Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 173
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • тук и там
Надя,браво за постигнатите резултати!Сериозно постижение,наистина!Съветвам те да не отслабваш повече-според мен 18 процента мазнини си е повече от добре,по-ниският процент вече може да предизвика нежелан хормонален отговор.До 16 най-много и се спирай.Казват че под 14 вече има вероятност за  хормонален отговор ,но за всеки случай-аз не бих рискувала със прекаленото сваляне на  мазнини от тук нататък..Не че аз някога през живота си съм достигала  до 18 процента  де,да не говорим за по-малко-но на теория поне -не е добре прекалено ниският процент мазнини,особенно за момичета и млади жени във детеродна възраст.  Peace

Днес продължавам по план.Вдъхновяват ме доста публикации на Инес Субашка.Мисля да си поръчам книгата и  да ми я донесат нашите за Великден.Днес ще си направя тренировката със още по-голям кеф-и днес поне,ще е за постижения.Надявам се да вляза някога във  редиците на жените,които не се фокусират върху външният си вид а върху постиженията..защото сега не е така определено...И да се науча да слушам повече тялото си.
https://www.facebook.com/InesSubashkaInspiredFitStrong/posts/1208123905974622

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 10:27 от Kaisia

# 571
  • някъде
 Hug
След 6 дни "лишения" кантарът показа -1,5 кг. Важното е да продължа напред, а не да се изложа като всеки път ooooh!

# 572
Здравейте момичета  Hug

Надя - шапка ти свалям за резултатите. Наистина са много впечатляващи. Браво на теб  smile3501

Кайсия - много ми хареса поста ти - много позитивно звучиш и май ще започнат да потръгват нещата при теб вече  Hug

Относно месото - и на мен ми се е случвало да имам периоди от около 5 - 6 месеца, в които да не ям месо, но не защото така съм решила, а защото просто не ми се ядеше. Обикновено това става лятото след периода с агнешките главички  Mr. Green После пак започвам, ако и когато усетя, че ми се яде. Няма нищо лошо човек да се поизчисти малко, като наблегне основно на плодове и зеленчуци  Peace

Аз в последно време се улавям, че много съм започнала да чета етикетите на храните. Видяли повече от едно "Е" и изобщо не го взимам. Купувам си чиста, едросмляна лютеница, в която няма нищо друго освен чушки и домати и т.н. - все неща, които ме карат да се чувствам по-добре Simple Smile
А вчера се почерпих с 1/2 страшно сладка, червена, сочна ябълка. Охххх, много ми хареса и мисля днес пак да се ощастливя така, че съвсем ги орязах тези плодове  Rolling Eyes
Меню за днес не мога да споделя, защото ще се виджам с приятелки и най-вероятно ще похапвам разни салати по заведенията

Усмихнат ден на всички  bouquet

# 573
Благодаря ви!
Кайсия, стремя се към едни 52 кг, но май и на 55 ще съм доволна. Сега трябва да започна да се стягам, че всичко ми е увиснало и отпуснато, дори и кожата ми е зле.. Лошото е, че от време на време ме боли корема от секциото и стягането там ще бъде по-сложно.

# 574
  • Козлодуй
Nadya_95 поздравления и от мен за чудесните резултати Simple Smile Страхотна си - за стягането ползвай гирички и стягай първо ръцете за да не напрягаш много корема щом те боли - едни хубави ръце ще ти повишат мотивацията и ще се стегне и корема Simple Smile
При мен нещата вървят много бавно единствено вече целта ми е поне да задържа килограмите утре ще измеря мерките и надеждата ми е да бъдат по-добри от преди месец защото тренировъчната ми програма ми е доста тежка за мен Simple Smile

# 575
  • На топло
Здравейте   Hug
Не съм забелязала Госпожица Дух да досажда някъде с теориите си, напротив, пише много интересно и добронамерено. Намирам си идеи, рецепти и мисли, въпреки че не спазваме един и същ режим.
Обожавам постни яденета, не ям свинско и телешко всеки ден, купувам само ако е прясно и го готвя на деня и това най-вече заради семейството.
НоМе и Кайсия - прочетох ви с интерес!
Ето моето меню за днес -
З- ябълка и банан (омръзнаха ми сандвичите)
О - навън нещо салатено
В - омлет със сирена
Пие ми се капучино и още плодове ще изям, много ги обичам и както върви може да заменя ч.шоколад с тях.
Хубав ден  Simple Smile

# 576
Какъв парадокс само...
Моите мерки са същите като на Надя,само талията ми е 65. Но другите са точно същите.   Дори и мазнините ми, измерени на една машинария бяха 18 някъде, не помня точно. Обаче Надя  доколкото си спомням е доста висока, а аз съм дребна само 159. И със сигурност изглежда далеч по-добре от мен.
И да се оплача малко и аз, че тъкмо си постигнах целта от 48,5 кг и за няма и седмица около МЦ качих 1кг .После за една вечер, последна та вечер преди постите от хапване на любимите ми млечни във всякакви форми (понеже не ям месо) качих още 1кг. И Сега съм отново с 2кг отгоре,които нямат мърдане надолу.
Не знам дали ще ги продължа тези пости или ще си влюча любимото си домашно КМ и някое друго пъдпъдъче яйце.
Снощи не съм спала от болки в корема, не знам от какво съм го раздразнила,но ми е много зле. Не ми е до ядене,не знам какво ще ми успокои корема и коя храна ще ми понесе най-леко...

# 577
  • тук и там
Верче,дано! HugТоку-що се измерих и претеглих. Имам една таблица за мерки и съответно процент мазнини.Не я бях отваряла от доста време-последните данни съм записала на 30.05.2016-с процент мазнини 27 и 72 килограма.Интересното е ,че на 12.03.2016 съм била със същите мерки със каквито съм във момента,макар и със два килограма по-лека.Със интерес ще наблюдавам как ще тръгнат от тук нататък нещата и дали в краят на май-мерките ми ще станат същите като през миналата година.Ако се случи-ще приема че наистина има някаква цикличност и сезони и за тялото-време във което да качва мазнини и време за сваляне.А сега- отивам да тренирам,като зарязвам сантиментри и кантари за месец. Peace

# 578
Two Hearts
Скрит текст:
Щастливо ми е Simple Smile Страва рече 11 км.  Mr. Green София тази вечер беше особено чаровна - много ми хареса начина по който небето беше като бяло платно за облаците и мрака падаше, а светлинките на колите бяха като малки фенерчета... ми красиво си беше  Embarassed 11 км., красота Simple Smile

Амур - благодаря за интересната информация за фреша и за разяснението по моя въпрос. Дали е възможно да цитираш и източниците? Би ми било много интересно да прочета сама, но и също така да видя чий идеи възприемам т.е. кой е авторът им и кой пък пише в противоположната гледна точка

Скрит текст:
Лъчестлъч - добре дошла

mishoka55   bouquet Hug

Благодаря на всички за интересната информация.  bouquet Hug

Купих нутрибулет, 5 км. го мъкнах...  Sick
За фреша - пия, обичам, внимавам. След като си припомних това, което сега обсъждахме, мисля че идеалното му приложение ще е преди или след тичане

З - ябълка (късна закуска, станах в 6, ядох в 12.30)
О - 100 гр., пълномаслено, мазно сирене (17гр. мазнини), сирене ям много рядко - 1 на няколко месеца та с чиста съвет си го хапнах. Но добре че беше НоМе-то да ме възпре от филийката пълнозърнест хляб и салата - домат, краставица, марула, спанак, лук
СЗ - кефир (ей и аз да го опитам, ми хубав беше, а и момичето каза, че може кефирената гъба да се захранва и с веган храни - смокини и стафиди)
В - пека две опашки рагу от сьомга

Купих за моя кроманьонец (МК от днес на татък)  Joy сайтан, темпе и веган кашкавал (от последното мисля и аз да намажа - интересно ми е, утре ще го пробвам, че е от картофено и царевично нишесте)

Аз искам да си споделя нещо, днес докато си правих разходката си мислех за живота си, за миналото ми, за храната си всички пътища, които извървях. Мисля си, че ние жените, отслабваме по два начина... единият не зная как да го нарека... може би просто "момичешки", а другият е "женски". Момичешкият начин е начина на диетите, правилата, рестрикциите: яжте 2-3 дни картофи, после ориз, после пиле, пийте слабителни и изобщо бъдете гладни и дебели ... и нещастни. Вторият начин е начина на жената - осмислила себе си, стигнала до някакви изводи след като е препатила, премислила, преживяла, прочела (критично), бъркала ... години наред отслабвах "момичешки", макар че аз наистина харесвам 90дд и благодарение на нея от 106 станах 66. Аз не съм открила всички истини, но много се радвам, че съм с вас и  си помагаме да ги разберем. Хубаво ми е. Ааа вече 3 дни съм скрила кантарите - ми щастлива съм

извинявайте за дългия пост.  Embarassed
Статии/материали, на които попадам в интернет, не запомням.
Но пък обичам да чета и да имам всичко написано черно на бяло, та купувам книги.   Laughing
Повечето неща, които пиша/цитирам, са от:
1.Новата диета Аткинс 
https://www.helikon.bg/books/90/-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82% … NICFY0A0wod8MAMkw

2."Никога повече гладни"
https://www.helikon.bg/books/260/-%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3 … B8%21_201165.html

3."Яж мазнини и отслабвай"
https://www.ozone.bg/product/yazh-maznini-i-otslabvay/?gclid=CPm … NICFQaeGwodTjIJ4A

4."Идеалният метаболизъм"
https://www.helikon.bg/books/90/-%D0%98%D0%B4%D0%B5%D0%B0%D0%BB% … NICFUk8GwodGLICmg

Това са тези, в които има най-много и подробна информация.И е много разбираемо обяснено всичко за нуждите на човешкото тяло, кое как работи, от какво има нужда....
Обикновено вечер се приспивам с някоя подобна книга.   Laughing

Надя, страхотни резултати!    Peace

Kaisia, дано си намерила "твоя път" и нещата да тръгнат във вярната посока.    Hug

При мен-стандартен ден.Малко джогинг, повече ходене...   Laughing
з-яйце, бекон, кашкавал, маслини
11ч-заквасена сметана и малко какао
о-карначета, салата
нататък не знам още...

# 579
Какъв парадокс само...
Моите мерки са същите като на Надя,само талията ми е 65. Но другите са точно същите.   Дори и мазнините ми, измерени на една машинария бяха 18 някъде, не помня точно. Обаче Надя  доколкото си спомням е доста висока, а аз съм дребна само 159. И със сигурност изглежда далеч по-добре от мен.
И да се оплача малко и аз, че тъкмо си постигнах целта от 48,5 кг и за няма и седмица около МЦ качих 1кг .После за една вечер, последна та вечер преди постите от хапване на любимите ми млечни във всякакви форми (понеже не ям месо) качих още 1кг. И Сега съм отново с 2кг отгоре,които нямат мърдане надолу.
Не знам дали ще ги продължа тези пости или ще си влюча любимото си домашно КМ и някое друго пъдпъдъче яйце.
Снощи не съм спала от болки в корема, не знам от какво съм го раздразнила,но ми е много зле. Не ми е до ядене,не знам какво ще ми успокои корема и коя храна ще ми понесе най-леко...
170 съм, не съм много висока

# 580
Баща ми също има повечето изброени от Amour* книги и се придържа към този метод на хранене отдавна. Даже днес ми се похвали, че за около 2м. е свалил 10кг. (сега е 73кг. на около 170 (може би) и няколко сантиметра, 63 годишен пенсионер) Peace Жив и здрав да ми е, похвали се, че и хапчетата за кръвното е оставил и чака с нетърпение следващото пускане на изследвания за да види дали ще му ги спрат тотално.

Едит: От хвалене забравих да се оплача - тук времето преди обяд беше уникално, а сега е адски мрачно ... Развали ми се колоезденето следобед Sad Дано поне до края на седмицата само да се задържи лошото време,  а след това да се оправи, че моят си даде месец почивка преди да започне новата работа и ми се иска да поспортуваме малко по-активно за това време, че и двамата имаме какво да свалим, хихихи Mr. Green

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 13:17 от Зизy

# 581
Вярка и аз съм така с етикетите Simple Smile
Амоу
р много благодаря, може ли последно да попитам за съвет и мнение: високо маслените млечени продукти от рода на кашкавал и животинска сметана как са от гледна точка на този режим? Ако в следващите протеинови дни си направя броколи, гъби и моркови на фурна със сметана и яйце или сметана и кашкавал става ли? Заквасена сметана пълномаслена със сол и салата вписва ли се в тези идеи ? Благодаря ти за времето да споделиш книгите и мненията си

Тежко ми е, подуто ми е, неприятно ми е - може би хапнах повече от колкото трябва от варивата във формата на кюфтета + салата. За първи път реших да опитам нали на всякъде пише, че мазнините от шишенца не са полезни, та смачках 1/2 авокадо с малко сол и лимон и с него овкусих зелената маруло-спаначена салата - получи се Simple Smile
Така - два часа след бобови, сънливо ми е, тежко ми е, сладко не ми се яде. Хаха ще видя до кога ще ме държи сита Simple Smile
 Hug
Hello♥J - благодатя за хубавите думи. Аз не съм разбрала да съм досадила на някого, но ако е така - моля извинете ме. В никакъв случай не искам да налагам възгледи, напротив само споделям и искам вашето мнение за някои неща  Hug

# 582
Първо да си отчета поредния неуспешен ден  Sad  Снощи в 02:15 часа ставах да пия магнезий, че още не бях заспала. Станах в 05:30. През деня бях на кисело мляко, 15гр протеин на прах, малко маскарпоне и кафе с пр мляко. Ранна вечеря зелена салата с 3 варени яйца, сурови ядки. После 50гр печено кашу и 300гр шоколад Линд млечен  Embarassed Ясно е, че бях като препикано мушкато цял ден, но тоя завършек на деня направо ме разби. Не знам какво да се правя вече и как да се мотивирам. Няколко пъти успявам да се спра да не си купя кантар и за тук, но и за какво ми е, като всеки режим ми е от ден до пладне. А така ми писна да съм на тези кг. Знам кой е основния проблем, който ме тормози в момента, но не мога да му намеря решение и това все повече ме вади извън релси  Sad

Yanina, и аз да потвърдя  Simple Smile нямаш много за сваляне, затова изглежда, че върви по-бавно свалянето. Всъщност темпото си е много добро. Чудесно си изглеждаш и сега  Simple Smile
Ооо, Амур, засилваш и спорта вече, браво, браво  Simple Smile
Това е мнооого силно казано....    Mr. Green
Не смятам тепърва да покорявам "спортни висини", просто искам двжинието-ходене/тичане, да стане навик, тялото да свикне, мускулите да свикнат, че ще се движат и да "дърпат" енергия.За повече нямам желание.Правя го за удоволствие, не се напрягам, не се натоварвам прекомерно.

Ако позволиш и коментар на храненето ти:
Няма как след цял ден гладуване (защото кисело мляко, малко маскарпоне и зелена салата с три яйца са си чист глад) вечерта да не изядеш "хладилника".Дори се учудвам, че си се задоволила само с кашуто и 300 гр шоколад.Вярно, че от организъм до организъм има Вселена разлика, но все пак:при една нормална височина и нормален разход на енергия всяко тяло има нужда и от истинска храна.Поне като количество....
В цитираната назад статия на Инес беше написано много хубаво:след период на глад следва оправдателното "емоционално" хранене.Което всъщност хич не е емоционално, а просто тялото не издържа на глада и се предава, нахвърляйки се на всякаква храна.

И малко от "Никога повече гладни", на който му се чете...

Скрит текст:
"Много хора свързват зумата "диета" със страдание и има защо.Повечето диети изискват огромни жертви в настоящето (лишаване от храна, гладуване)в замяна на обещание за абстрактни облаги в бъдеще.Това е рецепта за провал.МОже да се захванем с диета с най-добри намерения, но скоро се поддаваме на пристъпи на глад, ако жертвите ни не бъдат възнаградени.В човешката природа е.
Ако метаболизмът е на наша страна, то той ще осигури максимални облаги срещу минимални усилия.
Ако онова, което ядем, действа позитивно на метаболизма ни, ползите идват почти незабавно, дори преди да сме свалили половин кг-изпитваме по-слабо чувство на глад, по-малко пристъпи на лакомия, по-дълготрайна ситост, повишена енергичност и по-стабилно настроение.Все едно сте прехвърлили най-накрая велосипеда на точната скорост.Изведнъж се движите по-бързо и с по-малко усилия.По този начин радостта от живота е по-голяма дори докато трае процесът на сваляне на излишното тегло.
МОже да се чудите как е възможно на някого да му доставя удоволствие да пази диета за отслабване.Не е ли проблемът именно там, че твърде често се поддаваме на изкушението  и не можем да се въздържим от вкусна храна?Защо бихме преяждали, ако не беше толкова приятно?
Разбира се, вършим какво ли не заради мъничко наслада сега на цената на дългосрочно страдание по-късно.Такова е естеството на пристрастяването.За повечето хора храненето включва преминаването от състояние на неприятен глад към некомфортна запълненост.Когато обаче се чувстваме заситени с вкусна удовлетворяваща храна, не остава място за друго."

# 583
Скрит текст:
Вярка и аз съм така с етикетите Simple Smile
Амоу[/b]р много благодаря, може ли последно да попитам за съвет и мнение: високо маслените млечени продукти от рода на кашкавал и животинска сметана как са от гледна точка на този режим? Ако в следващите протеинови дни си направя броколи, гъби и моркови на фурна със сметана и яйце или сметана и кашкавал става ли? Заквасена сметана пълномаслена със сол и салата вписва ли се в тези идеи ? Благодаря ти за времето да споделиш книгите и мненията си

Тежко ми е, подуто ми е, неприятно ми е - може би хапнах повече от колкото трябва от варивата във формата на кюфтета + салата. За първи път реших да опитам нали на всякъде пише, че мазнините от шишенца не са полезни, та смачках 1/2 авокадо с малко сол и лимон и с него овкусих зелената маруло-спаначена салата - получи се Simple Smile
Така - два часа след бобови, сънливо ми е, тежко ми е, сладко не ми се яде. Хаха ще видя до кога ще ме държи сита Simple Smile
 Hug

Първо по болднатото:
След хранене, ако храната е била о.к. и като вид, и като качество, и като количество, човек трябва да чувства прилив на енергия и желание за действие.   Simple Smile
Ако са налице горните симптоми-умора, сънливост, вялост, отпуснатост, значи храната не е била о.к. за нашето тяло.Или не е подходящата за нас, или количеството е било много.
Скрит текст:
За пример:аз обядвах преди половин час карначета на фурна със салата-айсберг, домат, краставица, чушка, репички, сол, балсамов оцет, зехтин и в момента мога да извървя отново сутрешните 5-6 км.Просто имам друга работа следобед и няма да имам време.    Laughing

Относно високомаслените продукти, за кой режим питаш?
Ако е за ВМ, да, напълно подходящи са.Зеленчуци на огретен, с яйца и пълномаслена сметана са перфектни.аз лятото често вечерях именно нещо подобно....разни огретени/запеканки от някакъв зеленчук, яйца, сметана и подправки.
Заквасената сметана също е о.к.Аз взимам на Хармоника, тя е с 30 % масленост и има вида и вкуса на едноврмешната заквасена сметана.Не стои като брашняна като сметаните на другите фирми.
На всякакви салати слагам зехтин, дори да имат авокадо.
Апропо, в Т-маркет има авокадо на промоция, по 99 ст. бройката.

# 584
Зная, че изброените от мен неща не са Ок, именно за това ги споделям и си давам сметка за тях - в момента експериментирам коя храна как ми действа. А може и количеството да е било много - докато ги правех все не се получаваха и опитвах... и може и да са повечко от 4 в крайна сметка  Embarassed

Не питам за никой режим специално. Модифицирам си 90 дд, като правя два протеинови, един бобов и един зеленчуков. Или два протеинови, един бобов, един "гладен" ден тип фастинг (за който още чета) и зеленчуково-протеинова вечера, или два протеинови, един бобов, един чийт дей и пак "гладен" с вечеря - търся себе си и как хем да ям нещата, които обичам, хем да отслабвам Simple Smile За сега съм на два протеинови и днес бобов - утре 8 ми март, мисля да съм на "глад" и вечеря с риба/яйца или нещо такова.
За млечните отдавна ми се е набило в съзнанието, че са "мазни" и високо калорични и трябва да се избягват и за това с чудя...  newsm78

Никога повече гладни утре ще я взема на заем. Лошото е, че покрай дисертацията нямам много време да чета странично... Но ще се опитам.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт