Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 160
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • На топло
Охх, ама много съм отнесена ooooh! Може би защото съм влюбена. Blush Една моя стара любов се е присетила за мен и ми пише да се видим, но може би, защото ме помни като слабичка и стройна газелка, а не ме е виждал като тюлен. Joy
Влезнах да попитам за някое въглехидратно ядене, което може да ми предложите да си направя. Ориз ли да е, картофи?
- пълнозърнест ориз
- ориз басманти
- картофи ( ако може от американските, не знам как се казват)
В старата любов ли си влюбена?  Crazy
 Country Strong - добре дошла, пожелавам ти да достигнеш желаните кг.
Аз също дълго време бях едни кг. после от стресови ситуации започнах да свалям и да ми се гади от храната  Shocked оттам идва моята ненавист към кантара  Tired Като видех, че пак съм надолу ми ставаше много гадно. После този период отмина и започнах да ям с удоволствие...ама килцата се натрупаха неусетно  Mr. Green ( 2 години не исках да чуя за диети)

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 21:23 от Hello♥J

# 601
Хелоу, аз не съм спирала да го харесвам това момче. Спряхме да си говорим с времето и аз предположих, че няма да имам никога шанс с него. Grinning нооо.. ето, че съдбата ми дава още един стимул за отслабване. bowuu

# 602
Кънтри, Hug, помня те от 90ДД. Имала си труден период, дано всичко е зад гърба ти.
Днес съм на 3 банана, една ябълка, червен портокал и сурови слънчогледови семки. Гледам Мастършеф, иска ми се да изям нещо, но няма да го направя. Не съм гладна, изобщо даже. Но навикът да ям нещо постоянно, е голяма работа. Няма да се предам на стария навик, малко остана от деня.
Обаче, за по-сигурно ще си легна. Joy

# 603
Момичета, благодаря за посрещането!  Hug Аз междувременно ви изчетох, за да наваксам с материала и, така като гледам, аз май съм сред най-тежката категория тука.  Crazy Ама няма лошо де, всъщност се радвам, че повечето от вас са не твърде далеч от целта си - постоянството се възнаграждава, а компанията по пътя никога не е излишна: къде за добра дума, къде за градивна критика...

Аз междувременно си направих един чай от върбинка (много обичам, а няма и нужда от подслаждане), направих си маникюра и след малко ще лягам, преди да се е сетила Ламята, че е вечеряла отдавна (направих си гуакамоле от 1 авокадо, половин домат, малко шалот, лимон, сол и черен пипер и го намазах на 4 малки пълнозърнести филийки хляб - ама мноооого дебело). Липсват белтъчини, това го знам, но ми беше направо невъзможно да реша какво ми се яде. Поне приключих в 18:00 и после нищо не ме изкуши.

Още нямам яснота какви принципи ще спазвам, но категорично изключвам пакетираните храни и ще гледам да вечерям до около 19:00. Засега няма да елиминирам въглехидратите, защото от това моментално ставам като парцал и съм абсолютно нетрудоспособна, но ще гледам да идват от добри източници. Сигурна съм, че в началото ще свалям и така, дори и щом елиминирам само нещата като шоколад, вафли, бисквити, кроасани, шоколадови барчета, и прочее. По-натам ще доизчиствам. Ограниченията обаче ми влияят много зле на психиката, затова ще карам умерено.

Скрит текст:
Уви, аз съм човек, който може да сгъне цял шоколад, 2 вафли, някакво десертче, пакетче кроасани и да полее всичко това с литър фреш (поне газирано, студен чай и натурални сокове не съм близнала от 4 години и половина) - и в последната почти година ми се е случвало неведнъж. Не се хваля, просто ви давам малко перспектива защо мисля, че само спирането на тия неща ще стартира отслабването в началото. Пък и то 13 кг. не се качват от въздуха за 9 месеца.  Whistling

Лека нощ на всички, от утре ще гледам да пиша по-кратко, това ми беше речта по представянето. Simple Smile

Впрочем, Даре, и аз те помня - наминах през темата за 90-дневната диета, но като си знам, че нямам желание и мотивация да я спазвам отново, реших да не пиша. Пък и има твърде много нови лица там, знам ли и аз.

# 604
Амур, позволявам коментар относно храненето ми  Simple Smile и дори ще те помоля, когато имаш възможност да продължиш да го правиш  Praynig

Тъпото е, че правя предвидими грешки. Много добре знам, че след дни с кофти хранене по-добре ми се отразява по-често и по-обилно режимно хранене, но продължавам да правя опити с разтоварващи дни. Идеята ми беше да направя разтоварващ ден, но не ми се получи. Когато успея на другия ден вече стомаха ми е по прибран и се нахранвам с по-малко количество храна.

Да знаете, че млечните не си ги давам  Joy Никакви теории не могат да ме откажат от тях  Mr. Green

Country Strong
Hug много ми е познато това, за което говориш. Психолозите са временно решение.
Всеки трябва да намери своята формула да излиза бързо от такива дупки и да реагира по друг начин на стресовите фактори. Аз своята още не съм я намерила, но продължавам да опитвам. Не помня кога последно бях с нормални кг. Преди време свалих 20кг, до 73кг, но после разни неща се объркаха и хоп отново 93кг. Повече от година сигурно, се опитвам да се върна към начина на хранене, който ми донесе успех предния път и с който се чувствам чудесно, но нещо не става работата. Ама все някой ден ще стане  Simple Smile

Менюто днес
Скрит текст:
З- 2 варени яйца, маслини, половин дом суджук, дом лютивка; малко маскарпоне; кафе с пр мл
- кафе с пр мл
О- 2 варени яйца, маслини, половин дом суджук, дом лютивка; малко маскарпоне
В1- кокосова палачинка от 2 яйца, 2сл кокосови стърготини, 2сл жив сметана 30%, 1сл вода,  с пълнеж от 35гр чедър и 40гр филаделфия със сьомга
В2- 1 домашен суджук

Забравих да се похваля, че днес бях на концерт на БТР  Grinning  Страхотен се получи, въпреки малката зала. Установих, че ми липсват социални контакти. Май позабравих да се забавлявам, а това не е добре. Ще трябва да се поправя  Joy
Утре ще се черпим с колежки за 8 март. Ще ходим в едно хубаво местенце, та ще видим какви ще ги сътворя. Не съм решила още дали ще поръчвам салата или десерт.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 22:54 от z.2012

# 605
  • тук и там
Добро утро и добре дошли на новите момичета във темата! Hug.
Вчера изкарах режимен ден ,днес на вечеря ще си позволя малко повече храна-та ще гледам поне на обяд да съм  на Кефир, ябълка и следобед една лъжица тахан примерно..Вечерта обаче ще има от всички групи. Аз съм от тези дето изобщо не обичат да готвят,и голяма част от нарушенията ми се дължат именно на това, че не ми се приготвя храна на момента. От миналата седмица вече си приготвям храната в неделя примерно-имам предвид месото(изкарва ме до сряда поне),и вадя само от фризера броколи ,което става за 10 минути, а ако взема готово(със рикота има и е супер вкусно)-и за 5 минути даже.  Не е добре да ям тези замразени зеленчуци, но за сега ще е така -поне докато свикна.Обядът ми е една пържола със 200 гр.броколи-обаче все са със някакъв вид сирене,защото иначе не ми харесват на вкус. След тренировка -една ябълка, следобед-ако съм много гладна-една лъжица тахан.Вечер съм на салата -маруля или айсберг ,редувам- или Цезар,или със пилешко ,риба, яйца и т.н.,зехтин,-в смисъл ,не е от "постните" + половин чаша вино. Това ми е менюто обикновено .След няколко седмици-ще стане ясно как ми се отразява. Вчера направих тренировка 5 от Дупемания и доста се озорих. Та ще започвам Дупеманията от начало-явно тялото ми я е позабравило, не съм я правила от 3 месеца поне.

Последна редакция: ср, 08 мар 2017, 08:10 от Kaisia

# 606
Добро утро и от мен и честит празник на всички дами!

Country Strong, пожелавам ти успех с борбата с килограмите. Simple Smile Не си най-тежката категория тук, аз се нареждам до теб. Simple Smile
Целта ми е свалянето на 15кг, което няма да стане бързо.

Храненето ми за вчера

з. 4бр. пълнозърнести бисквити и няколко сушени сини сливи
о. пиле каша (беше от магазина и половината го изхвърлих, тъпкано с брашно, а след това ми предизвика ужасно къркорене на червата)
в. салата китайско зеле с рукола, гювече (сирене, чушка, яйце, гъби, салам)

# 607
Моля, моля, с вашите 10 и 15 кг. въобще не сте ми конкуренция. Mr. Green За съжаление съм "първенец", имам да свалям 22 кг. Tired
Честит празник, дами!  bouquet
Днес съм на белтъчини. Закусих банан, останалото е неизвестно, ще разчитам на ресторанта наблизо.

# 608
  • тук и там
Е,то това  кой колко килограма има да сваля е малко относително ...Зависи от височина,цели и т.н.Защото ако аз искам "манекенски" мерки -(височината  в см  -110) ще имам да свалям и аз 20 килограма..Аз обаче мисля че ако сваля едни 7-8 кг и ще съм си екстра.Малко ми трябва на мен за да се харесам Simple Smile
Честит празник,момичета! bouquet

Последна редакция: ср, 08 мар 2017, 10:08 от Kaisia

# 609
Честит празник на всички!     Wine Glass

Добре дошла!    Grinning
Момичета, благодаря за посрещането!
Скрит текст:
Hug Аз междувременно ви изчетох, за да наваксам с материала и, така като гледам, аз май съм сред най-тежката категория тука.  Crazy Ама няма лошо де, всъщност се радвам, че повечето от вас са не твърде далеч от целта си - постоянството се възнаграждава, а компанията по пътя никога не е излишна: къде за добра дума, къде за градивна критика...

Аз междувременно си направих един чай от върбинка (много обичам, а няма и нужда от подслаждане), направих си маникюра и след малко ще лягам, преди да се е сетила Ламята, че е вечеряла отдавна (направих си гуакамоле от 1 авокадо, половин домат, малко шалот, лимон, сол и черен пипер и го намазах на 4 малки пълнозърнести филийки хляб - ама мноооого дебело). Липсват белтъчини, това го знам, но ми беше направо невъзможно да реша какво ми се яде. Поне приключих в 18:00 и после нищо не ме изкуши.

Още нямам яснота какви принципи ще спазвам, но категорично изключвам пакетираните храни и ще гледам да вечерям до около 19:00.
Засега няма да елиминирам въглехидратите, защото от това моментално ставам като парцал и съм абсолютно нетрудоспособна, но ще гледам да идват от добри източници.
Скрит текст:
Сигурна съм, че в началото ще свалям и така, дори и щом елиминирам само нещата като шоколад, вафли, бисквити, кроасани, шоколадови барчета, и прочее. По-натам ще доизчиствам. Ограниченията обаче ми влияят много зле на психиката, затова ще карам умерено.

Скрит текст:
Уви, аз съм човек, който може да сгъне цял шоколад, 2 вафли, някакво десертче, пакетче кроасани и да полее всичко това с литър фреш (поне газирано, студен чай и натурални сокове не съм близнала от 4 години и половина) - и в последната почти година ми се е случвало неведнъж. Не се хваля, просто ви давам малко перспектива защо мисля, че само спирането на тия неща ще стартира отслабването в началото. Пък и то 13 кг. не се качват от въздуха за 9 месеца.  Whistling

Лека нощ на всички, от утре ще гледам да пиша по-кратко, това ми беше речта по представянето. Simple Smile

Впрочем, Даре, и аз те помня - наминах през темата за 90-дневната диета, но като си знам, че нямам желание и мотивация да я спазвам отново, реших да не пиша. Пък и има твърде много нови лица там, знам ли и аз.
Относно въглехидратите и умората:
Те задържат вода.Когато човек ги ограничи/отстрани, тялото източва тази вода, защото не му е необходима, няма въглехидрати за обработка.Обаче, с водата заминават и соли, от там се нарушава електролитния баланс на тялото.Състоянието се нарича "въглехидратен грип", защото симптомите наподобяват тези на грипа-умора, липса на сила, замайване, главоболие.
"Лечението"-малко повечко сол в храната първите няколко дни.Тя възстановява баланса и симптомите бързо изчезват, ако изобщо се появят.
При мен нямаше такива симптоми, но аз бях чела преди това и въпреки, че по принцип ям почти безсолно, в първите 2-3 седмици увеличих малко повече солта.

Това не е препоръка да махнеш въглехидратите, просто обяснявам откъде идват неприятните усещания и симптоми.    Peace
Справяла си се преди, със сигурност ще успееш и сега, какъвто и режим да избереш.

Амур, позволявам коментар относно храненето ми  Simple Smile и дори ще те помоля, когато имаш възможност да продължиш да го правиш  Praynig

Тъпото е, че правя предвидими грешки. Много добре знам, че след дни с кофти хранене по-добре ми се отразява по-често и по-обилно режимно хранене, но продължавам да правя опити с разтоварващи дни. Идеята ми беше да направя разтоварващ ден, но не ми се получи. Когато успея на другия ден вече стомаха ми е по прибран и се нахранвам с по-малко количество храна.

Скрит текст:
Да знаете, че млечните не си ги давам  Joy Никакви теории не могат да ме откажат от тях  Mr. Green

Country Strong
Hug много ми е познато това, за което говориш. Психолозите са временно решение.
Всеки трябва да намери своята формула да излиза бързо от такива дупки и да реагира по друг начин на стресовите фактори. Аз своята още не съм я намерила, но продължавам да опитвам. Не помня кога последно бях с нормални кг. Преди време свалих 20кг, до 73кг, но после разни неща се объркаха и хоп отново 93кг. Повече от година сигурно, се опитвам да се върна към начина на хранене, който ми донесе успех предния път и с който се чувствам чудесно, но нещо не става работата. Ама все някой ден ще стане  Simple Smile

Менюто днес
Скрит текст:
З- 2 варени яйца, маслини, половин дом суджук, дом лютивка; малко маскарпоне; кафе с пр мл
- кафе с пр мл
О- 2 варени яйца, маслини, половин дом суджук, дом лютивка; малко маскарпоне
В1- кокосова палачинка от 2 яйца, 2сл кокосови стърготини, 2сл жив сметана 30%, 1сл вода,  с пълнеж от 35гр чедър и 40гр филаделфия със сьомга
В2- 1 домашен суджук

Забравих да се похваля, че днес бях на концерт на БТР  Grinning  Страхотен се получи, въпреки малката зала. Установих, че ми липсват социални контакти. Май позабравих да се забавлявам, а това не е добре. Ще трябва да се поправя  Joy
Утре ще се черпим с колежки за 8 март. Ще ходим в едно хубаво местенце, та ще видим какви ще ги сътворя. Не съм решила още дали ще поръчвам салата или десерт.
При мен лично опитът за разтоварващи дни винаги е обречен на провал.Ако се опитам да огранича храната дори за един ден, на следващия наваксвам двойно.Така че, вече не правя такива опити.
Аз обикновено поръчвам месо на скара и десерт.    Laughing   Като избирам възможно най-миниатюрния...ако нямат такъв, делим с мъжа ми/с някой друг от компанията един десерт.

Ако "гоня" идеално тегло/манекенски мерки, на мен също са ми излишни едни поне 17 кг.Ама нямам намерение да се тормозя така....    Mr. Green   От сегашните 72, на които се въртя от 2-3 седмици, ще съм доволна да "падна" до около 65.

# 610
Лъчестлъч - откривам част от себе си в поста ти  Hug

Country Strong - добре дошла при нас. Преживяла съм всичко от това, което споделяш. Освен анорексията - някак си да се лишавам от храна за дълго време... Но хиперфагията ми е стара приятелка Simple Smile Булимията не съвсем, но сме се виждали. И на двете съм затръшнала вратата от 10-тина години, но ги помня Simple Smile Раздялата и разочарованието мен ме стимулираха. Готова ли си да се захванеш с това? Чувстваш ли се психически готова - ако не, все още не е момента да си го причиняваш - ще има само отрицателен ефект. Но ако нещо в теб трепва при мисълта за успеха и това трепване може да обладае цялото ти същество и да провокира щастливи мисли ... тогава дръж го здраво и не го пускай - а ние, кой колкото и както може сме с теб  bouquet

z.201
2 - много те харесвам и уважавам, но съм крайно не съгласна с мнението, че психолозите са временно решение. Временно са, докато или ако не намериш твоя човек. Когато го намериш, се превръща в нещо стахотно Simple Smile Няма по-голямо щастие на света друго човешко същество да те приема на 100 процента такъв каквъвто си, без осъждане, без желание да те промени, но да те изслушва и да укоражава пътят ти и истините до които стигаш за самия себе си. За мен тия хора са невероятни и всеки, който иска да живее щастливо е добре да си има по един такъв  Mr. Green

до не съгласните с картинката - и аз не съм на 100% съгласна с нея, но доза истина все пак има  bouquet

mishoka55 Hug

Когато се пускат "лекичко" клъввания по дадени принципи е хубаво да има поне аргументация...  Whistling в този ред на мисли, купих си пресни миди за белтъчния ден и съм ужасена... буквално... пликчето шумка, тия са живи... не мога да се пречупя и не знам какво да ги правя

Купих си кефир и го забравих..  Whistling

Амур - взех книгата "Никога повече гладни" и в рейса по прочетох от нея - допада ми доста. Благодаря ти. Въпреки това, не съм съвсем съгласна с въглехидратите - враг мой...

Експериментът от вчера - бобовите и високо белтъчни въглехидрати ме държат сита почти толкова време колкото месото, но може би преких с количеството - първите два часа ми беше сънливо. Обядвах в 12 и 40 и огладнях истински в 20 ч - салата, пак няколко кюфтета от леща и нахут + 3-4 фалафела.

Днес ще правя фастинг - разтоварващите дни ме натоварват психически, но фастинга за сега не. Все още чета за него, но съм опитвала да не ям от вечеря до вечеря и ми е екстра - особено мисълта, че ще вечерям изобщо не ме бута психически.

Купих едно пипало от октопод, една пъстърва и килограм миди ... смейте ми се ако щете, ама наистина не мога да ги изчистя и сготвя... някак ми е... уф...

bouquet

# 611
  • София
Честит празник и от мен  bouquet

Госпожица Дух, на мен фастът много ми помага, откакто го преоткрих за себе си, започнах да отслабвам. Задържам много вода и за мен това е начинът сутрин да изхвърля цялата задържала се вода от предходния ден. Ставам в 9, а първото ядене ми е в 3. Вчера обаче ядох една солена домашна пастърма, много вкусна, но сутринта осъмнах с +2кг, досега свалих един, но останалото явно ще е следващите дни.

Ще обядвам с майка ми на ресторант, още не знам какво, а вечерята ще е суши, нищо тежко, но любимо.

# 612
  • Козлодуй
Честит празник красиви момичета (защото всички които се грижат за здравето и красотата си в тази тема са наистина много красиви) Simple Smile Пожелавам ви на първо място много здраве, щастие, любов да сте винаги красиви и обичани Simple Smile
Та да докладвам докъде я докарах висока съм 163 см на 43 години цел 56 килограма (доста ниски килограми но ме болят краката и гледам да ги олекотя) в момента съм талия 71 см ханш 100 килограми 59 - доказателство:
Скрит текст:
Имам -1 килограм в сравнение от преди 1 месец но това не означава нищо защото преди два дена бях +1 повече ме озадачава че в мерките нямам минуси само в талията -1 см а тренирам усилено
INSANITY и да отбележа че мъжките тренировъчни програми по-не ми харесват от женските защото има повторения в упражненията, а женските има разнообразие но ще си изкарам програмата до край.
Имам колежки които все ми разправят да не се мъча да отслабвам щото съм била слаба и ще се разболея от слабост ама нямат представа какво усилие ми коства да задържа всеки килограм - огромно усилие тренировки и много готвене в кухнята Simple Smile Затова вече като някой ми каже че съм слаба само се усмихвам и казвам че съм си такава и приключвам с въпроса (особено ако е зададен от 120 килограмова лелка която на закуска изяжда по половин хляб и 5-6 тутманика за разядка Simple Smile

# 613
Няма по-голямо щастие на света друго човешко същество да те приема на 100 процента такъв каквъвто си, без осъждане, без желание да те промени, но да те изслушва и да укоражава пътят ти и истините до които стигаш за самия себе си. За мен тия хора са невероятни и всеки, който иска да живее щастливо е добре да си има по един такъв  Mr. Green

Амур - взех книгата "Никога повече гладни" и в рейса по прочетох от нея - допада ми доста. Благодаря ти. Въпреки това, не съм съвсем съгласна с въглехидратите - враг мой...
Нормално е да не сме съгласни с всичко прочетено и споделено.    Hug
Аз също имам "критики" към някои от нещата в книгите, които чета....но като цяло, в по-голямата си част съвпадат с настройката ми към храната в момента.

Скрит текст:
Харесва ми много това за подкрепата на 100 %....наистина е страхотно да има човек, който те подкрепя с каквото и да се захванеш, който винаги е готов да предложи  "рамото" си за помощ, който не се опитва да те "препрограмира" по свой калъп, а те приема такъв, какъвто си....имам до себе си такъв човек и е прекрасно.Опитвам се, не винаги успешно, да давам същото насреща.

pvacheva , не помня ако си писала, но някакво заболяване на краката имаш ли?
Защото е съвсем нелогично да те болят краката от кг, които си.На твоята височина тези кг са съвсем нормални и по "теория на билогията" не би трябвало изобщо да натоварват краката.
И дали това "огромно усилие тренировки", които полагаш, не натоварват допълнително краката ти?

# 614
pvacheva - честито ти загубено килце Wink

Niya88
-
Скрит текст:
стана ми много интересно и започнах да чета. Оказва се, че аз съм си правила чат пат фаст без да разбера Peace Ами мисля да опитам да практикувам 16/8 като последното ми хранене да е спрямо ангажиментите и социалната активност - 8 когато съм сама, 9 когато имам други ангажименти и да броя 16 часа до следващото хранене - не ми е проблем, понеже и като цяло не обичам да закусвам, а го правех и малко на сила с плодове покрай 90 дд, които ме разяждат още повече. Днес съм решила един 24 часов фаст, за да си направя утре едно чийт хранене с нещо сладичко  Party вече минаха доста часове от снощи в 8-9 ядох последно. Чудя се обаче... едва ли само този прозорец ще има ефект, пак трябва да се внимава с храната по време на 8 часовия прозорец и мисля 2-3 пъти месечно да правя фаст по 24 ч., съчетан с луната - много ми отговаря на житейската философия това, пък и наистина чисто психологически за мен е много по-лесно да зная, че както в този случай след 6 часа ще имам вечеря, от колкото че чак утре сутрин ще мога да ям. По-лесно ми е и в момента определено не ми е проблем да не ям.

Amour
* -
Скрит текст:
да, чувството е чудесно. Благородно ти завиждам, защото предполагам, че говориш за партньор Simple Smile Сигурно е още по-хубаво. Аз винаги се опитвам да приемам хората каквито са, да ги разбирам без да ги "поправям", но ... понякога ми докривява, че рядко получавам това и за себе си Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт