близко до неговият ритъм на живот, и най-накрая този начин на хранене, който би могъл да спазва без лишения.

Все пак най-важното е да се чувстваме щастливи в собствената си кожа и да се обичаме  bouquet

# 569
Според мен е редно да обсъждаме начина, по който дадена храна се отразява на организма ни, но не и защо човек избира да я яде - това си е личен и морален избор.
По същия начин можем да попитаме и защо хората, които избягват сладко и шоколад се обръщат към домашните, здравословни и нетрадиционни десерти. Предполагам е до усещане за вкус - при някои вегани/вегетарианци самия вкус на месото е неприятен - те едва ли му търсят заместители. Но при други избора е морален и етичен - тогава вкуса на месото и животинските продукти е осезаем. Освен това, ако някой може да си направи любима рецепта с алтернативни продукти, защо не?

НоМе пак мислим еднакво  Hug

Общи условия

Активация на акаунт